Επιλογη αυτοκινητου

λογικός μπορεί να είσαι αλλά σκέψου τις διαδικασίες ελληνικού δημοσίου.
Το αυτοκίνητο το παίρνεις με το κλειδί στο χέρι. Που σημαίνει μπαίνεις και φεύγεις, και βρίσκεις στο ντουλαπάκι άδεια στο όνομά σου και πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.
Μόνο για το ασφαλιστήριο φροντίζεις που αν το παίρνεις με δόσεις είναι ήδη ασφαλισμένο σε δική τους εταιρεία.

Σκέψου λοιπόν μια εναλλακτική (λέω εγώ).
Πας πληρώνεις. Πρέπει να γίνει μεταβίβαση στο όνομά σου.
Η διαδικασία σημαίνει ότι πληρώνεις πρώτα. Αρα έχουμε μεταβίβαση πρώτα και μετά έχουμε έκδοση άδειας κυκλοφορίας.
Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να τρέχεις με τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο-εκπρόσωπο του πωλητή από γκισέ σε γκισέ με 15000 ευρώ στην κωλότσεπη μέχρι ο κάθε χ υπάλληλος ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

και γενικά όταν αγοράζεις κάτι, πχ ένα πακέτο τσιγάρα στο περίπτερο δεν πληρώνεις πρώτα?
Πληρώνεις και μετά από 10 δεύτερα σου δίνει το πακέτο ο περιπτεράς και ενίοτε και τα ρέστα από το 20άρικο. Εκεί πως τον εμπιστεύεσαι και δεν φοβάσαι να σου πεί, δεν σε ξέρω κύριος...
Στο πάρκινγκ πληρώνεις στο μηχάνημα πριν την παραλαβή.
Στα ρούχα πληρώνεις στο ταμείο και μετά σου δίνουν τη σακούλα.
Εντάξει υπάρχουν και τα αντίθετα.
Πχ σήμερα πήρα μια σύνδεση κινητής με sim. Πρώτα ολοκλήρωσαν την διαδικασία με την ταυτότητα και μετά με στείλανε στο ταμείο. Βέβαια την sim την πήρα αφού πλήρωσα.

Σκέψου λοιπόν μια διαδικασία όπως το μηχανογραφικό κάθε νομαρχίας που βγάζει άδειες, δίνει πινακίδες, εισπράττει τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να αναφέρουν ένα νέο όνομα, στη θέση εκείνου που αναγράφεται στην προσωρινή (δεν ξέρω πως λέγεται το καθεστώς μετά τον εκτελωνισμό ενός νεου αυτοκινήτου).
Αν εσύ θεωρείς τον αντιπρόσωπο εν δυνάμει απατεώνα (δεν έχω καμία σχέση με αντιπροσώπους) τι να πεί αυτός που κάθε μέρα έρχονται 10-20 χ, ψ άγνωστοι να πάρουν αμάξια. Τους ξέρει από χτες ότι είναι καλά παιδιά ώστε να πηγαίνει αβέρτα κουβέρτα να μεταβιβάζει αμάξια σε άγνωστα ονόματα και να πληρώνει πινακίδες και τέλη για "ξένους"

αυτα ακριβως τα πραγματα (ή μαλλον μια περιληπτικη εκδοση τους) σκεφτηκα οταν ειπα "ειμαι λογικος", οτι εχεις δικιο δηλαδη. Αφου η αδεια βγαινει στο ονομα του αγοραστη θα πρεπει να αυτος να εχει πληρωσει.

