Επιλογή καλής ψησταριάς

Οχι για εδω μονο ιδιοκατασκευη...Φθηνο βγαινει το barrel smoker αν πιανει λιγο το χερι σου...Και τα υπολοιπα αλλα εκει θελεις κολητο σιδερα...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

20170123134622_weber_q_1200_green.jpeg

https://www.weber.com/US/en/grills/gas-grills/q-series/51060001.html

πάντως και μια τέτοια υγραερίου που δεν πιάνει χώρο και ειναι και ωραία δεν θα με χάλαγε.

μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή υγραερίου, σαν την παραπάνω, σε κλειστό χώρο; πχ και το χειμώνα.
ή θα πεθάνουμε απο τις μυρωδίες και το αέριο...;
Στημ Αμερική έχει 199$,
εδώ την έχουν διπλάσια τιμή 390 ..

Αν είχε 200-250 δεν θα το σκεφτόμουν.

Το καλο ψησιμο με αεριο θελει και τουμπανο ψηστιερα δειτε τις πολυ ακριβες πως ειναι κατασκευσμενες ωστε να υπαρχει ομοιομορφη διασπορα και ενταση θερμοτητας και μετα καντε συγκριση με τις φθηνες που κυκλοφορουν ,καμια σχεση...Τηρουμενων των αναλογιων βεβαια...

Το καλο ψησιμο με αεριο θελει και τουμπανο ψηστιερα δειτε τις πολυ ακριβες πως ειναι κατασκευσμενες ωστε να υπαρχει ομοιομορφη διασπορα και ενταση θερμοτητας και μετα καντε συγκριση με τις φθηνες που κυκλοφορουν ,καμια σχεση...Τηρουμενων των αναλογιων βεβαια...
Σε μερικά youtube review που είδα, λένε και το αντίθετο..

πχ ότι στις μεγάλες υπάρχει ανομοιόμορφια στη θερμότητα (λογικό) αν δεν είναι καλά κατασκευασμενες. Άρα πας αναγκαστικά σε ακριβή, ενώ μια μικρή είναι πιο εύκολο να έχει ομοιομορφία.

Όμως η weber q1200 είναι μικρή και λογικά, σύμφωνα με τα στάνταρ της εταιρείας, είναι και πολύ καλά κατασκευασμενη. Οι πολύ μεγάλες είναι για πάνω από 5 άτομα, που στην δική μου περίπτωση είναι σπάνιο.

Ιδανικά θα ήθελα 2.
Την weber master touch με κάρβουνο και την weber q1200 με υγραέριο. Έτσι έχεις τα προτερήματα και των δύο κόσμων και εξυπηρετείς και τον παραπάνω κόσμο αν έρθει.. ή την/τις παίρνεις στο εξοχικό, σε εκδρομές κτλ.

Γιαυτο εγραψα τηρουμενων των αναλογιων .Καποιες αεριου εχουν και πλακες υπερυθων και αλλα τσιβιτζιλικια...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

αν και εχω περιορισει το κρεας στο ελαχιστο, απο τα λιγα που ξερω,γιατι μαγειρευω λιγο,το καρβουνο δεν συγκρινεται με αεριο στην νοστιμια σε ολα τα κρεατα ,πουλερικα και ψαρια, οχι μονο στα σουβλακια και παιδακια που ειπε φιλος πιο πανω, μπορεις να βαλεις και ενδιαμεσα κοματακια ξυλου απο κερασια η μηλια που δινουν μια γλυκαδα στην γευση του κοκκινου κρεατος
η δρυ ,καρυδια για χοιρινο,ψαρια..
το καπακι στο καρβουνο διατηρει θερμοκρασια και εντεινει την γευση
αλλα το καρβουνο ειναι και πιο επιζημιο στην υγεια,ενας γιατρος ελεγε και μου χει μεινει σε ενα ντοκ στην ετ3, εαν φας μια καλοψημενη μπριζολα στα καρβουνα ειναι σαν να κανεις 500 τσιγαρα,δηλαδη χειροτερο απο τηγανιτο,ετεροκυλικες αμινες και αλλα τοξικα στο φουλ,(το μαριναρισμα 2-3 ωρες σε καποια μυρωδικα,βοτανα,μειωνει λιγο τον κινδυνο),οπως και το ψησιμο σε λιγο χρονο και οχι κοντα στο καρβουνο.
απο μοσχαρισιες στην Ελλαδα ειμαστε σκραπες,(συνηθως νεαρα βοοειδη,απο σημεια με πολλους μυς),τουλαχιστον στην ευρεια καταναλωση,εαν πας σε angus (40-80eyro το κιλο,σωθηκες) μια φορα ειχα φαει στην Γερμανια απο κρεωπολειο αργεντινικη (15ε κιλο) ψημενη στα καρβουνο,οχι πολλη ωρα ψησιμο(σχετικα καλοψημενη) ,το ωραιοτερο κομματι κρεας που εφαγα ποτε στην ζωη μου,λουκουμι μαλακια,οχι τις σολες που τρωμε εδω(και αργεντινικη εχω φαει στην ελλαδα αλλα δεν,σε καλο εστιατοριο μαλιστα)..δεν μπορουσα να το πιστεψω οτι μια μοσχαρισια μπορει να χει τετοια γευση και τετοια υφη..
την θυμαμαι ακομα και την λιγουρευομαι,ιδιως τωρα που τρωω κρεας μια φορα το μηνα και αμα..:drool1:

