Επιλογή κεφαλής για Rega Planar 3

panoskaraiskos

New member
7 June 2014
21
Καλησπέρα σας.

Έχω ένα Rega Planar 3 στο οποίο έχει χαλάσει η κεφαλή. Μετά από αρκετό ψάξιμο με διάφορες κεφαλές (γιατί δεν ταιριάζουν όλες οι κεφαλές στο βραχίονα) κατέληξα στη Rega Elys 2. Επειδή η αντιπροσωπεία της Rega στην Ελλάδα έχει κλείσει, μήπως κανείς γνωρίζει που θα μπορούσα να βρω την κεφαλή στην Ελλάδα; Την έχω βρει στη Σερβία με 140 ευρώ, αλλά διστάζω λόγω απόστασης (αν υπάρχουν προβλήματα με τη βελόνα τρέχα γύρευε μετά ...). Επίσης θα ήθελα, αν γνωρίζετε, που θα μπορούσα να απευθυνθώ για την τοποθέτηση (μένω Ηλιούπολη Αττικής).

Last edited by a moderator:
Re: Πρόβλημα με κεφαλή

Καλώς όρισες στο φόρουμ!

Πρώτον τι έχει πάθει η παλαιά σου κεφαλή και ποια είναι αυτή?

Δεύτερον ήσουν ευχαριστημένος με την παλαιά κεφαλή?

Ο βραχίονας RB300 (που έχει το RP3) μπορεί να δουλέψει με πολύ μεγάλη γκάμα κεφαλών το μόνο μικρό πρόβλημα του είναι η έλλειψη ρύθμισης VTA.

H Rega Elys 2 ταιριάζει απόλυτα... το ψάξιμο που έκανες είναι σε φόρα μάλλον... αλλά δεν αποτελεί μονόδρομο που θα λειτουργήσει σωστά επάνω στο πικάπ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με κεφαλή

Ακόμα κι αν την έχω αγοράσει από αλλού;

Ναι τα σοβαρά καταστήματα στερεοφωνικών θα σου κάνουν την ρύθμιση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με κεφαλή

Ακόμα κι αν την έχω αγοράσει από αλλού;
Αν δεν είσαι αδέξιος μπορούμε να σε καθοδηγήσουμε και από εδώ.
Τώρα αν την έχεις αγοράσει από αλλού,το πολύ πολύ να σε χρεώσει κάτι τις,το πόσο δεν μπορώ να γνωρίζω.

Σ' ευχαριστώ πολύ, καλώς σας βρήκα.
Τσάκισα κατά λάθος τη βελόνα. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά ήταν ατύχημα. Της ζήτησα συγγνώμη, αλλά αρνήθηκε να παίξει σωστά. Έτσι αποφάσισα (!) ότι χάλασε. Φτιάχνεται??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με κεφαλή

Να τη βάλω ξέρω. Έπειδή μεγαλώνουμε σιγά, σιγά ψιλοφοβάμαι μην κάνω την κίνηση που δεν πρέπει. Βασικά η καλύτερή μου θα ήταν να την βρω στην Ελλάδα και να την πληρώσω με την τοποθέτηση, αλλά που??

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με κεφαλή

Σ' ευχαριστώ πολύ, καλώς σας βρήκα.
Τσάκισα κατά λάθος τη βελόνα. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά ήταν ατύχημα. Της ζήτησα συγγνώμη, αλλά αρνήθηκε να παίξει σωστά. Έτσι αποφάσισα (!) ότι χάλασε. Φτιάχνεται??

Οι βελόνες αντικαθίστανται αλλά στοιχίζουν τα 2/3 της κεφαλής περίπου.

Ένα ένα τα θεματάκια...

Αν η κεφαλή είναι κινητού μαγνήτη (που πολύ πιθανόν είναι... κάνε έναν κόπο και πες μας την μάρκα και τον τύπο...) αλλάζει απλά η βελόνα με καινούργια και δεν χρειάζεται να αλλαχθεί η κεφαλή ολόκληρη.

Σε ρώτησα για αυτό τον λόγο ποια μάρκα/τύπος είναι, και εάν ήσουν ευχαριστημένος.

Αν ήσουν ευχαριστημένος αλλάζεις μόνος σου την βελόνα (που σίγουρα είναι και φτηνότερη από μια καινούργια κεφαλή) και δεν χρειάζεται ρυθμίσεις κλπ...

Αν όμως θες να κάνεις αναβάθμιση (να έχεις καλύτερο ήχο, από την προηγούμενη σου) τότε να το συζητήσουμε...

Η κεφαλή του πικάπ είναι η Rega Elys 1 που είναι κινητού μαγνήτη. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν αλλάζει η βελόνα ...

Δυστυχώς δεν αλλάζουν βελόνες οι κεφαλές Rega...

Πάντως να ξέρεις το ίδιο πρόβλημα θα έχει και η Elys2...

Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τους γνωστούς συνδυασμούς επάνω στο Rega από άλλους κατασκευαστές που αλλάζουν και οι βελόνες...

Μια μικρή λίστα είναι

Κινητού Μαγνήτη:

Denon 110/160
Nagaoka 110/150
Shure M97xe
AudioTechnica 440mla
Goldring 1012/1022

καλό είναι επίσης να δεις και το νήμα που έχουμε για κεφαλές... http://www.avclub.gr/forum/showthre...ού-μαγνήτη-κινητού-σιδήρου-και-κινητού-πηνίου

όχι... τι πρόβλημα να έχουν? άλλο VTA?

Να πω επίσης ότι από κάποιο κατάστημα μου πρότειναν τις Ortofon 2M Bronze, Sumico BLUE POINT mk2 ( MC HI) και Clearaudio PERFORMER V2 ( MM ).
Για την πρώτη τουλάχιστον που διάβασα συγκριτικό με τη Rega Elys 2, φαίνεται να αποδίδει καλύτερα αλλά έχει και τη διπλή τιμή!
Δεν ξέρω ... έχω χαθεί!!

Η Ortofon 2m Bronze έχει σίγουρα θέμα VTA... πρέπει να πάρεις αποστάτες αν θες να την χρησιμοποιήσεις...

Οι κεφαλές που σου πρότεινα σίγουρα δε έχουν τέτοιο θέμα άσε που είναι και οικονομικότερες

Θα πρότεινα την Shure97xe για οικονομική λύση (που ενδεχομένως να είναι και καλύτερη από την Elys1 που έχεις) και στο μέλλον σαν αναβάθμιση με βελόνα Jico SAS M1.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με κεφαλή

Θα ήθελα να κινηθώ κοντά στα 150 , με την προϋπόθεση να έχω την ίδια ή καλύτερη απόδοση με την αρχική Elys.