Στο site σου γράφουν πως δίνουν επταετη υποστήριξη tom tom ενω στην έκθεση όταν του ρώτησα μου είπαν τρία χρόνια ( άντε βγάλε άκρη).
Όταν λες ότι σου βγάζει ελληνικά στις επαφές ,εννοείς πως όταν σε παίρνουν τηλέφωνο η επαφή εμφανίζεται στην οθόνη του αυτοκινήτου κανονικά στα ελληνικά όπως την έχεις αποθηκευμένη στο κινητό;
Το ίδιο συμβαίνει και με τους τίτλους μουσικών κομματιών mp3 από Bluetooth η από την sd ,usb που δέχεται;
Τέλος σου είναι εύκολο τσεκάρεις ποιών χωρών γλωσσες υποστηρίζει η οθόνη σου εκτός από τα Αγγλικά;

Εμενα μου ειπαν 5 χρονια , οσο για τις αλλες γλωσσες ειναι Γαλλικα , Γερμανικα , Ιταλικα , Ισπανικα κτλ.

Για τα Ελληνικα σε usb και bluetooth θα το κοιταξω γιατι εγω ακουω μονο ξενα τραγουδια.

σε αγορά πριν λίγους μήνες,

την ημέρα παραλαβής του αυτοκινήτου,
έκανα την κατάθεση μέσω γκισέ τραπέζης το πρωί και καπάκι πήγα και πήρα το αυτοκίνητο,

μου έκανε και εμένα εντύπωση γιατί αυτό σημαίνει ότι ήδη είχαν βγάλει την άδεια,

από την άλλη, αν δεν πλήρωνα, δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο και θα έχανα την προκαταβολή,
δεν ξέρω τι θα μπορούσανε να κάνουνε με το αυτοκίνητο αυτό στο όνομά μου, που όμως δεν θα το είχα εγώ

εκτός αν υπάρχει κάτι στην ιστορία που δεν πιάνω

σε αγορά πριν λίγους μήνες,

την ημέρα παραλαβής του αυτοκινήτου,
έκανα την κατάθεση μέσω γκισέ τραπέζης το πρωί και καπάκι πήγα και πήρα το αυτοκίνητο,

μου έκανε και εμένα εντύπωση γιατί αυτό σημαίνει ότι ήδη είχαν βγάλει την άδεια,

από την άλλη, αν δεν πλήρωνα, δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο και θα έχανα την προκαταβολή,
δεν ξέρω τι θα μπορούσανε να κάνουνε με το αυτοκίνητο αυτό στο όνομά μου, που όμως δεν θα το είχα εγώ

εκτός αν υπάρχει κάτι στην ιστορία που δεν πιάνω

σίγουρα οι υπηρεσίες μπορούν να τρέξουν πιό γρήγορα (αν βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος)

σίγουρα οι υπηρεσίες μπορούν να τρέξουν πιό γρήγορα (αν βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος)

αν εννοείς ότι την βγάλανε την ίδια μέρα,
λίγο δύσκολο,
γιατί πλήρωσα και καπάκι πήγα για την παραλαβή,

που μου πήρε βέβαια περίπου μία δύο ώρες μέχρι να βγάλουμε ασφάλεια κλπ,

αλλά θα μπορούσα να δω πότε εκδόθηκε η άδεια, αλλά έχω παρκάρει μακριά και βαριέμαι τώρα

θα ήταν ενδιαφέρον.
Την ασφάλεια εγώ την είχα βγάλει την προηγούμενη της παραλαβής.
Μέρα 1. πλήρωσα
Μέρα 2. Βγήκε η άδεια. 'Εμαθα πινακίδα. Ασφάλισα. Παρέλαβα.

Με προκαταβολή ίση με 10% της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου είναι λογικό να ζητήσουν και άλλα χρήματα, όταν το αυτοκίνητο έρθει Ελλάδα, για να γίνει ο εκτελωνισμος;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Στο site σου γράφουν πως δίνουν επταετη υποστήριξη tom tom ενω στην έκθεση όταν του ρώτησα μου είπαν τρία χρόνια ( άντε βγάλε άκρη).
Όταν λες ότι σου βγάζει ελληνικά στις επαφές ,εννοείς πως όταν σε παίρνουν τηλέφωνο η επαφή εμφανίζεται στην οθόνη του αυτοκινήτου κανονικά στα ελληνικά όπως την έχεις αποθηκευμένη στο κινητό;
Το ίδιο συμβαίνει και με τους τίτλους μουσικών κομματιών mp3 από Bluetooth η από την sd ,usb που δέχεται;
Τέλος σου είναι εύκολο τσεκάρεις ποιών χωρών γλωσσες υποστηρίζει η οθόνη σου εκτός από τα Αγγλικά;

