Επιλογή Headphone Amp

Πάντως τα 650 στο συγκεκριμένο μηχανάκι στην μέση με πονάνε τα αυτιά αναρωτιέμαι τι χρειάζονται τα 3watt όταν τα 650 χρειάζονται περίπου
4,5 volt rms.

Τα 650 έχουν εμπέδηση 300Ω, τα Fostex έχουν 50..

Τα 650 θέλουν αρκετή τάση για να παίξουν καλά, τα Fostex θέλουν αρκετό ρεύμα.

Επίσης τα 650 είναι και αρκετά πιο ευαίσθητα από τα Fostex.

Οπότε, εντελώς διαφορετικές ανάγκες σε ενίσχυση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Tα 3watt μη τα δενεις και κομπο ...
Δεν ξερω πως καταφεραν τα t50 να εχουν ανοχη 3w και τα t20/40 2w αντίστοιχα ...Μιλάμε για πρακτικά ιδια ακουστικά.

Που το είδες αυτό; Και τα 20 και τα 40 και τα 50 ίδια πρόσληψη ισχύος έχουν: http://www.fostexinternational.com/docs/products/New_RP-Series.shtml#content-3-tab-tab

Σε σύγκριση με teac UD 301 + buron soloist sl (=800 ευρώ) το αποτέλεσμα είναι απίστευτο δεν λέω ότι είναι καλύτερο ή χειρότερο απλά αναρωτιέσαι
γιατί έδωσα +500 ευρώ.
VIA1731 + PCM1794
Όταν το αγόρασα πριν μερικά χρόνια δεν πέρασε τελωνείο και μου στοίχισε 340$ τώρα θα βγει κάτι παραπάνω με το τελωνείο.
Ωφέλημα 250mW περίπου στα 300Ohm τα HD650 τα κάνει φύλο-φτερό.
Δεν έγραψα για να μπούμε στη ατέρμονη συζήτηση αν είναι κάτι καλύτερο από κάτι άλλο.
Απλά επειδή στην Ελλάδα είναι άγνωστο και τυγχάνει να το έχω αξίζει πράγματι και το έγραψα σαν πρόταση.
Και μια πρόσφατη κριτική http://www.headfonia.com/audiotrak-dr-dac3-a-kludgy-steal/.
Εγώ το αγόρασα πριν χρόνια όταν πρωτοβγήκε από ένστικτο και με βάση τα λίγα που ξέρω από ηλεκτρονικά.
Επίσης το έχω συγκρίνει σε Α-Β ακρόαση και εγώ και ο πωλητής του Νάκα με το sennheiser HDVA 600 δεν θα γράψω εντυπώσεις γιατί θα με πείτε ψεύτη....

Κοίταξε να δεις...

εδώ είμαστε τεχνικό φόρουμ, οπότε ή πρέπει να δώσεις τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία το συγκεκριμένο (ή όποιο) μηχάνημα υπερέχει και είναι "άριστο", ή πρέπει να μας δώσεις την υποκειμενική σου άποψη πως σου φαίνεται συγκριτικά με άλλα μηχανήματα που έχεις ακούσει (και σε ευχαριστούμε που το έκανες).

Οκ, κατάλαβα τι έχεις ακούσει και θα σου πω, δεν το έχω ξαναπεί εδώ, αλλά θα το πω τώρα... πρώτον το Teac UD301 δεν είναι τίποτε σπουδαίο και είναι απόλυτα entry level, το έχω ακούσει σπίτι μου και το ταπεινό ODAC το έκανε σκόνη... δεύτερον ο Burson Soloist είναι ένα μηχανάκι πολύ υπερτιμημένο εγώ δεν θα το αγόραζα ούτε στα μισά χρήματα, δεν έχει κανέναν έλεγχο στα μπάσα, δεν έχει δύναμη (σε μια έκθεση μαζί με τον supersonic νομίσαμε ότι ήταν χαλασμένο) και δεν έχει έκταση ούτε λεπτομέρεια και γρέζι.

Οπότε με γειά του και χαρά του, του Audiotrak, αλλά δεν είναι σημείο αναφοράς σε καμιά περίπτωση και δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο άσχετος ο Nathan στο headfonia.

Έχω περιέργεια να το ακούσω βέβαια, αλλά δεν νομίζω να είναι στην κλάση των μηχανημάτων που έχουν προταθεί στο νήμα αυτό στον φίλο Χρήστο.

Όλα αυτά χωρίς παρεξήγηση, απλά γιατί διαβάζει κόσμος αρκετός εδώ.

Δημήτρη δες λίγο τον πίνακα που είχα αναρτήσει για την ευαισθησία ακουστικών και τα ρεύματα που χρειάζονται, δεν είναι πολύ δύσκολο ακουστικό το Fostex, θέλει να έχει όμως πολύ καλό voltage swing ο ενισχυτής.

Χρόνια τα έπαιζα με BCL κανένα πρόβλημα.

Τα 3W είναι το όριο που αντέχουν πριν καούν.

δεύτερον ο Burson Soloist είναι ένα μηχανάκι πολύ υπερτιμημένο εγώ δεν θα το αγόραζα ούτε στα μισά χρήματα, δεν έχει κανέναν έλεγχο στα μπάσα, δεν έχει δύναμη (σε μια έκθεση μαζί με τον supersonic νομίσαμε ότι ήταν χαλασμένο) και δεν έχει έκταση ούτε λεπτομέρεια και γρέζι.

αν θυμάμαι καλά, νομίζαμε ότι ήταν χαλασμένα τα lcd2....

Δημήτρη δες λίγο τον πίνακα που είχα αναρτήσει για την ευαισθησία ακουστικών και τα ρεύματα που χρειάζονται, δεν είναι πολύ δύσκολο ακουστικό το Fostex, θέλει να έχει όμως πολύ καλό voltage swing ο ενισχυτής.

Χρόνια τα έπαιζα με BCL κανένα πρόβλημα.

Τα 3W είναι το όριο που αντέχουν πριν καούν.

Στο πινακάκι έχω την εντύπωση ότι αναφέρεται στα πρώτα 50ρια, όχι στα ΜΚ ΙΙΙ που είμαστε τώρα. Για παράδειγμα βλέπω νούμερα ευαισθησίας διαφορετικά από αυτά που ξέρω..

Τα 3W είναι όντως το άνω όριο (κλασικά..).

Είναι τα ίδια driver Δημήτρη.

Επειδή όμως έχουν μοντες (τσόχα επάνω στο driver και διάφορα που κάνουν damping) η ευαισθησία μειώνεται, αλλά όχι η ηλεκτρική, η ικανότητα του ακουστικού να παίζει στα ίδια db.

Εκέινο με το πιο πολύ damping θέλει περισσότερο ρεύμα να φτάσει τα ίδια db με ένα άλλο αμοντάριστο

Ναι, αλλά εμάς μας νοιάζει το τελικό αποτέλεσμα (φαντάζομαι..). Οπότε "στο αυτί" με την ίδια ισχύ τα ΜΚ Ι παίζουν πολύ πιο δυνατά από τα ΜΚ ΙΙΙ και ο πίνακας θεωρώ ότι αναφέρεται σε νούμερα μετρημένα με μικρόφωνο, δηλαδή σαν να είναι "στο αυτί".

Έχω το Τeac ud 301 σε συνδυασμό με τον Burson και ακούω με Akg 702 και Beyerdynamic 990pro 250Ohm, έχω επίσης ένα odac και έχω ακούσει το Aune s16 του panoramix όπως και το κορεάτικο του peterkalymnos Δεν γνωρίζω τόσα όσα εσείς σε καμιά περίπτωση και δεν κατέχω το σωστό λεξιλόγιο για να σας περιγράψω τον ήχο που ακούω αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Βυrson ακόμα και χωρίς το Dac στέκεται αντάξια διπλά στο aune s16 του Θανάση που είναι και Dac, από άποψη ποιότητας ήχου. Μπορεί να μην ξέρω τι θα πει π.χ γρέζι κτλ αλλά καταλαβαίνω πότε κλιπαρει ένας ενισχυτής όπως γνωρίζω τι είναι το ανεξέλεγκτο μπάσο και του Burson πιστεύω ότι δεν του αξίζει τέτοια "ρετσινιά". Το ότι είναι υπέρτιμολογημένο το δικαιολογώ (εν μέρει) επειδή είναι ποιοτικά φτιαγμένο και τα εργατικά χέρια στην Αυστραλία είναι ακριβούτσικα (όχι ότι μετράνε στην τελική αλλά έτσι είναι). Προσωπικά DAC αγόρασα επειδή άκουγα θόρυβο από το pc όταν δυνάμωνα την ένταση χωρίς να παίζει μουσική. Με το odac, όσο απίστευτο και να σας φανεί, άκουγα ακόμη θόρυβο (μπορεί να έφταιγε το συγκεκριμένο odac) και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο peterkalymnos γιατί το άκουσε και αυτός. Τώρα για το αν το οDac προσδίδει καλύτερα χαρακτηριστικά στο ήχο του Burson από το ud 301 ίσως να μην είμαι ο πιο κατάλληλος για να εκφέρω άποψη πάντως ακούγεται χωρίς καθόλου θόρυβο και έχει τις συνδέσεις που με ενδιαφέρουν + high res/dsd κτλ.

