Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Αυτό που σας λέω το γράφει και στο εγχειρίδιο της Karcher (για προστασία από τον παγετό).
Χρήση έως 1 λεπτό χωρίς συνδεδεμένο λάστιχο νερού για να πετάξει όλο το νερό που έχει μέσα.
Αναφέρει δε ότι δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στο μοτέρ.
Άλλωστε η αντλία έχει λάδι μέσα.

Εγώ πάλι δεν συμφωνώ. 22 χρόνια τώρα με το κίτρινο απλά κλείνω το μηχάνημα και την βρύση και πατάω την σκανδαλη να πέσει η πίεση.
Κανένα πρόβλημα so far.

Δοκίμασε μία φορά να κάνεις αυτό που σου λέω και θα δεις.
Δεν είναι δική μου επινόηση, η εταιρεία το συστήνει... ;)

Για προστασια απο τον παγετό ειναι λογικό να θέλεις να στραγγίξει...αλλα ποιος απο εμας αφήνει πιεστικό εκτεθημενο ώστε να κυνδινευει να παγώσει...
Εγω προσωπικά...
Ξεσυνδεω απο βρύση και λάστιχο...
Πατάω σκανδάλη αδειάζει οτι αδειάσει...μαζεύω ακροφυσίου κτλ...του παρω και λιγο το μηχάνημα και στο κουτί του σε μια πλαστική σακούλα και στην αποθήκη...6 χρονια περίπου κανένα προβλημα...

Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk

Για προστασια απο τον παγετό ειναι λογικό να θέλεις να στραγγίξει...αλλα ποιος απο εμας αφήνει πιεστικό εκτεθημενο ώστε να κυνδινευει να παγώσει...
Εγω προσωπικά...
Ξεσυνδεω απο βρύση και λάστιχο...
Πατάω σκανδάλη αδειάζει οτι αδειάσει...μαζεύω ακροφυσίου κτλ...του παρω και λιγο το μηχάνημα και στο κουτί του σε μια πλαστική σακούλα και στην αποθήκη...6 χρονια περίπου κανένα προβλημα...

Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk

Εγώ το δουλεύω όλο τον χρόνο όμως! :)
Αν τον Χειμώνα δεν κάνεις αυτήν την διαδικασία σε μερικές χρήσεις θα σου σχιστεί η αντλία.

Το παλιό μου Lavor (ηλικίας κοντά 10 ετών) έτσι έπαθε ζημιά. Δεν το στράγγιζα εσωτερικά και σχίστηκε η αντλία. Γι αυτό πήρα και το Karcher K7.650.

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Εγώ το δουλεύω όλο τον χρόνο όμως! :)
Αν τον Χειμώνα δεν κάνεις αυτήν την διαδικασία σε μερικές χρήσεις θα σου σχιστεί η αντλία.

Το παλιό μου Lavor (ηλικίας κοντά 10 ετών) έτσι έπαθε ζημιά. Δεν το στράγγιζα εσωτερικά και σχίστηκε η αντλία. Γι αυτό πήρα και το Karcher K7.650.

Σχιστηκε γιατι μαλλον το αποθηκευες...εξω. Ασε που μπορει να μην εκανες ουτε το βασικο, να πατας τη σκανδαλη να πεφτει η πιεση στο κυκλωμα, αφου το κλεισεις/σβησεις.
Τωρα αν το δουλευεις με παγωνιες και κρυα και μενει εξω , αυτο που λες μαλλον ειναι καλο. Αλλα γιατι να το αφησεις εκτεθειμενο ενα μηχανημα με νερο εντος?
Ασε που αν το κανεις αυτο το αδειασμα εν κενο νερου, πιστευω παλι θα παρεις την αντλια στο χερι μετα απο ...10 χρονια.

Το αποθήκευα έξω όπως λες.

Το στράγγιζα κανονικά όπως ακριβώς εσύ απλά δεν το έβαζα μπροστά για να φύγει και το νερό που ήταν μέσα. Αν ήταν αυτό το λάθος μου θα το είχα αναφέρει!

Δεν θα την πάρεις γιατί γίνεται για μερικά δευτερόλεπτα και η Karcher το προτείνει και στο εγχειρίδιο της.
Εγώ προσωπικά για 15-20 δευτερόλεπτα το κάνω.

