Επιλογη αυτοκινητου

Γιατί δεν κοιτάς και το SUZUKI Swift? Όμορφο, αξιόπιστο (έχω grand vitara 10ετία σχεδόν και είναι σκυλί, δεν έχω μείνει ποτέ και μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα και δύσκολα), και πολύ ασφαλές που σε ενδιαφέρει αφού θα μεταφέρει γυναίκα και παιδιά.

ΕΔΙΤ : Με πρόλαβες................ χεχεχε

ΕΔΙΤ2: Και τωρα ειδα οτι το εχεις στις επιλογες εξαρχής. Ωραίος.
Αυτό σου προτείνω εγώ πάντως.

Last edited:
Απο τα αρχικα στην γυναικα μου αρεσουν περισσοτερο τα MAZDA 2 & SWIFT.
Δεν εχω βαλει στα αρχικα το YARIS βεβαια...

Για να εξηγησω και το "ετσι".

-Απο ασφαλεια ειναι πολυ καλο. 6-7 αεροσακους εχει αν θυμαμαι καλα.
-Το κρατημα του ειναι πολυ καλο (σε σχεση με αλλα της κατηγοριας). Αυτο το καταλαβα οταν εκανα το Θεσσαλονικη-Πατρα και πισω, και μετα το Μπραλο, στο δρομο για Ναυπακτο που ειναι γεματος στροφες, επαιρνα στροφες με σχετικα μεγαλη ταχυτητα και ουτε που κουνιοταν απο το δρομο. Θα το χαρακτηριζα λιγο τρενο!
-Ο κινητηρας του κατα την "Ιαπωνικη παραδοση" ειναι σκυλι (οπως και στο jimny που εχουμε και δε καταλαβαινει Χριστο) και αντεχει και σε σκισηματα. Επειδη ομως θα το οδηγει γυναικα δε σε πολυνοιαζει αυτο.
-Ειναι οικονομικο. Με ενα γεμισμα (45αρι ντεποζιτο) βγαζω 8 μερες, με αρκετα χιλιομετρα καθε μερα, συνηθως 700-800 την εβδομαδα, ισως και παραπανω.
-Καλη κατασκευη και εσωτερικα, αν και μετα το 9μηνο κανει λιγο σα κουδουνιστρα. Βεβαια, ολα ετσι κανουν αυτης της κατηγοριας τιμης.

Οβερολ, εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος στον ενα χρονο μαζι του. Αυτο δεν πρεπει να εχει μεινει μαζι μου βεβαια (2 ατυχηματα) :p

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Για να εξηγησω και το "ετσι".

-Απο ασφαλεια ειναι πολυ καλο. 6-7 αεροσακους εχει αν θυμαμαι καλα.
-Το κρατημα του ειναι πολυ καλο (σε σχεση με αλλα της κατηγοριας). Αυτο το καταλαβα οταν εκανα το Θεσσαλονικη-Πατρα και πισω, και μετα το Μπραλο, στο δρομο για Ναυπακτο που ειναι γεματος στροφες, επαιρνα στροφες με σχετικα μεγαλη ταχυτητα και ουτε που κουνιοταν απο το δρομο. Θα το χαρακτηριζα λιγο τρενο!
-Ο κινητηρας του κατα την "Ιαπωνικη παραδοση" ειναι σκυλι (οπως και στο jimny που εχουμε και δε καταλαβαινει Χριστο) και αντεχει και σε σκισηματα. Επειδη ομως θα το οδηγει γυναικα δε σε πολυνοιαζει αυτο.
-Ειναι οικονομικο. Με ενα γεμισμα (45αρι ντεποζιτο) βγαζω 8 μερες, με αρκετα χιλιομετρα καθε μερα, συνηθως 700-800 την εβδομαδα, ισως και παραπανω.
-Καλη κατασκευη και εσωτερικα, αν και μετα το 9μηνο κανει λιγο σα κουδουνιστρα. Βεβαια, ολα ετσι κανουν αυτης της κατηγοριας τιμης.

Οβερολ, εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος στον ενα χρονο μαζι του. Αυτο δεν πρεπει να εχει μεινει μαζι μου βεβαια (2 ατυχηματα) :p

Μην το λες... Ειναι απο αυτες που εμαθαν μικρες να οδηγουν και το παταει!!!

Αν είναι σαν την δικιά μου τότε την έβαψες, μόλις πιάσει αυτόματο και ειδικά σειριακό και δει τι μπορεί να κάνει......... άστο....

Ένα θα σου πω, με το punto της προσπαθεί να με πιάσει ....(gti race)...

Οκ, με τα παιδια μεσα δεν κανει βλακειες αλλα ενα σταρλετακι που ειχε απο το 91 το ειχε σκισει...:flipout:
Μετα της εδωσα το 206 και κουλαρισε λιγακι...

Α, σα τη μανα μου κι εμενα τοτε. Για τα κυβικα του εχει πολυ καλη επιταχυνση.

