απο ποτε εχεις να ερθεις; τα "κακα" της βελτιωσης της οικονομιας βλεπεις οπου εχουν αυξηθει τα αυτοκινηταΛοιπόν εδώ και μια βδομάδα οδηγώ το Yaris Hybrid και έχω πάθει πλάκα. Έχω κάνει 600 χιλιόμετρα, τα περισσότερα σε ώρες αιχμής μέσα στην πόλη (πως έχει γίνει έτσι η Αθήνα ρε παιδιά… δεν τη θυμόμουν ποτέ τόσο χάλια). Ακόμα έχει μέλλον μέχρι να ανάψει λαμπάκι. Άσε που έχει και άλλη αίσθηση, αθόρυβο, κάπως sci-fi φάση.
Για καθημερινή οδήγηση σε χάος όπως αυτό της Αθήνας, επιβάλλεται. Τα καλά του ηλεκτρικού χωρίς τους περιορισμούς του. Αρκεί να είναι καλή υβριδική υλοποίηση.
απο ποτε εχεις να ερθεις; τα "κακα" της βελτιωσης της οικονομιας βλεπεις οπου εχουν αυξηθει τα αυτοκινητα
Ας είναι καλά οι "ομορφιές" του δημάρχου της.Αφού κατέστρεψε τις δεξιές λωρίδες της Πανεπιστημίου,τις παράτησε και ξεκίνησε τις αριστερές.Λοιπόν εδώ και μια βδομάδα οδηγώ το Yaris Hybrid και έχω πάθει πλάκα. Έχω κάνει 600 χιλιόμετρα, τα περισσότερα σε ώρες αιχμής μέσα στην πόλη (πως έχει γίνει έτσι η Αθήνα ρε παιδιά… δεν τη θυμόμουν ποτέ τόσο χάλια).
Να'ταν μόνο αυτή η πόλη. Μιλάω για όλη τη διαδρομή από Μεσόγεια μέχρι κέντρο, 5-6 διαφορετικούς δήμους, εδώ πλέον υπάρχει συχνά πυκνή ροή ακόμα και στην Αττική Οδό.Ας είναι καλά οι "ομορφιές" του δημάρχου της.Αφού κατέστρεψε τις δεξιές λωρίδες της Πανεπιστημίου,τις παράτησε και ξεκίνησε τις αριστερές.
Ιδανικό το hybrid από Toyota για μέσα στην πόλη.
Το μόνο αρνητικό είναι το σχεδόν αθόρυβο.
Πεζοί και ποδηλάτες δεν το αντιλαμβάνονται
Ένα μικρό βουητό που κάνουν τα τελευταίας 5ετιας θεωρώ ότι δεν αρκεί.
στα phev ισχυει γενικα οτι τα φορτιζεις καθε βραδυ, ωστε να μπορεις να εκμεταλλευεσαι την κινηση με τον ηλεκτροκινητηρα για οσο περισσοτερα χιλιομετρα μπορεις. Αν ο ημερησιος σου κυκλος ειναι 25χιλιομετρα, ειναι σχεδον σιγουρο (αν οδηγεις ομαλα) οτι θα μπορεις να κινεισαι αμιγως ηλεκτρικα στο 100% της διαδρομης σου. Το θεμα ειναι το εξης τωρα, το αμαξι ειναι εταιρικο; Μπορεις να φορτιζεις στην εταιρεια ωστε να μην επιβαρυνεσαι εσυ με το κοστος του ρευματος; Δεν ειναι πολυ βεβαιως, αλλα γιατι να το πληρωνεις εσυ; Αν η εταιρεια σου δινει ενα Χ ποσο σε ευρω για τα καυσιμα, τοτε δεν ειναι προβλημα, αλλα αν για να σου δωσουν το "επιδομα" αυτο, πρεπει να τους πας αποδειξεις απο βενζιναδικο, τοτε δεν εχει νοημα να φορτιζεις καθολου σπιτι.Μου έκαναν αναβάθμιση του grade και μεταξύ άλλων έχω και καλύτερο οχημα σε σχέση με το 2008. Από τις επιλογές, μου έχει γυαλίσει το CUPRA FORMENTOR EHYBRID DSG 204HP το οποίο εκτός του ότι μου αρέσει το σουλουπι του, έχει και το πλεονέκτημα πως ως υβριδικό δεν θα φορολογούμαι για την χρήση του
Ερώτηση επειδή δεν το χω παρακολουθήσει καθόλου:
Ειναι plug in που σημαίνει πρέπει να το φορτίζεις αν θες να εποφεληθείς τα οφέλει του ηλεκτρικού κινητήρα.
Μπορείς μέσω του θερμικού να φορτώσεις την μπαταρία αλλά καταλαβαίνω πως δεν έχει την απόδοση που έχει πχ η Toyota σε αυτό το κομμάτι.
Σε καθημερινή χρήση θα κάνει μια διαδρομή 25 χλμ στον αστικό ιστό (πάνω κάτω την Κηφησίας).
Για μία τέτοια χρήση, με συμφαίρει να κινούμε ηλεκτρικά ακόμα και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να το φορτίζω το βράδυ στο σπίτι και θα πρέπει να καταφεύγω σε σταθμούς φόρτισης;
γνωμη μου, δεν αξιζει να ασχοληθεις με φορτιση σε δημοσιους φορτιστες. Θα βγαινει ισως οικονομικοτερα, αλλα δεν αξιζει η ταλαιπωρια. Σε Phev, εχεις μικρη μπαταρια, οποτε θα χρειαζεσαι να τρεχεις εκει σχεδον καθε μερα, και για ποιο λογο; θα γλυτωσεις λιγα χρηματα και θα χανεις χρονο καθε μερα για φορτιση. Αν θες κανε το μερικες φορες ωστε να δεις το cost/benefit, αλλα δεν πιστευω οτι θα ειναι επαρκες για ν αασχοληθεις.Τώρα ειδα οτι μου απάντησε και ο φιλος avpap τον οποίο ευχαριστώ παρομοίως για την απάντηση του.
Ειμαι εργαζόμενος σε επιχείρηση και το όχημα ειναι παροχή της εταιρίας προς εμένα και επίσης έχω ένα fixed ποσό για καυσιμο. Εχω δει στο parking της εταορίας κάποιους σταθμούς φόρτισης αλλά δεν ξέρω αν ειναι προς γενική χρήση ή αφορουν θέσεις parkinh για το top mamagment.
Εχω κάνει ερώτηση και περιμένω
σφυρα μου αν καταφερεις να φορτισεις σε δωρεαν φορτιστη. Ειτε θα ειναι κατειλημμενοι απο θερμικους (οπως δυστυχως συχνα γινεται, ειδικα σε ωρες αιχμης) ειτε απο αλλα ηλεκτρικα. Εκτος αν καποιος πχ εχει τη δυνατοτητα να πηγαινει στα lidl στις 09:00 το πρωι καθημερινης.Πρώτα από όλα υπάρχουν ακόμη δωρεάν φορτιστές στην Αθήνα (και αλλού). Εύκολα μπορείς να τους βρεις μέσω του
βάζοντας φίλτρο Free Charging![]()
PlugShare - EV Charging Station Map - Find a place to charge
Find EV charging stations with PlugShare, the most complete map of electric vehicle charging stations in the world!Charging tips reviews and photos from the EV community.www.plugshare.com
Πέρα από αυτό, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Υπάρχουν ακόμη πολλοί χώροι στάθμευσης που γεμίζουν και δεν βρίσκεις να παρκάρεις. Να δώσω ένα απλό παράδειγμα το επί πληρωμή parking στο Φλοίσβο. Αν έχεις ηλεκτρικό ή plug-in hybrid λες ότι θες να φορτίσεις στην είσοδο και πάντα υπάρχουν τέτοιες ελεύθερες θέσεις, αντίστοιχα και σε πολλά super market.
Πάντως τα περισσότερα plug-in hybrid δέχονται μέχρι ~4 kW φόρτιση με μερικές εξαιρέσεις στα ~7 kW. Με τη σούκο φορτίζεις με 2.2 kW.
Στη δουλειά σου πάντως, αν δεχθούμε ότι βρίσκεσαι εκεί 8 ώρες, αρκεί να βρεις μια θέση στάθμευσης με μια πρίζα κοντά. Δεν χρειάζεται να πιάσεις φορτιστή που είναι πολύ πιο χρήσιμος σε κάποιον με αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.
Ένας από τους βασικούς λόγους που προσωπικά επέλεξα το Ford Kuga είναι η λειτουργία χωρίς φόρτιση που παραπέμπει σε υβριδικό και όχι σε μεγάλης κατανάλωσης συμβατικό. Βέβαια έπαιξε και μεγάλο ρόλο και η τελική τιμή, μιας και το πληρώνω ο ίδιος από την ατομική μου εταιρία.
Τέλος είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι διαφορές στο κόστος leasing για αυτοκίνητα με περίπου ίδια τιμή λιανικής είναι τεράστιες και μπορούν να φτάσουν ακόμη και 10k στην τετραετία (!!!).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.