Δεν έχει θόρυβο το ODAC. Το ODAC ειναι ένα DAC που το ξέρω απέξω και ανακατωτά και είμαι από τους πρώτους στην Ελλάδα που παρέλαβαν και έγραψαν εδώ μέσα και μοντίφες έγιναν κλπ κλπ.

Δεν ξέρω τι συνδυασμούς ακούσατε με τι συνδεσμολογίες κλπ, και δεν είναι επί του προκειμένου θεωρώ.

Αν σας αρέσουν κάποια προϊόντα τόσο το καλύτερο για σας διότι επιτύχατε το ζητούμενο.

Είπα την άποψη μου και όσοι μου έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που γράφω το έχουν υπόψιν, αυτό απλά.

Chris1967 και Supersonic θέλω να κάνω έφεση και κερνάω ότι καταναλώσετε όσο θα βρίσκεστε στο σπίτι για να βγάλετε πόρισμα εκ νέου όσο αφορά την υπόθεση του έρμου του Burson o οποίος κάθεται και κλαίει τώρα που τον βλέπω σε μια γωνιά :flipout:

Πολύ φασαρία για το τίποτα ως συνήθως.
Απλά έγραψα την άποψη μου για ένα dac που έχω και πιστεύω ότι αξίζει μέσα σε όλα τα παρόμοια που αναφέρονται και προσφέρει για τα χρήματα που ζητάει.
Και αυτό έγινε γιατί ο teddy με ανέφερε μερικά ποστ πιο πάνω που έγραψε ότι έχει ακούσει το dac μου.
Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα ούτε να πείσω κάποιον ποσώς να αποδείξω ότι το dac είναι καλύτερα από όλα αυτά που αναφέρατε πιο πάνω.
Καλές επιλογές και ελπίζω ο καθένας να είναι ευχαριστημένος με ότι έχει αγοράσει με τα σκληρά κερδισμένα χρήματα του.

(Επίσης να συμφωνήσω με τον Θοδωρή ότι το συγκεκριμένο odac που ακούσαμε μπορεί να ήταν χαλασμένο διότι έβγαζε θόρυβο και ακουγόταν χάλια
και να του πω ότι ο συνδυασμός που έχει είναι άριστος τόσο ηχητικά όσο και ποιοτικά προσφέρει δε απίστευτη μουσική πανδαισία και δεν έχει σημασία αν είναι καλύτερος ή χειρότερος από κάτι άλλο)

Εγώ σε έμπλεξα όντως :flipout: Καλά ότι είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του ταπεινού μου setup δεν το συζητώ, φυσικά και είμαι, παρόλα αυτά ένα απαξιωτικό ποστ από κάποιον που γνωρίζει καλά το αντικείμενο μπορώ να πω ότι έτσουξε λίγο. Ο δε Burson μου αρέσει τόσο πολύ που πραγματικά θέλω να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία (μήπως και τους έτυχε κακή περίπτωση στην έκθεση και ήταν όντως προβληματικό το συγκεκριμένο μηχάνημα).

Chris1967 και Supersonic θέλω να κάνω έφεση και κερνάω ότι καταναλώσετε όσο θα βρίσκεστε στο σπίτι για να βγάλετε πόρισμα εκ νέου όσο αφορά την υπόθεση του έρμου του Burson o οποίος κάθεται και κλαίει τώρα που τον βλέπω σε μια γωνιά :flipout:
Εγώ έρχομαι όποτε θες

Πάντως αν κατάλαβα καλά, το "θέμα" που επισημάνθηκε ως προς τον burson από το Χρήστο έχει να κάνει με τη δυνατότητα οδήγησης περισσότερο και όχι τόσο με την ποιότητα του ήχου. Με τα 702 μια χαρά πήγαινε ο ενισχυτής (άλλο το μικρό teac σα dac φαίνεται "ολίγο" για την περίσταση, προσωπική μου άποψη) σε νορμάλ εντάσεις. Τώρα αν ο Μήτσος κουβαλήσει τα Κ1000 μπορεί να έχουμε και κλάμματα. Δημήτρη πάρε και τον lovely cube να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης. Θά λεγα να πάρεις και κανένα dac αλλά που να το κουβαλήσεις το κτήνος.

Παρτε εσεις πρωτα χαρτομάντιλα και νο προ

Μην ξεχνάτε οτι ενα can Jam που ανακοινωσαμε αναβλήθηκε λόγω μη ύπαρξης ενδιαφεροντος και έδρας

Και σε λίγο θα επιστρεψω τα pro500

Εξακολουθώ να είμαι μέσα για καν τζαμ και ντακ τζαμ αλλά σε καμιά δεκαριά μέρες ένεκα του ότι είμαι κουτσός προς το παρόν....