Επισης να πω οτι επειδη εκανα το Θεσσαλονικη-Πατρα (και πισω παντα :p) 2 φορες και τωρα προσφατα πηγα μεχρι το Πηλιο, δεν ειναι καθολου κουραστικο στα ταξιδια. Βεβαια ειμαι και 21, δε ξερω αν παιζει ρολο αυτο :p

Παντως, αν και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο το swift, ακομα αναπολω το ciquecento sporting. Αυτο κι αν ηταν τρενο.

Στα 21 είχα mirafiori abarth.... δεν με ένοιαζε τίποτα, τώρα στα 41 πάω σε κάτι πιο ψηλό... και αυτόματο.

Εάν με εννοείς !!! :D

Δε ξερω τι εκανε το mirafiori, δεν ετυχε να οδηγησω, αλλα οταν πηρα διπλωμα στα 18 (οδηγω απο τα 15) με το sporting ειχα φαει αρκετες mercedes/bmw στα φαναρια. Πολυ καλη επιταχυνση για τα 1100 κυβικα του, βεντουζα στο δρομο, και σκυλι. Μελαγχολησα :P

παρακληση το μελος ΑggelosM να μας πει αν σκοπευει καθε φορα που αλλαζει αυτοκινητο να μας αλλαζει και τα φωτα
ειδαμε και παθαμε με το εταιρικο του:flipout::flipout:

και οχι τιποτε αλλο μας ξεσηκωμει και μας:guitarist::guitarist:

παρακληση το μελος ΑggelosM να μας πει αν σκοπευει καθε φορα που αλλαζει αυτοκινητο να μας αλλαζει και τα φωτα

Σηκωμαρες ηθελες να γραψεις εσυ ? :flipout:

Απλα να ξερετε οτι 'γιαπωνεζικο' κυριολεκτικα ειναι μονο το sirion που καποιος αναφερε νωριτερα. Ολα τ' αλλα φτιαχνονται αλλου πλεον.

Επισης σαν οικονομικο και με φρεσκο αερα θα κοιταγα και το chevrolet spark.

Εγώ θα πήγαινα χαλαρά για Jazz (1.4 αν μπορείς). Το έχει φίλος και είναι φοβερό αυτοκίνητο. Καλά για χώρους δεν το συζητάω, είναι γνωστό ότι είναι πολύ μπροστά. Από 'κει και πέρα και το εσωτερικό του είναι πολύ όμορφο όπως και εξωτερικά (βέβαια αυτό υποκειμενικά). Επιδόσεις επίσης πολύ καλές. Γενικά ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.

Εχω το HONDA JAZZ αυτόματο για δεύτερο εδώ και ένα χρόνο. Ενθουσιασμένος από τους χώρους και κυρίως πως αυτοί τροποποιούνται, έχω κουβαλήσει από γλάστρες με αναριχητικά φυτά μέχρι κρεβάτι 2 μέτρα. Ευέλικτο και αρκετά σβέλτο με ικανοποιητικό εξοπλισμό. Ελαττώματα βρίσκω, ότι είναι λίγο χαλαρή η ανάρτηση για το γούστο μου και στο χρόνο πάνω και με 6000χλμ μου ζήτησε σερβις που κόστισε 170ε. Αναλογικά η συντήρηση της BMW τσάμπα.

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Που το θυμηθηκες αυτο βρε συ?
Τρια χρονια σχεδον περασαν απο τοτε!!!

1. Subaru Ιμπρεζα 1,5 μιας και δεν ενδιαφέρει το επιπλέον μήκος.
2. Jazzzzz αυτόματο, προσοχή στα service και στα "ακουμπήματα" λόγω σακαράκη...
3. Fiestaki, λίγο υπερβολικό σχεδιαστικά έως κιτσάτο - γούστα είναι αυτά...
4. Μαζί opel ή πεζώ.
5. Μικρό πολυμορφικό!

Μεχρι στιγμης υποψηφια για "εξεταση" ειναι τα:

1. MAZDA 2
2. FORD FIESTA
3. SUZUKI SWIFT/SPLASH
5. HONDA JAZZ
6. FIAT PUNTO/BRAVO
7. PEUGEOT 207
8. Mitsubishi COLT
9. DAIHATSU SIRION
10. TOYOTA YARIS (ή μηπως AURIS)

Το Spark παραειναι μικρο...

To Fiat Punto το έχει ο υιός μου και ειναι πολύ καλή περιπτωση οδηγικά και πολύ όμορφο αλλά τωρα βγάζουν το Fiat Punto Evo με μεγαλύτερη ιπποδύναμη (καταργειται ο 95 ίππων που εχει ο υιός μου) και μένουν ως Fiat Punto παλιό οι κινητήρες 69 και 77 ίππων (που αυτά θα έχουν την καλύτερη τιμή αλλά προφανώς πλεον θα ήταν καλύτερα να πας στο Evo αν αποφασίσεις προς τα εκεί...)

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Honda Jazz είναι το καλύτερο απο κάθε άποψη,αλλά κι ακριβώτερο(αίσθηση μεγαλύτερης κατηγορίας σε οδήγηση).Το Ford Fiesta είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις κι αξιοπιστία και με καλύτερη τιμή.

Μακρυά από το fiesta, για το Honda Jazz, προχώρα άφοβα!