Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

ναι εχει δικιο ο Γιωργος ο αφροποιητης του parkside των 100 bar ειναι επιεικος απαραδεκτος απλα ριχνει σαπουναδα κακης πυκνοτητας .

Re: Απάντηση: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

ναι εχει δικιο ο Γιωργος ο αφροποιητης του parkside των 100 bar ειναι επιεικος απαραδεκτος απλα ριχνει σαπουναδα κακης πυκνοτητας .

Αυτο το διαπιστωσα κι εγω,ωστωσω η ερωτηση μου ειναι αν γνωριζουμε καποιον αφροποιητη aftermarket που να ταιριαζει σε αυτο το μικρο πλυστικο και να κανει δουλεια.Ξερουμε κατι????

Re: Απάντηση: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Αυτο το διαπιστωσα κι εγω,ωστωσω η ερωτηση μου ειναι αν γνωριζουμε καποιον αφροποιητη aftermarket που να ταιριαζει σε αυτο το μικρο πλυστικο και να κανει δουλεια.Ξερουμε κατι????

Μερικοι απο εδω εχουμε εγορασει αυτον εδω απο το ebay:
http://www.ebay.com/itm/28125138002...49&var=580297878426&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Πρεπει να δεις (βρεις) ποιος ανταπτορας ταιριαζει στην κανη του πλυστικου που πηρες
http://www.lidl-service.com/cps/rde...earch1&searchText=ΠΛΥΣΤΙΚΟ+ΜΗΧΑΝΗΜΑ&x=78&y=15

Ήρθε ο καιρός να αγοράσω κι εγώ ένα πλυστικό κυρίως για το αυτοκίνητο. Είμαι ανάμεσα στa nilfisk c120, c125 και c130 και στο lavor force 145. Ποιο προτείνεται? Από τα nilfisk είναι κάποιο με επαγωγικό μοτέρ? Από όσο κατάλαβα θα χρειαστώ και αφροποιητή. Μπορώ να βρω εξίσου εύκολα είτε πάρω nilfisk είτε lavor? Υπάρχει κάποια άλλη προτίμηση?

Αγορασα τελευταια και το μεγαλυτερο πλυστικο απο τα Lidl,αυτο με τα 150 bar πιεση.Για τα χρηματα του ειναι
εξαιρετικο μπορω να πω.Μεσα δεν ειχε παντως καν μικρο πλαστικο αφροποιητη οπως ειχε το μικροτερο πλυστικο
με τα 110 bar.Ωστοσο παρειγγειλα απο ebay εναν άφρο και μπορω να πω οτι κανει αρκετα καλη δουλεια αν και
επειδη τον εχω χρησιμοποιησει μονο 2-3 φορες δεν εχω βρει μαλλον ακομη την σωστη δοδολογια για να κανει τον τελειο αφρο.
Παντως ειμαι σχεδον βεβαιος πως η αραιωση για να βγει καλος αφρος και οχι νερουλος πρεπει να ειναι πολυ μικροτερη
απο αυτη που προτεινουν.Για παραδειγμα 1:20 που λεει πανω το υγρο εβγαλε απλα σαπουναδα νερουλη ενω για να φτασω να δω
αφρο εκανα αραιωση 1:6 περιπου και νομιζω θελει ακομη μικροτερη.Παιζει να κανω κατι λαθος?

Εγώ κάνω συνήθως 1:5 για να απομακρύνονται και οι βρωμιές.

Τώρα δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει να παίξεις με την ρυθμιζόμενη βίδα που έχει από πάνω η οποία ρυθμίζει την ποσότητα παραγωγής αφρού.
Επίσης όταν κάνεις μίξη να κουνάς λίγο το μίγμα.

Εγώ αυτά κάνω και ο αφρός είναι ικανοποιητικός, βέβαια εξαρτάται και από το καθαριστικό που χρησιμοποιείς!

Δοκιμασα με μικροτερη αναλογια,περιπου στο 1:5 ως ειπες,και ο αφρος ειναι οντως ικανοποιητικος.Η βιδα ειναι στο (-) φουλ!
Οποτε θεμα αναλογιας ειναι και μονο.Απλα φανταζομαι αναλογα με το τι χρησιμοποιει ο καθενας σε εξοπλισμο και καθαριστικα
πρεπει να ψαχτει απο μονος του λιγο με τις αναλογιες μεχρι να πετυχει αυτο που θελει!

Έχω ένα αρχαίο Karcher (K3.68 γράφει). Είχε έρθει με ένα (αστείο) εξάρτημα για αφρό, τι θα προτείνατε για αφροποιητή που να του ταιριάζει;
Συνήθως το χρησιμοποιώ για βρέξιμο/ξέπλυμα, και σαπουνάδα με το χέρι... (όταν φυσικά δεν βαριέμαι να πλύνω το αμάξι - σπάνιο)

Διάβασα καθυστερημένα το νήμα (είμαι ασυγχώρητος) και θέλω να καταθέσω τη δική μου εμπειρία στο θέμα του πλυστικού.

Με απασχολούσε, για αρκετά χρόνια, το θέμα των χρημάτων που έδινα στον ιδιοκτήτη του parking σκαφών κάθε φορά που έβγαζα το σκάφος για το χειμώνα και έπρεπε να καθαριστεί από τη στρειδόνα, το μαλλί και τους μικροοργανισμούς που κολλάνε πάνω στη γάστρα και τα πόδια των μηχανών παρά το καλό υλικό (antifouling) που τα βάφω κάθε χρόνο.

Έτσι, όταν στις χριστουγεννιάτικες προσφορές της αγγλικής αμαζόνας το 2012 έβγαλε το Nilfisk C120 3-6 PAD Big Accessory Pressure Washer with 1700W Motor στις 89,09 λίρες (με δωρεάν μεταφορικά τότε), δεν το σκέφτηκα καθόλου, το παράγγειλα αμέσως (24/11/12), μου στοίχισε 114 ευρώ, με την τότε ισοτιμία και το παρέλαβα 4/12 με τα ΕΛΤΑ courier. Από τότε, το έχω δει και στις προσφορές του e-shop μερικές φορές αλλά με μοτέρ 1400W.

Από τότε το χρησιμοποιώ τουλάχιστον για το συγκεκριμένο καθάρισμα, που απαιτεί 1,5 ώρα συνεχούς λειτουργίας τουλάχιστον, λόγω της δυσκολίας αφαίρεσης των μικροοργανισμών, ειδικά στα πόδια. Φυσικά, έβγαλε τα λεφτά του σχεδόν από την πρώτη ή έστω από τις 1-2 χρήσεις. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι το μοτέρ του (στα τότε χαρτιά το αναφέρει 1700W ενώ στο site βλέπω τώρα να γράφει 1650W) που στέλνει το νερό με μεγάλη πίεση και ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει τον καθαρισμό και την ανάλογη πίεση πλησιάζοντας ή απομακρύνοντας το πιστόλι, ανεξάρτητα από τη ρύθμιση του ακροφύσιου.

Έχω πλύνει και αυτ/τα, για τα οποία οι απαιτήσεις δεν είναι τόσο μεγάλες και, γενικά, θεωρώ ότι αποδείχτηκε ένα πολύ αξιόπιστο και τίμιο μηχάνημα, για τα λεφτά του και την απόδοσή του. Σημειωτέον ότι, μέχρι σήμερα δεν έχω χρησιμοποιήσει τα πρόσθετα εξαρτήματα που βρίσκονται πακεταρισμένα σε ξεχωριστό κουτί.

Εγω εχω μικροτερο μοντελο, αλλα ειναι σκυλι! Σκαφος δεν εχω, αλλα εχω πλυνει αυλες τοιχους αυτοκινητα, με δουλεια για ωρα χρησης και δεν καταλαβαινει γρι. Και ελπιζω δηλαδη να αποδειχθει μακροχρονιος φιλος. Αλλωστε ειναι μαρκα εξιδεικευμενη σε εργαλεια καθαρισμου, οπως σκουπες και πιεστικα νερου.

Εγώ έχω ένα Lavor superwash 160 αγορασμένο πριν από 10+ χρόνια από Lidl.
Ήταν το μοναδικό lavor που έφερε το lidl με μέγιστη πίεση 160 bar (135 πραγματική) και παροχή 510 lt/h.

Το έσωσα πρόπερσι παίρνοντας καινούριο πιστόλι (το παλιό το έσπασε ο πατέρας μου από το βάλε βγάλε) και ακόμα και σήμερα λειτουργεί καλά.
Έχω κάνει άπειρες δουλειές και τώρα τελευταία εφοδιάστηκα και με τον γνωστό κινέζικο αφροποιητή και κιτ υδραμμοβολής (δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα).

Έχω ένα αρχαίο Karcher (K3.68 γράφει). Είχε έρθει με ένα (αστείο) εξάρτημα για αφρό, τι θα προτείνατε για αφροποιητή που να του ταιριάζει;
Συνήθως το χρησιμοποιώ για βρέξιμο/ξέπλυμα, και σαπουνάδα με το χέρι... (όταν φυσικά δεν βαριέμαι να πλύνω το αμάξι - σπάνιο)

Τελικά, το δικό μου μηχάνημα είναι πολύ παλιό για να ταιριάζει κάτι;

Ο Κινέζικος αφροποιητής απ ότι ξέρω ταιριάζει σε όλα.
Αν εισαι διατεθειμένος να δώσει γύρω στα 40-45 ευρώ τότε οκ...

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Εγώ έχω ένα Lavor superwash 160 αγορασμένο πριν από 10+ χρόνια από Lidl.
Ήταν το μοναδικό lavor που έφερε το lidl με μέγιστη πίεση 160 bar (135 πραγματική) και παροχή 510 lt/h.

Το έσωσα πρόπερσι παίρνοντας καινούριο πιστόλι (το παλιό το έσπασε ο πατέρας μου από το βάλε βγάλε) και ακόμα και σήμερα λειτουργεί καλά.
Έχω κάνει άπειρες δουλειές και τώρα τελευταία εφοδιάστηκα και με τον γνωστό κινέζικο αφροποιητή και κιτ υδραμμοβολής (δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα).

Ενδιαφέρομαι πρωτίστως για το κιτ υδροαμμοβολής και δευτερευόντως για τον αφροποιητή.
Μπορείς να δώσεις κάποια links;