Επιλογή δεκτη για streaming σε δίκτυο

Biomecanoid

New member
12 November 2010
43
Γεια,

Θα ήθελα λίγη βοήθεια στην επιλογή δεκτη μιας και εδώ έχετε δοκιμάσει αρκετούς και έχετε πείρα. Εχω ήδη εγκατάσταση ιστού, αντηρίδες και λοιπά επειδη είμαι Backbone στο awmn και σκέφτηκα πως αφού υπάρχει η υποδομή ας βάλω και ένα dish για tv.

photos από την εγκατάσταση:
http://www.facebook.com/album.php?aid=244507&id=545300902&l=daabf33b17

(άμα δεν μπορείτε να δείτε το link θα κάνω τις photos attach εδώ)

τα specs του δεκτη που θα ήθελα είναι τα εξής:

1. Καλη Τιμη
2. Να κάνει streaming σε δίκτυο
3. Webinterface
4. Να πιάνει δορυφορικά, επίγεια, και να πιάνει HD έστω k με upscaling
5. Linux OS (προερετικα)

τα specs είναι με σειρά προτεραιότητας. Αμα είδατε τις photos από το link ο δεκτης προορίζεται να μπει στο κουτί που είναι το ups.

θέλω δεκτη με streaming γιατί έχω ήδη πετάξει ethernet καλώδιο από την ταράτσα κάτω στο διαμέρισμα και θέλω να βλέπω tv από το δίκτυο
(έχοντας τον δεκτη στην ταράτσα) σε όλα τα pc m και μετά AΜΑ δουλεύει καλά να το στέλνω και στο awmn.

Δεν θα ήθελα να πετάξω και άλλο καλώδιο RF για το sat και να έχω τον δεκτη στο δωμάτιο. Mάλλον δεκτης να κάνει stream επίγεια k δορυφορικά δεν νομίζω πως υπάρχει γιαυτο
ίσως χρειαστούν 2 συσκευές.

Ευχαριστω.

καλός ο AZBOX αλλα too much 4 me πολλα λεφτα άμα είναι κάτι μονο για sat αποκλειστικά αλλα να κάνει streaming υπάρχει κάτι πιο φτηνό ?

Ας πούμε ο dreambox 500 που είναι από τους πιο φτηνους δεν είναι ok για streaming του SAT στο lan ?

όμως δεν είναι HD άρα δεν του έχει μεινει πολύ καιρός ζωής ακόμα τώρα που όλα γίνονται HD σωστά ?

προσπαθώ να βρω κάτι που μπορώ να πάρω κάτι μέχρι 100-120 euro και ας μην έχει όλα τα features αρκεί να κάνει streaming

Biomecanoid σε πάω γιατί θέλεις να δώσεις θέαμα στο λαό !!!

Λοιπόν, συμβουλή. Άσε το HD streaming για αργότερα. Πάρε ένα 500άκι κινέζο (ας πει κάποιος απο Αθήνα, που θα βρείς κινεζο-monkey 500s για λιγότερο από 50 ευρώ) και δώσε στον λαό του wireless εικόνα απο εκεί.

Το 500άκι είναι μικρό, ΔΕΝ παράγει θερμότητα, είναι σκύλος πιστός και έχει ακόμη λίγη ζωή. Ακόμη ψιλοβγαίνουν images.Έχει ακόμη αρκετό πράμα να δώσει. Το HD streaming κάντο σε δεύτερο χρόνο.

Αυτά από μένα
Σίμος

Γεια angelheart,

ok το dm-500 το είχα στο μυαλό μου και εγώ απλός έλεγα μην ξεκινήσω από τον πάτο τελείως :P χάχα. Αμα είδες τις photos το dreambox λέω να το βάλω μαζί με το ups και το Hager κουτί έχει 2 fans θα αντέξει ο δεκτης εκεί μέσα ?

