Επιλογη αυτοκινητου

κι εγώ παιδιά ανάμεσα σε Peugeot 3008 και Skoda Kodiaq έχω καταλήξει
θα πάω να τα ξαναδώ, θα πάρω τελικές προσφορές (μήπως προκύψει κάτι επιπλέον) και θα αποφασίσω...

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

θα πάω να τα ξαναδώ, θα πάρω τελικές προσφορές (μήπως προκύψει κάτι επιπλέον) και θα αποφασίσω...
Ρίξε μια ματιά και στο Χ1. Δίνουν καλές προσφορές που βγαίνουν 5-6χιλ κάτω από την τιμή configurator. Μείον το παλιό infotainment και το περιορισμένο πορτμπαγκάζ, αλλά εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και βεβαίως μάρκα εγγύηση για την μεταπώληση.

Επειδή κι εγώ κοιτάω για SUV δεν βλέπω κάτι που να πλησιάζει το 3008 σε αυτήν την τιμή.
Θα πάω να το δω την αλλη εβδομάδα και εκτός απροόπτου θα καταλήξω εκεί.

Το ταμπλό το βλέπεις στο Peugeot ή κοιτάς από πάνω ?

Το 3008 είναι κουκλί και θεωρώ ίσως το καλύτερο στην κατηγορία του, το Kodiaq θεωρώ ότι είναι υπερβολικά μεγάλο για την Ελλάδα. Και για τα δύο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις σε θέματα αξιοπιστίας.

Θυμάμαι καλά ότι έχεις πάρει σχετικά πρόσφατα Hyundai? Αν επιτρέπεται, από που το πήρες και αν είσαι γενικά ευχαριστημένος από την αντιπροσωπεία και την αντιμετώπιση τους τόσο κατά την αγορά όσο και μετά;

Ναι πήρα το i30 fastback.

i-30-2.jpg

Πιο πριν είχα το προηγούμενο i30 για 5+ χρόνια. Έχει και η γυναίκα μου το i10. Γενικά είναι αυτοκίνητα πολύ αξιόπιστα και με λογικής τιμής σερβις , αν θυμάμαι καλά στο παλιό μου i30 το περισσότερο που είχα πληρώσει ήταν 140 ευρώ στο μεγάλο σερβις των 60.000 km. Πλέον οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα γιατί δεν αποτελούν φτηνές εναλλακτικές αλλά χτυπάνε κορυφή , το δικό μου πχ. είναι καλύτερο από το Audi A3 (το αγόρασε προσφατα ο αδερφός μου) σε άνεση , ηχομόνωση και οδική συμπεριφορά. Οπότε μπορεί αρχικά τα 19500 ευρώ (full extra με κάμερες οπισθοπορείας , NAV/GPS , αυτοματο φρενάρισμα κτλ κτλ) που το πήρα να σου φαίνονται πολλά αλλά δεν είναι.

Το 3008 είναι κουκλί και θεωρώ ίσως το καλύτερο στην κατηγορία του, το Kodiaq θεωρώ ότι είναι υπερβολικά μεγάλο για την Ελλάδα. Και για τα δύο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις σε θέματα αξιοπιστίας.

Ναι πήρα το i30 fastback.

i-30-2.jpg

Πιο πριν είχα το προηγούμενο i30 για 5+ χρόνια. Έχει και η γυναίκα μου το i10. Γενικά είναι αυτοκίνητα πολύ αξιόπιστα και με λογικής τιμής σερβις , αν θυμάμαι καλά στο παλιό μου i30 το περισσότερο που είχα πληρώσει ήταν 140 ευρώ στο μεγάλο σερβις των 60.000 km. Πλέον οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα γιατί δεν αποτελούν φτηνές εναλλακτικές αλλά χτυπάνε κορυφή , το δικό μου πχ. είναι καλύτερο από το Audi A3 (το αγόρασε προσφατα ο αδερφός μου) σε άνεση , ηχομόνωση και οδική συμπεριφορά. Οπότε μπορεί αρχικά τα 19500 ευρώ (full extra με κάμερες οπισθοπορείας , NAV/GPS , αυτοματο φρενάρισμα κτλ κτλ) που το πήρα να σου φαίνονται πολλά αλλά δεν είναι.
Σκέφτομαι το Tucson και για αυτό ήθελα να ακούσω εντυπώσεις ενός ανθρώπου που έχει Hyundai

Πολυτεκνη οικογενεια μαθητων μου ηταν αναμεσα στο 5008 και το Kodiaq με τις εξτρα θεσεις. Απο χωρους πιο ανετο το Kodiaq αλλα θηρίο για τα ελληνικα δεδομενα. Μετα απο test drive εντος πολης επιλεχτηκε χωρις δευτερη σκεψη το 5008. Το οποιο ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το 3008. Φαντασου πως ειναι διπλα διπλα Kodiaq και 3008.

