Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Εγώ πήρα το Κ3 στα 139,00 ευρώ από το Praktiker. Τώρα βέβαια βλέπω πως το έχει πάει στα 159,00.

http://www.praktiker.gr/p/plystiko-mixanima-karcher-k3-36849

Τα πράγματα είναι όπως τα λέει παραπάνω ο Χρήστος.

Το πήρα για το χωριό, όπου έχω δύο πολύ μεγάλες αυλές. Είδα τις πλάκες άσπρες μετά από πολύ καιρό..... :p

Απόλυτα ευχαριστημένος. Βέβαια δεν έχω και πρότερη εμπειρία από πλυστικά μηχανήματα.

Φαντάζομαι το Κ5 τι δουλειά θα κάνει.

Χρήστο, γιατί πήρες τόσο μεγάλο μηχάνημα;

Υ.Γ. Θα πάρω άλλο ένα για εδώ. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση στα 150 - 200 ευρώ;

Αν μπορείς να ανέβεις λίγο στα 225 σου στέλνω από έναν φίλο μου έμπορο το Κ4 FC με 225 ευρώ κομπλέ με τα μεταφορικά στο σπίτι σου.

Εγώ πήρα το Κ3 στα 139,00 ευρώ από το Praktiker. Τώρα βέβαια βλέπω πως το έχει πάει στα 159,00.

http://www.praktiker.gr/p/plystiko-mixanima-karcher-k3-36849

Τα πράγματα είναι όπως τα λέει παραπάνω ο Χρήστος.

Το πήρα για το χωριό, όπου έχω δύο πολύ μεγάλες αυλές. Είδα τις πλάκες άσπρες μετά από πολύ καιρό..... :p

Απόλυτα ευχαριστημένος. Βέβαια δεν έχω και πρότερη εμπειρία από πλυστικά μηχανήματα.

Φαντάζομαι το Κ5 τι δουλειά θα κάνει.

Χρήστο, γιατί πήρες τόσο μεγάλο μηχάνημα;

Υ.Γ. Θα πάρω άλλο ένα για εδώ. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση στα 150 - 200 ευρώ;

Κώστα πήρα μεγάλο μηχάνημα γιατί η αυλή μου είναι μεγάλη (κάτι λιγότερο από 100μ2).
Και αυτή είναι η μπροστά αυλή. Από την πίσω πλευρά του σπιτιού έχω κήπο και γύρω από το σπίτι πεζοδρόμια.
Επίσης από τη στιγμή που η πίεση είναι ρυθμιζόμενη, πάντα είναι καλό να έχεις για κάποιες δύσκολες περιπτώσεις το κάτι παραπάνω.
Τέλος κάποια εξαρτήματα είναι μόνο για τα μεγάλα πλυστικά (Κ5, Κ7).

Χτες, σάββατο πρωί είχαμε επιτέλους καλό καιρό και έκανα την μπροστινή αυλή.
Δεν την είχα ξανακάνει από όταν έστρωσα τις πλάκες το 2006.
Την έπλενα βέβαια αλλά με το λάστιχο. Παρότι φαινόταν καθαρή -εκτός την πρασινίλα που είχαν πιάσει οι πλάκες- με τη χρήση του πλυστικού έγινε σαν καινούρια.
Το τι βρωμιά βγήκε, απλά δεν πίστευα στα μάτια μου. Η πρασινίλα έφυγε και οι πλάκες ξαναπήραν το κόκκινο/κεραμιδί χρώμα τους.
Τα φιλέτα μαρμάρου και τα μάρμαρα στη στέψη του τοίχου περίφραξης άσπρισαν εντελώς. Σαν καινούρια!
Και όλα αυτά χωρίς την χρήση χημικών. Μόνο νεράκι.
Ήθελα να βγάλω την μεγάλη ποσότητα της βρωμιάς (αποστολή εξετελέσθη) και την επόμενη φορά θα βάλω και καθαριστικό ώστε να γίνει η δουλειά τέλεια.
Να πω ότι μεγάλη ευκολία είναι το Τ-400/Τ450 .
Εγώ πήρα το Τ-400 .
Η μόνη διαφορά με το Τ450 είναι ότι έχει κοντάρι από αλουμίνιο και είναι λίγο φτηνότερο (είναι προηγούμενη γεννιά).
Κάνει ότι διαφημίζει. Καθαρίζει γρήγορα, σου δίνει δυνατότητα μεταβολής της πίεσης και καθαρίσει ωραία και στις γωνίες.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι δεν έχεις καθόλου πιτσίλισμα. Καθόλου.
Η αυλή μου είναι ψηλότερα από την διπλανή και ήθελα να καθαρίσω τα μάρμαρα στη στέψη του τοίχου περίφραξης.
Από κάτω λοιπόν από την αυλή μου ήταν παρκαρισμένα 3 αυτοκίνητα και αν πιτσιλιόταν σίγουρα θα είχα παρατηρήσεις.
Ε λοιπόν έκανα τέλειο καθαρισμό και δεν έπεσε σταγόνα στα αυτοκίνητα από κάτω.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να προσθέσω ότι με το Τ-400 καθάρισα και την όψη των τοίχων περίφραξης και κάνει ωραιότατη δουλειά.
Βάλτε βέβαια σε χαμηλή πίεση μην σας ξηλώσει το χρώμα.

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Κάνει ότι διαφημίζει. Καθαρίζει γρήγορα, σου δίνει δυνατότητα μεταβολής της πίεσης και καθαρίσει ωραία και στις γωνίες.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι δεν έχεις καθόλου πιτσίλισμα. Καθόλου.
...........
Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Το "χτυπάω" άμμεσα...
Ελπίζω μόνο να κουμπώνει στο δικό μου Karcher που κοντεύει να κλεισει εικοσαετία. :grinning-smiley-043
Θα το τσεκάρω.

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Το "χτυπάω" άμμεσα...
Ελπίζω μόνο να κουμπώνει στο δικό μου Karcher που κοντεύει να κλεισει εικοσαετία. :grinning-smiley-043
Θα το τσεκάρω.

Έχω αν θες να σου στείλω μία (Τ 350) σε τιμή σκότωμα αλλά νομίζω ότι είναι συμβατές με μηχανήματα από το '97 και μετά.

Σε τι διαφέρει το 350 απ´ το 400;
Απ´ ότι βλέπω στις φωτογραφίες η σύνδεση είναι ίδια με το δικό μου.
Με μια μικρή επιφύλαξη βέβαια, η μικροδιαφορές που μπορεί να υπάρχουν δεν είναι ευδιάκριτες σε τέτοιου είδους φωτογραφίες.

To T-400 έχει δύο ακροφύσια που γυρνάνε γύρω γύρω.
Επίσης έχει σχήμα πλατιάς "σταγόνας" (περίπου). Στην μύτη υπάρχει τρίτο ακροφύσιο και με ένα διακόπτη πετάει νερό από εκεί για να φτάνει στις γωνίες.

δες στο 1:52

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για το Τ-350 δεν ξέρω.

Τ-350 https://www.kaercher.com/uk/accessory/t350-patio-cleaner-26432520.html

Χρήστο σ´ ευχαριστώ πολύ.
Το είδα το video του Τ-400 αλλά δεν ξέρω αν το Τ-350 είναι το ίδιο καλό. Έχω ήδη μια περιστροφική σκούπα της Karcher, που δεν μπορώ να πω οτι είναι και ιδιαιλτερα αποτελεσματική, και δεν θέλω να πάρω κάτι αντιλστοιχο ή ελάχιστα καλύτερο.
Αν είναι να πληρώσω, για ένα εξάρτημα, περισσότερα λεφτά απ' όσο κοστίζει ένα μικρό Karcher θα ήθελα αυτό να κάνει σωστή δουλειά.

