Επιλογή low budget FF σώματος : canon R vs nikon Z vs Sony E

η ιδεα ειναι να παρω μια φφ με 50αρι για αρχη και να εχω την fuji για ολα τα υπολοιπα.
αποτι φαινεται η RP ειναι η πιο φτηνη επιλογη αν παρω καινουρια μαζι με τον 50/1.8 (1.1Κ), αν παρω νικον ζ μεταχειρισμενη με τον 50/1.4 μπορει να παει στα ιδια λεφτα περιπου
ναι την χαζευω τωρα την πανασονικ, θα την δω πιο προσεκτικα
η σιγμα μονο για την πανασονικ βγαζει αυτους τους φακους?

Oχι βεβαια.

Και για Σονυ

Γιατι δεν κοιτας και εκει που εχει πιο πολλα χρονια στο κουρμπετι των ακαθρεπτων αρα και πολυ μεγαλυτερη δεξαμενη μτχ σωματων ?

A7r (απο ΙΙ εως V) ειναι η σειρα που θες . Φωτοκεντρικες απο γεννησιμιου τους , με μεγαλα οπλα για τον δημιουργο . ,
Α7 (σκετο) καλες ειναι ζυγισμενες λυσεις αλλα απο την ΙΙΙ και μετα
A7s ειναι η βιντεοκεντρικη της σειρα οποτε μακρυα απο εσενα .

η ιδεα ειναι να παρω μια φφ με 50αρι για αρχη και να εχω την fuji για ολα τα υπολοιπα.
αποτι φαινεται η RP ειναι η πιο φτηνη επιλογη αν παρω καινουρια μαζι με τον 50/1.8 (1.1Κ), αν παρω νικον ζ μεταχειρισμενη με τον 50/1.4 μπορει να παει στα ιδια λεφτα περιπου
ναι την χαζευω τωρα την πανασονικ, θα την δω πιο προσεκτικα
Περίμενε μερικές μέρες/βδομάδες να ανακοινωθούν οι νέες Panasonic FF για να δεις που θα κάτσουν οι τιμές των μεταχειρισμένων. Σίγουρα θα επηρεαστούν...

• Like
Reactions: Simos.I
εδώ έχει λίστα με φακούς για κάθε σύστημα.

και κάποιες λίγες κριτικές.
Αν και κάτοχος της eos r από το 19 η eos rp δεν μου είχε καθίσει καλά όταν την είχα πάρει για δεύτερο σώμα σε καλή τιμή από φίλο φωτογράφο και την έδωσα πίσω.
Προσωπικά αν ξεκινούσα τώρα από την αρχή θα πήγαινα σε nikon λόγω του 40mm και του 28άρι ή του 26αρι.
Προσωπικά, και για οικονομικούς λόγους, έχω μείνει στην eos r αποκλειστικά με ef φακούς και τον αντάπτορα.

Last edited:
πηγα τις επιασα ολες , η RP ειναι η πιο φτηνιαρικη απολες, η ζ5 μαλλον η πιο πιοτηκη σαν κατασκευη, αλλα η σονυ 7α2 μαρεσε λιγο πιο πολυ στο χερι.
θα περιμενω λιγο μπας και πετυχω 50μμ για νικον σε καλη τιμη και χτυπησω την ζ5 μετα

Οχι SONY A72 .......(πολυ πρασινιλα στο αρχειο της ειχε αρκετα κακο χρωμα τοτε) απο την Α73 και μετα

ή

Sony A7R2 και μετα

Οχι με τίποτα Α7ii....είναι πανάρχαια, με άθλια χρώματα που πρασινίζουν και άθλια εστίαση, μέχρι και σε θόρυβο είναι ίσως και χειρότερη από σύγχρονες μηχανές με Crop αισθητήρα...αν είναι να πάρεις A7ii ακλύτερα βρες καμιά μεταχειρισμένη fuji και μείνε στο σύστημα που έχεις...

ναι απλα περασα απο Public για να δω πως ειναι στο χερι και αυτες ειχαν, η εργονομια φανταζομαι θαναι περιπου ιδια σε ολες τις 7α
και την fuji θα την κρατισω ετσι και αλλιως ακομα για τα 28/35

ναι απλα περασα απο Public για να δω πως ειναι στο χερι και αυτες ειχαν, η εργονομια φανταζομαι θαναι περιπου ιδια σε ολες τις 7α
και την fuji θα την κρατισω ετσι και αλλιως ακομα για τα 28/35

Όχι δεν είναι ίδια η εργονομία σε όλες τις Α7. Η Α7Μ4 που πήρα πρόσφατα έχει σημαντική διαφορά από την Α7Μ3. Στο δικό μου μικρό χέρι και οι 2 είναι άνετες απλώς η Μ4 είναι ακόμα πιο βολική.

