Επιλογή καλής ψησταριάς

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Θα ήθελα μια ψησταριά οπου θα μένει εκτεθειμένη χειμώνα καλοκαίρι (ίσως με ενα κάλυμμα) σε μια ταράτσα
και να "εξυπηρετεί" 2 με 6 άτομα.

έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τις weber.

Αξίζει τα ~80 παραπάνω η one touch απο την απλή Compact?

COMPACT KETTLE

ORIGINAL KETTLE

η master touch συμφωνα και με τα σχόλια στο skroutz, φαινεται ιδανική, αλλα εκτός budget..
ίσως μελλοντικά, οπου θα υπάρχει και μεγαλύτερη πείρα με το άθλημα..

δεν με ενδιαφέρει το ψήσιμο για κοκορέτσι, αρνι, κατσίκι κτλ
μονο μοσχαρίσιας μπριζόλας, κοτόπουλο, λαχανικά και ψάρια.

Last edited:
το σωσες στο φιναλε, γιατι πηγα να σου γραψω οζου με σπληναντερα δεν γινεται.

Re: Απάντηση: Επιλογή καλής ψησταριάς

το σωσες στο φιναλε, γιατι πηγα να σου γραψω οζου με σπληναντερα δεν γινεται.

θα πάρω και σετ για sushi..

προορίζεται για τις θερινες προβολές στην ταράτσα..
με ανεμιστήρα για να μην τσικνήσει ο προβολέας..

θα πάρω και σετ για sushi..

προορίζεται για τις θερινες προβολές στην ταράτσα..
με ανεμιστήρα για να μην τσικνήσει ο προβολέας..

Θες αποκλειστικα καρβουνο?

Εγω εχω βαλει στο ματι μερικες με υγραεριο, οπου κανουν πολυ καλο ψησιμο και δεν μυριζει το φαγητο, βεβαια το καρβουνο ειναι ενα κλικ καλυτερο αλλα εχει το μειονεκτημα του περιμενε να αναψει η φωτια και της καθαριοτητας...

Επισης να προσεξεις να εχει παχος η λαμαρινα γιατι υπαρχει πιθανοτητα τρυπηματος...

Θες αποκλειστικα καρβουνο?

Εγω εχω βαλει στο ματι μερικες με υγραεριο, οπου κανουν πολυ καλο ψησιμο και δεν μυριζει το φαγητο, βεβαια το καρβουνο ειναι ενα κλικ καλυτερο αλλα εχει το μειονεκτημα του περιμενε να αναψει η φωτια και της καθαριοτητας...

Επισης να προσεξεις να εχει παχος η λαμαρινα γιατι υπαρχει πιθανοτητα τρυπηματος...

οι υγραερίου ειναι αρκετά ακριβες...
με ενα τετοιο εχεις σε 10-20 λεπτα max, κάρβουνα χωρίς απολύτως κανένα κόπο.
δεν χρειάζεται οινόπνευμα/πετρέλαιο, μονο λίγο χαρτι ή εφημερίδα και εναν αναπτήρα.

εννοειτε οτι δεν χρειάζεται να το επιβλέπεις. πας και κάνεις άλλες δουλειες.

εξάλλου δεν με πειράζει να περιμένω τα κάρβουνα 10-20 λεπτα καθως ετοιμάζω άλλα πράγματα.

οι υγραερίου ειναι αρκετά ακριβες...
με ενα τετοιο εχεις σε 10-20 λεπτα max, κάρβουνα χωρίς απολύτως κανένα κόπο.
δεν χρειάζεται οινόπνευμα/πετρέλαιο, μονο λίγο χαρτι ή εφημερίδα και εναν αναπτήρα.

εννοειτε οτι δεν χρειάζεται να το επιβλέπεις. πας και κάνεις άλλες δουλειες.

εξάλλου δεν με πειράζει να περιμένω τα κάρβουνα 10-20 λεπτα καθως ετοιμάζω άλλα πράγματα.

Μπορει να ειναι ακριβοτερες αλλα το θεμα ειναι και ποσο θα σου κοστιζει το καθε ψησιμο με καρβουνα και ποσο με υγραεριο...

Μπορει να ειναι ακριβοτερες αλλα το θεμα ειναι και ποσο θα σου κοστιζει το καθε ψησιμο με καρβουνα και ποσο με υγραεριο...
Ψήνω μόνο καλοκαίρι και 1 ή 2 φορές το πολύ, την εβδομάδα. Εξάλλου δεν είναι καλό να ψήνεις στα κάρβουνα συχνότερα.

