Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Ναι, το phono stage στον ενισχυτή μου "αναβαθμίστηκε" και όντως βλέπω νέους πυκνωτές (μουφα china) , wima πυκνωτές επίσης οπότε καταλαβαίνω ότι γίνανε επεμβάσεις προς το καλύτερο , αλλά όπως είπαμε ηλεκτρονικά ναι μάλλον πέτυχε αλλά όχι ηχητικά ! Όποτε ναι, είναι ξεκάθαρα θέμα του phono stage.

AUDIOLYTIC όχι δεν μου είπε. Τον ρώτησα συγκεκριμένα " αν βγάζαμε τους πυκνωτές που μου βάλατε και βάζαμε ακριβότερους, καλύτερους δεν θα είχαμε κάποια βελτίωση" παίρνοντας καταφατική απάντηση "όχι , όχι "

Τι να πω , μόλις ετσειλα μέιλ περιγράφοντας όλα τα παραπάνω αναλυτικά και ζητώντας ξεκάθαρα να τον ξανά δει τον ενισχυτή , εκδηλώνοντας μάλιστα την πρόθεση μου να πληρώσω επιπλέον προκειμένου να γίνει ο ενισχυτής ηχητικά όπως ήταν αν όχι καλύτερος.

Phono stage όπως προείπα παιδιά δεν γνωρίζω κάποιον στην Ξάνθη που να έχει για να δανειστώ δυστυχώς...

Προηγουμενως ο ηχος με το πικαπ σου ηταν κοντα με τον ηχο απο αλλες πηγες ;

Ναι , οχι απόλυτα αλλά ήταν πολύ πολύ πιο κοντά απ'οτι τώρα.
Και για να γίνω σαφής , στο phonο κατά τα αυτιά μου πάντα, υπάρχει σαφέστατη μείωση του ηχητικου εύρους συχνοτήτων με αυτό των χαμηλών να ξεχωρίζει αισθητά.
Δεν ξέρω αν είναι οι china πυκνωτές αλλά ναι υπάρχει μείωση σε όλο το φάσμα και ειδικά στα χαμηλά.

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Ναι , οχι απόλυτα αλλά ήταν πολύ πολύ πιο κοντά απ'οτι τώρα.
Και για να γίνω σαφής , στο phonο κατά τα αυτιά μου πάντα, υπάρχει σαφέστατη μείωση του ηχητικου εύρους συχνοτήτων με αυτό των χαμηλών να ξεχωρίζει αισθητά.
Δεν ξέρω αν είναι οι china πυκνωτές αλλά ναι υπάρχει μείωση σε όλο το φάσμα και ειδικά στα χαμηλά.

τι να πω δεν ξέρω... μπορεί να έχει και δίκιο ο east..
γράψε διεύθυνση με πμ να σου στείλω μόλις μπορέσω phono και καλώδιο interconnect να δοκιμάσεις.
αν δεις ότι με αυτό το πικάπ παίζει καλύτερα, μου το στέλνεις πίσω. (δεν το πουλάω δλδ)
μετά παίρνεις κάποιο ifi ή κάτι άλλο καινούριο ή μεταχειρισμένο
θα ξέρεις τουλάχιστον που βαδίζεις και ποιό είναι το πρόβλημα τελικά....

Ο άνθρωπος μου είπε να του τον στείλω να τον δει , πιθανώς λέει στην μεταφορά να παίχτηκε τίποτα με καμία πλακέτα...θα δούμε... Οπότε λέω να του τον στείλω , με την ευκαιρία θα του πω να βάλει και σοβαρούς πυκνωτές και βλέπουμε μετά αν πάλι δεν αλλάξει κάτι δοκιμάζω μετά το phono stage. Ευχαριστώ πάρα πάρα Vlad , ειλικρινά το εκτιμώ απίστευτα και είμαι υπόχρεος. Αν κάποια στιγμή βρεθείτε Ξάνθη, ξέρετε :)

Για να δούμε λοιπόν... Πάλι έξοδα και τρέξιμο και αναμονή αλλά τι να κάνω... Ειλικρινά έχω ξενερώσει με τον ενισχυτή εκεί που έλεγα θα λιώνω στους δίσκους ούτε ένα ολόκληρο τραγούδι δεν ακούω και τον σβήνω

Ο άνθρωπος μου είπε να του τον στείλω να τον δει , πιθανώς λέει στην μεταφορά να παίχτηκε τίποτα με καμία πλακέτα...θα δούμε... Οπότε λέω να του τον στείλω , με την ευκαιρία θα του πω να βάλει και σοβαρούς πυκνωτές και βλέπουμε μετά αν πάλι δεν αλλάξει κάτι δοκιμάζω μετά το phono stage. Ευχαριστώ πάρα πάρα Vlad , ειλικρινά το εκτιμώ απίστευτα και είμαι υπόχρεος. Αν κάποια στιγμή βρεθείτε Ξάνθη, ξέρετε :)

Για να δούμε λοιπόν... Πάλι έξοδα και τρέξιμο και αναμονή αλλά τι να κάνω... Ειλικρινά έχω ξενερώσει με τον ενισχυτή εκεί που έλεγα θα λιώνω στους δίσκους ούτε ένα ολόκληρο τραγούδι δεν ακούω και τον σβήνω

καλά μην απογοητεύεσαι! τα έχουν τα βινυλιακά αυτά...
1 ολόκληρο χρόνο παιδευόμουν να ακούσω σωστά ακριβή κεφαλή. οι πρώτες προσπάθειες ήταν πραγματικά για κλάματα!
αν δεν επέμενα στις προσπάθειες και απογοητευόμουν θα την είχα πουλήσει.
θα την βρούμε την άκρη -αργά ή γρήγορα....

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!
Και για να μην αδικήσω κανέναν και ειδικά το κατάστημα που ανέλαβε τον ενισχυτή μου , το οποίο όλοι ξέρουμε ότι είναι γνώστες και καλοί στη δουλειά τους θέλω να διευκρινίσω ότι όλα μπορούν να συμβούν και στις καλύτερες οικογένειες και πώς μπορώ να δεχτώ το γεγονός ότι κάτι μπορεί να μην πήγε όπως θα το θέλαμε ή θα το θέλανε και ότι μπορεί το οτιδήποτε να ξέφυγε η ακόμα και να μη ταίριαξε στο σύστημα μου και αν υπάρχει φυσικά καλή θέληση όπως φαίνεται μέχρι στιγμής ότι υπάρχει Από πλευράς του καταστήματος εγώ εξακολουθώ να είμαι θετικός ειδικά εφόσον στη μέση μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!
Και για να μην αδικήσω κανέναν και ειδικά το κατάστημα που ανέλαβε τον ενισχυτή μου , το οποίο όλοι ξέρουμε ότι είναι γνώστες και καλοί στη δουλειά τους θέλω να διευκρινίσω ότι όλα μπορούν να συμβούν και στις καλύτερες οικογένειες και πώς μπορώ να δεχτώ το γεγονός ότι κάτι μπορεί να μην πήγε όπως θα το θέλαμε ή θα το θέλανε και ότι μπορεί το οτιδήποτε να ξέφυγε η ακόμα και να μη ταίριαξε στο σύστημα μου και αν υπάρχει φυσικά καλή θέληση όπως φαίνεται μέχρι στιγμής ότι υπάρχει Από πλευράς του καταστήματος εγώ εξακολουθώ να είμαι θετικός ειδικά εφόσον στη μέση μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...

μα έχω ακούσει δουλειά τους σε σετ προ-τελικού και μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω.

Ναι, το πιστεύω για αυτό και τους επέλεξα γιατί ξόδεψα πραγματικά πολύ χρόνο πριν αποφασίσω. Όπως προείπα τυχαίνουν όλα, ειδικά όταν υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας.
Εν αναμονή λοιπόν , θέλω να είμαι αισιόδοξος...

Μόλις δοκίμασα , πολύ περισσότερο.

Πολυ περισσότερο; στην θέση του ενισχυτή στο phono; αλλα χωρίς να ειναι συνδεμενα τα rca στο πικάπ;
Αλλες πηγές έχεις δοκιμάσει; δηλαδή πχ στο tape αλλα χωρίς να παίζει; αμα βγάζει και εκεί φύσημα που κανονικά δεν πρέπει να βγάζει, τονιζω χωρίς να είμαι τεχνικός, νομίζω κατι εχει παει στραβά στην αναβάθμιση του ενισχυτη σου.
Οταν στο στηλανε η συσκευασία πως ήταν; τον ειχανε πακεταρει καλα; να ειναι ασφαλές σε κραδασμούς;

Η συσκευασία ήρθε άψογη , μάλιστα για να μην έχω μπερδέματα την έβγαλα πρώτου ανοίξω φωτογραφίες γύρω γύρω !
Στο tape και στο radio , είτε συνδεδεμένες συσκευές είτε όχι , δεν βγάζει καθόλου ,.η σχεδόν καθόλου φύσημα. Αν δεν είναι στο μηδέν είναι πάρα πάρα πολύ κοντά του !

Ωραια tape και ραδιο δεν βγάζει φύσημα μα, αλλα βγάζει στο phono οκ και εμενα βγάζει αλλα οχι πολύ ελάχιστο βγάζει που πιστεύω είναι φυσιολογικό.
Να μου πεις έδωσε καλή ιδέα ο φίλος ποιο πάνω θα βγάλω και εγω τα rca απο το πικαπ έτσι απο περιέργεια.
Να δω τι παίζει. Παντος για πληροφορία και σε εναν φίλο μου που εχει εξωτερικό phono της Vincent και εκείνου οταν ειναι στην θέση phono του βγάζει φύσημα.
Βεβαια εσυ εχεις θέμα που δεν βγάζει τα μπάσα που άκουγες πριν.

Είναι αρκετά μεγάλο το φύσημα, μάλιστα από τη στιγμη που το αναφέρατε το ακούω και σε τραγούδια που πχ παίζει πολύ χαμηλά η ορχήστρα. Όταν παίζει κανονικά μη μουσική το καλύπτει.

Δείτε και βιντεάκι, μετά πάντα αποσυνδεδεμεμα πίσω από τον ενισχυτή....
https://youtu.be/PiNryttWsHQ

Και ναι, φυσικά επιμένω απόλυτα και κάθετα ότι ηχητικά ο ενισχυτής είναι χειρότερος από πριν. Ότι του λείπει εύρος σε όλες σχεδόν τις συχνότητες σε σχέση με πριν και ειδικά στα μπάσα , στις χαμηλές και συγκεκριμένα , έχει μπάσα φυσικά δεν ακούγεται λες και παιζω από tweeter και το γουφερ των ηχείων κουνιέται όταν ανεβάζω ένταση , αλλά λείπει αυτή η χαμηλή συχνότητα που με χτυπούσε στο στομάχι πριν ενώ καθόμουν στον καναπέ. Αυτό λέγαμε με τον κολλητό μου , ότι πλέον δεν χτυπάει στο στομάχι. Ακούγεται το ξέρω μπάσο της μπότας πχ των drums , όχι το ζουμερο χαμηλοτονο και βαθύ ζεστό του μπάσου (οργάνου) αν μπορώ κάπως έτσι να το εξηγήσω.

Και φυσικά κάποιος άσχετος ή ίσως και κάποιος που δεν άκουγε πριν τον ενισχυτη θα πει ότι αυτή τη στιγμή παίζει μια χαρά, και ναι , παίζει μια χαρά , αλλά χειρότερα ξεκάθαρα από πριν και σίγουρα όχι τόσο μια χαρά ώστε να ακούω με τις ώρες δίσκους και να θέλω να ανεβάσω την ένταση όλο και πιο πολύ όπως πριν.

Από το ΣΚ έχω τακτοποιήσει όλους τους δίσκους και καννδεννμπαινω στη διαδικασία να ακούσω βινύλιο πραγματικά δεν μαρεσει αυτό που ακούω και έχω ξενερώσει...

Περιμένω να δω τι θα μου πουν από το κατάστημα και θα ενημερώσω την άδεια εδώ

Την παρέα εδώ *
Ξερό μπάσο *
Και άλλα που εντόπισα , ζητώ συγγνώμη για την αυτόματη διόρθωση του κινητού... Δεν με αφήνει από κινητό να κάνω και επεξεργασία τα μηνύματά μου :)

Καλημέρα σε όλους δεν είπα :)

Κοιτα ναι σε καταλαβαίνω εσυ ξέρεις καλύτερα το σύστημα σου αρα ο κριτής για το σύστημα σου είσαι εσύ και μονο και τι σε ευχαριστεί.
Το λεω γιατί στέκομαι εκεί που λες οτι τωρα εχει μπάσα φυσικά.
Θα σου πω την εμπειρία μου, χωρίς να θέλω να σου αλλάξω την γνώμη σου.
Πριν κατι μήνες ένας καλός φίλος μου είχε δανείσει κάτι καλωδια βραχίονα για δοκιμή τα 7n, εγω φορούσα τα canare στον βραχίονα που βγάζουν μπάσα μάλλον να το πω καλύτερα πλούσιο χαμηλό. Λοιπόν βάζω το 7n βραχιονα και αρχίζω και ακουω μουσικη άστρωτο το καλώδιο μετα απο ωρες στρωθηκε.
Στην αρχή ξενέρωσα με το καλώδιο το συζηταγα με τον φίλο και έλεγα οσο μπορούσα να εξηγήσω τι άκουγα.
Σε εμενα στο συστημα μου που έχω και μπασατα ηχεια focal aria 926 δεν μου έβγαζε το μπάσο και το χαμηλο το πλούσιο αυτο να γεμίζει να το πω λαϊκά γέμιζε τον χώρο.
Το έβγαζε ποιο σφιχτο ποιο γρήγορο δηλαδή βαραγε η μποτα και ηταν να το πω σφιχτή μου ακουγόταν ποιο σωστά δεν πλαδιαζε να το πω ετσι πιστεύω να με καταλαβαίνεις το πως τα γράφω.
Στον φίλο που ανέφερα ποιο πάνω με το phono Vincent δν

