Επιλογή low budget FF σώματος : canon R vs nikon Z vs Sony E

Κατά τη γνώμη μου πολύ καλή επιλογή αν δεν έχεις τόσο ανάγκη το EVF για τα σενάρια χρήσης της.

Ειδικά για δεύτερο πιο φορητό FF σώμα

θα δουμε πως θα παει , παντως η νικον θαπρεπε να βγαλει και κανενα μικρο φτινιαρικο 50αρι οπως ο 40/2
με βλεπω να κραταω και τα 2 συστηματα, την fuji να την παιρνω για τιποτα ταξιδια και την νικον για πιο σοβαρα πραγματα.

αυτό το βάρος και ο όγκος των FF... έχω την canon R5.
Γιαυτό τον λόγο αρχίζω να καλοβλέπω την panasonic s9!

Tην R5 γιατι την πηρες ? με τι φακους την εχεις ?

H S9 μια χαρα ειναι για ελαφρια χρηση αλλα καμια σχεση με την R5 που ειναι επαγγελματικη καμερα.

ετσι ενα update με θετικα και αρνητικα (σε σχεση παντα με την fujifilm xe2 που ειναι σωμα του 2013 αν θυμαμαι καλα)
θετικα :
ποιοτητα κατασκευης ειδικα για την τιμη της
το κλειστρο που φτανει στο 1/8000
ποιοτητα εικονας
autofocus πολυ καλο σε σχεση με την fuji xe2
ο 50αρης φ1.8 φοβερος
αρνητικα :
βαρος μεγεθος , αν βγαλει ποτε εναν 50αρι οπως ο 28/2.8 θα τον παρω
με χαλαει λιγο οτι το σκοπευτρο ειναι τοσο μεγαλο, με δυσκολευει στο καδραρισμα:)
εργονομια , αν και αυτο μπορει και να το συνηθισω στο μελλον, γενικα εχει πολλα κουμπια που μαλλον δεν θα τα πατισω ποτε

• Like
Reactions: toupia
ποιοτητα κατασκευης ειδικα για την τιμη της
το κλειστρο που φτανει στο 1/8000
ποιοτητα εικονας
autofocus πολυ καλο σε σχεση με την fuji xe2

αυτα Παυλο σε σχεση με την ΧΕ2 θα τα ειχες σχεδον με οποιαδηποοτε συγχρονη crop μηχανη. Δεν ηταν αναγκη να πας σε FF.

και θα ειχες επιλογες φακων πολυ μικροτερες σε μεγεθος , βαρος

Με την παροδο του χρονου και την προσθηκη ακομα 1-2 φακων ειτε το συνηθιζεις το μεγεθος βαρος ειτε αρχιζει και σε ενοχλει και σε επηρεαζει.

Last edited:
το ΦΦ το ηθελα για πιοτητα εικονας, βοκεχ κτλ
θα κρατισω και τα 2 συστηματα, την fuji θα την εχω οταν θελω ελαφρυ και ευρυγωνιο ενω την ζ5 οταν θελω bokeh
επισης κατι που ξεχασα αλλα μετραει πολυ, με την fuji εισαι τελιως stealth , ενω με την ζ5 σε κοιτανε και νομιζουν οτι εισαι σοβαρος φωτογραφος:)

• Like
Reactions: toupia
το ΦΦ το ηθελα για πιοτητα εικονας, βοκεχ κτλ
θα κρατισω και τα 2 συστηματα, την fuji θα την εχω οταν θελω ελαφρυ και ευρυγωνιο ενω την ζ5 οταν θελω bokeh
επισης κατι που ξεχασα αλλα μετραει πολυ, με την fuji εισαι τελιως stealth , ενω με την ζ5 σε κοιτανε και νομιζουν οτι εισαι σοβαρος φωτογραφος:)
Καλα ολοι αυτο νομιζουμε και κραταμε δυο συστηματα

αλλα τι γινεται οταν θες να τα συνδιασεις ολα σε ενα (οπως δηλαδη συμβαινει τις περισσότερες φορες σε ενα ερασιτεχνη ) ?

Προσωπικά και εγω με Ζ5 και με Ζ6ii ήμουν και δεν μπορώ να πω ότι είχαν κανένα σοβαρό ελλάτωμα, μια χαρά ήταν και μια χαρά καλλύπτουν έναν μέσο ερασιτέχνη χωρίς να δώσεικαι ένα καάβι λεφτά, άλλα δυστυχώς το βάρος και όγκος ήταν μεγάλο θέμα, ειδικά σε ταξίδια που κάνω αρκετά, και έτσι στο τέλος τα έδωσα, δεν τα άντεξα. Είναι εξαιρετικό το FF, άλλα πρέπει να είσαι έτοιμος και να μην σε ενοχλεί να κουβαλάς, οι περισσότεροι ερασιτέχνες δεν το αντέχουν μετά από κάποιο καιρό και είτε τα δίνουν όλα είτε φτιάχνουν και ένα δεύτερο πιο μικρό σύστημα.

αν δεν θες να δωσεις πολλα λεφτα τοτε η λυση ειναι 2 συστηματα
αν δεν ειχα προβλημα με λεφτα θα επαιρνα η σονυ α7c η και καμια leicaΜ:)
Μπορει και η νικον να βγαλει καποιο rangefinder fullframe svma στο μελλον,για μενα αυτα ειναι τα ιδανικα σωματα

Last edited: