Επιλογη αυτοκινητου

Πάντως είναι πολύ σημαντικό να έχει τετρακίνηση το αυτοκίνητο και μάλιστα τη δυνατότητα να δίνει το ποσοστό της προσφυσης κατά περίπτωση.

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Κοιτα, αν όλα τα reviews αναφέρουν τα ίδια points, ........
)
Το θεμα Τακη μου δεν ειναι οταν τα rewies αναφερουν τα ιδια points,το θεμα ειναι οταν ΚΑΝΕΝΑ απο τα reviews δεν αναφερουν "κοινα μυστικα"
Πχ να σπανε μποξερ μοτερ ή να μην αναφερουν οτι για να στριψεις γρηγορα με μικρο πυραυλακι ,θελει ικανοτητες Loeb (και βαλε!):ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Το θεμα Τακη μου δεν ειναι οταν τα rewies αναφερουν τα ιδια points,το θεμα ειναι οταν ΚΑΝΕΝΑ απο τα reviews δεν αναφερουν "κοινα μυστικα"

Συμφωνώ. Πιο πολύ για ενημερωτικούς λόγους σε specs, εξοπλισμούς κτλ. είναι χρήσιμα. Για συγκρίσεις οχημάτων ούτε καν. Τα πιο πολλά έτσι; Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν.

Οταν διαβάζουμε reviews, καλο είναι να τα διαβάζουμε with a grain of salt, που λένε και οι Αμερικανοι.
Μην φτάνουμε όμως στο άλλο άκρο και να τα ακυρώνουμε τελείως. Εχουν την σημασία τους, όχι μονο για specs κλπ ειδικά όταν βλέπεις πως οι ίδιες (θετικές ή αρνητικές) παρατηρήσεις επαναλαμβάνονται στα περισσότερα.
Προσωπικα πρώτα έκανα test drive τα υποψήφια οχήματα και μετά διάβασα reviews. Μου έκανε εντύπωση όμως πως έφτασα ακριβώς στα ιδια συμπεράσματα με εκείνα των reviews. Τυχαιο; Δεν νομίζω.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Οταν διαβάζουμε reviews, καλο είναι να τα διαβάζουμε with a grain of salt, που λένε και οι Αμερικανοι.
Μην φτάνουμε όμως στο άλλο άκρο και να τα ακυρώνουμε τελείως. Εχουν την σημασία τους, όχι μονο για specs κλπ ειδικά όταν βλέπεις πως οι ίδιες (θετικές ή αρνητικές) παρατηρήσεις επαναλαμβάνονται στα περισσότερα.
Προσωπικα πρώτα έκανα test drive τα υποψήφια οχήματα και μετά διάβασα reviews. Μου έκανε εντύπωση όμως πως έφτασα ακριβώς στα ιδια συμπεράσματα με εκείνα των reviews. Τυχαιο; Δεν νομίζω.

Παντελώς τυχαίο καθώς όπως βλέπεις τα reviews τα διαβάσαμε κι άλλοι αλλά βγάλαμε αλλά συμπεράσματα......άλλωστε ο ίδιος είπες περί ορέξεως κωλοκυθόπιτα αλλά προφανώς αυτό δεν ισχύει για τους reviewers.....
Ακόμα θυμάμαι έναν Έλληνα reviewer που έλεγε πόσο καλύτερα φρενάριζε το α από το β αμάξι......και από κάτω στις μετρήσεις......το β αμάξι φρενάριζε 2 σχεδόν μέτρα νωρίτερα στη μέτρηση 100-0.....
Δε λέω ότι όλοι οι reviewers είναι στημένοι αλλά δε μου καίγεται καρφί τι λένε.....ειδικά όταν έχω ο ίδιος άποψη και έχω δει, νοιώσει ή μετρήσει κάτι με τα ίδια μου τα μάτια, χερια....κι αυτό είναι γενικό δεν ισχύει μόνο στο περί Q5 vs Stelvio...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Παντελώς τυχαίο καθώς όπως βλέπεις τα reviews τα διαβάσαμε κι άλλοι αλλά βγάλαμε αλλά συμπεράσματα......άλλωστε ο ίδιος είπες περί ορέξεως κωλοκυθόπιτα αλλά προφανώς αυτό δεν ισχύει για τους reviewers.....
Ακόμα θυμάμαι έναν Έλληνα reviewer που έλεγε πόσο καλύτερα φρενάριζε το α από το β αμάξι......και από κάτω στις μετρήσεις......το β αμάξι φρενάριζε 2 σχεδόν μέτρα νωρίτερα στη μέτρηση 100-0.....
Δε λέω ότι όλοι οι reviewers είναι στημένοι αλλά δε μου καίγεται καρφί τι λένε.....όταν έχω ο ίδιος άποψη και έχω δει, νοιώσει ή μετρήσει κάτι με τα ίδια μου τα μάτια, χερια....κι αυτό είναι γενικό δεν ισχύει μόνο στο περί Q5 vs Stelvio...