Σήμερα έκανα κάποιες πιο αναλυτικές δοκιμές με το τηλέφωνο του αυτοκινήτου , όλο το ευρετήριο είναι κανονικά στα Ελληνικά , μάλιστα έχει και τόνους πχ. Μαρία , Γιώργος κτλ.

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

τελικά με το ένα με το άλλο φτάσανε να μας δίνουν χιλιάρια από 16-20 χιλιάρικα...
Ασε... Ειπα να ανέβω κατηγορια λογω οικογενειας και να παω σε μικρομεσαιο (i30, civic,golf ) και μονο η επιλογη για αυτοματο σε πηγαινει στην κατηγορια απο 22.000+ οχι με full εξοπλισμο για 1000cc... Δηλαδη αν θελω να εχει οτι εχει το ποταπο coltακι μου 8ετιας σε εξοπλισμο θα πρεπει να κοιταω αμαξι 25.000+... τιμες δηλαδη που πας απο hyundai σε premium (volvo, audi) . Και μετα μαζευεσαι και λες "την βγαζει μια 5ετια ακομη το coltακι...".

Να σας πω και εγώ την ιστορία μου.
Έχω ένα Peugeot 3008 turbo 1600 κυβικά, 150 άλογα από τα πρώτα που ήρθαν στην Ελλάδα το 2010.
Δεν μπορώ να πω αξιόπιστο, άριστη οδική συμπεριφορά αλλά κινούμενος μέσα στην πόλη νησιού με μέση ταχύτητα 25-30 χιλιόμετρα η κατανάλωση μου φτάνει τα 10-12 l/100km.
Αν είχα τώρα την επιλογή θα έπαιρνα κάτι πιο μικρό και να καίει όσο πιο λίγο γίνεται.

Πολλά θα κάναμε διαφορετικά σε σχέση με το 2010 φίλτατε.
Δεν είχαμε πάρει χαμπάρι ακόμα πόσα πολλά "λεφτά υπάρχουν" . :icon15:

Εγώ ψάχνω να βρω κάτι σε πετρελαιο, δεν ξέρω αν θα είναι μεταχειρισμένο ή καινούργιο...
Μου άρεσε κι εμένα το i30 σε πετρελαιο καινουργιο αλλά η καμπίνα του μου φαίνεται φθηνιαρικη από βίντεο που το είδα, δεν έχω πάει να το δω από κοντά...

Έχω δει ένα Fiat Panda πετρέλαιο του 2012 νομίζω ήταν...

Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσει καποιος 20000 + για ένα Hyundai...

Οι επόμενες επιλογές είναι είτε Golf είτε T-Roc που σημαίνει ότι ανεβαίνει το μπάτζετ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Σήμερα έκανα κάποιες πιο αναλυτικές δοκιμές με το τηλέφωνο του αυτοκινήτου , όλο το ευρετήριο είναι κανονικά στα Ελληνικά , μάλιστα έχει και τόνους πχ. Μαρία , Γιώργος κτλ.

