γενικα ξεκινισα πρωτα για fuji ex3 η εχ4, αλλα οταν ειδα οτι η ζ5 και RP παιζουν στα ιδια λεφτα η και λιγοτερα , και ειναι και πιο καινουρια σωματα και fullframe ειπα να παω σε αυτες.
Και επειδη σαν χριστης ειμαι πολυ basic δεν χρειαζομαι κατι πιο advanced, ειδικα τωρα που πλεον τραβαω μονο για μενα χωρις προιοντα γαμους βαφτισια κτλ. αυτα τα σωματα πιστευω θα με καλύψουν.
η σκεψη ειναι να εχω την ζ5 για καθε μερα και θα κρατισω την fuji για ταξιδια η οταν θελω κατι compact.
παντως αν τα λεφτα δεν θα επαιζαν ρολο θα χτηπαγα την sony a7c, νομιζω ειναι το ιδανικο σωμα για σταθερους φακους
τεσπα πηρα μια ζ5 με λιγα κλικ , θα παρω και κανα 50αρι απο ευδομαδα και βλεπουμε
Μέγεια, καλές λήψεις!!
Αγαπημένη μηχανή την είχα τρία χρόνια. Την άλλαξα (αν και την έχω ακόμα δεν έχει φύγει σε αγγελία που την έχω) γιατί βγήκε προσφορά στο μπλακ η Ζ6ιι στα 1100 και ήθελα να έχω τα παραπάνω fps για κάτι λήψεις που θέλω να κάνω Μάκρο κάποια στιγμή.
Πέραν του ότι δυσκολεύεται κάπως σε χαμηλό φωτισμό στο AF και ότι είναι 4.5 fps (για όποιον τον ενδιαφέρει) κατά τα άλλα για εμένα είναι πολύ καλή μηχανη. Εξαιρετική στιβαρή κατασκευή, πολύ καλή εργονομία, έχει focus bracketing, έχει eye af και έχει και για ζώα. Ωραιο ματάκι και οθόνη.
Κάνε ενημέρωση αν δεν είχε ήδη (δες σε ποια version είσαι, από την 1.40 ή 1.41 βελτιώθηκε παρά μα πάρα πολύ το af).
Προσωπικά σε μέρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα, γενικά σε νορμάλ φωτισμό. Μέσα στο σπίτι νύχτα ήταν πιο δύσκολα αλλά όχι κάτι το τραγικό. Με φωτεινούς φακούς που έπαιζα εγώ σε ανοιχτά διαφράγματα τα πάει καλύτερα.
Ένα αρνητικό της μην ξεχάσω, γεμίζει πολύ θόρυβο ψηφιακό στην οθόνη και στο ματακι αν είσαι κάπου πολύ σκοτεινά. Σε κάποιες διακοπές πέρσυ προπερσυ έκανα μια απόπειρα για άστρο φωτογραφία (αν και δε με ενδιαφέρει καθόλου πλέον σαν είδος ) και ήμουν σε ένα πολύ σκοτεινό περιβάλλον δε μπορούσα να καταλάβω τι είναι αστέρι και τι θόρυβος....

Τα κατάφερα βέβαια με λιιιγη δυσκολία, όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Τέλος, έτσι για να το γράψω, με τη Ζ6ιι είδα καλύτερη συμπεριφορά σε πουλιά πχ που πετάνε τα καταλάβαινε ενώ η Ζ5 όχι και επίσης ότι σε χαμηλό φωτισμό εστιάζει πιο καλά.
Αφήνω μια σκέψη μου για το τελος, με τον μάκρο 105mm Ζ σε afc mode και single spot νομίζω ότι λοκαρε/γαζωνε το θέμα πιο εντατικά/λεπτομερειακά, κολλούσε και πάλευε εκεί να είναι συγκεκριμένη σε αυτό που της λες να κάνει και ένιωθες την ελαφριά δόνηση στα χέρια σου ότι είναι εκεί, δίνει πόνο. Υπάρχει ενδεχόμενο σε αυτή τη χρήση να είναι χειρότερη η Ζ6ιι ή τα ίδια και απλά επειδή δεν κάνει τόση δόνηση να σκέφτομαι ότι κοιμάται ... Θα το δω στο μέλλον... Πάντως επειδή είχε θέματα στο af αρχικά η Ζ5 και έφαγε θαψιμο έβγαλαν το update 1.40 και εκ τότε για μένα ίσως είναι και καλύτερη σε AF (πλην σε χαμηλό φωτισμό) απο τη Ζ6.
Σε ότι μπορώ να βοηθήσω αν θες να ρωτήσεις κατι, ελεύθερα, χαρά μου.