Επιλογη αυτοκινητου

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

80000?
πόσο σίγουρος είσαι?

εγώ πούλησα δικό μου με 240000 και μετά από ένα χρόνο το βρήκα σε μάντρα με 140000
Και εμένα που στο Colt είναι ψηφιακός ο μετρητής , όταν βλέπω να περνάνε το διαγνωστικό επάνω με το laptop ,θεωρώ ότι είναι παιχνιδάκι να μου αφαιρέσουν 100.000 χιλιόμετρα με δύο κλικ...

Κανένα διαγνωστικό δεν μειώνει χιλιόμετρα.
Αλλά είναι τα εργαλεία για αυτη τη δουλειά και δεν είναι όλα εξίσου αποτελεσματικά αφού πολλές φορές ένα διαγνωστικό μπορεί να δει ποια είναι τα πραγματικά χιλιόμετρα μέσα από την Ecu ανεξάρτητα του τι γράφει ο πίνακας οργάνων

O autoexpert ειναι πολυ ιδιαιτερη προσωπικοτητα :) Απολαυστικοτατος στο καναλι του στο youtube, που παλαιοτερα το παρακολουθουσα πολυ περισσοτερο και με δυνατοτητα να κανει ενα θεμα του ενος λεπτου, να διαρκει 10-15', με φοβερο λεγειν. Σχετικα με τη λιστα των lemons, δεν με εκπλησσει, βασει αυτων που εχω ακουσει κατα καιρους να λεει. Το μονο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν εχει υψηλοτερα την μερσεντες, για την οποια εχει κανει ΕΠΙΚΟ βιντεο για τα προβληματα ενος αγοραστη μιας merc με την αντιπροσωπεια στην αυστραλια. Τα VAG τα μισει επισης, αλλα αυτο ειναι κυριως λογω του dieselgate.

Ενα πραγμα που θελω να πω το οποιο εν μερει εξηγει την σταση του ειναι οτι πολυ σημαντικο σημειο στην κριτικη του (και το αναφερει αυτο μεσα στη λιστα) ειναι η υποστηριξη απο τις αντιπροσωπειες και η δυνατοτητα ευρεσης σε λογικες τιμες, ανταλλακτικων. Γαλλικες μαρκες, που ειναι ιδιαιτερα αγαπητες στην χωρα μας, υποστηριζει οτι ειναι πολυ προβληματικες σε αυτο το σημειο. Δεν εχω παει στην αυστραλια, δεν εχω φιλους αυστραλους, οποτε δεν μπορω να το κρινω. Επισης, βαζει πολυ υψηλα το value for money και πολλες φορες "χαντακωνει" αυτοκινητα λογω υψηλων στην αυστραλια τιμων, που πιθανως στην ευρωπη να ειναι πιο οικονομικα. Απο την αλλη, εκθειαζει μοντελα τα οποια βγαινουν σε, αντικειμενικα, καλες τιμες εκει, τα οποια για διαφορους λογους, στην ελλαδα θα ηταν απαγορευτικα (π.χ. μεγαλοι κινητηρες κτλπ).

θυμαμαι οτι λατρευει τα κορεατικα λογω πολυχρονης εγγυησης και αξιοπιστιας και απο τις ακριβες μαρκες, γουσταρει την bmw.

Πολύ σωστά τα λες αλλά οι περισσότεροι πήραν το άρθρο πολύ της μετρητοίς χωρίς να λάβουν υπόψη ότι έχει γραφτεί με αρκετή δόση χιούμορ (εκτός και από αρκετή δόση αλήθειας).

Τα γυρισμενα χιλιόμετρα είναι ένα θεματακι... Η διασταύρωση του βιβλίου σέρβις είναι ένας τρόπος.
Για το Volvo το ξέρω γιατί είναι γνωστού. Τώρα για το δικό μου, ελπίζω να μην έχουν ακόμα βρει τρόπο να αλλάζουν τα ψηφιακά δεδομένα σέρβις του idrive.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Αλλά είναι τα εργαλεία για αυτη τη δουλειά και δεν είναι όλα εξίσου αποτελεσματικά αφού πολλές φορές ένα διαγνωστικό μπορεί να δει ποια είναι τα πραγματικά χιλιόμετρα μέσα από την Ecu ανεξάρτητα του τι γράφει ο πίνακας οργάνων

+1

Έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωτικό να έχεις το τελευταίο χαρτί του ΚΤΕΟ που θα είναι στη χειρότερη δύο ετών. Μαζί με το βιβλίο του σέρβις σε εξασφαλίζει κάπως. Όχι πως δεν μπορούν να τα πειράξουν, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο απλά όπως ήταν κάποτε.
Σήμερα, οι πιο πολλοί κρατούν και το βιβλίο του σέρβις και δεν είναι εύκολο να την κάνεις από το ΚΤΕΟ αφού "πέφτουν" και τα πρόστιμα.
Και βέβαια, πάντα υπάρχει περισσότερο ρίσκο αν είναι 2ο χέρι. είτε ιδιώτης είτε έμπορος αυτοκινήτων.
Όπως και να' ναι καλή τύχη.

