Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Οταν ενα σύστημα είναι καλά στημένο οτι αλλαγή κάνεις έστω και μικρή μπορεί να ακούσεις διαφορετικά, πιστεύω ναι το αυτί ακουει τι μικρές διαφορές.
Να σου πω ενα παράδειγμα; και αμα σου χαλάω το θέμα σου μπορείς να το πεις.
Εγω στο πικαπ μου της project είχα πάνω στο πλατό της clear audio το λεγόμενο χαρμοναιζερ μου έβγαζε πολύ ωραίο ήχο λεπτομέρεια αλλά κάπου ήταν στα χαμηλά λιγο αδύναμο πολύ λίγο.
Οταν ο βλαδημιρος μου έφερε φελλολαστιχο άλλαξε εντελώς ο ηχος, τι εδωσε θα με ρωτήσεις εδωσε πλούσιο χαμηλό μπάσα ογκο.
Οταν δοκιμαζαμε διάφορα σε πάχος στο σύστημα μου, του βλαδημιρου του αρεσε αρκετά το πάχος με 3 χιλιοστά τι χιλιοστά!! Νομίζω χιχι
Ξερεις φίλε εθνικ τι όγκο εβγαζε; βαραγε η μποτα είμαι απόσταση γυρω στα 3.5 με 4 μάξιμουμ μέτρα
Σε τιναζε πισω στον καναπέ το ένιωθες στο στομάχι σου σαν να είχες πατήσει στον ενισχυτη το louders θυμασε παλια κατι ενισχυτες το ειχανε αυτό και παιζανε ποιο δυνατα ανεβαζε τα πάντα.
Μετα βάλαμε σε πάχος 2 εμένα μου άρεσε ποιο καλα έπαιζε ποιο καθαρά αν θυμάμαι καλά και του βλαδιμηρου.
Οπότε με ολο αυτο το παράδειγμα αυτή η μικρή αλλαγή ναι την ακουσες στο αυτί.

Εντυπωσιακό ! Και φυσικά δεν χαλάει το θέμα , συζητήσει κάνουμε και για να μένουν πράγματα στο αρχείο και για να μαθαίνουμε όλοι, όχι μόνο για να δίνουμε λύσεις. Έτσι νομίζω :)

Παρεμπιπτόντως εγώ στον ενισχυτή έχω μόνιμα πατημένο το loudness αλλιώς ο ήχος είναι χαλάκι και φτωχός.

Ενδιαφέρον το φελολαστιχο πάντως...αρχίζω να το ψήνω κι εγώ :)

Εμενα επειδή είναι ολοκληρομενος ο ενισχυτης δεν έχει ούτε loudness ούτε να ρυθμισω πριμα, ουτε μπάσα. Ειναι έτσι οπως ειναι.
Γενικά ναι θέλει πειραματισμους άλλοι δεν βγαίνουν σε καλό ήχο άλλοι τον βελτιώνουν έστω και λίγο, αλλα αυτό το λιγο πίστεψε με ειναι απολαυστικό και εννοώ φτηνές βελτιώσεις δεν λέω να δίνεις ενα κάρο λεφτά γθα ακούσεις έστω και κάτι παραπάνω.
Το εννοώ οικονομικά γιατί ειναι δύσκολα τα πράγματα γενικά

Μόλις δοκίμασα , πολύ περισσότερο.

Άρα προέρχεται από τον ενισχυτή και όχι από το πικαπ.
Πολύ περίεργο να έχει τόσο πολύ.
Αυτό δεν είναι φύσημα, είναι ανεμοστρόβιλος.

Έχεις εικόνα αν/πως ακουγόταν το φύσημα του πικαπ πριν την επισκευή;

Άρα προέρχεται από τον ενισχυτή και όχι από το πικαπ.
Πολύ περίεργο να έχει τόσο πολύ.
Αυτό δεν είναι φύσημα, είναι ανεμοστρόβιλος.

Έχεις εικόνα αν/πως ακουγόταν το φύσημα του πικαπ πριν την επισκευή;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής όχι , βασικά δεν θυμάμαι καν να είχε φύσημα γιατί τους ίδιους δίσκους ακούω και τώρα με πριν και σε σημεία που παίζει χαμηλά.η ορχήστρα η κάνει παύση δεν θυμάμαι να άκουγα φύσημα. Όποτε για να είμαι δίκαιος δεν λέω πως δεν υπήρχε , αλλά δεν πρέπει να υπήρχε σε τέτοιο βαθμό.

...
Παρεμπιπτόντως εγώ στον ενισχυτή έχω μόνιμα πατημένο το loudness αλλιώς ο ήχος είναι χαλάκι και φτωχός.
...:)

To loudness δυναμώνει τα μπάσα στις χαμηλές εντάσεις, γιατί δεν ακούμε γραμμικά.
Η ακουστική επίδραση του, αφαιρείται σταδιακά όσο ανεβαίνει η στάθμη του ήχου.

https://www.extron.com/article/loudnesscontrol_ts

Θα το δοκιμάσω και χωρίς λάθος μόλις πάω σπίτι παιδιά. όντως το πρόσεξα και εγώ ότι όσο ανεβαίνει η ένταση απαλείφεται σιγά-σιγά το loudness.
Λοιπόν τα νέα σε πρώτη φάση είμαι μάλλον θετικά από το κατάστημά μου ζήτησαν να του στείλω τον ενισχυτή να τον δούνε και μάλιστα με ζήτησαν με δικά τους έξοδα κάτι το οποίο αρνήθηκα γιατί όπως είπα και το εννοώ δεν θέλω να έχουνε χασούρα οικονομικά απλά να με ικανοποιήσει το ηχητικό αποτέλεσμα και εν τέλει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.

Για να δούμε λοιπόν...
με την ευκαιρία θα του ζητήσω να αντικαταστήσει και τους πυκνωτές με επώνυμους κατάλληλος για μουσική και ας πληρώσω κάτι παραπάνω

Θα το δοκιμάσω και χωρίς λάθος μόλις πάω σπίτι παιδιά. όντως το πρόσεξα και εγώ ότι όσο ανεβαίνει η ένταση απαλείφεται σιγά-σιγά το loudness.
Λοιπόν τα νέα σε πρώτη φάση είμαι μάλλον θετικά από το κατάστημά μου ζήτησαν να του στείλω τον ενισχυτή να τον δούνε και μάλιστα με ζήτησαν με δικά τους έξοδα κάτι το οποίο αρνήθηκα γιατί όπως είπα και το εννοώ δεν θέλω να έχουνε χασούρα οικονομικά απλά να με ικανοποιήσει το ηχητικό αποτέλεσμα και εν τέλει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.

Για να δούμε λοιπόν...
με την ευκαιρία θα του ζητήσω να αντικαταστήσει και τους πυκνωτές με επώνυμους κατάλληλος για μουσική και ας πληρώσω κάτι παραπάνω

Ζητησε για το phono nichicon muse ή fine gold οπου εχει ηλεκτρολυτικους. Υπαρχουν βεβαια κι αλλοι καλοι ( ELNA SILMIC, Rubycon Black Gate ......) , αλλα κρινοντας απο το τι ΔΕΝ σου αρεσε αυτοι ειναι μαλλον προς την κατευθυνση που ψαχνεις, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ειναι θεμα πυκνωτων. Για polypropylene film capacitors υπαρχουν πολλοι καλυτεροι απο τους wima. Ρωτησε τι εχουν.