Πολύ θετικο…
Θεωρικά την ιδια συμπεριφορά θα εχει και στην ονομασία των Multimedia files.
Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Στην εκθεση ο υπεύθυνος πωλήσεων ( και όχι καποιος νεαρος πωλητης ) στην ιδια ερώτηση μου ειπε πως δεν υποστηρίζει ελληνική γραμματοσειρά και ότι βγαίνουν κινεζικα .
Τι να πεις…
Σχετικά με το Navi και εφόσον τα ονόματα πολεων και οδών εμφανίζονται στα λατινικά οι φωνητικές εντολες λειτουργούν;

Last edited:
Εγώ ψάχνω να βρω κάτι σε πετρελαιο, δεν ξέρω αν θα είναι μεταχειρισμένο ή καινούργιο...
Μου άρεσε κι εμένα το i30 σε πετρελαιο καινουργιο αλλά η καμπίνα του μου φαίνεται φθηνιαρικη από βίντεο που το είδα, δεν έχω πάει να το δω από κοντά...

Έχω δει ένα Fiat Panda πετρέλαιο του 2012 νομίζω ήταν...

Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσει καποιος 20000 + για ένα Hyundai...

Οι επόμενες επιλογές είναι είτε Golf είτε T-Roc που σημαίνει ότι ανεβαίνει το μπάτζετ...

Η καμπίνα του i30 έχει πολύ μαλακά και ποιοτικά πλαστικά. Επίσης έχει πολλαπλών συνδέσμων πίσω ανάρτηση σε αντίθεση με το VW group που ακόμη και στο A3 πλέον βάζει ημιάκαμπτο άξονα για λόγους κόστους.

Το T-ROC έχει μάπα πλαστικά τελείως , ακόμη και σε σχέση με το VW Polo στο οποίο βασίζεται. Δες εδώ στο 2:44 και μετά...

https://www.youtube.com/watch?v=v90tTV74QZE

Μπορείς να δεις το SEAT Arona που είναι το ίδιο αμάξι και να γλιτώσεις και μερικές χιλιάδες ευρώ. Αν και καλύτερα να αποφύγεις και τις δύο αυτές μάρκες λόγω κακής αξιοπιστίας....

https://www.autotriti.gr/data/news/...check-Ta-prwta-fetina-apotelesmata_158219.asp

....και ειδικά στην περίπτωση της VW και του άθλιου after sales.

Αν πάντως δεν κάνεις πάνω από 15.000 χλμ τον χρόνο θα σου πρότεινα να αποφύγεις το diesel.

Υπάρχουν μοντέλα που βγαίνουν και με ημιάκαμπτο και με πολλαπλών συνδέσμων....
Π.χ. leon.....το 1.4 fr βγαίνει με ημιάκαμπτο....το 1.8 fr βγαίνει με πολλαπλών συνδέσμων.

Εντάξει όταν δίνεις 28.000 ευρώ για μικρομεσαίο όπως το LEON 1.8 FR θα ήταν ακραίο να βάλουν και σε αυτό ημιακαμπτο , αν και με το group VW κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος ότι δεν θα το κάνουν και αυτό. Εδώ στο Passat βάζουν Κινέζικα τζάμια για οικονομία. Ίσως και σε άλλα μοντέλα αλλά γι' αυτό συγκεκριμένα διάβασα πρόσφατα.

Βασικά Leon fr dsg 1.8 το παίρνεις 21Κ.....

Πάντως υπάρχουν και πιο ακραίοι από το Vag......βλέπε Merc.....A-class.
Ημιάκαμπτος, σιδερένια ζάντα και μοτέρ που θα φοράνε από το Σεπτέμβρη και μετά ακόμα και τα dacia duster (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι αρνητικό για το συμπαθές σε εμένα duster)....και ζητάει 32200 ....

Last edited:
Έχεις δίκιο εγώ κοίταζα τις τιμές του Cupra. Γενικά SEAT και Skoda είναι πολύ πιο προσιτές σε σχέση με την VW που πληρώνεις καθαρά το όνομα και σε αγορά και σε χρήση.

Κινέζικα τζάμια;
Υπάρχουν κινέζικα τζάμια;
Όλα τα τζάμια των αυτοκινήτων Saint-Gobain γράφουν από όσο ξέρω.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fuyao_Glass_Industry_Group_Co._Ltd.