Το λέω γιατί με δύο κλικ όριζε τα όρια χιλιομέτρων για το επόμενο service και χρονικά όρια ειδοποιησεις , έσβηνε κωδικούς σφαλμάτων , αλλαγή της διαμέτρου ελαστικών ώστε να μετράει σωστά χιλιόμετρα το κοντέρ και φυσικά ο μετρητής χιλιομέτρων με άλλη ζάντα όταν πήγα από 16" σε 15".
Αν το απλό διαγνωστικό τα κανει αυτά φαντάζομαι ότι δεν είναι δύσκολο για κάτι πιο εξειδικευμένα προγράμματα .

καλησπέρα,

έχει κάποιος αίσθηση πόσο πιο ακριβό μπορεί να είναι το service στην αντιπροσωπία ενός mini cooper σε σύγκριση με ενός fiesta ecoboost;

καλησπέρα,

έχει κάποιος αίσθηση πόσο πιο ακριβό μπορεί να είναι το service στην αντιπροσωπία ενός mini cooper σε σύγκριση με ενός fiesta ecoboost;

mini cooper ισον bmw οποτε φιλε μου καταλαβαινεις οτι σε επισημη αντιπροσωπια το κοστος θα ειναι αρκετα μεγαλο σε σχεση με το ford !!!

Βγαίνει από τη πραγματικότητα...
Εξωφρενικό κόστος το Μίνι.Και πολύ χαμηλή αξιοπιστία.
Ειδικά αν σκεφτούμε πόσο καλύτερο αμάξι είναι το τελευταίο fiesta και τη διαφορά τιμής ,δε βρίσκω κανένα λόγο να προτιμηθεί το ΜINI...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Δεν υπάρχει πραγματικότητα αν δεν εισαι χρήστης .Εισαι ? Μαλλον οχι
Γιατί εγω που ειμαι πληρώνω καi ξέρω

Αν και δε καταλαβαίνω το επιθετικό σου ύφος,φυσικά και είμαι χρήστης και έχω φριξει με τη τιμολόγηση και τις συνεχείς βλάβες των MINI.
Απλά δεν υπάρχει σύγκριση με τις τιμές των ford.Τοσο σε αγορά όσο και σε συντήρηση και αξιοπιστία.

Τους έχω γυρίσει όλους Ναταγκουνακη Σφακιανάκη κτλ...
Μόνο το λάδι που το χρεώνουν 16 με 20 ευρώ το λίτρο φτάνει ..
Τακάκια εμπρός μόνο,230 ευρώ σου αρκεί?

Εγω στον Σπανό δίνω γενικό service 230 Ευρώ και τα λάδια/φίλτρα μου κοστίζουν 60
Το Fiesta έχει 350+ και βλέπουμε .
Δεν εχω κανένα προβλημα και δεν μου έχει βγάλει και δεν θα βγάλει γιατί είμαι στην ώρα μου σε όλα

Τους έχω γυρίσει όλους Ναταγκουνακη Σφακιανάκη κτλ...
Μόνο το λάδι που το χρεώνουν 16 με 20 ευρώ το λίτρο φτάνει ..
Τακάκια εμπρός μόνο,230 ευρώ σου αρκεί?

Κατι τετοια ακουω & διαβαζω και επιβεβαιωνομαι στην αποψη μου να μην μπλεξω ποτε με ευρωπαικες φιρμες. Αν και τελευταια εβλεπα θετικα (αλλα και θεωρητικα τη FORD). Αυτο το λαδι που το χρεωνουν 15-20 ευρω το λίτρο, βιολογικο ειναι? Για ποσα χιλιομετρα ειναι? Αν ειναι διαστημικης τεχνολογιας και ειναι για 100.000 χλμ παω πασο!:smile:

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Εγω στον Σπανό δίνω γενικό service 230 Ευρώ και τα λάδια/φίλτρα μου κοστίζουν 60
Το Fiesta έχει 350+ και βλέπουμε .
Δεν εχω κανένα προβλημα και δεν μου έχει βγάλει και δεν θα βγάλει γιατί είμαι στην ώρα μου σε όλα
Δηλαδή σου αλλάζει λάδια και φίλτρο με 60 ευρώ?Εργασία πόσο σου χρεώνει?
Για τα προβλήματα των mini ξέρουν και οι πέτρες ...Φυσικά δεν έχει καμία σχέση αν θα κάνεις τα service στην ώρα τους όπως γράφεις...
Για τις τιμές του fiesta να υποθέσω ότι είσαι κάτοχος?