Ευχαριστω

To 500άκι είναι σκυλί ρε. Να μην σου πω θα ανοίξεις το κουτί και θα σου φωνάξει και "...πόοοοορτα..." Εαν ντε και καλά θέλεις πάντως HD ένα 800άκι chinese αλλά με 120 max που είπες, δε γίνεται ρε συ. Chinese 800άκι κανά 170άρι και θες και επιπλέον φράγκα για πατέντα να δει επίγεια ψηφιακά. Σύνολο ~210 με 220. Τουλάχιστο +100 από αυτό που είπες δλδ.
Θα βάλει το αθήνα wireless και δορυφοTV ; Είναι κάτι επίσημο ή δική σου φάση-πιλότος είναι ;

Σίμος

Γεια,

Έχω διαφορα services στο awmn εκτος από τα κλασικά http/ftp έχω υπηρεσία msn-like, utorrent με webgui, irc, prtg, Access point/Hotspot με awmn/internet για clients k λοιπά. Λέω να βάλω k TV αφού το bandwidth του awmn είναι τρελό. Δεν είναι δηλαδή κάτι επίσημο. Just με one man army

Βαλαντης

Last edited:
Καλώστονα τον φίλο Βαλάντη.
Καλά τι τρελά κόλπα έχετε κάνει εκεί στο awmn!
Aυτό είναι πραγματικό πάρκο κεραιών !
Στα λεφτά που θες να κινηθείς οι επιλογές είναι 2 κατ' εμέ !
Είτε 500s (οπότε ξεχνάς το hd & επίγεια) είτε 800hd monkey sta 200-220 του βάζεις κι ένα στικάκι dvb-t και έχεις κ επίγεια ψηφιακά (είναι λίγο παίδεμα όμως), αλλά ξεφεύγεις όπως σου είπε κι ο σίμος.
Μια χαρά θα χωρέσουνε πιστεύω στο κουτάκι σου αφού δεν θα βρεις πιο μικροκαμωμένους δέκτες.
Τώρα τι θα βγάλεις προς τα έξω θέλει λίγο προσοχή !
Καλή επιτυχία στο project σου φίλε. :grinning-smiley-043

Ο 500ρης δεν είναι καλός για streaming, το δίκτυό του είναι αργό. Σε κανάλια με bitrate πάνω από 5Mbit αρχίζει να έχει πρόβλημα.

Γεια,

Ωραία χαίρομαι για τις απάντησης σας και το ενδιαφέρον, γιαυτο ρωτάω εδώ γιατί έχετε δουλέψει με δεκτες και έχετε βρει τα bugs που έχουν. Ο DM-500 δεν αντέχει σίγουρα τα high-bitrate κανάλια ισχύει αυτό ? έχει όντως πρόβλημα με την onboard ethernet ? για να μην πάρω κάτι που το μετανιώσω μετά. Υπαρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ?

επειδή δείξατε ενδιαφέρον και για τον κόμβο μου στο awmn:

Πληροφορίες Backbone Utopia : 16501
.
----------------------------------------------------------------------------------
Antenna : 2xDish 1m + 3xDish 80cm

Nvak Feeder: Dual Polarity @ 5ghz

Cable : LMR-400

Enclosure : Hager 50x40x20cm

CPU : Pentium 4 2Ghz

RAM : 1GB Ram

HD : 15gb

Psu : 500Watt Coolermaster

Wifi : 2xAtheros R52 + 3xAtheros R52N

AP : Asus RT-G32 + DLink omni 9DBI

UPS : Nilox 1100VA

----------------------------------------------------------------------------------
.

Eυχαριστω Βαλαντης

Attachments

• 28072010713_.jpg
    28072010713_.jpg
    50.8 KB · Views: 43
  • 25122009007_.jpg
    25122009007_.jpg
    52.2 KB · Views: 31
  • awmn_night.jpg
    awmn_night.jpg
    32.5 KB · Views: 31
  • 09112010895.jpg
    09112010895.jpg
    54.7 KB · Views: 36
  • 09112010893.jpg
    09112010893.jpg
    46.1 KB · Views: 29
  • 09112010889.jpg
    09112010889.jpg
    68 KB · Views: 37
  • Hi_Res1_.jpg
    Hi_Res1_.jpg
    37.1 KB · Views: 31
  • 28072010731_.jpg
    28072010731_.jpg
    40.5 KB · Views: 34
  • 28072010728_.jpg
    28072010728_.jpg
    49.5 KB · Views: 31
  • 28072010716_.jpg
    28072010716_.jpg
    51.6 KB · Views: 40
More Photos

