Κατα την υποκειμενική μου γνώμη, η νοστιμιά του κάρβουνου είναι σε συγκεκριμένα κρέατα!
Εγώ απο τότε που πήρα τη Broil King μου, τα μπιφτέκια, οι μπριζόλες, τα λουκάνικα, οι πανσέτες, οι ψητές πατάτες, κρεμμύδια, μελιτζάνες και ένα σωρό άλλα, ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ σε νοστιμιά με κανένα κάρβουνο.
Απο την άλλη, τα παϊδάκια και τα καλαμάκια γίνονται πολύ πιο νόστιμα στο κάρβουνο.
Περιττό να πω το πόσο εύκολα, γρήγορα και καλοψημένα γίνονται τα κρέατα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, χωρίς να χρειάζεται να έχω την κάπνα και τη βρώμα του κάρβουνου. Και όλα αυτά με το επιπλεόν μπόνους του εξαιρετικά χαμηλότερου κόστους ψησίματος! Η φωτιά είναι σταθερή και σε όλη την επιφάνεια ψησίματος και δεν αγχώνεσαι για το πότε είναι πολύ δυνατή φωτιά, αν είναι μοιρασμένη σωστά σε όλη την επιφάνεια, αν πρέπει να αρχίσεις να βάζεις μερικά καρβουνάκια ακόμη παραδίπλα για κάβα κλπ...
Προσωπικά, κάρβουνο ανάβω μόνο για συγκεκριμένα κρέατα. Φυσικά δεν έχω πάρει τη σούβλα, την οποία θεωρώ θα χρησιμοποιούσα μόνο για σουβλιστό κοτόπουλο και όχι για κοκορέτσι ή κοντοσούβλι. Και δεν συζητώ οτι το Πάσχα, κατσικάκι-κοκρέτσι στο κάρβουνο!
Στο εξοχικό έβαλα ψησταριά χτιστή κάρβουνου, και πλέον, προσανατολίζομαι στην αγορά μιας υγραερίου (ίσως εντοιχιζόμενης) τοποθετημένη σε διπλανή θέση, για να ψήνω εύκολα και γρήγορα όλα τα κρέατα που προανέφερα οτι γίνονται σούπερ σε αέριο!
Γιάννης