τα κάρβουνα έχουν 5 το ενα σακί. Δεν θυμάμαι πόσα ψησίματα μου βγάζει. Οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή καλής ψησταριάς

Ψήνω μόνο καλοκαίρι και 1 ή 2 φορές το πολύ, την εβδομάδα. Εξάλλου δεν είναι καλό να ψήνεις στα κάρβουνα συχνότερα.

τα κάρβουνα έχουν 5 το ενα σακί. Δεν θυμάμαι πόσα ψησίματα μου βγάζει. Οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω.

Θα ψάξετε μαζί με τον Θοδωρή ,έτοιμος είναι .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή καλής ψησταριάς

Θα ψάξετε μαζί με τον Θοδωρή ,έτοιμος είναι .
Που είναι για;;

Σίγουρα θα ξέρει, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μας σπρώξει σε ακριβές κατηγορίες όπου δεν μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή καλής ψησταριάς

Που είναι για;;

Σίγουρα θα ξέρει, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μας σπρώξει σε ακριβές κατηγορίες όπου δεν μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή.

Ακούει συνεχώς από χθές ,έχει απόκτημα ....

Θα ήθελα μια ψησταριά οπου θα μένει εκτεθειμένη χειμώνα καλοκαίρι (ίσως με ενα κάλυμμα) σε μια ταράτσα
και να "εξυπηρετεί" 2 με 6 άτομα.

έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τις weber.

Αξίζει τα ~80 παραπάνω η one touch απο την απλή Compact?

COMPACT KETTLE

ORIGINAL KETTLE

η master touch συμφωνα και με τα σχόλια στο skroutz, φαινεται ιδανική, αλλα εκτός budget..
ίσως μελλοντικά, οπου θα υπάρχει και μεγαλύτερη πείρα με το άθλημα..

δεν με ενδιαφέρει το ψήσιμο για κοκορέτσι, αρνι, κατσίκι κτλ
μονο μοσχαρίσιας μπριζόλας, κοτόπουλο, λαχανικά και ψάρια.

Weber δαγκωτο ...
Εχω την 47 compact στο μπαλκονι σχεδον εκτεθημενη δεν καταλαβαινει τιποτα και εχει ποιοτητα κατασκευης μερα με την νυχτα σε σχεση με τους κλωνους που κυκλοφορουν στην μιση τιμη...
Με καλυμα δεν θα εχει προβλημα...
Η διαφορα της compact με την original περα απο το σχημα (που κυκλοφορει στο ιντερνετ η βρωμα οτι κανει καλυτερη ανακλυκλωση του θερμου αερα (μαλλον ειναι μπαρμουτσαλα)) ειναι στον μηχανισμο που εχει η original για να μαζευεις τη σκονη απο τα καρβουνα .Στην Compact πρεπει να σηκωσεις σχαρες και με ενα σκουπακι να μεταφερεις την σταχτη...Η master touch ειναι πιο καθαρη γιατι εχει και δοχειο συλλογης απο κατω.
Εχε υποψην οτι καλυτερα αποτελεσματα θα εχεις με τα καρβουνα της εταιριας σε συνδιασμο με το κολπο για να τα αναβεις .
Επισης αν ακολουθησεις της οδηγιες ψησιματος (με το καπακι) θα εχεις οικονομια και καλυτερα αποτελεσματα .
Η ψησταρια λειτουργει σαν φουρνος σε αυτο βοηθαει και το θερμομετρο της original .Οπερ σημαινει αναβω συγκεκριμενη ποσοτητα καρβουνων 40 περιπου στην 47αρα 50 περιπου στην 57αρα κλεινω καπακι ρυθμιζω αεραγωγους πανω κατω για να πιασω σταθερη θερμοκρασια ανοιγω πεταω το φαγητο χρονομετρω βγαζω τρωω.
Ουτε πολλες καπνες ουτε πολυ βαβουρα...
Αν ξαναγοραζα θα επαιρνα την original σε 57 cm γιατι η 47αρα μου φαινεται μικρη αν και εμεις δεν ειμαστε πολλοι 6-8 ατομα την φορα.
Επισης αξιζουν τα αξεσουαρ που αφορουν το ψησιμο σε μεριες (θηκες καρβουνου) που μπορεις να εχεις δυο ζωνες θερμοτητας αναλογα του τι ψηνεις .
Αν απο την αλλη ομως εισαι παραδοσιακος τυπος και δεν θελεις να πειραματιστεις με το ψησιμο μια κλασικη θα σου κανει αποσβεση η weber οχι...

Weber δαγκωτο ...
Εχω την 47 compact στο μπαλκονι σχεδον εκτεθημενη δεν καταλαβαινει τιποτα και εχει ποιοτητα κατασκευης μερα με την νυχτα σε σχεση με τους κλωνους που κυκλοφορουν στην μιση τιμη...
Με καλυμα δεν θα εχει προβλημα...
Η διαφορα της compact με την original περα απο το σχημα (που κυκλοφορει στο ιντερνετ η βρωμα οτι κανει καλυτερη ανακλυκλωση του θερμου αερα (μαλλον ειναι μπαρμουτσαλα)) ειναι στον μηχανισμο που εχει η original για να μαζευεις τη σκονη απο τα καρβουνα .Στην Compact πρεπει να σηκωσεις σχαρες και με ενα σκουπακι να μεταφερεις την σταχτη...Η master touch ειναι πιο καθαρη γιατι εχει και δοχειο συλλογης απο κατω.
Εχε υποψην οτι καλυτερα αποτελεσματα θα εχεις με τα καρβουνα της εταιριας σε συνδιασμο με το κολπο για να τα αναβεις .
Επισης αν ακολουθησεις της οδηγιες ψησιματος (με το καπακι) θα εχεις οικονομια και καλυτερα αποτελεσματα .
Η ψησταρια λειτουργει σαν φουρνος σε αυτο βοηθαει και το θερμομετρο της original .Οπερ σημαινει αναβω συγκεκριμενη ποσοτητα καρβουνων 40 περιπου στην 47αρα 50 περιπου στην 57αρα κλεινω καπακι ρυθμιζω αεραγωγους πανω κατω για να πιασω σταθερη θερμοκρασια ανοιγω πεταω το φαγητο χρονομετρω βγαζω τρωω.
Ουτε πολλες καπνες ουτε πολυ βαβουρα...
Αν ξαναγοραζα θα επαιρνα την original σε 57 cm γιατι η 47αρα μου φαινεται μικρη αν και εμεις δεν ειμαστε πολλοι 6-8 ατομα την φορα.
Επισης αξιζουν τα αξεσουαρ που αφορουν το ψησιμο σε μεριες (θηκες καρβουνου) που μπορεις να εχεις δυο ζωνες θερμοτητας αναλογα του τι ψηνεις .
Αν απο την αλλη ομως εισαι παραδοσιακος τυπος και δεν θελεις να πειραματιστεις με το ψησιμο μια κλασικη θα σου κανει αποσβεση η weber οχι...

Ευχαριστώ

Άρα μάλλον θα πάω για την original αλλά σε 47cm. Σπάνια είμαστε πάνω από 4-5 άτομα. Αν και τρώμε για 8...

Και αν χρειαστεί, ξαναβάζουμε κάρβουνα κτλ δεν είναι κόπος.

Πρώτη φορά ακούω ότι τα κάρβουνα παίζουν ρόλο στο ψήσιμο.. Μάλλον Θα είναι για αυτούς που ακούν ψηφιακά καλώδια hi end. .. (Δεν εννοώ τα smoked..και εννοείται ότι έχουν την ίδια καυστική ικανότητα πχ ανάβουν εύκολα και έχουν σταθερή καύση)

Last edited:
Μερικα λινκ για να παρεις ιδεα πως λειτουργει το ψησιμο σε αυτη την ψησταρια ...
https://www.weber.com/GB/en/top-bbq-tips/barbecue-the-weber-way/gafc6.html
https://www.weber.com/GB/en/top-bbq-tips/weber-barbecue-cooking-methods/gafc1.html
https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/ten-essentials-for-better-grilling/weber-31137.html
https://amazingribs.com/more-techni...tup-and-firing/thermodynamics-cooking-and-how
https://amazingribs.com/ratings-rev...ssories-gadgets-wood-food-more/best-setup-and
Προτιμησε την μαυρη παρ´ολο που το λαχανι ειναι trendy γιατι με τα χρονια ισως αποχρωματιστει.
Αλλα και παλι θα ξανα αναφερω οτι αν ακολουθησεις το παραδοσιακο τροπο ψησιματος ισως να μην συμφερει η αγορα της υπαρχουν παραληλογραμες στενες ψησταριες πολυ καλοκατασκευασμενες .

