Επιλογη αυτοκινητου

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Μεχρι στιγμης υποψηφια για "εξεταση" ειναι τα:

1. MAZDA 2
2. FORD FIESTA
3. SUZUKI SWIFT/SPLASH
5. HONDA JAZZ
6. FIAT PUNTO/BRAVO
7. PEUGEOT 207
8. Mitsubishi COLT
9. DAIHATSU SIRION
10. TOYOTA YARIS (ή μηπως AURIS)

Το Spark παραειναι μικρο...

Είναι αυτά που θα σου πρότεινα, μιας και τα θεωρώ απροβλημάτιστα, κοίτα και προς το Corsa μεριά πάντως.

παρακληση το μελος ΑggelosM να μας πει αν σκοπευει καθε φορα που αλλαζει αυτοκινητο να μας αλλαζει και τα φωτα
ειδαμε και παθαμε με το εταιρικο του:flipout::flipout:

και οχι τιποτε αλλο μας ξεσηκωμει και μας:guitarist::guitarist:

Εσύ, έπρεπε να είχες πουλήσεθ την Laguna, πριν από 2 χρόνια:grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Γιατι Σιμο μακρια? Εχει βγαλει θεματα?

Περισσότερο έχει χαντακωθεί από τους ντήλερς και λιγότερο σαν αυτοκίνητο.
Ως αυτοκίνητο βέβαια υποφέρει στα ηλεκτρικά, ως αφτερ σέϊλς άστο καλύτερα.

Και τα λεγα σε μια φιλη μου που πηρε το fiesta, αλλα δε μ'ακουγε. Τουλαχιστον, της βαλανε ωραιες εργοστασιακες ζαντες:p

................θα σας πω μια ιστοριούλα για Ford,

έχω παραγγείλει 30 εταιρικά Focus, sport XTR 1,4, τα οποία δεν είχαν ως std πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, το μαθαίνω αφού τα έχω παραγγείλει, μιας και "μυρίζανε", τα νύχια τους και δεν ξέρανε να μου το πούνε άπό την αρχή, η συνφωνία κλίστηκε με κεντρικό γνωστό ντήλερ.
Ζητάω εκ των υστέρων την προσθήκη, μου λένε οκ, όταν έρχονται τα 6 έξι έχουν "ελληνικά κουμπιά" στα πίσω παράθυρα, τοποθετημένα, όπου βόλευε τον μάστορα, τα αυτοκίνητα γύρισαν πίσω το "φάγωμα", το έφαγε η μισθωτική εταιρία, και τόμαθε και Ford Motor Company.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Περισσότερο έχει χαντακωθεί από τους ντήλερς και λιγότερο σαν αυτοκίνητο.
Ως αυτοκίνητο βέβαια υποφέρει στα ηλεκτρικά, ως αφτερ σέϊλς άστο καλύτερα.

Αυτο ειναι πολυ σημαντικο!

Τωρα το πως συμπεριφερονται οι ντηλερς... ισως ειναι και θεμα τυχης.

Τιμες (στα γρηγορα):

1. MAZDA 2
1.3 3d 86 PS TOURING ALLOY13498613945

2. FORD FIESTA
1.25 5d TREND12428213660

3. SUZUKI SWIFT
1.3 5d GL, MCS13289212100
1.3 5d GLA, MCS13289213900

5. HONDA JAZZ
1.2 TREND11989013990
1.4 COMFORT13399914990

6. FIAT PUNTO
1.3 Mjet 75 5d ACTIVE12487514100

7. PEUGEOT 207
1.4 95 PS 5d ACTIVE13979514880

8. Mitsubishi COLT

9. DAIHATSU SIRION

10. TOYOTA YARIS (ή μηπως AURIS)
1.3 5d TERRA132910113490

Eγώ πάντως από τη Ford έχω τις καλύτερες εμπειρίες, με δύο focus 1.6, ένα του 2000 που έχει 200 χιλιάδες χιλιόμετρα και είναι σκυλί, παρουσίασε μόνο πρόβλημα στο ηλεκτρικό παράθυρο αλλά μετά τα 160 χιλιάδες km... άρα... παραγράφεται), και ένα ενάμιση έτους που για την ώρα δεν έχει χρειαστεί το παραμικρό...

Οπότε, δεδομένης και της πολύ καλής οδηγικής συμπεριφοράς θα πήγαινα για Fiesta δαγκωτό...

Last edited:
Εγω εχω ενα Focus 1.6 εδω και 3 χρονια (εταιρικο) και ολα καλα.
Εχω κανει 70000 χλμ χωρις βλαβη.

Fiat Bravo 1.4 2008, της συζύγου, πάει και εκδρομές Σαββατοκύριακα, πολύ καλό, χωρίς προβλήματα, αίσθηση μεγαλύτερου αυτ/του, καλός κινητήρας 95hp, λέγεται ότι ο νέος 1.4 multiair 105 hp είναι εξαιρετικός. Προτείνεται.

Αλλιώς Jazz ( χωρίς Σαρακάκη θα ήταν ιδανικό ).

Εφτασε η ωρα να αλλαξουμε το γερικο πλεον 206 με ενα αλλο αυτοκινητο.
Προοριζεται για 2ο αυτοκινητο στο σπιτι και θα το χρησιμοποιει γυναικα (αρα δεν μας πολυ καει τι θα ειναι).
Τα δρομολογια του θα ειναι κοντινα (ειτε εντος πολης ειτε σε ακτινα 20 χιλιομετρων απο την πολη μας).
Προβλημα παρκινγκ δεν υπαρχει αρα το μεγεθος δεν ειναι προβλημα.
Θα μεταφερει κυριως τα μικρα (ενιοτε εκτος απο 2 τα δικα μας το αυτοκινητο μεταφερει 5 συνολικα μικρα) σε σχολειο-φροντιστηρια-μπαλετα-ποδοσφαιρο κτλ.
Το Σαββατο θα γινει μια τσαρκα με σκοπο να δουμε και εσωτερικα καποια μοντελα.
Προς το παρον υποψηφια για "ελεγχο" ειναι τα
1. MAZDA 2
2. FORD FIESTA
3. SUZUKI SWIFT/SPLASH
5. HONDA JAZZ
6. FIAT PUNTO/BRAVO

Θελουμε να ειναι γρηγορο, ανετο, οικονομικο και να το παρουμε και τζαμπα!!!!:flipout::flipout:

Για προτεινετε κανενα (και για ποιο λογο εννοειται)...

θα πρότεινα να αναθεωρήσεις.
Μπορείς να πας σε μεταχ/νο με λίγα χλμ.
Με τις τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά η αγορά 2ου κιόλας αυτοκινήτου και μάλιστα καινούργιου κρίνεται πολυτέλεια. Εσύ ξέρεις βέβαια.
Με 15Κ χτυπάς πλέον ένα καλό SUVlaki. Που να πας και σε μικρότερο.

Ford Focus και Peugeot 307 εχουν στα Carrefour εταιρικα που δουλευει ο μπατζανακης μου....τρελες βλαβες και τα δυο μοντελα απο οτι μου ειπε...

Ενος με Focus του κολλησαν τα φρενα στην εθνικη οδο με 150 χιλιομετρα και επιασαν φωτια...

YΓ. Ford=Fix Or Repair Daily....:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

θα πρότεινα να αναθεωρήσεις.
Μπορείς να πας σε μεταχ/νο με λίγα χλμ.
Με τις τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά η αγορά 2ου κιόλας αυτοκινήτου και μάλιστα καινούργιου κρίνεται πολυτέλεια. Εσύ ξέρεις βέβαια.
Με 15Κ χτυπάς πλέον ένα καλό SUVlaki. Που να πας και σε μικρότερο.

Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει μια προτασουλα (μεσω των παιδιων του συνεργειου της MAZDA).
Ενα MAZDA 2 μοντελο 2009 με 7500χλμ.
Το πουλαει καποιος λογω οικονομικων προβληματων γυρω στα 10 χιλιαρικα.
Ειναι το touring alloy 1.3
Θα εξεταστει...

Απο την αλλη SUV για μετακινησεις κυριως εντος πολης δεν ξερω αν βολευει

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει μια προτασουλα (μεσω των παιδιων του συνεργειου της MAZDA).
Ενα MAZDA 2 μοντελο 2009 με 7500χλμ.
Το πουλαει καποιος λογω οικονομικων προβληματων γυρω στα 10 χιλιαρικα.
Ειναι το touring alloy 1.3
Θα εξεταστει...

Ακούγεται καλή περίπτωση. Θα συμφωνήσω και εγώ ότι αυτή την εποχή μπορείς να βρεις αρκετές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα και αφού πρόκειται για δεύτερο αυτοκίνητο, δεν υπάρχει λόγος να δαπανήσεις παραπάνω χρήματα μόνο και μόνο για ένα καινούργιο.

Ζητώ συγνώμη, αλλά ο δαίμων του πληκτρολογίου, με βάρεσε αλύπητα και το Fiat Grande Punto έγινε Bravo.Διορθώνω λοιπόν Grande Punto της συζύγου που συνιστάται ανεπιφύλακτα. Ειδικά το νέο Evo έχει πολύ όμορφο εσωτερικό.

Επίσης ως εναλλακτική, που για πολλούς είναι το καλύτερο στην κατηγορία του, αρκεί να μη βγάλει προβλήματα, Renault Clio 1.2 tce.

Αυριο το πρωι εχει βολτα στην Χαλκιδα (αυτοκινητοτσαρκα)!!!
Καφεδακι, κουβεντα κτλ

Γιατι δεν κοιτας καθολου και προς Πολο μερια? Ειναι πολυ πιο ποιοτικο απο το Φιεστα που σκεφτεσαι..

Εγώ θα έλεγα χωρις να θέλω να φανώ αγενής, να μην προτείνετε αβίαστα μεταχειρισμένα, αφού δεν είναι δυνατό να ξέρετε τι χρήση έκανε ο προηγούμενος και αν ο άνθρωπος εδώ ξέρει να διαλέξει μτχ. αμάξι.

Εγώ τα παιδιά μου θα τα έβαζα σε ένα καινούριο αμάξι, καθαρό και σίγουρο. Για τα γούστα μου και μόνο, μπορεί να έπαιρνα ένα μεταχειρισμένο που θα έβρισκα σε πραγματική ευκαιρία.

Καλησπερα κι απο μενα Αγγελε!
Να σου προχωρησω λιγο την προταση του Swift και να σε παω στο SX4 που βγαζει 120 αλογα στα 1600 κ.ε με τιμη γυρω στα 15Κ χωρις την τετρακινηση.
Οικονομικο στην καταναλωση του,ευκολοδηγητο,ενας ακομη "ασσος" αν το χρειαστεις για μεγαλες αποστασεις και γενικα κατα τη γνωμη μου ,μια απολυτα τιμια προταση για τα λεφτα που κοστιζει!
Anyway αποψεις ειναι αυτες,και οτι και να αποφασισεις,καλοριζικο εκ των προτερων :)