Επιλογή καλής ψησταριάς

Βεβαια η απολυτη λυση θα ηταν μια ψησταρια (αληθεια υπαρχει εκτος απο ηλεκτρικη?) που η εστια θερμοτητας θα ηταν απο ΠΑΝΩ απο το φαγητο.
Ετσι οτι λιπος λιωνει ,θα πεφτει μεσα σε μαι λεκανιτσα με νερο και παπαλα η πολυ η τσικνα!

μπορεις να βάλεις εναν ανεμιστήρα δαπεδου, να φυσάει στην ψησταριά, ανάποδα απο εκει που κάθεσαι.
εγω αυτό λεω να κάνω, γιατι στην ταράτσα που θα έχω την ψησταριά θα βγάζω και τον προβολέα για θερινό σινεμά.
και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, να πάει καπνος, πάνω στον προβολέα.

Εχω ενα "διαβολιτσι" αλλα και παλι ......

Αυτο που μου αναφερεις,μπορεις σε παρακαλω να μου πεις απο που το αγοραζω,να ησυχασω απο τον νταλκα???

Attachments

• 76-large_leotool.jpg
    76-large_leotool.jpg
    16.9 KB · Views: 172
μπορεις να βάλεις εναν ανεμιστήρα δαπεδου, να φυσάει στην ψησταριά, ανάποδα απο εκει που κάθεσαι.
εγω αυτό λεω να κάνω, γιατι στην ταράτσα που θα έχω την ψησταριά θα βγάζω και τον προβολέα για θερινό σινεμά.
και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, να πάει καπνος, πάνω στον προβολέα.

Αμα ψηνεις στην Λουτσα, χαιρετα μου το πλατανο!!!
Μια ζωη 100 μποφορια εχει:flipout:

Εχω ενα "διαβολιτσι" αλλα και παλι ......
Αυτο που μου αναφερεις,μπορεις σε παρακαλω να μου πεις απο που το αγοραζω,να ησυχασω απο τον νταλκα???

προσωπικά ειχα πάρει της weber και ενα φθηνότερο (αυτό της Unigreen),
απο το amazon.de οπου ειχα πάρει και την weber smokey joe ψησταρια (αυτή εχω τώρα αλλα σκέφτομαι μια μεγαλύτερη),
η οποια ηταν στην μισή τιμή.

δες εδώ
https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Δοχείο+ανάφλεξης+κάρβουνων

https://www.leroymerlin.gr/gr/garde...istarias/doheio-anaflexis-karvounon-62147176/

Last edited:
Μια ακομα σε παρακαλω το συνδεσμο του "τσιγκουνη" γιατι δεν ανοιγει!

γράψε "Δοχείο ανάφλεξης κάρβουνων"

πες μας εντυπώσεις μετα.

υπαρχει και στο practiker weber αλλα και αλλη μαρκα ακριβως το ιδιο πιο φτηνο...

υπαρχει και στο practiker weber αλλα και αλλη μαρκα ακριβως το ιδιο πιο φτηνο...

νομίζω το unigreen ειναι το φθηνό που εχει στο practiker.
της weber εχει καλύτερη κατασκευή και υλικά, ενω εχει πιο εργονομικό χερούλι για εύκολο γύρισμα/αδειασμα των κάρβουνων.

αλλα πάνω κάτω, την ίδια δουλειά κάνουν, αντε αυτο της weber να ετοιμάζει και λίγο πιο γρήγορα τα κάρβουνα.

προσωπικά χρησιμοποιώ αυτο της weber, ενω το unigreen το έδωσα για ενα εξοχικό που εχουν οι γονείς.

Εγώ σκεφτομαι να παρω μια στυλ weber που φερνει το λιντλ σε προσφορά τώρα το Σάββατο. Έχω άλλη ψησταριά για κανονικό ψήσιμο στα κάρβουνα, αλλά ψάχνω να κάνω ένα οικονομικό entry στο χώρο του καπνιστού, σιγανού ψησίματος...
Βλέπω κόσμο να έχει τέτοιες ψησταριές με καπάκι και να το βγάζουν για να ψήσουν ή να νομίζουν ότι είναι μόνο για την προστασία από βροχή όταν είναι σβηστή.. Αμαρτία βρε παιδιά, ένας ολόκληρος καινούριος κόσμος γεύσης και τεχνογνωσίας κρύβεται από πίσω..