Δες εδώ:

Screenshot_2.jpg

Εγώ καλά τα πάω με το 130.2-8. Πήρα και το ακροφύσιο για το αμάξι και τον αφροποιητή απο τον κινέζο. Στον αφροποιητή έριξα ένα σαμπουάν με κερί ίσα να τον δοκιμάσω και φυσικά δεν έκανε σοβαρό αφρό αλλα οκ δουλεύει. Τώρα περιμένω κανονικό αφρό πρόπλυσης. Μου άνοιξε η όρεξη όμως και πλέον σκέφτομαι αλοιφαδόρο για γυάλισμα του αυτοκινήτου. Κανας μερακλής απο εδώ που ασχολείται ? Μπας και υπάρχει νήμα ?

Το αποθήκευα έξω όπως λες.

Το στράγγιζα κανονικά όπως ακριβώς εσύ απλά δεν το έβαζα μπροστά για να φύγει και το νερό που ήταν μέσα. Αν ήταν αυτό το λάθος μου θα το είχα αναφέρει!

Δεν θα την πάρεις γιατί γίνεται για μερικά δευτερόλεπτα και η Karcher το προτείνει και στο εγχειρίδιο της.
Εγώ προσωπικά για 15-20 δευτερόλεπτα το κάνω.

Δες εδώ:

Screenshot_2.jpg
αυτο που λες και κανεις ειναι για αντιπαγετικη προστασια οπως αναφερει η karcher.
σε περιοχες που δεν υπαρχουν παγετοι ισχυει ο τερματισμος λειτουργιας που αναγραφεται
στο μανουαλ των πλυστικων της karcher (manual k7)
το ιδιο πιστευω ισχυει και για ολα τα αλλα πλυστικα μηχανηματα ανεξαρτητου μαρκας

Μιχάλη αυτό εννοειται, ωστόσο οι περισσότεροι που δουλευουμε πλυστικα ως συνηθως τα δουλευουμε σε περιοχες που πιανει παγετος. Επισης παγετοι πιανουν και στα πιο απιθανα μερη και ανα πασα στιγμη και εποχη. Γιατι να ρισκαρω να παθει ζημια το μηχανημα μου μιας και ειναι υποθεση 3-4 λεπτων σε καθε χρηση?

Μιχάλη αυτό εννοειται, ωστόσο οι περισσότεροι που δουλευουμε πλυστικα ως συνηθως τα δουλευουμε σε περιοχες που πιανει παγετος. Επισης παγετοι πιανουν και στα πιο απιθανα μερη και ανα πασα στιγμη και εποχη. Γιατι να ρισκαρω να παθει ζημια το μηχανημα μου μιας και ειναι υποθεση 3-4 λεπτων σε καθε χρηση?
θες να πεις οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ και όχι οι περισσότεροι, διότι όπως και να το δεις τα 3/4 του πληθυσμού της χώρας είναι σε περιοχές που δεν πιάνει παγετός...

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

θες να πεις οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ και όχι οι περισσότεροι, διότι όπως και να το δεις τα 3/4 του πληθυσμού της χώρας είναι σε περιοχές που δεν πιάνει παγετός...

Εκτός από την Αθήνα άντε και το κέντρο της Θεσσαλονίκης που αλλού δεν πιάνει παγετός Σωτήρη?
Επίσης πόσοι εντός των συγκεκριμένων περιοχών - νομών δουλεύουν πλυστικά (για ερασιτέχνες μιλάμε πάντα).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εκτός από την Αθήνα άντε και το κέντρο της Θεσσαλονίκης που αλλού δεν πιάνει παγετός Σωτήρη?
Επίσης πόσοι εντός των συγκεκριμένων περιοχών - νομών δουλεύουν πλυστικά (για ερασιτέχνες μιλάμε πάντα).

Επίσης μην μπερδεύετε τον παγετός με τον βαρύ χειμώνα. Παγετό μπορεί να κάνει και την άνοιξη στα καλά του καθουμένου (στις αρχές βέβαια).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ελάχιστοι.
Νίκο πάλι πέφτεις στο ίδιο λάθος.

Διάβασε λίγο το τελευταίο ποστ Κυρ.
Για παγετό μιλάμε όχι καταναγκαστικά για πολύ κρύο.

