Επιλογή καλής ψησταριάς

λιωνουν ωρε τα μεταλλα με μπουρου(χες)?
ιντα δεν μας τα λες καλα βρε κοπελι

Απάντηση: Re: Επιλογή καλής ψησταριάς

Και έλεγα, πότε θα ανεβάσει κάποιος πρώτος βίντεο από τους αφούς Μαλλιωρα - Grill philosophy :-)

Αφού είναι καλλιτέχνες.

ε τι λεμε σε τοσα τοστ...
τουλαχιστον εγω, με καλα καρβουνα ετσι τα αναβω..

τα εικονίσματα δεν τρώγονται και ουτε για φωτιά κάνουν...
δεν στέλνεις καμια μπριζόλα..
:p
Δεν θα 'λεγα ότι είναι και πολύ καλή ιδέα ,να δοκιμάσεις τις μπριζόλες μου!:flipout:
Το προηγούμενο σ/κ είχα πάρει χοιρινες,κοτόπουλο, μπιφτεκια και φυσικά προβατινα.
Ευτυχώς που είχαμε φτιάξει πολλές πατάτες, δύο τρεις σαλάτες και έφεραν και ένα καταπληκτικό ψωμί από φούρνο με ξύλα.
Τα κρέατα τα καμαρωναμε στις πιατελες σαν ντεκορ.
Κόκκινο* μαύρο**.

*ωμο
**καρβουνιασμενο
:drool1:

Δεν θα 'λεγα ότι είναι και πολύ καλή ιδέα ,να δοκιμάσεις τις μπριζόλες μου!:flipout:
Το προηγούμενο σ/κ είχα πάρει χοιρινες,κοτόπουλο, μπιφτεκια και φυσικά προβατινα.
Ευτυχώς που είχαμε φτιάξει πολλές πατάτες, δύο τρεις σαλάτες και έφεραν και ένα καταπληκτικό ψωμί από φούρνο με ξύλα.
Τα κρέατα τα καμαρωναμε στις πιατελες σαν ντεκορ.
Κόκκινο* μαύρο**.

*ωμο
**καρβουνιασμενο
:drool1:

Μπριζόλα μόνο μοσχαρίσια αλλιώς τσάμπα η χοληστερίνη..
και τα λαχανικά στην σχάρα ειναι εξαιρετικά..
ακόμα και ολόκληρη ντομάτα, καλομπόκια, μελιτζάνες, κολοκύθακι, μανιτάρια, σπαράγγια κτλ

λιωνουν ωρε τα μεταλλα με μπουρου(χες)?
ιντα δεν μας τα λες καλα βρε κοπελι

Μια χαρά λιώνουν ,το προπάνιο πάει κάπου στους 900+
Ρίχνεις λίγο ιδρώτα ,αλλά γίνεται .

Φιλαρακια αν το βρειτε πουθενα ,παρτε το χωρις δευτερη κουβεντα.
Δεν υπαρχει λεμεεεεεε:firstprize:
Όταν κατέβεις Κρήτη να φέρεις προβατίνα κοντοσουβλι να μάθεις μερικούς κρητικούς να τρώνε κρέας...
Εγώ όταν τους έδωσα να φάνε είπανε ότι ήταν το καλύτερο κρέας που φάγανε ποτέ.Μερικοι δεν το παραδέχθηκαν λόγω εγωισμού χαχαχα

ΥΓ κλαίω απ' τα γελια όταν μου λένε για αντικριστο...