Μερικα λινκ για να παρεις ιδεα πως λειτουργει το ψησιμο σε αυτη την ψησταρια ...
https://www.weber.com/GB/en/top-bbq-tips/barbecue-the-weber-way/gafc6.html
https://www.weber.com/GB/en/top-bbq-tips/weber-barbecue-cooking-methods/gafc1.html
https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/ten-essentials-for-better-grilling/weber-31137.html
https://amazingribs.com/more-techni...tup-and-firing/thermodynamics-cooking-and-how
https://amazingribs.com/ratings-rev...ssories-gadgets-wood-food-more/best-setup-and
Προτιμησε την μαυρη παρ´ολο που το λαχανι ειναι trendy γιατι με τα χρονια ισως αποχρωματιστει.
Αλλα και παλι θα ξανα αναφερω οτι αν ακολουθησεις το παραδοσιακο τροπο ψησιματος ισως να μην συμφερει η αγορα της υπαρχουν παραληλογραμες στενες ψησταριες πολυ καλοκατασκευασμενες .

Ευχαριστώ και πάλι!

Ναι πάντα μαύρα τα παίρνω.
Έχω ήδη την μικρή weber smokey joe και είμαι ευχαριστημένος αλλά θα πάει διακοπές αυτή και λέω να πάρω μια μεγαλύτερη για εδώ, μόνιμα.

Σίγουρα δεν συμφέρει η αγορά τους αλλά είναι κάτι που θα το κρατήσεις για μια ζωή ή τουλάχιστον μέχρι να σαπίσει, οπότε θέλω να είναι και κάτι που είναι ωραίο, πέρα από καλό κατασκευαστικά.

Ασε που ήδη άργησα την αγορά της για φέτος και ίσως τελικά το αναβάλω για του χρόνου και πάλι.

Πάντως οι υγραερίου είναι τεράστια ευκολία.
Ναι, σε καμία περίπτωση δεν θα πάρεις την νοστιμιά του κάρβουνου, όμως το να πρέπει να γυρίσεις 2-4 διακόπτες και σε 10' να είσαι έτοιμος είναι ασύγκριτο πλεονέκτημα.

Είχα κάρβουνου και την έφαγε η σκουριά. Ελάχιστες φορές την δούλεψα. Την υγραερίου όμως της δίνω και καταλαβαίνει.

Κατα την υποκειμενική μου γνώμη, η νοστιμιά του κάρβουνου είναι σε συγκεκριμένα κρέατα!
Εγώ απο τότε που πήρα τη Broil King μου, τα μπιφτέκια, οι μπριζόλες, τα λουκάνικα, οι πανσέτες, οι ψητές πατάτες, κρεμμύδια, μελιτζάνες και ένα σωρό άλλα, ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ σε νοστιμιά με κανένα κάρβουνο.
grill_over_92216.png

Απο την άλλη, τα παϊδάκια και τα καλαμάκια γίνονται πολύ πιο νόστιμα στο κάρβουνο.
Περιττό να πω το πόσο εύκολα, γρήγορα και καλοψημένα γίνονται τα κρέατα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, χωρίς να χρειάζεται να έχω την κάπνα και τη βρώμα του κάρβουνου. Και όλα αυτά με το επιπλεόν μπόνους του εξαιρετικά χαμηλότερου κόστους ψησίματος! Η φωτιά είναι σταθερή και σε όλη την επιφάνεια ψησίματος και δεν αγχώνεσαι για το πότε είναι πολύ δυνατή φωτιά, αν είναι μοιρασμένη σωστά σε όλη την επιφάνεια, αν πρέπει να αρχίσεις να βάζεις μερικά καρβουνάκια ακόμη παραδίπλα για κάβα κλπ...

Προσωπικά, κάρβουνο ανάβω μόνο για συγκεκριμένα κρέατα. Φυσικά δεν έχω πάρει τη σούβλα, την οποία θεωρώ θα χρησιμοποιούσα μόνο για σουβλιστό κοτόπουλο και όχι για κοκορέτσι ή κοντοσούβλι. Και δεν συζητώ οτι το Πάσχα, κατσικάκι-κοκρέτσι στο κάρβουνο!
Στο εξοχικό έβαλα ψησταριά χτιστή κάρβουνου, και πλέον, προσανατολίζομαι στην αγορά μιας υγραερίου (ίσως εντοιχιζόμενης) τοποθετημένη σε διπλανή θέση, για να ψήνω εύκολα και γρήγορα όλα τα κρέατα που προανέφερα οτι γίνονται σούπερ σε αέριο!