Αυτό τώρα που λες, φανταζομαι εξαρτάται απόπολλά.
Πρώτα πό όλα απο την δύναμη του πιεστικού.
Το κουτί του Τ400 γράφει πάνω για Κ5 Κ7

Πρέπει μάλλον να το ψάξω αρκετά απ´ ότι καταλαβαίνω.
Η πίεση στο δικό μου φτάνει μέχρι τα 130 bar. Αν χρειάζεται παραπάνω, για να δουλέψει σωστά, ίσως πετάξω τσάμπα λεφτά.
Μάλλον κάποια στιγμή θα πρέπει να πεταχτώ μέχρι την Karcher για περισσότερες πληροφορίες.

Μια ερώτηση, αν κάποιος ξέρει. Nilfisk vs Karcher την ίδια περίπου τιμή, ποιο αξίζει;
Αυτό που έχει προσφορά το eshop τι λέει; Ποιο το αντίστοιχο Karcher (χαρακτηριστικά-δυνατότητες)
Θέλω, όταν το αποφασίσω ένα απλό για αυτοκίνητο και 1,90Χ10μ μπαλκόνι ~100-120 . Τι άλλο έξτρα θα χρειαστώ;

Re: Απάντηση: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Πρέπει μάλλον να το ψάξω αρκετά απ´ ότι καταλαβαίνω.
Η πίεση στο δικό μου φτάνει μέχρι τα 130 bar. Αν χρειάζεται παραπάνω, για να δουλέψει σωστά, ίσως πετάξω τσάμπα λεφτά.
Μάλλον κάποια στιγμή θα πρέπει να πεταχτώ μέχρι την Karcher για περισσότερες πληροφορίες.

To δικό μου φτάνει τα 145 bar.

Πάντως το κουτί του Τ-400 γράφει Κ5-Κ7

Σε τι διαφέρει το 350 απ´ το 400;
Απ´ ότι βλέπω στις φωτογραφίες η σύνδεση είναι ίδια με το δικό μου.
Με μια μικρή επιφύλαξη βέβαια, η μικροδιαφορές που μπορεί να υπάρχουν δεν είναι ευδιάκριτες σε τέτοιου είδους φωτογραφίες.

Η διαφορά αν δεν κάνω λάθος είναι στην υποδοχή του Απορρυπαντικού (η τ350 δεν έχει ενώ η Τ450 έχει).
Μπορώ να σου την στείλω με 45 ευρώ κομπλέ με τα μεταφορικά. Καινούρια με τις προεκτάσεις.
Κανονικά γύρω στο 80άρι κάνει.

Χρήστο σ´ ευχαριστώ πολύ.
Το είδα το video του Τ-400 αλλά δεν ξέρω αν το Τ-350 είναι το ίδιο καλό. Έχω ήδη μια περιστροφική σκούπα της Karcher, που δεν μπορώ να πω οτι είναι και ιδιαιλτερα αποτελεσματική, και δεν θέλω να πάρω κάτι αντιλστοιχο ή ελάχιστα καλύτερο.
Αν είναι να πληρώσω, για ένα εξάρτημα, περισσότερα λεφτά απ' όσο κοστίζει ένα μικρό Karcher θα ήθελα αυτό να κάνει σωστή δουλειά.

Εγώ που έχω την απλή βούρτσα (μη ρυθμιζόμενη) είναι πολύ ικανοποιημένος. Ξηλώνει μέχρι και τσιμέντα... :)

Σε ότι αφορά την απόδοση του πλυστικού σου δεν θα έχεις θέμα καθώς η συγκεκριμένη βούρτσα έρχεται πακέτο με το Κ5 που αποδίδει περί τα 130 bar.

Αυτό με τη δύναμη που γράφετε τελικά παίζει ρόλο. Καθάρισα για δεύτερη φορά την ταράτσα (120+ τ.μ.) με το Nilfisk C 120.6-6 που αγόρασα (120 bar, 1,4 KW) και ενώ κάνει καλή δουλειά (ειδικά με το patio και το εξάρτημα για σαπούνι), είδα πως χρειαζόταν να ανέβω σε κάτι λίγο πιο δυνατό.

Μια ερώτηση, αν κάποιος ξέρει. Nilfisk vs Karcher την ίδια περίπου τιμή, ποιο αξίζει;
Αυτό που έχει προσφορά το eshop τι λέει; Ποιο το αντίστοιχο Karcher (χαρακτηριστικά-δυνατότητες)
Θέλω, όταν το αποφασίσω ένα απλό για αυτοκίνητο και 1,90Χ10μ μπαλκόνι ~100-120 . Τι άλλο έξτρα θα χρειαστώ;

Σε αυτα τα λεφτα, αν και γενικοτερα προσωπικα, θα επελεγα nilfisk.

(Τωρα θα με κοροιδευει ο Νικ αλλα. :smash:)

Σε αυτα τα λεφτα, αν και γενικοτερα προσωπικα, θα επελεγα nilfisk.

(Τωρα θα με κοροιδευει ο Νικ αλλα. :smash:)

Ευχαριστώ Νεκ, πρώτον πως είναι η μητέρα σου και δεύτερον πως το τεκμηριώνεις;

Τα θεωρω ποιο αξιολογα κατασκευαστικα τουλαχιςτον στα μικρα μοντελα.
Σιγουρα ποιο φτηνα και μαλλον με καλυτερο σερβις
Αυτα απο προσωπικη εμπειρια, απο συζητησεις με δυο ιδιοκτητες πλυντηριων αυτοκινητου.
Και ακομη, δεν εχειντο τουπε της karcher τις φιρμας με το τεραστιο ονομα...

Συνοψιζοντας μπορω να πω πως για το ιδιο προιον δινεις περισσοτερα στη karcher.

Τα θεωρω ποιο αξιολογα κατασκευαστικα τουλαχιςτον στα μικρα μοντελα.
Σιγουρα ποιο φτηνα και μαλλον με καλυτερο σερβις
Αυτα απο προσωπικη εμπειρια, απο συζητησεις με δυο ιδιοκτητες πλυντηριων αυτοκινητου.
Και ακομη, δεν εχειντο τουπε της karcher τις φιρμας με το τεραστιο ονομα...

Συνοψιζοντας μπορω να πω πως για το ιδιο προιον δινεις περισσοτερα στη karcher.

Ναι αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις.
Αλλη ποιότητα κατασκευής η μία άλλη η άλλη.
Δεν μιλάω για τα φτηνά Karcher όπου όντως έχεις ένα δίκιο αλλά για τα μεσαία προς ακριβά.

Η nilfisk και η Karcher είναι οι δύο από τις κορυφαίες εταιρείες στα πλαστικά.
Σε μικρό μοντέλο μέχρι 200, nilfisk προτείνω. Πολύ καλή εξυπηρέτηση aftersales από προσωπική εμπειρία. Ανταλλακτικά σε λογικές τιμές χωρίς να σου πιάνουν τον κ...λο.
Αλλά έτσι κι αλλιώςδε χαλάνε εύκολα.
Σε μεγάλο μοντέλο δε ξέρω γιατί δε μου έχει χρειαστεί. Το σίγουρο είναι ότι η Karcher στα ανταλλακτικά παίζει χοντρους χτυπους.

Η nilfisk και η Karcher είναι οι δύο από τις κορυφαίες εταιρείες στα πλαστικά.
Σε μικρό μοντέλο μέχρι 200, nilfisk προτείνω. Πολύ καλή εξυπηρέτηση aftersales από προσωπική εμπειρία. Ανταλλακτικά σε λογικές τιμές χωρίς να σου πιάνουν τον κ...λο.
Αλλά έτσι κι αλλιώςδε χαλάνε εύκολα.

Ακριβώς. Αν διαθέτεις λίγα παραπάνω (225 ) πας σε K4.