Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μιας και ανοίξαμε την συγκεκριμένη κουβέντα σχετικά με τα πλυστικά μηχανήματα στην θεματική ενότητα θα ήθελα να θέσουμε τις απόψεις μας όσων αφορά το τι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ο κάθε μηχανήματος. Πέρα των κύριων χαρακτηριστικών ( ισχύς, παροχή λίτρων νερού, θερμοκρασία νερού, κ.α τα οποία είναι εύκολά συγκρίσιμα μεταξύ τους ) κάποια άλλα τα οποία διακρίνονται με πιο ενδελεχή ψάξιμο και έρευνα. Π.χ η μεταλλική κεφαλή ή η μπρούτζινη είναι καλύτερο χαρακτηριστικό για ένα μηχάνημα, η ανοξείδωτη αντλία του είναι σίγουρα ένα + του μηχανήματος που έχει. Τι άλλα τέτοια χαρακτηριστικά πρέπει να λάβουμε υπόψη στην διαδικασία επιλογής ενός πλυστικού συστήματος; Ισχύει ότι τα Nilfsk και τα Karcher είναι τα κορυφαία στο είδος τους, και αν ναι εσείς ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε και γιατί;

Σχετικά με τα όσα αναφέρω - θέτω παραπάνω ως ερωτήματα δεν έχει κανείς να αναφέρει κάτι;

Εκτός από τα χαρακτηριστικα που αφορούν δύναμη και παροχή νερού όπως και το υλικό της αντλίας ένα σημαντικοτατο ποιοτικό πλέον χαρακτηριστικο που συντελεί στην μακροζωία του μηχανήματος είναι η ψύξη της αντλίας.
Σε αυτό η υδροψηκτες αντλίες είναι ότι καλύτερο.
Εγώ με βάση αυτά που έχω δει και την συμβίωση μου εδώ και είκοσι χρόνια με τα Karcher μπορώ να τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

είχα ένα μικρό μπουζουκάκι karcher με το οποίο έπλενα αποκλειστικά το αυτοκίνητο και τίποτε άλλο.

Τρύπησε η αντλία και το πέταξα.

Μετά πήρα ένα κίτρινο no name μεγαλύτερο όμως (με ρόδες). Το είχα πάρει 150 ευρώ και το αντίστοιχο κέρχερ είχε 300+.

Το έχω καμιά 10ριά χρόνια, σκυλί μαύρο!

Α! και να μη ξεχάσω, εκτός από τα bar ρόλο παίζει και η παροχή νερού/λεπτό.

Έχει ένα nilfisk στο crazy sundays αλλά τελειώνει σε λίγη ώρα.

Αυτο λες φιλε..?

[URL="http://www.e-shop.gr/plystiko-mixanima-nilfisk-alto-120bar-1650watt-epagogiko-moter-c1203-6-p-TLS.120074&sid=1"]ΠΛΥΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ NILFISK ALTO 120BAR 1650WATT ΕΠΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΤΕΡ C120.3-6[/URL]

EDIT: τωρα που κοιταγα επεσα πανω σε αυτο που εχει διαφορα εξτρα και ειναι 15 ευρω φτηνοτερο.. αλλα και -10BAR δύναμη.

ΠΛΥΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ NILFISK 110BAR 1400WATT + PATIO +ΣΕΤ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ 8M +ΒΟΥΡΤΣΑ C110.4-5 PCAD

TLS.120052.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Να μην σας βασανισω.
Nilfisk η το αντιστοιχο (σε τιμη ομως) Karcher ?

Δεν το θελω μονο για αυτοκινητο, αλλα κυριως για το σπιτι... Μαζι και αυτο το αποφραχτηρι....

μοιαζει πολυ με αυτο που εχω στη δουλεια,το δουλευω 7 χρονια και ειναι σκυλι,πολυ δυνατο.
Νομιζω οτι ειναι 150 bar ομως.

Τον Λακη εννοεις με το "τον" ? :D

Θα το παρω, το κανω δωρο στον εαυτο μου :p

Χαχαχαχα! Το πλυστικό αλλά η αυτόματη πληκτρολογηση κάνει τα δικά της.
Ντίνο τσέκαρε και το toolhouse.gr στην Χίο. Είδα σήμερα ένα Michelin με 2100 watt 150 bar 460 lt/hr με 230 ευρώ!

ΕΓΩ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 132

130bar BLACK & DECKER PW1700SPL

Πλυστικό υψηλής πίεσης 130bar με αυτόματο στοπ και βούρτσα περιστρεφόμενη

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
πιστόλα
ακροφύσιο
λάστιχο 5,5m
δοχείο απορρυπαντικού
ακροφύσιο turbo
αυτόματο στοπ TSS

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Μοντέλο: PW1700SPL
Μέγιστη πίεση: 130 bar
Ισχύς (Watt): 1700
Παροχή (lt/h): 400
Βάρος (kg): 11

Κατασκευαστής: Black & Deckerd
Εγγύηση: 2 χρόνια επίσημης αντιπροσωπείας

blackdecker-myjka-cisnieniowa-pw1700spl.1307714.2.jpg

Και εγω πήρα το nilfist που έγραψα παραπάνω
Πατώματα (πλακάκια), πλάκες καρυστου, και σε τέντες που το δοκίμασα, κάνει πολυ καλη δουλεια. Ειδικά με το ακροφύσιο που περιςτρεφει το νερό.

Και εγω πήρα το nilfist που έγραψα παραπάνω
Πατώματα (πλακάκια), πλάκες καρυστου, και σε τέντες που το δοκίμασα, κάνει πολυ καλη δουλεια. Ειδικά με το ακροφύσιο που περιςτρεφει το νερό.

Ποιο πηρες τελικα.., το Nilfisk 130 Bar ..?

Την μέγιστη πίεση τους την δίνουν με το πετιστρεφομενο μπεκ.
Η Karcher το ονομάζει turbo μπεκ.

Δημήτρη δώσε μας ένα feedback για το B&D και πόσο κόστισε?

130 Ευρω.. Ευρω και Bar.. :D Το εβαλα χθες επλυνε το αμαξι ο bro εγω το μηχανακι, τα εξωτερικα παραθυρα / πατζουρια στο σπιτι , ευχαριστημενος αδερφε.. εχει και το turbo ακροφυσιο , εκανα μια δοκιμη στην ασφαλτο, μιλαμε γδερνει..!!
εχασα και το κινητο να τραβαγα κανα βιντεακι.. με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω.

Χωρις να εχω δουλεψει αλλα αντιστοιχα, πιστευω οτι τα αξιζει τα 130..

Παιδια οποιος μπορει ας ανοιξει ενα θρεντ " Αγορά κομπρέσερ αέρα" η Επιλογή κομπρέσερ αέρα" γιατι δεν με αφηνει το συστημα .. εχω παραγγειλει ενα toros και ερχεται δευτερα τριτη..

Thanks φιλε εντουρα. Εγω προτεινω να ξεχωρισει το Section αυτo με τις κατασκευες απο τα Gadgets και να ονομαστει πχ " Εργαλεία και Κατασκεύες - Do It Yourself " και να εχει κατηγορια εργαλεια, κατηγορια κατασκευες, κατηγορια αγορες απο καταστηματα/ ιντερνετ ευκαιριες κλπ κλπ..

Παιδες μην ξεχναμε οτι η υποκατηγορια ειναι "Gadgets και ΕDC" και ηδη με καποια υπαρχοντα νηματα ειμαστε στο οριο...

Για ηλεκτροσυγκολλησεις και ειδικα εργαλεια ας μεινουμε προς το παρον στα νηματα των εργαλειων και DIY που ηδη υπαρχουν.
Αν δημιουργηθει ενδιαφερον για συγκεκριμενα θεματα/εργαλεια μπορουμε να δουμε ενα ξεχωριστο νημα, οπως καναμε με τα πλυστικα και να μεταφερουμε τα ποστς.

Ισως σε καποια φαση συζητηθει με την διαχειριση του ΑVclub η πιθανοτητα να μπει και η λεξη 'εργαλεια' στην υποκατηγορια "Gadgets και EDC", oποτε τοτε θα υπαρχει μεγαλυτερη ευχερεια.

Η αληθεια ειναι οτι το νημα με τα εργαλεια 'ασφυκτια', αλλα απο την αλλη ο πυρηνας του AVclub ειναι "Audio Visual". Ειδωμεν :))