αν και εχω περιορισει το κρεας στο ελαχιστο, απο τα λιγα που ξερω,γιατι μαγειρευω λιγο,το καρβουνο δεν συγκρινεται με αεριο στην νοστιμια σε ολα τα κρεατα ,πουλερικα και ψαρια, οχι μονο στα σουβλακια και παιδακια που ειπε φιλος πιο πανω, μπορεις να βαλεις και ενδιαμεσα κοματακια ξυλου απο κερασια η μηλια που δινουν μια γλυκαδα στην γευση του κοκκινου κρεατος
η δρυ ,καρυδια για χοιρινο,ψαρια..
το καπακι στο καρβουνο διατηρει θερμοκρασια και εντεινει την γευση
αλλα το καρβουνο ειναι και πιο επιζημιο στην υγεια,ενας γιατρος ελεγε και μου χει μεινει σε ενα ντοκ στην ετ3, εαν φας μια καλοψημενη μπριζολα στα καρβουνα ειναι σαν να κανεις 500 τσιγαρα,δηλαδη χειροτερο απο τηγανιτο,ετεροκυλικες αμινες και αλλα τοξικα στο φουλ,(το μαριναρισμα 2-3 ωρες σε καποια μυρωδικα,βοτανα,μειωνει λιγο τον κινδυνο),οπως και το ψησιμο σε λιγο χρονο και οχι κοντα στο καρβουνο.
απο μοσχαρισιες στην Ελλαδα ειμαστε σκραπες,(συνηθως νεαρα βοοειδη,απο σημεια με πολλους μυς),τουλαχιστον στην ευρεια καταναλωση,εαν πας σε angus (40-80eyro το κιλο,σωθηκες) μια φορα ειχα φαει στην Γερμανια απο κρεωπολειο αργεντινικη (15ε κιλο) ψημενη στα καρβουνο,οχι πολλη ωρα ψησιμο(σχετικα καλοψημενη) ,το ωραιοτερο κομματι κρεας που εφαγα ποτε στην ζωη μου,λουκουμι μαλακια,οχι τις σολες που τρωμε εδω(και αργεντινικη εχω φαει στην ελλαδα αλλα δεν,σε καλο εστιατοριο μαλιστα)..δεν μπορουσα να το πιστεψω οτι μια μοσχαρισια μπορει να χει τετοια γευση και τετοια υφη..
την θυμαμαι ακομα και την λιγουρευομαι,ιδιως τωρα που τρωω κρεας μια φορα το μηνα και αμα..:drool1: