Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

To θεμα ειναι να το χαιρεσαι κιολας, ετσι δεν ειναι? To πως χαιρεται ο καθενας βεβαια ειναι αλλη ιστορια!

Ολα τα εργαλεια τα βλεπω πρωτα σαν γκατζετς και μετα σαν εργαλεια. Τσεκαρω το τριπτυχο 'καινοτομια, μεγεθος, εμφανιση'. Aν δεν με ευχαριστει, παω παρακατω.

Το να αγορασω την κορυφαια και αποτελεσματικη γκουμουτσα -σε οποιοδηποτε εργαλειο- δεν με συγκινει ιδιαιτερα οπως εχεις καταλαβει :))

To K4-K5 δεν είναι καθόλου γκουμούτσες.
Ειδικά τα FC είναι πολύ κόμπακτ πλέον και έχουν και υδρόψυκτους κινητήρες (χαμηλός θόρυβος ελλείψει ανεμιστήρα).

Δες εδώ live photo:

P60510_133256.jpg

Γενικοτερα για εργαλεια μιλουσα Νικο.

Ειπα και σε αλλο ποστ οτι θεωρω τα Κarcher τα καλυτερα στο ειδος τους, απ'οτι εχω διαβασει και δει, αλλα αυτο δεν αποτελει το πρωτευον κριτηριο για μενα.

Παρα ταυτα, φαινονται λαχταριστα στις φωτο παραπανω :))

Ειπα και σε αλλο ποστ οτι θεωρω τα Κarcher τα καλυτερα στο ειδος τους, απ'οτι εχω διαβασει και δει, αλλα αυτο δεν αποτελει το πρωτευον κριτηριο για μενα.

Είσαι του design εσύ ξέρουμε... :p
Πάρε ότι θες αρκεί μετά να μην το μετανιώσεις φυσικά! :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σε περιοχή με νερό γεμάτο άλατα τί προτείνετε?
μιλάμε για πολλά άλατα όμως

μήπως η καλύτερη λύση είναι ένα parkside να μήν κλαίω τα λεφτά μου?

Θόδωρε υπάρχουν φίλτρα που μπαίνουν στην είσοδο του νερού του πλυστικού και κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Εγώ έχω ένα στο πλυστικό μου.

Δες πχ αυτό (ταιριάζει σε όλα τα πλυστικά).
Υπάρχει και το αντίστοιχο universal στο Leroy Merlin με κόστος γύρω στα 5 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν ειναι τόσο αποτελεσματικό.

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Υπάρχουν και Μπλε Μιχάλη αλλά η τιμή στα ύψη ...

Συμπαγές και ισχυρό

◾Αποτελεσματικό: Εξαιρετική σχέση ισχύος-βάρους, για τη γρήγορη εκτέλεση των εργασιών καθαρισμού
◾Μεγάλη διάρκεια ζωής: Στιβαρή και αξιόπιστη, ορειχάλκινη αντλία με κίνηση στροφαλοφόρου άξονα και έμβολα με κεραμική επικάλυψη
◾Αθόρυθη λειτουργία: Η τεχνολογία «Autostop» απενεργοποιεί τον κινητήρα και την αντλία αυτόματα, όταν αφεθεί ο διακόπτης ελεύθερος
◾Εύκολα προσιτό για γρήγορη συντήρηση

◾Δυνατότητα προσαρμογής: Μεταβλητή πίεση για ιδανική ευελιξία
◾Πολύπλευρο: Λειτουργία άντλησης, για την άντληση του νερού από κουβάδες ή δεξαμενές
◾Σύστημα αναρρόφησης καθαρισμού: Για μεγαλύτερη άνεση

Λειτουργίες

◾Σύστημα βεντούρι
◾AutoStop
◾Λειτουργία αυτοαναρρόφησης
◾Ένδειξη κατάθλιψης (μανόμετρο)
◾Μεταβλητή ρυθμιζόμενη κάννη ψεκασμού πλατιάς δέσμης
◾Φίλτρο νερού (ενσωματωμένο)
◾Πιστόλι ψεκασμού χειρός

ghp-5-13-c-34006.jpg

Iωαννη δεν ειναι μονο οι τιμες των μπλε πλυστικων στα υψη, ειναι και το βαρος... 17+κιλα!!!!! Αν ηταν 1.7 κιλα, ισως το αγοραζα με 100 ατοκες δοσεις γιατι ειναι κοσμημα! :))

Nικο, και αυτο εχει τη χαρη του καμμια φορα, να κανεις δηλαδη αυτο που γουσταρεις παρ'ολο που μπορει μετα να το μετανιωσεις :))

Flashlight, πιστολακι gardena εχω σε μια βεραντα, καλο ειναι! Τουλαχιστον, απ'οτι καταλαβαινω, το μικρο bosch ειναι καλυτερο :)))

Iωαννη δεν ειναι μονο οι τιμες των μπλε πλυστικων στα υψη, ειναι και το βαρος... 17+κιλα!!!!! Αν ηταν 1.7 κιλα, ισως το αγοραζα με 100 ατοκες δοσεις γιατι ειναι κοσμημα! :))

Nικο, και αυτο εχει τη χαρη του καμμια φορα, να κανεις δηλαδη αυτο που γουσταρεις παρ'ολο που μπορει μετα να το μετανιωσεις :))

Flashlight, πιστολακι gardena εχω σε μια βεραντα, καλο ειναι! Τουλαχιστον, απ'οτι καταλαβαινω, το μικρο bosch ειναι καλυτερο :)))

Καλά σίγουρα. Πάντως να ξέρεις (νομίζω το ξαναείπα πριν), χαμηλό βάρος σε πλυστικό = μικρότερη διάρκεια ζωής. Τα ενισχυμένα πάντα είναι πιο βαριά.

Θόδωρε υπάρχουν φίλτρα που μπαίνουν στην είσοδο του νερού του πλυστικού και κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Εγώ έχω ένα στο πλυστικό μου.

Δες πχ αυτό (ταιριάζει σε όλα τα πλυστικά).
Υπάρχει και το αντίστοιχο universal στο Leroy Merlin με κόστος γύρω στα 5 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν ειναι τόσο αποτελεσματικό.

δε το βλέπω όμως να φιλτράρει άλατα
και δε ξέρω τί γίνεται εσωτερικά επειδή η αντλία λογικά ζεσταίνεται και τα άλατα αγαπάνε τη ζέστη
μπορεί λόγο κίνησης να μήν κολλάνε

μάλλον πρέπει να ρωτήσω στα σερβις της karcher/niflisk

καλημερα το NILFISK ALTO 130BAR 2100WATT POWERGRIP D-PG 130.4-9 αξιζει στα 250 ευρω?η το NILFISK 130 BAR 1800WATT ΜΕ PATIO+ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ 8M+ ΒΟΥΡΤΣΑ C130.2-8 στα 210 ευρω?ποιο νομιζετε καλυτερη επιλογη?

Χτυπά το! Εχει 2-3 χρόνια που το έχω και του χω βγάλει το ζουμί. Δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Δυστυχώς όχι στα ίδια χρήματα.
Το K2 car & home μόνο το οποίο είναι πιο δυνατό και ας έχει λιγότερα bar.
Ενδεικτικά, αν δείτε την ροή νερού του Nilfisk είναι στα 310 lt/h ενώ του Karcher στα 360 lt/h.
Σχεδόν 20% περισσότερο που σημαίνει περισσότερη πραγματική πίεση.

Θα το χτυπήσω....

Παιδιά το pc x-tra το οποίο γράφει τι ακριβώς είναι γτ εγω μόνο το patio βλέπω σαν έξτρα.

Επίσης Νεκτάριε έχεις κανένα καλό εξάρτημα για το αυτοκίνητο που μπορείς να μου προτείνεις?

Θα το χτυπήσω....

Παιδιά το pc x-tra το οποίο γράφει τι ακριβώς είναι γτ εγω μόνο το patio βλέπω σαν έξτρα.

Επίσης Νεκτάριε έχεις κανένα καλό εξάρτημα για το αυτοκίνητο που μπορείς να μου προτείνεις?

Μήπως P(atio)C(leaner) x-tra (extra)?

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Θα το χτυπήσω....

Οχι.
Τον αφροποιητη πηρα μετεπειτα και προσφατα απο ebay, καμει ωραιο αφρο αλλα αν δεν μπει χερι τελειο δεν γινετε.
Επισης εχω το λαστιχο ξεβουλωματος αποχετευσεων. Εχει βγαλει δουλεια και αυτο!

Αποτυχια θεωρω τη βουρτσα που λενε για καθαρισμο αυτοκινητου.