Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Φιλε χιωτη να σε ρωτησω το μικρο bosch που λες να παρεις σε τι δουλειες θα το χρησιμοποιησεις??

Θα το χρησιμοποιω κυριως σε πλυσιμο αυτοκινητων και μηχανων της οικογενειας και για καθαρισμα επιπλων που χρησιμοποιουμε στον κηπο καθως και το πλακοστρωτο οπου χρειαζεται.
Απο κει και περα, καμμια αραχνη στο γκαραζ, τιποτα λασπουριες γυρω απο το σπιτι και οποιοδηποτε εξαρτημα η μηχανημα μπορει να πλυθει με πιεση. Αντε και καμμια χαρη σε γειτονες :))

Αν καταλαβα καλα για τα παντα!!!
Ποτε λες να το παρεις για να μας γραψεις εντυπωσεις?

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Αν καταλαβα καλα για τα παντα!!!
Ποτε λες να το παρεις για να μας γραψεις εντυπωσεις?

Για τα παντα ναι, αλλα σε μικρη κλιμακα αναφορικα με τις επιφανεις καθαρισμου. Γιαυτο και παιρνω μικρο μοντελο.

Για τις εντυπωσεις δεν ξερω αν θα ειμαι αντικειμενικος καθως δεν εχω χρησιμοποιησει αλλο μηχανημα, οποτε ειμαι σιγουρος οτι θα μου φανει αριστο καθως θα μπορω να το συγκρινω μονο με την μανικα του κηπου :))

Η αγορα θα γινει εντος του μηνα αλλα η δοκιμη στις αρχες του Ιουνιου. Παντως εδω θα γραψω τις εντυπωσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

επειδη ψαχνω και εγω και το θελω για ακομα μικροτερη κλιμακα απο σενα γιαυτο θα με ενδειεφερε η γνωμη σου για να μην φορτωθω καποιο μεγαλο αν αυτο το μικρο κανει γιαυτες τις δουλειες.

το βιντεακι ειναι διαφωτιστικο για το μικρο μοντελο ΑQT 33-11.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειδα καποια βιντεακια στο youtube και μου φανηκε να κανει αρκετο θορυβο φυσικα και εγω δεν εχω καμια εμπειρια απο πλυστικα.

Mπορεις να δεις τα specs καθε προιοντος. Πχ. ειδα οτι το sound power level της bosch ειναι 94db, το αντιστοιχο της Karcher K2 ειναι 91db και της Μακιτα HW102 89db (100bar ομως).
Nαι οντως ειναι θορυβωδη μηχανηματα αλλα σε αυτο το επιπεδο πρεπει να ειναι ολα.

Μιχάλη για τέτοιες δουλειές το bosch θα είναι ανεπαρκές.
Προτίμησε ένα μηχάνημα από 120 bar και πάνω με υψηλή ροή νερού.
Φαινομενικά όλα τα μηχανήματα είναι ίδια ΑΛΛΑ κανείς δεν αναφέρει τα πραγματικά bar και την πραγματική ροή νερού του μηχανήματος.
Όσο πιο μικρή ροή νερού τόσο πιο χαμηλά είναι τα πραγματικά bar.

Παράδειγμα.
Σήμερα έπλυνα αυτοκίνητο με το πλυστικό του ξαδέρφου Lavor STM160.

Σε σύγκριση με το δικό μου Karcher K7.650 που υποτίθεται ότι είναι παρόμοιων προδιαγραφών (160 bar θεωρητική μέγιστη πίεση) είναι η μέρα με την νύχτα.
Καταρχήν σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά, το lavor έχει 160 bar θεωρητική πίεση και 135 πραγματική, ενώ το Karcher 160 θεωρητική και 150 πραγματική.
Ενώ και σε επιπεδο μοτέρ, το Karcher είναι στα 3000 Watt ενώ το Lavor αν δεν κάνω λάθος στα 2.600 Watt.

Θα σου αναφέρω το εξής απλό, επειδή έπλυνα ο ίδιος (αυτοκίνητο και κάτι έπιπλα κήπου) με την βεντάλια σχεδόν κλειστή (λίγο ακόμα και θα έκανε γραμμή), έβαζα το χέρι μου μπροστά και δεν καταλάβαινα την πίεση του νερού (άσε που και η ποσότητα μεταφοράς νερού ήταν πολύ πολύ μικρότερη), ενώ αν το έκανα αυτό με το Karcher θα αποκτούσα σίγουρα μία ακόμα μικρή πληγή στο χέρι.

Αυτό φανερώνει πολλά.

Τέλος σχετικά με τον θόρυβο, αν έχεις θέμα υπάρχει το Karcher K4 Silent Edition .

Ο λόγος που υποστηρίζω τα Karcher είναι κυρίως λόγω χρήσης και δευτερευόντως επειδή τα φέρνει ο φίλος μου.
Είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχω πιάσει μετά από το Lavor superwash 160 που είχα παλαιότερα.

Ακριβό μεν αλλά τα αξίζει τα φράγκα του.

Μιχαλη,ΕΙΔΙΚΑ εσυ,πρεπει να παρεις karcher σειρα 6 τουλάχιστον!

Δεν θα σταματήσεις στις μικρες απαιτησεις...

Καλοπροαίρετα παντα.

Μιχαλη,ΕΙΔΙΚΑ εσυ,πρεπει να παρεις karcher σειρα 6 τουλάχιστον!

Δεν θα σταματήσεις στις μικρες απαιτησεις...

Καλοπροαίρετα παντα.

Κ4 η Κ5 για τον Μιχάλη είναι αρκετό.
Με υδρόψυκτο μοτέρ θα το δουλεύει ώρες χωρις κανένα πρόβλημα και για ότι του χρειάζεται.

χαχαχα, βρε Πανο (και Νικο -thanks for the long reply) δεν εχω απαιτησεις απο το πλυστικο, ουτε και μου αρεσει σαν εργαλειο εδω που τα λεμε. Αλλιως θα ειχα ηδη αγορασει καποιο εδω και χρονια.

Και για να πω τη μαυρη αληθεια, η αναγκη για πλυστικο προκυπτει καθε Πασχα που εχω να πλυνω καμμια 25αρια τραπεζακια και καρεκλες καθως και γυρω απο τον χωρο της ψησταριας για την Κυριακη του Πασχα!!
Με τα μηχανοκινητα ειναι μικρο το κακο καθως εχω προσαρμοσει μια βουρτσα σε ενα λαστιχο κηπου και κανω τη δουλεια μου.

Να συμπληρωσω επισης οτι μου αρεσουν πολυ τα compact εργαλεια και μολις ειδα το μεγεθος του μικρου bosch...oλα τα αλλα ηρθαν σε δευτερη μοιρα.

Η αποψη μου ειναι οτι η Karcher ειναι γενικα η κορυφαια εταιρεια στο ειδος της αλλα τα 3.8 κιλα και το λιλιπουτειο μεγεθος της bosch στα 110 bar - με συγκινουν περισσοτερο ως γνησιο γκατζετακια :))

Νίκο πως μπορούμε να ξέρουμε τα πραγματικά bar ενός πιεστικου;

Το λέει στην ετικέτα του (εκεί που λέει και στον σειριακό αριθμό κλπ).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χαχαχα, βρε Πανο (και Νικο -thanks for the long reply) δεν εχω απαιτησεις απο το πλυστικο, ουτε και μου αρεσει σαν εργαλειο εδω που τα λεμε. Αλλιως θα ειχα ηδη αγορασει καποιο εδω και χρονια.

Και για να πω τη μαυρη αληθεια, η αναγκη για πλυστικο προκυπτει καθε Πασχα που εχω να πλυνω καμμια 25αρια τραπεζακια και καρεκλες καθως και γυρω απο τον χωρο της ψησταριας για την Κυριακη του Πασχα!!
Με τα μηχανοκινητα ειναι μικρο το κακο καθως εχω προσαρμοσει μια βουρτσα σε ενα λαστιχο κηπου και κανω τη δουλεια μου.

Να συμπληρωσω επισης οτι μου αρεσουν πολυ τα compact εργαλεια και μολις ειδα το μεγεθος του μικρου bosch...oλα τα αλλα ηρθαν σε δευτερη μοιρα.

Η αποψη μου ειναι οτι η Karcher ειναι γενικα η κορυφαια εταιρεια στο ειδος της αλλα τα 3.8 κιλα και το λιλιπουτειο μεγεθος της bosch στα 110 bar - με συγκινουν περισσοτερο ως γνησιο γκατζετακια :))

Ένα εργαλείο που το χαίρεσαι όταν δουλεύει σε κάνει αυτομάτως φανατικό χρήστη.
Καλό το bosch αλλά δεν είναι η κορυφή στα πλυστικά και εύχομαι να μην το μετανιώσεις.
Το χαμηλό βάρος στα πλυστικά δεν πρέπει να σε προιδεάζει θετικά πάντως. Η ποιότητα της αντλίας και του μοτέρ αυξάνουν το βάρος...
Μια φορά το παίρνεις το καλό μηχάνημα και το κρατάς. Εγώ δεν έχω δει κανέναν σοβαρό επαγγελματία πόσο μάλλον ερασιτέχνη χρήστη να δουλεύει Bosch.

Μην σου πω ότι οι περισσότεροι δουλεύουν Parkside και μάλιστα τα ξεσκίζουν...

Επειδή έχω δουλέψει μικρό μοντέλο της Bosch είναι σκέτη απογοήτευση ως προς την απόδοση. Για αξιοπιστία δε γνωρίζω καθώς δεν το κράτησα για πολύ

Επειδή έχω δουλέψει μικρό μοντέλο της Bosch είναι σκέτη απογοήτευση ως προς την απόδοση. Για αξιοπιστία δε γνωρίζω καθώς δεν το κράτησα για πολύ

Ενδιαφερον feedback. Aυτοκινητο επλυνες?

Η Proxxon δε βγαζει πλυστικα??????????

Βρε Μιχαλη εχεις ενα σκασμο χωρο στο υπογειο και μου κοιτας για μεγεθος?
Παρε ενα Κ5 να βρεις την υγεια σου να χαιρεσαι να το δουλευεις!!!

To θεμα ειναι να το χαιρεσαι κιολας, ετσι δεν ειναι? To πως χαιρεται ο καθενας βεβαια ειναι αλλη ιστορια!

Ολα τα εργαλεια τα βλεπω πρωτα σαν γκατζετς και μετα σαν εργαλεια. Τσεκαρω το τριπτυχο 'καινοτομια, μεγεθος, εμφανιση'. Aν δεν με ευχαριστει, παω παρακατω.

Το να αγορασω την κορυφαια και αποτελεσματικη γκουμουτσα -σε οποιοδηποτε εργαλειο- δεν με συγκινει ιδιαιτερα οπως εχεις καταλαβει :))