Οι επαγγελματίες reviewers είναι ανθρωποι με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από έμενα και εσένα, όταν μάλιστα βλέπεις να καταλήγει η συντριπτική πλειοψηφία αυτών παγκοσμίως στα ίδια συμπεράσματα, μάλλον το λάθος το έχεις εσύ ΙΜΟ.
Εκτος και αν θεωρείς εαυτόν φωτεινό παντογνώστη, οποτε είναι ανούσια η συζήτηση.
Εχουν και αυτοί τα biases τους, κάποιοι πιθανόν να τα παίρνουν κιόλας, αλλα όμως είπαμε τα reviews τα ψάχνουμε για να δούμε που συμφωνούν όλοι, αυτό είναι ένα σχετικά ασφαλές βοήθημα στην επιλογή μοντέλου αναλόγως πάντα του τι ψάχνει ο καθένας από εμάς.
Just my 0.2

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Οι επαγγελματίες reviewers είναι ανθρωποι με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από έμενα και εσένα, όταν μάλιστα βλέπεις να καταλήγει η συντριπτική πλειοψηφία αυτών παγκοσμίως στα ίδια συμπεράσματα, μάλλον το λάθος το έχεις εσύ ΙΜΟ.
Εκτος και αν θεωρείς εαυτόν φωτεινό παντογνώστη, οποτε είναι ανούσια η συζήτηση.
Εχουν και αυτοί τα biases τους, κάποιοι πιθανόν να τα παίρνουν κιόλας, αλλα όμως είπαμε τα reviews τα ψάχνουμε για να δούμε που συμφωνούν όλοι, αυτό είναι ένα σχετικά ασφαλές βοήθημα στην επιλογή μοντέλου αναλόγως πάντα του τι ψάχνει ο καθένας από εμάς.
Just my 0.2
Μα ακριβώς εκεί κρύβεται η απάτη.....στο ότι συμφωνούν όλοι.....σε συγκεκριμένα πράγματα.....όπως η υποτιθέμενη αξιοπιστία των γερμανικών έναντι των υπολοίπων.....
Όπως τα περί ποιότητας με διακόπτες seat....με δέρματα που "σακουλιάζουν" στο 6μηνο......ντροπής πράγματα.....
Φωτεινός παντογνώστης δεν υπήρξα ποτέ....ούτε υπήρξε για μένα κάποιος άλλος του οποίου τα θέσφατα ακολουθούσα αβλεπί....
Διαβάζω, πάω βλέπω, νιώθω, δοκιμάζω και ψωνίζω όπως νομίζω εγώ για μένα.....κι όχι όπως νομίζει κάποιος άλλος για μένα.....
Αυτά τα λίγα από εμένα.....δεν θα προσθέσω κάτι άλλο, νομίζω ήμουν σαφής.....

Διακοπτες seat??? Με αυτά που γραφεις υποψιάζομαι πως δεν έχεις καν μπει μέσα σε μοντέρνο Audi!
Ειδικα οι διακόπτες που έχει είναι overkill!! Ακομα και στο μικρο Α1 που έχει η γυναικα μου, έχει top μαλακά πλαστικά και "κλικατα" διακοπτακια υψηλης ποιότητας.
Τελος παντων, το κουράσαμε. Απλα μην κάνουμε το ασπρο-μαυρο, για να υποστηρίξουμε την άποψη μας, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε κάτι που αποδεικνύεται εύκολα δια "γυμνου οφθαλμού".

Τελος παντων, το κουράσαμε. Απλα μην κάνουμε το ασπρο-μαυρο, για να υποστηρίξουμε την άποψη μας, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε κάτι που αποδεικνύεται εύκολα δια "γυμνου οφθαλμού".

Συμφωνούμε.Αυτό λέω κι εγώ.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Συμφωνούμε.Αυτό λέω κι εγώ.....

