Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Στο μπουκάλι του αφροποιητη βάζει κάποιος μόνο το σαμπουάν και το κάνει αφρό το διερχόμενο νερό; ή βάζει μέσα και νερό στην προτεινόμενη αναλογία;

Βλέποντας ενα βιντεο για την λειτουργία του extra αφροποιητη,η διαφορά με αυτούς των εργοστασιακών είναι η στρόφιγγα ρύθμισης της πίεσης του νερού?

Γιωργο μαλλον καλυτερα που δεν το πηρες καθως δεν ηταν και τα πλεον αξιοπιστα φιλε.

Το απορυπαντικο αναλογα την μαρκα εχει και αραιωση.
Ετσι εχουμε την KARCHER που ερχεται ετοιμο προς χρηση στα 8 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το Super Snow Foam της Cleanyour car εχει 1/40
Και την Meguairs στα 1/400!!!!

Καλά δεν οδηγώ μηχανάκι...στο εξοχικό θα πήγαινε μόνιμα. Απλά θα ήταν τρελό value for money.
Πάντως κάποια DoIt εργαλεία που είχα αγοράσει τόσα χρόνια τώρα δεν έχουν πάθει τίποτα. Βέβαια να σημειώσω ότι ποτέ δεν αγόραζα το φθηνότερο που έβρισκα, αλλά κάποιο από τα ακριβά DoIt. Το δραπανοκατσάβιδο με κρουστική λειτουργία στα 14.4 V δουλεύει ακόμη απροβλημάτιστα με μόνη -λογική- φθορά τη μείωση του χρόνου μεταξύ των φορτίσεων της μπαταρίας NiCd. Αλλά ας αντέξουν και του Lidl καμιά 8ετία όπως αυτό...

Γιωργο μαλλον καλυτερα που δεν το πηρες καθως δεν ηταν και τα πλεον αξιοπιστα φιλε.

Το απορυπαντικο αναλογα την μαρκα εχει και αραιωση.
Ετσι εχουμε την KARCHER που ερχεται ετοιμο προς χρηση στα 8 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το Super Snow Foam της Cleanyour car εχει 1/40
Και την Meguairs στα 1/400!!!!

το δοκιμασα με αυτη την αναλογια... Χαλια...

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

το δοκιμασα με αυτη την αναλογια... Χαλια...

Πες ρε δυό λόγια παραπάνω...
Άλλες αναλογίες δοκίμασες; Αφροποιητή έχεις πάρει κάποιο ειδικό ή αυτόν που δίνει το μηχάνημα;

Αυτον που δινει το μηχανημα (nilfisk) Μπαμπη.

Ο αφρος που εβγαινε ήταν σαν να ψεκαζεις με ajax για τα τσαμια. Σχεδον καθολου αφρος.
Προσθεσα καμια 20αρια ml παραπανω (ειχα βαλει 5ml σε 2 λιτρα αρχικα) εντος του δοχειου του αφροποιητη.
Αφρισε παραπανω, καμια σχεση με το αποτελεσμα της εικονας παραπανω.

Ξεβγαλα και πηγα και ποτισα τον κηπο....

Ντίνο το αποτέλεσμα που περιγράφεις είναι πάντως το αποτέλεσμα των περισσότερων "αφροποιητών" που έρχονται με τα πλυστικά μηχανήματα και δεν έχουν στρόφιγγα πάντως.

Ειμαι λιγο διστακτικός να πιστεψω πως κανει τοοοοοοση μεγαλη διαφορα ο αφροποιητης με την στροφιγκα...

Θα δοκιμασω την επομενη φορα να το ψεκασω με τη πετρελιερα (μην γελατε), το οποιο εκανα, αλλα με το πολυ "φτωχο" μειγμα, και παρολα αυτα ηταν πολυ καλυτερο το αποτελεσμα απο οτι με το πιεστικο, το οποιο επηρεάζει την αναλογια νερου - απορρυπαντικου

Ναι κάνει διαφορά. Καμία σχέση με τον αφροποιητή που δίνουν μαζί με το πλυστικό. Ο άλλος με τη στροφιγκα δημιουργει μείγμα νερού-αερα-αφρού. Πάντως η αναλογία 1/400 δεν υπάρχει. Απλά το γράφουν για λόγους εντυπωσιασμού.

Δεν τιθεται θεμα συγκρισης Ντινο.
Ο δικος μου της Karcher κανει απλα ενα ξεπλυμενο διαλυμα.
Καμια σχεση με τον αλλο που εχω.
Κριμα τα 20 ευρω που ειχα δωσει.
Το απογευμα θα πλυνω την μηχανη και θα σας ανεβασω φωτο!

Να ρωτήσω κάτι.
Αφού έτσι κι αλλιώς ο αφρός ειναι για πρόπλυση,εκτός από τον χαβαλέ του να είναι χιονισμένο το αυτοκίνητο,από τη στιγμή που το ίδιο απορρυπαντικό θα πέσει και με τον εργοστασιακό αφροποιητή,το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο;

Το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο καθώς ο αφρός σε αντίθεση με το σαπουνονερο μένει και ενεργεί στην βρωμιά.

Επίσης αν το αμάξι σου δεν έχει φάει λασποβροχη τότε θα καθαρίσει ένα 95% μόνο με την χρήση του αφροποιητη.

Πάντως κι εγώ θα ήθελα να πάρω τόσο πλυστικό όσο και αφροποιητή, αλλά ειλικρινά από την αρχή της χρονιάς βολεύομαι με τα κουπόνια της groupon στη Θεσσαλονίκη για μέσα έξω με 6 ευρώ (και μάλιστα με αφρό από αφροποιητή). Για να μην πω για τα 23 ευρώ για βιολογικό καθαρισμό του σαλονιού. Κι έχω το 7θέσιο SMAX, όχι καμιά τζουρίτσα.