Απάντηση: Re: Επιλογή καλής ψησταριάς

Κατα την υποκειμενική μου γνώμη, η νοστιμιά του κάρβουνου είναι σε συγκεκριμένα κρέατα!
Εγώ απο τότε που πήρα τη Broil King μου, τα μπιφτέκια, οι μπριζόλες, τα λουκάνικα, οι πανσέτες, οι ψητές πατάτες, κρεμμύδια, μελιτζάνες και ένα σωρό άλλα, ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ σε νοστιμιά με κανένα κάρβουνο.
grill_over_92216.png

Απο την άλλη, τα παϊδάκια και τα καλαμάκια γίνονται πολύ πιο νόστιμα στο κάρβουνο.
Περιττό να πω το πόσο εύκολα, γρήγορα και καλοψημένα γίνονται τα κρέατα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, χωρίς να χρειάζεται να έχω την κάπνα και τη βρώμα του κάρβουνου. Και όλα αυτά με το επιπλεόν μπόνους του εξαιρετικά χαμηλότερου κόστους ψησίματος! Η φωτιά είναι σταθερή και σε όλη την επιφάνεια ψησίματος και δεν αγχώνεσαι για το πότε είναι πολύ δυνατή φωτιά, αν είναι μοιρασμένη σωστά σε όλη την επιφάνεια, αν πρέπει να αρχίσεις να βάζεις μερικά καρβουνάκια ακόμη παραδίπλα για κάβα κλπ...

Προσωπικά, κάρβουνο ανάβω μόνο για συγκεκριμένα κρέατα. Φυσικά δεν έχω πάρει τη σούβλα, την οποία θεωρώ θα χρησιμοποιούσα μόνο για σουβλιστό κοτόπουλο και όχι για κοκορέτσι ή κοντοσούβλι. Και δεν συζητώ οτι το Πάσχα, κατσικάκι-κοκρέτσι στο κάρβουνο!
Στο εξοχικό έβαλα ψησταριά χτιστή κάρβουνου, και πλέον, προσανατολίζομαι στην αγορά μιας υγραερίου (ίσως εντοιχιζόμενης) τοποθετημένη σε διπλανή θέση, για να ψήνω εύκολα και γρήγορα όλα τα κρέατα που προανέφερα οτι γίνονται σούπερ σε αέριο!

imageService

Γιάννης

Την ιδια έχω (Baron 490) και εγώ και υπερθεματίζω!

YΓ, Πηρα και τη σούβλα που δουλεύει μια χαρα. Την πάω στον χασάπη, της φοράει μαριναρισμένο κοτόπουλο ή κοντοσούβλι et voila! :p

Υγραερίου FTW.
Δυστυχώς, και εδώ, ότι πληρώνεις παίρνεις.

Ψήνεις τα πάντα, αποκάλυψη όταν βάλεις κάνα γιουβέτσι, γεμιστά, αρνάκι, σε (πήλινη) γάστρα

Προχτές δοκίμασα για πρώτη φορά και ψάρι...
35425906c3905cb3a5359aa341847363.jpg
e9a73da92c9fc9f4e3957b9fe8c4b40d.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Εγώ σκεφτομαι να παρω μια στυλ weber που φερνει το λιντλ σε προσφορά τώρα το Σάββατο. Έχω άλλη ψησταριά για κανονικό ψήσιμο στα κάρβουνα, αλλά ψάχνω να κάνω ένα οικονομικό entry στο χώρο του καπνιστού, σιγανού ψησίματος...
Βλέπω κόσμο να έχει τέτοιες ψησταριές με καπάκι και να το βγάζουν για να ψήσουν ή να νομίζουν ότι είναι μόνο για την προστασία από βροχή όταν είναι σβηστή.. Αμαρτία βρε παιδιά, ένας ολόκληρος καινούριος κόσμος γεύσης και τεχνογνωσίας κρύβεται από πίσω..

και κάπου εδω τελειώνει η αναζήτηση...
οτι πρεπει για καλοκαιράκι χωρίς πολλά πολλα..
με καπάκι, εμφάνιση weber, στο 1/4 της τιμής της weber.
σίγουρα δεν θα έχει την ποιότητα της weber αλλα την δουλειά της θα την κάνει..
και του χρόνου, ξαναβλέπουμε το θέμα "καλή ψησταριά".
αρκεί να μην ειναι κράχτης και δεν υπάρχει σε στοκ.

Last edited:
Έχω την εντύπωση ότι σε τέτοιου είδους ψησταριές δεν είναι καλή ιδέα να έχεις κατευθείαν τα κάρβουνα μέσα στην ψησταριά. Είχα μια παρόμοια και της είχα βάλει ένα "στρώμα" άμμου στον πάτο (~3-4 εκατοστά)
Και προστατεύει το μέταλλο, και διατηρεί την ζέστη. Πριν την πάρεις, δοκίμασε την στημένη να δεις πόσο στιβαρή είναι