Κοιτα ναι σε καταλαβαίνω εσυ ξέρεις καλύτερα το σύστημα σου αρα ο κριτής για το σύστημα σου είσαι εσύ και μονο και τι σε ευχαριστεί.
Το λεω γιατί στέκομαι εκεί που λες οτι τωρα εχει μπάσα φυσικά.
Θα σου πω την εμπειρία μου, χωρίς να θέλω να σου αλλάξω την γνώμη σου.
Πριν κατι μήνες ένας καλός φίλος μου είχε δανείσει κάτι καλωδια βραχίονα για δοκιμή τα 7n, εγω φορούσα τα canare στον βραχίονα που βγάζουν μπάσα μάλλον να το πω καλύτερα πλούσιο χαμηλό. Λοιπόν βάζω το 7n βραχιονα και αρχίζω και ακουω μουσικη άστρωτο το καλώδιο μετα απο ωρες στρωθηκε.
Στην αρχή ξενέρωσα με το καλώδιο το συζηταγα με τον φίλο και έλεγα οσο μπορούσα να εξηγήσω τι άκουγα.
Σε εμενα στο συστημα μου που έχω και μπασατα ηχεια focal aria 926 δεν μου έβγαζε το μπάσο και το χαμηλο το πλούσιο αυτο να γεμίζει να το πω λαϊκά γέμιζε τον χώρο.
Το έβγαζε ποιο σφιχτο ποιο γρήγορο δηλαδή βαραγε η μποτα και ηταν να το πω σφιχτή μου ακουγόταν ποιο σωστά δεν πλαδιαζε να το πω ετσι πιστεύω να με καταλαβαίνεις το πως τα γράφω.
Στον φίλο που ανέφερα ποιο πάνω με το phono Vincent οταν ηρθε σπιτι μου και ακουσε μου λέει έχεις χάσει μπάσα, μα του λεω νατο εκεί είναι το μπασο απλα το βγάζει διαφορετικά, της γυναικας μου πχ δεν την άρεσε σε σχεση με το καναρε που βαραγε κάργα μπάσο
Αλλα την σκηνή που έβγαζε το 7n δεν το εβγαζε το καναρε. Βέβαια με λύπη μου το εδωσα πίσω το 7n και είμαι με το καναρε που ειναι καλωδιαρα κακά τα ψέματα.
Στο διαταφτα είναι ο καθένας το πως αντιλαμβάνεται την μουσική και τι τον ευχαριστεί.
Δηλαδή πχ ο τεχνικος που σου εκανε τις εργασίες μπορεί να σου πει έτσι που στο έφτιαξα είναι σωστός ο ηχος το θέμα φιλε μου ειναι τι ευχαριστεί εσένα να ακούς και ας είναι λέμε σε εισαγωγικα λάθος ο ηχος.
Σε ευχαριστεί εσενα; απολαμβανεις μουσική; αυτο αρκεί ότι και να πει ο καθένας.
Ελπίζω να μην ξέφυγα με το σεντονι που έγραψα

Καταλαβαίνω τι μου λες απόλυτα , και πολύ πιθανό να είναι έτσι γι'αυτό και δεν κατηγορώ τον τεχνικό , κάθε άλλο . Ξεκαθάρισα σχετικά πιο πάνω για αυτό το θέμα για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Το θέμα είναι ότι τεχνικά λογικά ναι πέτυχε αλλά όχι ηχητικά ζ τουλάχιστον στα αυτιά μου είναι φτωχό αυτό που ακούω, ίσως τον έκανε πιο γρήγορο τον ενισχυτή αλλά εμένα αυτό στα αυτιά μου δεν μπορεί να ακουστεί...
Και επίσης δεν έκανα καμία άλλη αλλαγή εγώ εκτός του ενισχυτή...

εν αναμονή για νέα από το κατάστημα...

Λέτε ότι τα καλώδια μπορούν να κάνουν τόση διαφορά ώστε να τκ αντιλαμβάνεται το αυτί ;