Επιλογή τελικού ενισχυτή μέχρι 2000 ευρώ

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
917
Μια και άλλαξα ηχεία με τα Triangle color δαπέδου πλέον ο επόμενος παλιωμένος στην σειρά του ηχοσυστήματος μου είναι οι ενισχυτές που και αυτοί είναι δεκαετίας και θέλω να τους αλλάξω και για ανανέωση αλλά και για να πάω ένα σκαλί παραπάνω.
Οι ενισχυτές που έχει είναι ένας pro και τελικός της rotel rb, rc 06.
Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι γενικά είμαι οπαδός των pro-τελικών συστημάτων και όχι των ολοκληρωμένων γιαυτό ψάχνω τέτοιες λύσεις. Η αγορά θα γίνει μετά από δύο με τρεις μήνες αλλά ξεκινάω τώρα την αναζήτηση και περιμένω φυσικά τις προτάσεις σας :).
Γνώμη μου είναι πρώτα να αλλάξω τον τελικό και μετά τον pro για να το ψάξω περισσότερο και που νομίζω ο pro δίνει και περισσότερο μουσικό χαρακτήρα. Η τιμή που μπορώ να διαθέσω είναι από 1500-2000 ευρώ και με τίποτα παραπάνω και μιλάω πάντα για καινούργιους και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι μεταχειρισμένοι.
Σαν πρώτη σκέψη και αυτός που μου αρέσει πάρα πολύ είναι ο vincent sp-33mkII που νομίζω για τα λεφτά του και θηρίο είναι και ρεύματα έχει και την λάμπα του. Το θέμα είναι να μπορεί να ματσάρει γενικά με άλλους προενισχυτής. Για τα ηχεία δεν νομίζω να έχει θέμα καθώς τα triangle έχουν υψηλή ευαισθησία και μπορούν να οδηγηθούν από όλους τους ενισχυτές.
Περιμένω και τις δικές σας προτάσεις σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Γνώμη μου είναι ότι στην κατηγορία τιμής καλά θα κάνεις να ψάξεις για ολοκληρωμένο

Και μάλιστα για ολοκληρωμένο συγκεκριμένης μάρκας που ο ήχος της ταιριάζει γάντι με τα Triangle. Το ξέρω γιατί είχα αυτό το συνδυασμό χρόνια. Αναφέρομαι φυσικά
στην Densen.

Μπορείς, παρόλα αυτά, να δοκιμάσεις και τους τελικούς της εταιρείας, σίγουρα υπάρχουν μοντέλα τελικών σε αυτά τα λεφτά.

οπως είπα είμαι γενικά της νοοτροπίας τελικού - προ και δεν νομίζω να κοιτάξω σε λύση ολοκληρωμένου. Και αυτό ποιο πολύ γιατί αυτοι οι συνδυασμοί σου δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία πειραματισμού και μελλοντικής σταδιακής αναβάθμισης. Ιδίως με τους pro που βγαίνουν συνέχεια και που προσθέτουν νέες ψηφιακές δυνατότητες νομίζω δεν είναι και τόσο σωστό να εγκλωβιστείς σε έναν ολοκληρωμένο.
Τα είδα και τα densen και είδα και έναν τελικό που έχει που κυμαίνετε σε αυτά τα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν στον τελικό έχει περισσότερη αξία το ρεύμα και κατασκευή του. Γιατί στο vincent που αναφέρω τα έχει όλα αυτά που αναφέρω συν ότι έχει και λάμπα πάνω και έχει και κλάση Α αν και δεν γνωρίζω αν ισχύουν όλα αυτά.

Εξαιρετική επιλογή αυτη του Κωστα. Και σπανια τον βλεπουμε τον Densen.

Απο τους πραγματικά καλους ενισχυτές ππυ δεν ειναι ποτέ mainstream. Τωρα σκεφτομαι έναν άλλο poυ θυμάμαι οταν ακουω Densen, τον Sugden.

Πιστευω οτι ένας καλός ολοκληρωμένος δεν εχει τίποτα να ζηλεψει.

