Επιλογή budget προβολέα κυρίως για gaming

ωραία, σήμερα έφτασαν και τα καλώδια HDMI και στο καπάκι η βάση που παρήγγειλα το πρωί οπότε εκτός απροόπτου (φτου φτου φτου) θα έχω εγκατάσταση το βράδυ. Ε, τα υπόλοιπα κρυψίματα καλωδίων κλπ θα γίνουν μετά (ανοίγω άλλες δουλειές με τη μετακίνηση των ηχείων προς κάτω και πιο κέντρο (και κάτι να τα μονώσω γιατί κάτω είναι πάτωμα παρκέ και θα ενοχλούν).

Α και ξήλωμα της λάμπας οροφής...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: βρήκα αρχαία τρυπώντας το ταβάνι (έχω μία συσκευή που σφυρίζει όταν εντοπίζει κάτι μεταλλικό μέσα στον τοίχο και μου σφύραγε παντού στο ταβάνι ανά κάποια εκατοστά, σαν πλέγμα) κι ενώ οι δύο τρύπες έγιναν κανονικά σε full βάθος, οι άλλες δύο βρήκαν σε κάποια μεταλλική επιφάνεια (τρυπούσα πολύ προσεκτικά λίγο λίγο και μόλις είδα να γυαλίζει μέσα σταμάτησα) κι είναι αρκετά ρηχές. Πιθανότατα είναι το πλέγμα του οπλισμού και μπορώ να το τρυπήσω, αλλά μόνο με την ιδέα οτί ίσως περνάει και καμιά σωλήνα και θα προκαλέσω πλημμύρα πασχαλιάτικα αν το τζογάρω δεν επέμεινα. Στις μπροστά βίδες έβαλα μεταλλικά ούπα που κρατάνε ελέφαντες και στα πίσω τα ρηχά κάτι μικρότερα πλαστικά και λογικά θα μαστε εντάξει αν και σεισμογενής χώρα (ο benq είναι πανάλαφρος έτσι κι αλλιώς).

Τράβηξα καλώδια HDMI και ρεύματος (τρέχουν μαζί για μισό μέτρο περίπου και μετά πάνε ανεξάρτητα), έβαλα προέκταση και στο πανί (προσοχή γιατί η ασφάλεια του κυκλώματος βρίσκεται μέσα στο αγγλικό φις, αν το αλλάξετε μετά δεν υπάρχει καμία προστασία μέχρι το κυκλωματάκι που ανεβοκατεβάζει το μοτέρ), τακτοποίησα όλα τα καλώδια και άλλαξα θέση στα ηχεία... και τότε κατάλαβα οτι μέσω HDMI στέλνω ήχο και εικόνα στον προβολέα ενώ εγώ θέλω αμέσως μετά το HDMI splitter να φεύγουν χωριστά εικόνα για τον προβολέα και ήχος για τον ενισχυτή home cinema που είναι δίπλα. Έτσι, βρήκα ένα ακόμα audio/video splitter στο ebay αλλά μέχρι να ρθει προσωρινά τράβηξα ένα καλώδιο audio από τον προβολέα πίσω στον ενισχυτή home cinema (σκέτη ομορφιά).

Επιτέλους κάτσαμε ν' απολαύσουμε κάτι, οτιδήποτε, απλά για να δούμε οτι δουλεύει. Είχα κατεβάσει το Blade Runner και το Brazil σε 1080p και χαζέψαμε εντελώς με την όλη εμπειρία. Θα μου πείτε πιο μουντές και σκοτεινές ταινίες δε μπορούσες να διαλέξεις; Ε, αυτές μου ρθαν στο μυαλό έτσι πρόχειρα γιατί καμιά σαχλαμάρα Hollywood απ τα τελευταία που χουν και effects θα τη βαριόμουνα. Πρέπει να βάλω κάπου και κάποιο κρυφό φωτισμό γιατί η λάμπα εδάφους που έχω παραείναι φωτεινή ενώ όταν τα σβήνεις όλα σα να κουράζει τόσο σκοτάδι (ίσως είναι και ιδέα μου, δε ξέρω). Σε game επίσης εντυπωσιακά τα αποτελέσματα, μόνο σε κάποιες σκοτεινές στιγμές με πολλή κίνηση μας ζάλισε λίγο αλλά γενικά πολύ καλή απόκριση παρά τα 15m καλώδιο. Το περίεργο είναι που δεν είδα κάποια διαφορά στα οικονομικά modes (Eco και Smart Eco) οπότε το έχω αφήσει στο Smart Eco μέχρι να τεστάρω λίγο ακόμα, ίσως σε πολύ φωτεινές ταινίες / games να δείξει.

Εχει γινει συζητησει στο παρελθος για το eco/smart eco.
To smart eco για να κοψει πολυ φως (70%) πρεπει να βρει...μαυρη καρτελα και στις περισσοτερες ημιφωτεινες σκηνες δουλευει φουλ και δεν μειωνει καθολου το φως.
Επελεξε καλυτερα το eco οπου θα εχεις μονιμα -30% λιγοτερο φως. Και κανε καμια κατοσταρια ωρες να ξεθυμανει λιγο η λαμπα. Με το smart eco που το ειχες (αρα 100% φως) και με καινουργια λαμπα, λογικο ειναι να σε ενοχλησε (κουρασε) λιγο στα ματια το φως του προβολεα.

λέω κι εγώ, 70% πιο κάτω και δε βλέπω διαφορά από το 30%; Θα το παω στο eco και βλέπουμε (κυριολεκτικά) λοιπόν.

Απάντηση: Re: Επιλογή budget προβολέα κυρίως για gaming

λέω κι εγώ, 70% πιο κάτω και δε βλέπω διαφορά από το 30%; Θα το παω στο eco και βλέπουμε (κυριολεκτικά) λοιπόν.

Επειδη μια λαμπα καταπονειται με αναψε σβησε συνεχως και επειδη ο προβολεας απεθυνεται και για αιθουσες διδασκαλιας κλπ οπου καποιες στιγμες δεν θες να δειξεις κατι στην οθονη, εφαρμοζεται το κολπακι smart eco οπου με το πατημα απο το τηλεκοντρολ ή μολις ανιχνευσει μαυρη καρτελα ριχνει το φως κατα 70%.
Ετσι, παραμενει ανοιχτος χωρις να καταπονειται η λαμπα, ουτε να καταναλωνει πολυ ρευμα.

Στις ταινιες σπιτι, καλυτερα να το εχεις λοιπον στο eco (μονιμα 30% κατω) ισως δεν καταλαβεις αμεσα τη διαφορα με το ματι, με τοσο δυνατη λαμπα στην αρχη.

έχει κι ένα κουμπί Eco Blank που κάνει αυτό που λές όταν δεν θες να δείξεις κάτι αλλά ούτε και να τον σβήσεις εντελώς. Οκ τότε, πάμε για Eco λοιπόν κι όταν πια πέσει τόσο πολύ η λάμπα που καταλαβαίνω τη διαφορά το ξανακοιτάζω.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι οτι δεν ακούω καθόλου μα καθόλου τον ανεμιστήρα αν κι είναι πάνω ακριβώς απ το κεφάλι μου στον καναπέ. Θα μου πείτε, ακόμα δεν έπιασαν οι ζέστες να τον δεις ν'απογειώνεται αλλά και πάλι περίμενα να μ'ενοχλεί πολύ περισσότερο, έστω στις ταινίες που έχει περισσότερα ήσυχα σημεία απ' ότι τα videogames. Φτου φτου φτου μέχρι στιγμής δηλώνω πολύ ικανοποιημένος πάντως