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Το θεμα με το καπνιστο ειναι το εξης....
Μεγαλα κομματια τυπου brisket (σπαλα μοσχαρισια) ειναι εντελως διαφορετικα στην δικη μας αγορα οπερ σημαινει οτι πρεπει να απευθηνθεις σε σπεσιαλ χασαπη που με την σειρα του θα χρεωσει σπεσιαλ τιμη.Καποια απο αυτα θελουμ τρελες ωρες ψησιμο 8+ κατι που με την απλη ψησταρια τυπου weber θα σου ριμαξει την ψυχολογια και μπορει να μην πετυχει το αποτελεσμα και θα εχεις δωσει ενα σωρο λεφτα στο κρεας .Για τετοιες δουλιες η κλεβεις με τον φουρνο του σπιτιου η πας σε smoker.Ομως ...Ωραια και μικρα κρεατα ,κοτοπουλα παιδια (καρε) ,χοιρινο με λιγη υπομονη και 2-3 ωρες ψησιμο θα σε αποζημιωσουν γιατι θα μπορεις να εισαι απο πανω και να επεμβαινεις...
Αν το εχετε με τα αγγλικα προτεινω το
https://www.amazon.com/Everyday-Barbecue-Americas-Favorite-Pitmaster/dp/0345543645 εχει ωραιες συνταγες για σαλτσες rubs κλπ κλπ και οδηγιες για ψησιμο στο φουρνο...Οποτε δοκιμαζεις μαι φορα στο φουρνο που ειναι safe bet και μετα προσπαθεις να το αναπαραγαγεις στο bbq.

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

20170123134622_weber_q_1200_green.jpeg

https://www.weber.com/US/en/grills/gas-grills/q-series/51060001.html

πάντως και μια τέτοια υγραερίου που δεν πιάνει χώρο και ειναι και ωραία δεν θα με χάλαγε.

μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή υγραερίου, σαν την παραπάνω, σε κλειστό χώρο; πχ και το χειμώνα.
ή θα πεθάνουμε απο τις μυρωδίες και το αέριο...;

Α! Επισης υπαρχει διαφορα grill και bbq.
Grilling θεωρουν οι ξενοι αυτο που κανουμε εμεις (αναβω καρβουνα σε ανοικτο σκευος με μια σχαρα απο πανω και ψηνω κατι λεπτο και μικρο με direct heat οπερ σημαινει υψηλη θερμοκρασια αρα και λογη ωρα ψησιματος) bbq ειναι το υπολοιπο εργο που μπορεις να ψησεις μεχρι και κεικ...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

υπάρχει και ενα πολύ καλο ντοκιμαντέρ για την φιλοσοφία και πώς η κάθε εθνικότητα αντιμετωπίζει το BBQ και γενικότερα την συνάθροιση των ανθρώπων γύρω απο το φαγητό στην φωτιά, αυτή την αρχέγονη πράξη.

Εξαιρετικό ακόμα και για όσους δεν ασχολούνται με το το BBQ.
Υπάρχει και στο netflix με ελληνικούς υπότιτλους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
και κάπου εδω τελειώνει η αναζήτηση...
οτι πρεπει για καλοκαιράκι χωρίς πολλά πολλα..
με καπάκι, εμφάνιση weber, στο 1/4 της τιμής της weber.
σίγουρα δεν θα έχει την ποιότητα της weber αλλα την δουλειά της θα την κάνει..
και του χρόνου, ξαναβλέπουμε το θέμα "καλή ψησταριά".
αρκεί να μην ειναι κράχτης και δεν υπάρχει σε στοκ.

Έχε υπόψη βέβαια ότι η συγκεκριμένη είναι αρκετά μικρή σε διάμετρο (42εκ.). Τα λιντλ βγάζουν και μια άλλη στο μέγεθος των weber (52.5εκ) και με έξτρα εξαρτήματα που όμως δεν φερνουν Ελλάδα -ακόμα τουλάχιστον. Δες τη σελίδα στο αντίστοιχο φυλλάδιο των αγγλικών καταστημάτων.

34647332_10216229376426551_2568420791246913536_n.jpg

Το θεμα με το καπνιστο ειναι το εξης....
Μεγαλα κομματια τυπου brisket (σπαλα μοσχαρισια) ειναι εντελως διαφορετικα στην δικη μας αγορα οπερ σημαινει οτι πρεπει να απευθηνθεις σε σπεσιαλ χασαπη που με την σειρα του θα χρεωσει σπεσιαλ τιμη.Καποια απο αυτα θελουμ τρελες ωρες ψησιμο 8+ κατι που με την απλη ψησταρια τυπου weber θα σου ριμαξει την ψυχολογια και μπορει να μην πετυχει το αποτελεσμα και θα εχεις δωσει ενα σωρο λεφτα στο κρεας .Για τετοιες δουλιες η κλεβεις με τον φουρνο του σπιτιου η πας σε smoker.Ομως ...Ωραια και μικρα κρεατα ,κοτοπουλα παιδια (καρε) ,χοιρινο με λιγη υπομονη και 2-3 ωρες ψησιμο θα σε αποζημιωσουν γιατι θα μπορεις να εισαι απο πανω και να επεμβαινεις...

Μωρέ ο χασάπης είναι το μικρότερο πρόβλημα, θα μου κόψει ό,τι και όπως το ζητήσω... Πού να βρεις σμόκερ στην Ελλάδα είναι το θέμα που είναι εντελώς άγνωστο σαν διαδικασία από τη μια και απο την άλλη όσες εταιρείες εισάγουν χτυπάνε στο κεφάλι...
Και βλέπω κάτι τέτοια φτηνά offset smokers στην Αγγλία ή στα ebay/amazon και με πιάνει κάτι... Άντε να το φέρεις απ'έξω με μεταφορική....