Re: Απάντηση: Επιλογή καλής ψησταριάς

αν και εχω περιορισει το κρεας στο ελαχιστο, απο τα λιγα που ξερω,γιατι μαγειρευω λιγο,το καρβουνο δεν συγκρινεται με αεριο στην νοστιμια σε ολα τα κρεατα ,πουλερικα και ψαρια, οχι μονο στα σουβλακια και παιδακια που ειπε φιλος πιο πανω, μπορεις να βαλεις και ενδιαμεσα κοματακια ξυλου απο κερασια η μηλια που δινουν μια γλυκαδα στην γευση του κοκκινου κρεατος
η δρυ ,καρυδια για χοιρινο,ψαρια..
το καπακι στο καρβουνο διατηρει θερμοκρασια και εντεινει την γευση
αλλα το καρβουνο ειναι και πιο επιζημιο στην υγεια,ενας γιατρος ελεγε και μου χει μεινει σε ενα ντοκ στην ετ3, εαν φας μια καλοψημενη μπριζολα στα καρβουνα ειναι σαν να κανεις 500 τσιγαρα,δηλαδη χειροτερο απο τηγανιτο,ετεροκυλικες αμινες και αλλα τοξικα στο φουλ,(το μαριναρισμα 2-3 ωρες σε καποια μυρωδικα,βοτανα,μειωνει λιγο τον κινδυνο),οπως και το ψησιμο σε λιγο χρονο και οχι κοντα στο καρβουνο.
απο μοσχαρισιες στην Ελλαδα ειμαστε σκραπες,(συνηθως νεαρα βοοειδη,απο σημεια με πολλους μυς),τουλαχιστον στην ευρεια καταναλωση,εαν πας σε angus (40-80eyro το κιλο,σωθηκες) μια φορα ειχα φαει στην Γερμανια απο κρεωπολειο αργεντινικη (15ε κιλο) ψημενη στα καρβουνο,οχι πολλη ωρα ψησιμο(σχετικα καλοψημενη) ,το ωραιοτερο κομματι κρεας που εφαγα ποτε στην ζωη μου,λουκουμι μαλακια,οχι τις σολες που τρωμε εδω(και αργεντινικη εχω φαει στην ελλαδα αλλα δεν,σε καλο εστιατοριο μαλιστα)..δεν μπορουσα να το πιστεψω οτι μια μοσχαρισια μπορει να χει τετοια γευση και τετοια υφη..
την θυμαμαι ακομα και την λιγουρευομαι,ιδιως τωρα που τρωω κρεας μια φορα το μηνα και αμα..:drool1:

Που δηλαδή να μην την έτρωγες και σχετικά καλό ψημένη.. τι γεύση θα είχε...
Ποτε γάλακτος, πότε καλό ψημένη, πότε αλάτι πριν, προτιμήστε σιτεμενη και με λίπος στις ινες. Γρήγορο ψήσιμο και ξεκούραση 5-6 λεπτά μετά. Και κόψιμο στα πλάγια.

https://youtu.be/l1tsOOtgmFA

Να πας στην παλιά αθήνα (σε στενό στην παπαφη) και να ζητήσεις κρέας από Ουρουγουάη ή ότι άλλο έχει εκτός καταλόγου. Μη το πάρεις καλό ψημένο. Και ενα καλο κρασί και έγινες.

Και μετά θα περιμένεις, ποτέ θα περάσει ο μήνας... για να σου επιτρεψει η διατροφολογος σου, να ξανά πας.

Last edited:
Για high end "ψησταριές" (σε εισαγωγικά γιατί απέχουν απ' τις απλές) θα κοίταγα σε Monolith (που έχουν και αντιπροσωπεία Αθήνα) ή Big Green Egg. Βέβαια άλλη κατηγορία τιμής αλλά και γεύσης. Σε σχέση με το αέριο είναι ένα ή και παραπάνω κλικ στην γεύση. Δεν είναι τυχαίο ότι σε ψησταριές υγραερίου χρησιμοποιούνται ξύλα καπνίσματος.

Βέβαια στην πράξη και με το υγραέριο ψήνεις φοβερά. Αν διέθετα ικανό πόσο για high end ψησταριά μάλλον θα πήγαινα σε υγραέριο για την ευκολία. Όσο κι αν έχουν εξελιχθεί οι ψησταριές με κάρβουνο το αέριο είναι πιο εύκολο και πιο καθαρό. Κι αν έχει μια διαφορά στη γεύση προσωπικά δε με πειράζει, μιλάμε για λεπτομέρειες (που για κάποιους έχουν σημασία, αλλά εμένα δε θα με ενοχλούσε).