Εγω εχω και τα 2 σχηματα και προ τελικο και ολοκληρωμένο και μπορω να πω οτι η καλη σχεδίαση ειναι το παν και το Matching.

Για το Vincent δεν ειμαι πολυ θερμος. Ειναι made in china και δεν ξέρω τι παιζεται με τις φουρνιές ανάλογα απο το εργοστασιο που ερχονται (ιδιο προβλημα με τον Advance που ειναι εξαιρετικης σχεδίασης αλλα κατασκευαζομενος στην Κινα εχει δημιουργησει κατα καιρους προβληματα).

Για προ τελικους σημερινους δεν εχω ακουσει για να πω. Οποτε η επιλογες μου πάνε σε ολοκληρωμένους και υπάρχουν πολλοι καλοί ( Εκτός των προαναφερόμενων, μαρκες οπως Rega, Primare, Hegel, Onix, Cambridge, Nad + πολυ καλοι Ιαπωνέζικοι. Προσοχη στα κινέζικα με λάμπες και μεγαλεια, εγω δεν εμπιστευομαι )

Αν εχω συμβουλη να δωσω θα ηταν μόνο αυτη.

Τα ηχεία σου είναι εύκολα και ευαίσθητα ... βάλε και λάμπες στο παιχνίδι ... πρώτα πρώτα Τσακιρίδηδες ...

για λάμπα έλεγα να έπερνα αργότερα η σαν έναν πρόσθετο προενισχυτή με λάμπα αφού πρώτα φτιάξω το σύστημα με pro και τελικό.

Κάποια ποστ αντιπαραθέσεις διαγράφηκαν. Όποιος δε θέλει να συμμετέχει καλά θα κάνει να απέχει, για δικό του καλό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

για λάμπα έλεγα να έπερνα αργότερα η σαν έναν πρόσθετο προενισχυτή με λάμπα αφού πρώτα φτιάξω το σύστημα με pro και τελικό.

Διαφωνώ. Εδώ ταιριάζει το "Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς". Η παίρνεις λάμπες ή παίρνεις τρανζίστορ. Αν πας να κάνεις κοκτέιλ το πιθανότερο είναι ότι το αποτέλεσμα δε θα τρώγεται με τίποτα.

χμ ok απλά το σκευτόμουν σαν μελλοντική αγορά και να έπερνα μια λάμπα και να την έβαζα σε όποιο τελικό καταλήξω. Για να ξαναγυρίσουμε στο σύστημα που θέλω αυτό που σκέφτομαι είναι να αγοράσω έναν τελικό θηρίο με αρκετά ρεύματα και μετά να του βάλω πάνω έναν pro. Σε τι είμαι τόσο λάθος σαν σκέψη ώστε να δέχομαι ειρωνείες σε αυτό που γράφω όπως έγινε ποιο πάνω αν και τώρα αυτά τα δύο μηνύματα διαγράφτηκαν? Στα χαρακτηριστικά που περιγράφω το vincent είναι μέσα αλλά αυτό με την κατασκευή κίνας με προβληματίζει.
Σίγουρα θα ακούσω και τον densen μια και είναι στα λεφτά μου και μου αρέσει γενικά σαν εταιρεία αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι τα λίγα του watt για τελικό.
Τέλος να πω ότι μέχρι στιγμής με τις συμβουλές όλων ότι έχω πάρει είναι φοβερή αγορά και μου έχει ταιριάξει στα γούστα μου. Το πικάπ το roksan, το heed το phon και τώρα τα ηχεία τα Triangle :)

χμ ok απλά το σκευτόμουν σαν μελλοντική αγορά και να έπερνα μια λάμπα και να την έβαζα σε όποιο τελικό καταλήξω. Για να ξαναγυρίσουμε στο σύστημα που θέλω αυτό που σκέφτομαι είναι να αγοράσω έναν τελικό θηρίο με αρκετά ρεύματα και μετά να του βάλω πάνω έναν pro. Σε τι είμαι τόσο λάθος σαν σκέψη ώστε να δέχομαι ειρωνείες σε αυτό που γράφω όπως έγινε ποιο πάνω αν και τώρα αυτά τα δύο μηνύματα διαγράφτηκαν? Στα χαρακτηριστικά που περιγράφω το vincent είναι μέσα αλλά αυτό με την κατασκευή κίνας με προβληματίζει.
Σίγουρα θα ακούσω και τον densen μια και είναι στα λεφτά μου και μου αρέσει γενικά σαν εταιρεία αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι τα λίγα του watt για τελικό.
Τέλος να πω ότι μέχρι στιγμής με τις συμβουλές όλων ότι έχω πάρει είναι φοβερή αγορά και μου έχει ταιριάξει στα γούστα μου. Το πικάπ το roksan, το heed το phon και τώρα τα ηχεία τα Triangle :)