βρε Νίκο επιμένεις σε κάτι πράγματα που είναι ηλίου φαεινότερον....

για να γίνει παγετός πρέπει η θερμοκρασία να είναι μέγιστο 0 βαθμούς, ακόμη και 1 βαθμό να έχει δεν πιάνει παγετό.
https://el.wikipedia.org/wiki/Πάχνη

εάν τώρα το δεις δημογραφικά και γεωγραφικά, τα 3/4 (με βάση τους κατοίκους) της χώρας είναι σε περιοχές που ο παγετός είναι τουλάχιστον σπάνιος. η μισή Ελλάδα είναι μόνο στην Αθήνα.

οι άνθρωποι, ερασιτέχνες, που έχουν την ανάγκη να δουλέψουν πλυστικά είναι το ίδιο σε όλη την χώρα, αλλά ο πληθυσμός της χώρας από το 1970 και μετά είναι συγκεντρωμένος σε λίγα αστικά κέντρα...που ο παγετός είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο και εάν κάποτε πιάσει θα είναι για λίγες ώρες, μόλις βγει ο ήλιος η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 0 βαθμούς και ο παγετός λιώνει.

μην κρίνεις με τα δικά σου τοπολογικά δεδομένα που δεν είναι τα γενικώς υφιστάμενα στην χώρα.

Μα και εγώ για εκείνη την ώρα μιλάω. Δεν σου λέω για ολικό παγετό βρε Σωτήρη.
Φτάνει για να κάνει ζημιά...

Στα υπόλοιπα συμφωνώ απλά μιλάω για μία περίπτωση που δυστυχώς φτάνει και περισσεύει. ;-)

Το νερο διαστελεται απο τους +4 μεχρι τους 0 οπου και παγωνει. Τα μηχανηματα (ακομα και μηχανες caterpillar εχω δει) σπανε σε αυτες τις θερμοκρασιες και οχι στους -1 και χαμηλοτερα. Βεβαια οταν εξω εχει 2 βαθμους μεσα στην αποθηκη και στο κουτι του πλυστικου μπορει να εχει 6. Γι' αυτο και δεν σπανε τα παντα οταν η θερμκοκρασια πεφτει κοντα στο 0. Γιατι δεν πιανουν τα ιδια την θερμοκρασια του περιβαλλοντος.

Και εγω στο on για λιγο να αδειάσει τελείως από το νερό. Δεν παθαινει τιποτα. Εξάλου συνήθως το βρωμόνερο κανει τη ζημιά που μένει μέσα και η ακηνησία γισ πολύ καιρό.
Γι'αυτό όποιος δεν το δουλέυει συχνά καλύτερα να το αδειάζει τελειως με αποσυνδεμένο το λάστιχο και το μηχανάκι στη μπριζα
Επίσης υπάρχουν και τα αφαλατικά που μπορουμε να χρησιμοποιούμε για καθαρισμό από άλατα

Υπαρχει ειδικο φιλτρο που μπαινει πριν απο τον ταχυσυνδεσμο για το λαστιχο, το οποιο ειναι και πλενομενο. Το δικο μου μια φορα το τριμηνο το πλενω. Η αληθεια ειναι οτι κανει δουλεια μιας και διχως αυτο ολα θα ειχαν παει εντος της αντλιας.

Κοστος γυρω στα 15-16 .

Υπαρχει ειδικο φιλτρο που μπαινει πριν απο τον ταχυσυνδεσμο για το λαστιχο, το οποιο ειναι και πλενομενο. Το δικο μου μια φορα το τριμηνο το πλενω. Η αληθεια ειναι οτι κανει δουλεια μιας και διχως αυτο ολα θα ειχαν παει εντος της αντλιας.

Κοστος γυρω στα 15-16 .

Τι φιλτρο ειναι αυτο και ποσο αντεχει?

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Τι φιλτρο ειναι αυτο και ποσο αντεχει?

Κακώς σου δείχνω εσένα γιατί θα πας να το πάρεις!!!

18980_0_L.jpg

Αντέχει αρκετά. Εγώ 1 χρόνο και το έχω και δεν έχει καποιο θέμα. Το πλένεις προσεκτικά και κρατάει πολύ!