Το κάρβουνο πάντως αν και δίνει άλλη νοστιμιά δεν είναι για πολλά πολλά. Οι λόγοι αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή καλής ψησταριάς

Ποτε γάλακτος, πότε καλό ψημένη, πότε αλάτι πριν, προτιμήστε σιτεμενη και με λίπος στις ινες. Γρήγορο ψήσιμο και ξεκούραση 5-6 λεπτά μετά. Και κόψιμο στα πλάγια.

https://youtu.be/l1tsOOtgmFA

Να πας στην παλιά αθήνα (σε στενό στην παπαφη) και να ζητήσεις κρέας από Ουρουγουάη ή ότι άλλο έχει εκτός καταλόγου. Μη το πάρεις καλό ψημένο. Και ενα καλο κρασί και έγινες.

Και μετά θα περιμένεις, ποτέ θα περάσει ο μήνας... για να σου επιτρεψει η διατροφολογος σου, να ξανά πας.
ετσι μου την σερβιραν δεν τους ειπα πως την θελω
Σε ελληνικα εστιατορια μετρια ως λιγο τις ετρωγα αλλα και παλι ,μπορει να μην ηταν σολα αλλα απο γευση μετρια πραγματα.
δεν εχω διατροφολογο,δικια μου επιλογη ειναι ,ασε που μου βρωμανε τα πιο πολλα κρεατα.
Απο Καρουζο παιρνω πολλες συνταγες..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή καλής ψησταριάς

ετσι μου την σερβιραν δεν τους ειπα πως την θελω
Σε ελληνικα εστιατορια μετρια ως λιγο τις ετρωγα αλλα και παλι ,μπορει να μην ηταν σολα αλλα απο γευση μετρια πραγματα.
δεν εχω διατροφολογο,δικια μου επιλογη ειναι ,ασε που μου βρωμανε τα πιο πολλα κρεατα.
Κοίτα να δεις που και οι φίλοι του μεταλ έγιναν λιτοδιαιτοι αλλά κυρίως τους βρωμάνε τα κρέατα...
:flipout:

Που χάθηκαν τα παιδια των cannibal corpse, septic flesh και rotting christ?
Που είναι οι συνεχιστές του Vak Vikernes και ο black sabbathς που έπινε αίμα νυχτερίδας;

Last edited:
αστα γιαλαντζι...
εκανα και παρεα πριν αιωνες με τον παλιο ντραμερ τον septic flesh..

αστα γιαλαντζι...
εκανα και παρεα πριν αιωνες με τον παλιο ντραμερ τον septic flesh..

Kι εσυ?
Παιζει να εισαι ο τριτος ή τεταρτος απο τον οποιο το ακουω τον τελευταιο καιρο.
Ποσο κοινωνικο πια αυτο το παιδι?
Βρε μπας και τον εχουν κλωνοποιησει?
Παντου ειναι!
Ζουμε αναμεσα του

στον στρατο τον πετυχα και βγαιναμε και εξαρχεια τον Μητσο ,τρελοκομειο απο τα λιγα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή καλής ψησταριάς

Τρελά αρειανάκια τα παιδιά της Παλιας Αθήνας
Εχω χρόνια να πάω .

Πηρα τελικα τον "καρβουνοαναπτηρα" :laugh:της Weber.
Καμμια σχεση ποιοτικα με ενα αλλο μαυρο που ειχε διπλα διπλα (10 ευρω φθηνοτερος)
Μια ερωτηση.
Τι να βαζω για προσαναμα?
Οντως κανει δουλεια η εφημεριδα ή χρειαζετε καμμια εγκυκλοπεδια για να αναψουν??
Δαδακι κανει???

Πηρα τελικα τον "καρβουνοαναπτηρα" της Weber.
Καμμια σχεση ποιοτικα με ενα αλλο μαυρο που ειχε διπλα διπλα (10 ευρω φθηνοτερος)
Μια ερωτηση.
Οντως κανει δουλεια η εφημεριδα ή χρειαζετε καμμια εγκυκλοπεδια για να αναψουν??
Δαδακι κανει???
Ότι θέλεις βάζεις.

Αλλά αφού ανάβει με λίγο χαρτί (όπου δεν είναι και τοξικό) γιατί να ξοδεύεις χρήματα για προσαναμματα και δαδια;

Προϋπόθεση, να μην είναι κάρβουνα τύπου Μασουτη που δεν ανάβουν με τίποτα... Τα βενζινάδικα έχουν σακιά των 5 με πολύ καλύτερη ποιότητα κάρβουνου

Πηρα τελικα τον "καρβουνοαναπτηρα" :laugh:της Weber.
Μια ερωτηση.
Δαδακι κανει???

κουκουνάρια... τα καλύτερα

κουκουνάρια... τα καλύτερα

πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτα.. περα απο απλο χαρτί.
ας το δοκιμάσει πρώτα και αν δεν πάρουν, μετά βλέπει για κουκουνάρια κτλ

καλό ειναι να φυσάει αέρας, εκει που θα το τοποθετήσει (συνηθως μέσα στην ψησταριά)