λογικός μπορεί να είσαι αλλά σκέψου τις διαδικασίες ελληνικού δημοσίου.
Το αυτοκίνητο το παίρνεις με το κλειδί στο χέρι. Που σημαίνει μπαίνεις και φεύγεις, και βρίσκεις στο ντουλαπάκι άδεια στο όνομά σου και πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.
Μόνο για το ασφαλιστήριο φροντίζεις που αν το παίρνεις με δόσεις είναι ήδη ασφαλισμένο σε δική τους εταιρεία.
Σκέψου λοιπόν μια εναλλακτική (λέω εγώ).
Πας πληρώνεις. Πρέπει να γίνει μεταβίβαση στο όνομά σου.
Η διαδικασία σημαίνει ότι πληρώνεις πρώτα. Αρα έχουμε μεταβίβαση πρώτα και μετά έχουμε έκδοση άδειας κυκλοφορίας.
Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να τρέχεις με τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο-εκπρόσωπο του πωλητή από γκισέ σε γκισέ με 15000 ευρώ στην κωλότσεπη μέχρι ο κάθε χ υπάλληλος ολοκληρώσει τις διαδικασίες.
και γενικά όταν αγοράζεις κάτι, πχ ένα πακέτο τσιγάρα στο περίπτερο δεν πληρώνεις πρώτα?
Πληρώνεις και μετά από 10 δεύτερα σου δίνει το πακέτο ο περιπτεράς και ενίοτε και τα ρέστα από το 20άρικο. Εκεί πως τον εμπιστεύεσαι και δεν φοβάσαι να σου πεί, δεν σε ξέρω κύριος...
Στο πάρκινγκ πληρώνεις στο μηχάνημα πριν την παραλαβή.
Στα ρούχα πληρώνεις στο ταμείο και μετά σου δίνουν τη σακούλα.
Εντάξει υπάρχουν και τα αντίθετα.
Πχ σήμερα πήρα μια σύνδεση κινητής με sim. Πρώτα ολοκλήρωσαν την διαδικασία με την ταυτότητα και μετά με στείλανε στο ταμείο. Βέβαια την sim την πήρα αφού πλήρωσα.
Σκέψου λοιπόν μια διαδικασία όπως το μηχανογραφικό κάθε νομαρχίας που βγάζει άδειες, δίνει πινακίδες, εισπράττει τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να αναφέρουν ένα νέο όνομα, στη θέση εκείνου που αναγράφεται στην προσωρινή (δεν ξέρω πως λέγεται το καθεστώς μετά τον εκτελωνισμό ενός νεου αυτοκινήτου).
Αν εσύ θεωρείς τον αντιπρόσωπο εν δυνάμει απατεώνα (δεν έχω καμία σχέση με αντιπροσώπους) τι να πεί αυτός που κάθε μέρα έρχονται 10-20 χ, ψ άγνωστοι να πάρουν αμάξια. Τους ξέρει από χτες ότι είναι καλά παιδιά ώστε να πηγαίνει αβέρτα κουβέρτα να μεταβιβάζει αμάξια σε άγνωστα ονόματα και να πληρώνει πινακίδες και τέλη για "ξένους"
αυτα ακριβως τα πραγματα (ή μαλλον μια περιληπτικη εκδοση τους) σκεφτηκα οταν ειπα "ειμαι λογικος", οτι εχεις δικιο δηλαδη. Αφου η αδεια βγαινει στο ονομα του αγοραστη θα πρεπει να αυτος να εχει πληρωσει.