Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Όσον αφορά την σχέση πίεσης και παροχής νερού, παραθέτω ένα χαρακτηριστικό πίνακα με πλυστικά της Kranzle σαν τροφή για σκέψη. Είναι η σειρά Κ 2000 με το ίδιο μοτέρ χαμηλών στροφών, 1400rpm, 3200W. Το μοντέλο Κ 2160 βγάζει 160bar με 660lt/hour, ενώ το μοντέλο Κ 2195 βγάζει 195bar με 480lt/hour. Φαίνεται πως η Kranzle με το ίδιο μοτέρ δίνει βάρος είτε στην πίεση (Κ 2195) είτε στην παροχή νερού (Κ 2160). Το τριφασικό μοντέλο Κ 2175 έχει και τα δύο (175bar με 720lt/hour) στα 3300W.

Για πλύσιμο αυτοκινήτου αυτό που προτιμάτε είναι πρώτα η μεγαλύτερη παροχή νερού και μετά η πίεση, γι' αυτό και το K 2160 θεωρείται το κορυφαίο πλυστικό για car detailing. Η τιμή του είναι κοντά στα 1000€ όσο και το Κ 2195. Το TS στην ονομασία των μοντέλων αφορά το αυτόματο start-stop από την σκανδάλη και το TST αυτόματο start-stop συν εκτυλίχτρια λάστιχου υψηλής πίεσης.

K 2000 series.jpg

φοβερα φαινονται αλλά αν ειναι να ανεβεις στο χιλιαρικο, μηπως ειναι καλυτερα να παρει κανεις ενα θερμενομενο?

Φαίνεται ενδιαφέρον σε αυτή την τιμή:

https://www.praktiker.gr/Product.as...602&cmid=015efd35-f457-4721-8dba-891fb8f6d873
Καλό μεσημέρι. Έχω αυτό : Nilfisk C 110.7 που το είχα πάρει από Leroy πριν 3 χρόνια νομίζω στα 99€. Έχει βγει καλό, χωρίς όμως να του κάνω πολλή χρήση. (1 - 2 φορές το μήνα.) Πιστεύω ότι είναι καλή προσφορά.

• Like
Reactions: newbie and nickolas
Κοιτάζω τα karcher σειρά Κ4 με τα 130bar που θεωρώ αρκετά για απλές δουλειές σπιτιού, καμιά βεράντα, αμάξι κλπλ Περίπου στα 150 ευρώ. Βλέπω έχει βγάλει κι ένα silent σε καλή τιμή που δίνει μαζί κάμποσα εξαρτηματάκια.

Επειδή όμως σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι όλα πλαστικούρα, διαβάζω σχόλια για διαρροές, για αλλαγή αντλίας ακόμα και μέσα στην εγγύηση.

Εχει να προτείνει κάποιος εναλλακτική μάρκα που να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και να υπάρχει σοβαρό service;
Θέλω ελαφρύ και μανιτζέβελο για να το πηγαινοφέρνω και στο εξοχικό. Οχι δεκάκιλα.

Με μεταλλική αντλία επώνυμο και νομίζω σε καλή τιμή.

Αυτό τι λέει; Αν περάσει η εγγύηση βρίσκεις άκρη για service ή πάπαλα;

Πριν 3 χρόνια που το έψαχνα μου είχαν προτείνει τα παιδιά το aquatak 135 ακριβώς με το σκεπτικό της μεταλλικής αντλίας. Ευχαριστημένος είμαι αλλά το χρησιμοποιώ ελάχιστα (~2 φορές τον χρόνο).

Αυτό τι λέει; Αν περάσει η εγγύηση βρίσκεις άκρη για service ή πάπαλα;

ξερω οτι στην βεροια υπαρχει αντιπροσωπια.. αρα και αλλου

Τελικά πήρα το 140αρι το nilfisk το νέο μοντέλο (όχι το παλιό με το καρούλι).
Το νέο είναι 200 watt περισσότερο από το προηγούμενο 1800/ 2000watt και καταναλώνει λιγότερο νερό από το προηγούμενο.

Ερώτηση. Στην συσκευασία δίνει 2 ακροφύσια. Tο ένα το λέει gentle και το άλλο rough.
Προσπαθώ εδώ και ώρα να ρυθμίσω την δέσμη . Συγνώμη, η δέσμη δεν ρυθμίζεται ;
Θυμάμαι παλιά σε karcher εννοείται ότι το έστριβες και ρυθμιζόταν η δέσμη.
Τόσο ξεφτίλα τα έκαναν;

Attachments

• Screenshot_20260321_154849_Chrome.jpg
    Screenshot_20260321_154849_Chrome.jpg
    186.2 KB · Views: 25
Ευχαριστώ.
Στα μικρά karcher K3,K4 ρυθμίζεται η δέσμη;
Ναι Τασο.
Ολα εχουν δυο κανες με την μικρη να ρυθμιζει την πιεση και την Turbo να ειναι περιστροφικης δεσμης νερου και να ειναι η ισχυροτερη.