Η διαφορα μας όμως είναι πως εσύ κανεις το ασπρο-μαυρο , όχι εγώ. ;)
Καλη συνεχεια :)

Μου έκανε εντύπωση όμως πως έφτασα ακριβώς στα ιδια συμπεράσματα με εκείνα των reviews. Τυχαιο; Δεν νομίζω.
Τυχαιο σιγουρα δεν ειναι,απλα επιβεβαιωνει το γραφομενα μου.
Τα τεστ απευθυνονται στον απλο καταναλωτη, που δεν εχει τις γνωσεις και τις ακρες να το ψαξει (και γιατι αλλωστε) βαθυτερα.
Κατι σαν εμας τους "βαλμενους" με τον ηχο και την εικονα.
Σιγα μην διαβασουμε κριτκες απο περιοδικα για τις συσκευες που μας ενδιαφερουν!
Μια ματια θα ριξουμε ,ετσι για μια γενικη ιδεα.

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Νομίζω πως η κουβέντα τείνει να εκτραχυνθεί.Παρακαλώ σταματήστε το εδώ.

Νικο, with all due respect, δεν ήμουν εγώ αυτός που μίλησε προσβλητικά και μάλιστα χωρίς λόγο και αιτία 🙄
Anyway, δεν το συνεχίζω γιατί μπορεί και να βρεθώ κατηγορούμενος από πάνω 😂

Τάκη,με όλο το σεβασμό και εγώ,δεν κατηγορώ κανέναν,δεν είμαι δικαστής!Μεγάλα παιδιά είμαστε και ξέρουμε πολύ καλά πως το τάγκο χρειάζεται δύο.Κατα τα λοιπά είτε το δικό σου αμάξι μπορούσα να αγοράσω είτε τη stelvio θα ήμουν ευτυχής και σε πολύ χαρούμενη φάση!

Εγώ δε κατάλαβα που εκτραχύνθει η συνομιλία ακριβώς και σε ποιο σημείο προσέβαλα τον takiskot και δεν το κατάλαβα....γιατί λέει ότι τον προσέβαλα....

Εκτός αν οποίος διαφωνεί μαζί του και αντιεπειχηρηματολογεί θεωρεί ότι είναι προσβλητικός......

Παρακαλώ όπως κάποιος μου αποσαφηνίσει τα παραπάνω όχι για τώρα αλλά για μελλοντική χρήση καθώς δε βλέπω κάτι το μεμπτό.

Επειδη εβαλα και γω το λιθαρακι μου στην οποια αντιπαραθεση ,διευκρινιζω οτι:
Ορμωμενος απο το ποστ το Τακη ,βρηκα μια καλη ευκαιρια να (κατα καποιο τροπο) συμβουλευσω τους εδω φιλους μας,να μην παιρνουν τοις μετρητοις τα τεστ των περιοδικων γιατι ειναι για "μαζικη καταναλωση" (μην πω κατι χειροτερο).
Φυσικα αναφερομαι στα γενικα συμπερασματα και την οδηγικη συμπεριφορα.
Προδιαγραφες,εξοπλισμος ,επιδοσεις,τιμες ,κλπ, ειναι κατι που δεν επιδεχεται κριτικη.

Το μονο παρηγορο ειναι οτι τα σημερινα αυτοκινητα ειναι ασφαλεστατα και ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤOYN τις οποιες απαιτησεις του μεσου οδηγου.
Οποτε μονο με ενα test drive θα ανακαλυψετε αν ειναι στα μετρα σας, το αυτοκινητο που σκοπευετε να αγορασετε!

Οι υπολοιποι που ψαχνονται ,θα βρουν αλλου πηγες για την μελλοντικη αγορα τους.

Πάντως είναι πολύ σημαντικό να έχει τετρακίνηση το αυτοκίνητο και μάλιστα τη δυνατότητα να δίνει το ποσοστό της προσφυσης κατά περίπτωση.

Το πιστεύω. Όπως έχω ξαναγράψει εδώ, είμαι 6 χρόνια στην Αμερική, με χειμώνες όπου από Δεκέμβρη μέχρι Μάρτη είμαστε σταθερά κάτω απ'το 0, συχνά στους -20, έχω περάσει ήδη από δυο (FWD) αυτοκίνητα, και μόνο μια φορά τα χρειάστηκα σε black ice και βγήκα εκτός ελέγχου και εκτός δρόμου, με 40mph.

Αλλά για αυτή τη μια φορά, οι 50% πιθανότητες που έχεις να δουλέψει το τετρακίνητο καλύτερα απ'το δικίνητο, αξίζουν τον κόπο.