Το ταμπλό το βλέπεις στο Peugeot ή κοιτάς από πάνω ?
Η σωστη θεση του τιμονιου παιζει ρολο.
Επειδη πλεον ειναι το μικροτερο απο οτι κυκλοφορει ( και εξαιρετικα αποτελεσματικο) πρεπει το πανω μερος του να φτανει στην βαση του πινακα οργανων.

Πλεον μετα απο αυτη τη διαταξη οτι αλλο οδηγησω μου φαινεται νταλικα !!!

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Μια χαρα θεση ειναι αρκει να ξερεις να ρυθμιζεις σωστα το καθισμα και το τιμονι...
Είναι σε λάθος θέση ότι και να γίνει και δεν το προσέχει κανείς ..βέβαια μετά κλαίνε

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Πάνο τώρα που πιάσαμε το 50% :flipout: θέλουμε ψηλότερα κάρα για να μην πονάει η μεσούλα στο μπες βγες !!!

:BDGBGDB55:

Βρες μου έναν "βάτραχο" και τον αγοράζω αμέσως!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Βρες μου έναν "βάτραχο" και τον αγοράζω αμέσως!!!!
Και βατραχο και 2CV υπαρχουν στα Νεα Μουδανια Χαλκιδικης. Αλλα ο ιδιοκτητης τα εχει μπιμπελο και δεν υπαρχει περιπτωση να τα πουλησει. Ειναι γνωστος στιχουργος και δεν εχει αναγκη ο,τι χρηματα και να του δωσεις. Τον θυμαμαι εδω και 30 χρονια να οδηγαει μονο αυτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Και βατραχο και 2CV υπαρχουν στα Νεα Μουδανια Χαλκιδικης. Αλλα ο ιδιοκτητης τα εχει μπιμπελο και δεν υπαρχει περιπτωση να τα πουλησει. Ειναι γνωστος στιχουργος και δεν εχει αναγκη ο,τι χρηματα και να του δωσεις. Τον θυμαμαι εδω και 30 χρονια να οδηγαει μονο αυτα.

Δυστυχώς κανείς από τους κατόχους "βατράχων" δεν τους πουλάνε, και με το δίκιο τους. Πρόκειται για το πιο influencial αυτοκίνητο που παρήχθη ποτέ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Καλά εγώ τον θυμάμαι σχεδόν 40 χρόνια, σε έφαγα! :flipout:
Στα Μουδανιά φίλος έχει πάντως παροπλισμένο 2cv που μάλλον το πουλάει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Δυστυχώς κανείς από τους κατόχους "βατράχων" δεν τους πουλάνε, και με το δίκιο τους. Πρόκειται για το πιο influencial αυτοκίνητο που παρήχθη ποτέ.

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/11017060/#null

ορίστε. 7 χιλιάρικα και πηγαίνεις σαν τον Ντε Γκωλ.

Ε όχι και σαν τον Ντε Γκωλ! χρειάζεσαι παλιότερο, ή τουλάχιστον με στρόγγυλα φανάρια να είναι περισσότερο αυθεντικό. Μην κάνουμε μισές δουλειές.

Σκέφτομαι το Tucson και για αυτό ήθελα να ακούσω εντυπώσεις ενός ανθρώπου που έχει Hyundai

Το σκεφτόμουν και εγώ αλλά προτίμησα αυτοκίνητο 1.0 Turbo λόγω οικονομίας καυσίμου και τελών κυκλοφορίας (117 ευρώ το χρόνο). Πάντως το Tucson και πριν το facelift ήταν πολύ καλό αλλά πλέον χτυπάει κορυφή.

https://www.youtube.com/watch?v=-_Cwfi-nZ9E

Το σκεφτόμουν και εγώ αλλά προτίμησα αυτοκίνητο 1.0 Turbo λόγω οικονομίας καυσίμου και τελών κυκλοφορίας (117 ευρώ το χρόνο). Πάντως το Tucson και πριν το facelift ήταν πολύ καλό αλλά πλέον χτυπάει κορυφή.

https://www.youtube.com/watch?v=-_Cwfi-nZ9E
Μόνο πρόβλημα αυτό που ανέφερες με τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να χτυπούν 400αρι πλέον.