Λοιπόν, έχουμε και λέμε: βρήκα αρχαία τρυπώντας το ταβάνι (έχω μία συσκευή που σφυρίζει όταν εντοπίζει κάτι μεταλλικό μέσα στον τοίχο και μου σφύραγε παντού στο ταβάνι ανά κάποια εκατοστά, σαν πλέγμα) κι ενώ οι δύο τρύπες έγιναν κανονικά σε full βάθος, οι άλλες δύο βρήκαν σε κάποια μεταλλική επιφάνεια (τρυπούσα πολύ προσεκτικά λίγο λίγο και μόλις είδα να γυαλίζει μέσα σταμάτησα) κι είναι αρκετά ρηχές. Πιθανότατα είναι το πλέγμα του οπλισμού και μπορώ να το τρυπήσω, αλλά μόνο με την ιδέα οτί ίσως περνάει και καμιά σωλήνα και θα προκαλέσω πλημμύρα πασχαλιάτικα αν το τζογάρω δεν επέμεινα. Στις μπροστά βίδες έβαλα μεταλλικά ούπα που κρατάνε ελέφαντες και στα πίσω τα ρηχά κάτι μικρότερα πλαστικά και λογικά θα μαστε εντάξει αν και σεισμογενής χώρα (ο benq είναι πανάλαφρος έτσι κι αλλιώς).
Τράβηξα καλώδια HDMI και ρεύματος (τρέχουν μαζί για μισό μέτρο περίπου και μετά πάνε ανεξάρτητα), έβαλα προέκταση και στο πανί (προσοχή γιατί η ασφάλεια του κυκλώματος βρίσκεται μέσα στο αγγλικό φις, αν το αλλάξετε μετά δεν υπάρχει καμία προστασία μέχρι το κυκλωματάκι που ανεβοκατεβάζει το μοτέρ), τακτοποίησα όλα τα καλώδια και άλλαξα θέση στα ηχεία... και τότε κατάλαβα οτι μέσω HDMI στέλνω ήχο και εικόνα στον προβολέα ενώ εγώ θέλω αμέσως μετά το HDMI splitter να φεύγουν χωριστά εικόνα για τον προβολέα και ήχος για τον ενισχυτή home cinema που είναι δίπλα. Έτσι, βρήκα ένα ακόμα audio/video splitter στο ebay αλλά μέχρι να ρθει προσωρινά τράβηξα ένα καλώδιο audio από τον προβολέα πίσω στον ενισχυτή home cinema (σκέτη ομορφιά).
Επιτέλους κάτσαμε ν' απολαύσουμε κάτι, οτιδήποτε, απλά για να δούμε οτι δουλεύει. Είχα κατεβάσει το Blade Runner και το Brazil σε 1080p και χαζέψαμε εντελώς με την όλη εμπειρία. Θα μου πείτε πιο μουντές και σκοτεινές ταινίες δε μπορούσες να διαλέξεις; Ε, αυτές μου ρθαν στο μυαλό έτσι πρόχειρα γιατί καμιά σαχλαμάρα Hollywood απ τα τελευταία που χουν και effects θα τη βαριόμουνα. Πρέπει να βάλω κάπου και κάποιο κρυφό φωτισμό γιατί η λάμπα εδάφους που έχω παραείναι φωτεινή ενώ όταν τα σβήνεις όλα σα να κουράζει τόσο σκοτάδι (ίσως είναι και ιδέα μου, δε ξέρω). Σε game επίσης εντυπωσιακά τα αποτελέσματα, μόνο σε κάποιες σκοτεινές στιγμές με πολλή κίνηση μας ζάλισε λίγο αλλά γενικά πολύ καλή απόκριση παρά τα 15m καλώδιο. Το περίεργο είναι που δεν είδα κάποια διαφορά στα οικονομικά modes (Eco και Smart Eco) οπότε το έχω αφήσει στο Smart Eco μέχρι να τεστάρω λίγο ακόμα, ίσως σε πολύ φωτεινές ταινίες / games να δείξει.