Προβατίνα ;

Δύσκολα βρίσκεις μικρή (σε ηλικία); -)
Μόνο γριές και στερφες σφάζουν εδώ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Γεια σας παιδια!
Εγω εχω βρει την υγεια μου με τις Sunday.
Εδω μια φωτο απο την τελευταια που εστησα στην ταρατσα του σπιτιου μας στον Πειραια.
20180605_082723.jpg

και εδω το νημα με την κατασκευη στην πλευρα των μαστορων του φορουμ.
https://avclub.gr/forum/showthread....ις-κλπ?p=1058136011&viewfull=1#post1058136011

Όποιος θέλει hitech ψησταριά κι εννοώ βηματικά μοτέρ ώστε να προσαρμόζεται η ταχύτητα ώστε να μη στάζει το ψητό στα κάρβουνα, ρουλεμάν, αισθητήρες θερμότητας κλπ. ας έχει υπόψη του τον Μιχάλη Μελίδη, κάποτε ήταν μέλος αυτού του φόρουμ. Είναι εμπειροτέχνης, αλλά δουλεύει με σχέδιο 3d και ασχολείται με πολύ περίεργες καταστάσεις και γούστα.

Πραγματικός Μαστορας αλλά και ψηστης.
Θυμάμαι κάτι φωτογραφίες που ανέβαιναν παλιά από συναντήσεις και μου έτρεχαν τα σάλια.

γράψε "Δοχείο ανάφλεξης κάρβουνων"

πες μας εντυπώσεις μετα.

Οι εντυπωσεις μου συνοψιζονται σε μια και μονο λεξη.......ΜΑΜΑΕΙ:award::award:
Αναψα φωτια με ενα δαδακι (εφημεριδα δεν εβαλα γιατι δεν την ειχα ακομα διαβασει!!!!!!)
Κατι ψιλες λεπτομεριες μενουν τωρα ,οπως πχ ....να μαθω να ψηνω:flipout:

Απάντηση: Re: Επιλογή καλής ψησταριάς

Κατι ψιλες λεπτομεριες μενουν τωρα ,οπως πχ ....να μαθω να ψηνω:flipout:

Σε αυτό το ζήτημα, τρομερά χρήσιμο βρήκα αυτό το μαραφέτι:

Weber-Igrill-2-700X458.png

Καρφώνεις τους σενσορες μεσα στο κρέας, συνδέεσαι με το smartphone, επιλεγεις τύπο κρέατος και πως το θες και σου λέει ποτε να το βγάλεις!
Βγάζω πλέον το κρέας τουλάχιστον κανένα δεκάλεπτο πριν την ώρα που νόμιζα ότι θα ήταν έτοιμο...

Attachments

• IMG_9623.jpg
    IMG_9623.jpg
    16.2 KB · Views: 140
  • IMG_9624.jpg
    IMG_9624.jpg
    16 KB · Views: 139
  • IMG_9625.jpg
    IMG_9625.jpg
    21.6 KB · Views: 139
Αυτη θα ειναι η επομενη αγορα μου.
Ενα θερμομετρο ψησιματος.
Χτες η μιση προβατινα ηταν καρβουνο και η υπολοιπη λουκουμι.
Απλα εχει να ξανει με το
α)κοψιμο του κρεατος και
β)με την χρηση της σχαρας....μεγα λαθος να βαζεις ολα τα κομματια και να τα γυρνας ταυτοχρονα....πρεπει να τα εχεις σε ανοικτη σχαρα και να τα γυρνας ενα ενα με τσιμπιδα.......αλλα βαριεμαιιιιιιι:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή καλής ψησταριάς

Σε αυτό το ζήτημα, τρομερά χρήσιμο βρήκα αυτό το μαραφέτι:

Weber-Igrill-2-700X458.png

Καρφώνεις τους σενσορες μεσα στο κρέας, συνδέεσαι με το smartphone, επιλεγεις τύπο κρέατος και πως το θες και σου λέει ποτε να το βγάλεις!
Βγάζω πλέον το κρέας τουλάχιστον κανένα δεκάλεπτο πριν την ώρα που νόμιζα ότι θα ήταν έτοιμο...

ωραίος ο Τακής για ακόμα μια φορά!

θα ψάξω για καμιά κινέζικη αντιγραφή, γιατι η τιμή του ειναι αλμυρή.
παντως αυτό της weber φαίνεται να έχει ωραιο και εύχρηστο UI.