Αν προσανατολίζεσαι σε λάμπα άκου τους Τσακιρίδηδες (γιατί τέτοιες εποχές πρέπει να ενισχύουμε τον τόπο μας) αλλά δώσε μιά ευκαιρία και στα Copland. Ξεφεύγουν στην τιμή, αλλά μπορεί ο Ορφέας να έχει κάποιο εκθεσιακό κομμάτι, ανταλλαγή κλπ. Μην το σκέφτεσαι για τα watt του Densen. Φτάνουν και περισσεύουν.

τα copland παίζουν πάνω από τα 3 χιλιάρικα δύσκολο να βρω κάτι σε καινούργιο που θέλω. Αρα στην λίστα μου παραμένουν αυτά τα δύο μέχρι στιγμής το

- Vincent sp 331-MkII
- Densen B-310+

περιμένω και άλλες προτάσεις σας :)

για primare A 30.2 και naim 155xs τι γνώμη έχετε? Αυτοί οι τελικοί πάντα ματσάρουν με τους αντίστιχους pre δικούς τους?

πέρσι στην έκθεση τα ηχεία σου έπαιζαν me NAIM. ξεκούραστος και ανοιχτός ήχος απο οσο θυμαμαι.
με την ηλεκτρονικη και "βρωμικη" μουσικη λογικα θα κολλαει.

Τεχνικά ποιές είναι οι αδυναμίες μια λάμπας δλδ θέλουν αλλαγές συχνά? έχουν άλλους περιορισμούς? Και μουσικά ποιες είναι οι αδυναμίες τους αν υπάρχουν τέτοιες? Και τα τσακριίδης μπορούν να ματσάρουν με ποιους pro? Να ρωτήσω ακόμα ένας ολοκληρωμένος 1500-2000 ευρώ θα είναι καλύτερη λύση από ένα σύστημα pro τελικού 3500-4000 το ζεύγος?
Η σκέψη μου είναι να έχω έναν τελικό με πολύ ρεύμα απλά για να δίνει το 100% και στις χαμηλές εντάσεις αν κάνω λάθος πείτε μου.

Eγώ νομίζω ότι απλά είναι υπερβολή να δώσεις 3500-4000 ευρώ σε ενισχυτικά για να σπρώχνουν ένα ηχείο των 1300. Σίγουρα καλύτερα θα παίξει το ηχείο αλλά και πάλι υπερβολή μου φαίνεται. Όχι πως εγώ κάνω καλύτερα στις δικές μου επιλογές βεβαίως βεβαίως... Μετά με τόσο κιριλάτο σετ ενισχυτών σε κόβω να ψάχνεσαι για νέα ηχεία ακόμα δεν τα πήρες :)

Αφου κοιτάς στην ομπρέλα Ορφέας γιατι δεν πας να τα ακούσεις ο ιδιος και να κρίνεις? Μεταξύ ιδιων προδιαγραφών μηχανών ενός ολοκληρωμένου και ενός σετ προ και τελικού ο ολοκληρωμένος υπερτερεί διότι πρωτον απαλλάσεσαι απο μία σύνδεση κακωδίου μεταφοράς σήματος (το καλλίτερο καλώδιο είναι το μη καλώδιο), η ισχύς γιατί να είναι καλλίτερη στον τελικό αν ο ολοκληρωμένος είναι καλοσχεδιασμένος και σωστά υλοποιημένος. Στα λ7 που ψαχνεις καλλίτερα κοίτα για οκοκληρωμένο και κο'ιτα λιγο και pathos kai unico.IMHO