Attachments

• pole.jpg
    pole.jpg
    40.2 KB · Views: 38
  • Wide_Night.jpg
    Wide_Night.jpg
    33.5 KB · Views: 29
  • 20102010866.jpg
    20102010866.jpg
    73.5 KB · Views: 38
  • 20102010862.jpg
    20102010862.jpg
    97 KB · Views: 35
  • 07112010881.jpg
    07112010881.jpg
    83.2 KB · Views: 34
  • 18062010586.jpg
    18062010586.jpg
    71.8 KB · Views: 28
  • 18062010582.jpg
    18062010582.jpg
    74.3 KB · Views: 30
  • 18062010590.jpg
    18062010590.jpg
    61.6 KB · Views: 29
  • 18062010587.jpg
    18062010587.jpg
    54.5 KB · Views: 37
  • 25102010877.jpg
    25102010877.jpg
    79.8 KB · Views: 32
Εξαιρετική δουλειά φίλε.
Προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι αυτό στην κορυφή ώσπου ανακάλυψα ότι πρόκειται για φάρο. :)
Καλό είναι να υποστηρίξεις όσο το δυνατό καλύτερα την κατασκευή αφού με τόσα πιάτα οι αντιστάσεις στον αέρα είναι πολύ μεγάλες.
Είδα στο βιντεάκι πως λόγω του αέρα υπάρχουν ταλαντώσεις στα πιάτα, δεν επηρεάζει αυτό τα links σου;
Όσο αφορά το δίκτυο σας αυτό λειτουργεί από θέμα ταχύτητας καλύτερα ή χειρότερα από ένα κλασικό 10/100 home lan;
H υπηρεσία που σκέφτεσαι να στρημάρεις θα είναι PtP ή PtMP?
Yπάρχει κάποια εφαρμογή που αναλαμβάνει να "δώσει" το κανάλι ή αυτό θα γίνετε μέσω web interface;
Και πάλι συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου.
:grinning-smiley-043

Η καλύτερη λύση για streaming δορυφορικών προγραμμάτων είναι ένα linux pc με μία ή περισσότερες δορυφορικές κάρτες, vdr και vlc για reencode σε χαμηλότερη ανάλυση. Το vlc υποστηρίζει multicast και αν το υλοποιήσετε στο awmn θα έχετε πολύ καλή multiclient απόδοση. Παρόμοιο setup είχα δοκιμάσει στο pwmn (Patras Wireless)

Γεια Λευτέρη,

Στο video είναι η πρώτη προσπάθεια υλοποίησης και εκεί είμαι με ένα ελεεινό ιστό/βαση, με 1 πιάτο μονο και είμαι ασύνδετος ακόμα.

Tώρα ο ιστός είναι φ60 με μεγαλη βαση και είναι τετραπλός μέχρι κάπου τα 2m με μικρότερους μέσα στον φ60.

Tο φως/φάρος στην κορυφή είναι ηλιακό ώστε να μην θες extra καλώδιο κατά μήκος του ιστού για το ρεύμα του και ανοίγει μονο του όταν σκοτεινιάσει.

Το φως αλλα και το Access point εξυπηρετούν και ένα μη τεχνολογικό αλλα πρακτικό σκοπό. Ας πούμε εγώ είμαι έξω και έρχομαι σπίτι 5-6 τετράγωνα πριν το σπίτι μπορώ να πιασω το AP απο το κινητό αυτό είναι ένα σημάδι ότι όλη η κατασκευή δουλεύει και όταν φτάσω πιο κοντά φαίνεται και ο φάρος που άμα τον δεις παει να πει πως δεν έχει κουνηθεί τίποτα. Έτσι είναι ένα απλό και γρήγορο check ότι όλα είναι ok.

Τα πιάτα δεν έχουν προβλήματα με τα links. Πιο πολυ υπάρχει προβλήματα με τους απέναντι λόγο όχι πολύ καλής υλοποίησης του κόμβου τους και όχι με την στόχευση του πιάτου αλλα και πάλι τα disconnect σε link είναι σπανια μπορεί κάποιο link μέσα στην εβδομάδα να κάνει disconnect και να ξαναμπεί, αλλα αυτό δεν το καταλαβαίνεις γιατί υπάρχουν τα αλλα link και γίνονται Failover/Loadbalance και έτσι η σύνδεση σου στο awmn ΔΕΝ χάνεtε γιατί εχεις περισσότερες από 1 διαδρομές για να βγείς στο δίκτυο.

Kάθε link κλειδώνει στα 54mbps και έχει πραγματική ταχύτητα κάπου 20-30mbps. κάθε extra link πρόσθετη στο bandwidth αλλα και στην σταθερότητα της γενικής σύνδεσης στο awmn.

Τώρα για το streaming λογικά θα είναι η HTTP η MMS ανάλογα με τι κάνει ο δεκτης. Δηλαδή θα σου λέω ένα link η θα το κάνω post στο site μου στο awmn. Το link θα το βάζεις στον αγαπημένο σου player VLC ας πούμε και θα παιζει η TV. Τα links θα είναι τις μορφής : http://ip : port η mms //ip : port κάτι τέτοιο. Oι clients δεν θα μπορούν να αλλάξουν κανάλι ότι κανάλι βλέπω εγώ θα γίνετε και stream στο δίκτυο. Eπίσης θεωρώ σημαντικό να πω πως όλες οι photo είναι τραβηγμένες με ένα ταπεινό Nokia N81 2mp

O κόμβος φαίνεται και εδώ:
http://www.wind.awmn.net/?page=nodes&node=16501

-Τελικά το πρόβλημα με τον DM500s και τα high bitrate κανάλια υπάρχει ? -

Ευχαριστω

malakudi,

Την λύση με pc την ξέρω και ο vlc κάνει καλο streaming έχω κάνει έτσι streaming παλιότερα με tv-tuner και vlc αλλα έχω κάνει που έχω κάνει την ταράτσα πάρκο κεραιών όπως κάποιος φίλος είπε εδώ μην την κάνω και πάρκο pc. Ήθελα κάτι να μπει στο κουτί Hager του ups που έχει κενό χωρό

Η λύση pc για streaming προποθέτει ένα pc 24/7 on με καλά specs που 1oν δεν μου περισσεύει 2oν θα έτρωγε ρεύμα και τριτων πιστεύω ο δεκτης είναι πιο φτηνή k αξιόπιστη λύση.

Στο σπίτι έχω ένα pfsense firewall freebsd και ένα windows server όλα σε mini-itx. Στο σπίτι προσπαθώ τα 24/7 on PCS να μην τρώνε ρεύμα.

το ρεύμα βλατί σοβαρά την υγεία γιατί όταν βλέπεις τον λογαριασμό σου γυρίζει το μάτι χαχα

Ευχαριστω.

malakudi,

Την λύση με pc την ξέρω και ο vlc κάνει καλο streaming έχω κάνει έτσι streaming παλιότερα με tv-tuner και vlc αλλα έχω κάνει που έχω κάνει την ταράτσα πάρκο κεραιών όπως κάποιος φίλος είπε εδώ μην την κάνω και πάρκο pc. Ήθελα κάτι να μπει στο κουτί Hager του ups που έχει κενό χωρό

Αφού θες δέκτη προτίμησε ένα DM600 που δεν έχει προβλήματα με το δίκτυό του. Επιπλέον δεν είμαι σίγουρος αν ο δέκτης μπορεί να στείλει ροή σε πολλούς πελάτες ταυτόχρονα (και πόσους), συνεπώς ένα vlc σαν caching proxy (ακόμα δηλαδή και να μη κάνει reencode) είναι απαραίτητο. Να σημειωθεί εδώ πως δέκτες με enigma1 μπορούν να στείλουν τη ροή μόνο ενός προγράμματος ενώ δέκτες με enigma2 μπορούν να στείλουν περισσότερα από ένα προγράμματα (του ίδιου διαπομπού αν έχει ένα tuner). Συνεπώς καλή επιλογή θα ήταν και ένας DM500HD (που πιάνει δίκτυο 100Mbit full) ή ένας VU Solo. Δε ξέρω όμως κατά πόσο θα αντέξουν τις ακραίες συνθήκες λειτουργίας σε ταράτσα.