imageService

Γιάννης

προφανώς, όσοι έχετε υγραεριού, την χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, έτσι αξίζει η αγορά μιας ακριβής ψησταριάς 400+

προσωπικά την ψησταριά την θέλω για καμια παρέα και μόνο καλοκαίρι, δηλ. μιλάμε για το πολύ, 10-15 ψησίματα το χρόνο. (μαλλον λέω και πολλά)

δεν γνωρίζω βέβαια, τι απόδοση έχουν αυτες με υγραέριο που κυμαίνονται στα ~200 , οσο δηλαδή και οι weber με κάρβουνο.

Eπι σειρα ετων, ετρωγα σε φιλικη ταβερνα και μια μερα ,ετσι απο περιεργια,ρωτησα τον φιλο μαγαζατορα.
Ρε μπαγασα πως καταφερνεις να μην εχει καμμια μυρωδια καρβουνιλας το μαγαζι??
"Ντεν εχω καρβουνα καρντια μου" μου απαντησε αφοπλιστικα!!!
Ειχε ηφαιστιακη πετρα και τοσα χρονια τρωγαμε παϊδακια και ορκιζομουν οτι ηταν στα καρβουνα.
Αν συνυπολογισουμε το γεγονος οτι το καλυτερο χταποδι στην ζωη μου το εχω φαει ψημενο σε ηφαιστιακη πετρα,μαλλον εχουμε φαει μεγαλο παραμυθι με τα καρβουνα.

Αν ποτε παρω ψησταρια καινουργια,θα παρω οτιδηποτε εκτος απο "καρβουνιαρα"
Και μονο το ζορι που τρωω να αναψω καρβουνα,συν το γεγονος οτι ουδεποτε εχω καταφερει να ψησω προβατινα και να μην πιασει φωτια το συμπαν απο το λιπος,μου φτανει να οδηγηθω σε αλλους δρομους:flipout:

Βεβαια η απολυτη λυση θα ηταν μια ψησταρια (αληθεια υπαρχει εκτος απο ηλεκτρικη?) που η εστια θερμοτητας θα ηταν απο ΠΑΝΩ απο το φαγητο.
Ετσι οτι λιπος λιωνει ,θα πεφτει μεσα σε μαι λεκανιτσα με νερο και παπαλα η πολυ η τσικνα!

Eπι σειρα ετων, ετρωγα σε φιλικη ταβερνα και μια μερα ,ετσι απο περιεργια,ρωτησα τον φιλο μαγαζατορα.
Ρε μπαγασα πως καταφερνεις να μην εχει καμμια μυρωδια καρβουνιλας το μαγαζι??
"Ντεν εχω καρβουνα καρντια μου" μου απαντησε αφοπλιστικα!!!
Ειχε ηφαιστιακη πετρα και τοσα χρονια τρωγαμε παϊδακια και ορκιζομουν οτι ηταν στα καρβουνα.
Αν συνυπολογισουμε το γεγονος οτι το καλυτερο χταποδι στην ζωη μου το εχω φαει ψημενο σε ηφαιστιακη πετρα,μαλλον εχουμε φαει μεγαλο παραμυθι με τα καρβουνα.

Αν ποτε παρω ψησταρια καινουργια,θα παρω οτιδηποτε εκτος απο "καρβουνιαρα"
Και μονο το ζορι που τρωω να αναψω καρβουνα,συν το γεγονος οτι ουδεποτε εχω καταφερει να ψησω προβατινα και να μην πιασει φωτια το συμπαν απο το λιπος,μου φτανει να οδηγηθω σε αλλους δρομους:flipout:

το κάρβουνο δεν θέλει κόπο αλλα τρόπο..

με ενα chimney εχεις κάρβουνα σε 10 με 15 λεπτά (οσο δηλ θέλει μια υγραερίου για να ζεσταθεί), χωρις απολύτως κανένα κόπο και χωρίς επίβλεψη.
Το μονο που χρειάζεσαι ειναι κάρβουνα, ενα κομμάτι χαρτί και εναν αναπτήρα. Ουτε οινόπνευμα, ουτε προσανάμματα ουτε τίποτα..
στο βιντεο δειχνει προσάναμμα αλλα προσωπικά βαζω ενα κομμάτι εφημερίδα γιατι ειναι δωρεαν και μη τοξικό. την ιδια δουλειά κάνει.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.