διαβασα και ειδα διαφορα reviews και ειμαι αναμεσα στη σονυ7α3 και νικονζ5 (ειδανικα θα θελα α7c αλλα ειναι ακριβη).
η ζ5 ειναι πιο φτηνη γενικα και ειναι και πιο καινουριο σωμα αλλα διαβαζω τωρα για το autofocus της σονυ 7α3 και λενε εκει για κατι απιστευτα face detection , eye detection ktl...ισχιει αυτο ?και ειναι χρισημο για φωτογραφια? της ζ5 ειναι χειροτερο?
εγω στην fuji ex2 εχω ενα facedetection της κακιας ωρας που το χρισιμοπιισα 2-3 φορες και το εσβησα

Last edited:
Για την εποχη της οντως το af της sony A73 ηταν σουπερ.

Τωρα εχει ξεπεραστει, αν δεις τι κανουν τα περσινα προπερσινα συστηματα εστιασης θα κρεμασεις σαγονι.

Εσυ δεν τα χρειαζεσαι ομως οποτε μια χαρα καμερα ειναι και αργοτερα μεταπηδας σε καμια Α74, Α7R3,4

• Like
Reactions: paulmarinis
διαβασα και ειδα διαφορα reviews και ειμαι αναμεσα στη σονυ7α3 και νικονζ5 (ειδανικα θα θελα α7c αλλα ειναι ακριβη).
η ζ5 ειναι πιο φτηνη γενικα και ειναι και πιο καινουριο σωμα αλλα διαβαζω τωρα για το autofocus της σονυ 7α3 και λενε εκει για κατι απιστευτα face detection , eye detection ktl...ισχιει αυτο ?και ειναι χρισημο για φωτογραφια? της ζ5 ειναι χειροτερο?
εγω στην fuji ex2 εχω ενα facedetection της κακιας ωρας που το χρισιμοπιισα 2-3 φορες και το εσβησα

Κοίτα εγώ είχα Χ-Τ2, Χ-Τ4 πριν αγοράσω την Α7Μ4 πριν δύο μήνες που θεωρητικά έχει ακόμα καλύτερο AF από την Α7Μ3 (κράτησα την Χ-Τ2) και στα δικά μου μάτια ναι είναι εντυπωσιακή η διαφορά. Ωστόσο, στο κομμάτια του AF οι δύο αυτές εταιρείες είναι τα δύο άκρα ίσως για αυτό εντυπωσιάστηκα και τόσο. Δηλαδή σε forum διαβάζω πως για τους χρήστες της Sony το AF των νεότερων μοντέλων με το A.I. chip είναι κλάσεις ανώτερο από της τωρινής μου Α7Μ4 και πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο πια. Αλλά επειδή όπως είπα έρχομαι από Fujifilm και ασχολούμαι κυρίως με δρόμο - τοπία οι απαιτήσεις μου σε ταχύτητα εστίασης είναι χαμηλές. Βέβαια ακόμα και σε αυτά τα ήπια σενάρια η Fujifilm κατάφερνε να αποτυγχάνει ενίοτε, τελοσπάντων άλλο θέμα αυτό.

Δεν έχω προσωπική επαφή με τις άλλες εταιρείες οπότε αυτό που θα πω είναι μόνο η δική μου εκτίμηση. Δε νομίζω να με περιόριζε το AF της Ζ5 για αυτό που εγώ κάνω. Εννοείται πως για μια πιο εξειδικευμένη χρήση με συγκεκριμένες απαιτήσεις να μην επαρκεί, αλλά για τυπική φωτογράφιση σε νορμαλ ρυθμό δε νομίζω να με προβλημάτιζε κάτι.

Μετά την Χ-Ε2 σου οτιδήποτε και να πάρεις από αυτές που έχουν αναφερθεί στο thread εδώ θα σου φανεί η μέρα με τη νύχτα έτσι και αλλιώς. Για το face/eye AF και detection άμα το θέμα σου είναι πρόσωπα ναι είναι χρήσιμο.

• Like
Reactions: paulmarinis