αν βρει κανένας αντόστοιχο προιον με χαμηλότερη τιμή, ας ενημερώσει το νήμα.
με ενα γρήγορο search βρήκα ενα στο amazon.de (amazon best choice) στο 1/4 της τιμής απο αυτό της weber
Inkbird Bluetooth 4.0 Barbecue Oven Grill BBQ Cooking Thermometer Kitchen Meat Thermometer Timer with Temperature Alarm, Black

ΥΓ. well done ετρωγες την μοσχαρίσια μπριζόλα;
θα πρότεινα medium rare, εφόσον δεν σου αρέσει rare.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή καλής ψησταριάς

ωραίος ο Τακής για ακόμα μια φορά!

θα ψάξω για καμιά κινέζικη αντιγραφή, γιατι η τιμή του ειναι αλμυρή.
παντως αυτό της weber φαίνεται να έχει ωραιο και εύχρηστο UI.

αν βρει κανένας αντόστοιχο προιον με χαμηλότερη τιμή, ας ενημερώσει το νήμα.
με ενα γρήγορο search βρήκα ενα στο amazon.de (amazon best choice) στο 1/4 της τιμής απο αυτό της weber
Inkbird Bluetooth 4.0 Barbecue Oven Grill BBQ Cooking Thermometer Kitchen Meat Thermometer Timer with Temperature Alarm, Black

ΥΓ. well done ετρωγες την μοσχαρίσια μπριζόλα;
θα πρότεινα medium rare, εφόσον δεν σου αρέσει rare.

H φωτό δεν είναι δικη μου, εγώ την τρώω medium την μοσχαρίσια.
Το συγκεκριμένο θερμόμετρο είναι μιας εταιρίας επονοματι igrill που την εξαγόρασε η weber και θεωρείται ακριβές. Δεν ξέρω κατά ποσον τα κινεζικα θα εχουν εξίσου ακρίβεια στη μέτρηση και εξίσου καλο UI.
Ένας φίλος έχει αυτό και είναι ευχαριστημένος: https://www.amazon.de/Grilleye-GE00...ie=UTF8&qid=1528714151&sr=8-8&keywords=igrill

Το αντίστοιχο είναι σχετικό. Βασικό στα θερμόμετρα για κρέας όχι μόνο η ακρίβεια (δηλαδή η απόκλιση της ένδειξης απ' την πραγματική τιμή) αλλά και η ταχύτητα που δίνουν την ένδειξη. Τι να το κάνω αν θέλω κρέας με εσωτερική θερμοκρασία 70 βαθμούς π.χ. και βάζοντας θερμόμετρο σταθεροποιεί την ένδειξη μετά από 15 δευτερόλεπτα; Αφενώς δεν είμαι σίγουρος πόσο αξιόπιστη είναι η ένδειξη αφετέρου μέσα σ' αυτό το χρόνο μπορεί να έχει ανέβει η θερμοκρασία. Τα φτηνά θερμόμετρα συνήθως έχουν αρκετά μεγάλη απόκλιση και θέλουν χρόνο να δείξουν τη θερμοκρασία.

Οπότε προσοχή στις αγορές γιατί μπορεί να νομίζεις ότι παίρνεις αντίστοιχα χαρακτηριστικά αλλά σ' αυτά που μετράει να είναι... μέτριο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

στο youtube υπάρχουν video review για αρκετά θερμόμετρα, οποτε μπορείτε να δειτε αν αξίζει κάποιο ή οχι.

Εγω ειδα ενα electrolux στον Κωτσο και αυτο μαλλον θα παρω.
Δεν με παιρνει στην Λουτσα να βαζω bt για να μετραω το κρεας...θα με κραξουν ασχημα.
Ασε που οταν ψηνουμε ειμαστε τουλαχιστο καμμια 10αρια νοματαιοι και "ξεπαστρευουμε" ολοκληρο κοπαδι:flipout: