Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Ενδιαφέρουσα περίπτωση η κόλλα αυτή.
Εγώ προσπάθησα να κολλήσω την βίδα με το ελαστικό πόδι του πικάπ ώστε να μπορώ να ρυθμίσω και το ύψος ανά κάθε ποδαρακι , αλλά με το βάρος φεύγει και στην ουσία το ελαστικό πόδι ακουμπάει στο κάτω μέρος του πικάπ. Αποτέλεσμα το πικάπ να μην είναι ευθεία και μάλιστα κάτω από το μοτέρ επειδή έχει καπάκι να στηρίζεται στο καπάκι του μοτέρ από εκείνη την πλευρά , και στο ποδαράκι του. Τα 3α στο λινκ του audiolytic άραγε θα είναι ένα βιδα-ποδαρακι ώστε να μπορώ να ρυθμίσω και το ύψος για να το φέρω στα ίσα ? (Μέχρι στιγμής στην μια πλευρά είχα κόλλες Α4 κομμένες η μία πάνω στην άλλη για να πάρει ύψος το πικάπ εκεί που πρέπει.

ΥΓ. Μόλις μου έφερε δώρο ο κολλητός μου ένα κομμάτι μάρμαρο , 4-5cm πάχος , ακριβώς στις διαστάσεις του επίπλου μου για να βάλω επάνω το πικάπ !!

αυτό πρέπει να ζυγίζει κάπου στα 30kg
το σηκώνει το έπιπλο στο ύψος του πικάπ που είναι πάνω πάνω;;

Βλαδίμηρε ναι, άνετα. Το έχω ήδη τοποθετήσει (χωρίς το πικάπ).
Το πικάπ το έχω στο γραφείο με βγαλμένα ποδαράκια μέχρι αν δω τι θα κάνω...έχω χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί ο ενισχυτής μου :/

Καλησπέρα παιδιά ! Η παραγγελία από το thakker έκανε μία εβδομάδα ακριβώς...Πέμπτη παρήγγειλα και την Πέμπτη (προχτές) ήταν στην πόρτα μου στην Ξάνθη πριν το μεσημέρι! Εντυπωσιακό!
Η κεφάλοβελόνα φαίνεται εντυπωσιακή...ωραία συσκευασία, ωραίο headshell ,η ποιότητα κάνει μπαμ, η βελονιτσα ίσα που φαίνεται με το μάτι...

Για ποδαράκια του πικάπ ετοιμάζομαι για πατέντα στα δικά του και αν πετύχει , πέτυχε. Αλλιώς πάμε για κάτι άλλο...

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι ακόμα δεν έχω νέα για τον ενισχυτή μου :/ Ελπίζω από Δευτέρα να έχω νέα του...

ΥΓ. Ήρθε και η βελόνα για την p24 της technics αλλά μου κάνει ένα περίεργο που το έκανε και με την παλιά βελόνα και νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα της...μάλλον όμως κάτι παίζει...

Συγκεκριμένα όταν κατεβαίνει ο βραχίονας στο πλατό η βελόνα πατιεται πολύ , με αποτέλεσμα το σώμα της κεφαλής να ακουμπάει στο πλατό. Μάλλον δεν είναι πρόβλημα της "ανάρτησης" της βελόνας αφού το κάνει και με την καινούργια... Ίσως είναι θέμα ζυγισματος γιατί δοκίμασα με το βάρος της ΑΤ95ΕΧ που αν και από 2γρ που το είχα το πήγα στο 1 πάλι έβρισκε ελαφρώς.....

Όχι, αλλά πόσο έξω να πέφτω από την στιγμή που έχω ζυγίσει τον βραχίονα ;
Δοκίμασα να κατεβάσω κι άλλο το βάρος του βραχίονα για δοκιμή και όντως βελτιώθηκε η κατάσταση αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι έτοιμος να σηκωθεί προς τα πάνω ( να τον τραβήξει δηλαδή το αντίβαρο του )..

Από χτες προσπαθώ να κάνω πατέντα με τα ποδαράκια και σήμερα την ολοκλήρωσα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Σίγουρα δεν είναι και το πιο όμορφο αλλά ευτυχώς δεν φαίνεται.
Τα ποδαράκια της φωτογραφίας είναι τα πίσω, τα μπροστινά είναι κάπως πιο όμορφα.

Σημάδια έχει ότι έκατσαν όπως θα ήθελα , χωρίς να βρίσκει το καπάκι κάτω από το μοτέρ στο δάπεδο , έχουν ελαστικότητα για απορρόφηση κραδασμών τοσο-οσο κατά την γνώμη μου και φυσικά το πικάπ το μέτρησα με αλφάδι κάθεται πλέον τέρμα ίσια !
Θα φανεί στην πράξη όταν με το καλό έρθει ο ενισχυτής μου , ο οποίος όπως φαίνεται στην φωτογραφία λείπει...

Με την ευκαιρία που είχα το πικάπ στο γραφείο, του έβαλα στις τρυπουλες του μοτέρ λίγο λάδι, και λίγο γράσο λευκού λιθίου σε κάποια σημεία στα γρανάζια που είχε ξεραθεί το παλιό.

Φαίνεται να δουλεύει καλά, ετοίμασα και την VM95ML πάνω στο headshell της , και μένει να έρθει ο ενισχυτής μου για να την ρυθμίσω στο πικάπ και να απολαύσω το συστηματακι μου :)

Ναι... Το τέρμα κάτω είναι φελος.
Ευχαριστώ πάρα πολύ !! :)
Μόλις έχω νεότερα από τον ενισχυτή θα ενημερώσω

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Μετά από τις αλλαγές που έκανα στα ποδαράκια αλλά και τα μάρμαρα που έβαλα , καθώς και την καινούργια κεφάλοβελόνα που ακόμα δεν έχει πατήσει σε δισκο,εν αναμονή του αναβαθμισμένου μου ενισχυτή τον οποίο πρώτα ο Θεός θα παραλάβω αύριο.
Έγιναν κάποιες επισκευές, καθαρισμός διακοπτών κτλ , αναβάθμιση του phono stage αλλά και στο σύνολο του μηχανήματος καθώς και στο κύριο τροφοδοτικό. Μόλις παραλάβω και ακούσω , θα σας ενημερώσω αναλυτικότερα.

Από τον χρόνο καθώς και από την εξυπηρέτηση του καταστήματος δηλώνω πολύ ικανοποιημένος ! Εν αναμονή και των αποτελεσμάτων που πιστεύω θα είναι πολύ θετικά.

Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσω και με τον τεχνικό για περισσότερες στις αλλαγές αλλά και για τον ενισχυτή όπου και θα ενημερώσω για να υπάρχει στο "αρχείο

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Την VM95ML

αυτή ή η SH είναι καλύτερη ;

και αυτο που μου βγαζει το foobar τι ειναι;
Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 32-bit float / 2 channels (0x3), mix format: 44100 Hz / 32-bit float / 4 channels