Ζητησε για το phono nichicon muse ή fine gold οπου εχει ηλεκτρολυτικους. Υπαρχουν βεβαια κι αλλοι καλοι ( ELNA SILMIC, Rubycon Black Gate ......) , αλλα κρινοντας απο το τι ΔΕΝ σου αρεσε αυτοι ειναι μαλλον προς την κατευθυνση που ψαχνεις, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ειναι θεμα πυκνωτων. Για polypropylene film capacitors υπαρχουν πολλοι καλυτεροι απο τους wima. Ρωτησε τι εχουν.

Ευχαριστώ πολύ audiοlytic για τις πληροφορίες. Από ψάξιμο κι εγω στους nichicon fg ή elna silmic ii κατέληξα αλλά αφού λες και για τους muss , θα του πω σίγουρα να τους αλλάξει και αυτό να μην είναι το θέμα. Λες να είναι ακριβή υπόθεση;

Ο ενισχυτής σήμερα έφυγε και Παρασκευή πρωί πρωί θα βρίσκεται Αθήνα.

Αξίζει να αναφέρω πως από το κατάστημα μου ειπαν να τον στείλω με όποιον τρόπο θέλω και με χρέωση δική τους κάτι το οποίο όπως προείπα αρνήθηκα.
Ελπίζω να εντοπίσουν αυτή τη μικρή (φαντάζομαι) αλλά σημαντικη για μένα λεπτομέρεια και να πάνε όλα καλά... Να ξανά νιώθω τκ μπάσο στο στομάχι όπως πριν...

Λες να είναι ακριβή υπόθεση;
Οι ηλεκτρολυτικοι θα ελεγα οχι. Για τους film ρωτησε αν εχει κατι αλλο εκτος wima και σε ποιες τιμες .Αυτοι ειναι πιο ακριβοι γενικα.

Καλοι και οχι πολυ ακριβοι θα ελεγα οι solen.
Oi BENNIC (Taiwan) επισης πολυ καλοι,και σε λογικες τιμες.

Ευχαριστώ audiolytic! Σκέφτομαι μήπως ένα μέρος του "προβλήματος" είναι ότι λόγω των τέτοιου τύπου πυκνωτών ο ενισχυτής έγινε πολύ γρήγορος και γι'αυτό δεν μου αρέσει...
Θα δούμε..

Περίπου αυτό εννοούσα για να είμαι ειλικρινής. Ότι το μπάσο είναι πιο γρήγορο και δεν έχει έκταση..
Μπουπ μπουπ μπουπ αντί για μπουυυουυμπ μποουυουμλ

Αν μπορώ κάπως έτσι να το εξηγήσω...μπορεί να γελάτε βέβαια τώρα... (Εδώ εγώ γελάω 😂 )

Το σημαίνει γρήγορος ενισχυτής ;

Αφού έχεις επαφή με τη ζωντανή μουσική, φαντάσου μία ντράμς. Πόσο γρήγορα ανεβαίνει μία κορύφωση και πόσο ελεγχόμενα σβήνει, ανάλογα με τον τρόπο που παίζει ο μουσικός. Δεν υπάρχει λέπτυνση όμως. Αλλά ούτε και βαρύς, χαλαρός, απροσδιόριστος ήχος.
Όσο πιο κοντά σε κάτι τέτοιο παίζει το σύστημα σου, τόσο πιο σωστό είναι.
Στο λέω, για να έχεις μία ιδέα περίπου τι να ψάχνεις.
Στην πράξη ακόμα και πολύ μεγάλα, πανάκριβα συστήματα, είναι ζήτημα αν μπορούν να πλησιάσουν αυτό το ιδανικό.

Ευχαριστώ audiolytic! Σκέφτομαι μήπως ένα μέρος του "προβλήματος" είναι ότι λόγω των τέτοιου τύπου πυκνωτών ο ενισχυτής έγινε πολύ γρήγορος και γι'αυτό δεν μου αρέσει...
Θα δούμε..

Αλλο γρηγορος και αλλο στεγνος με ελλειψη εκτασης/αρμονικων. Δεν ακουσα τον ενισχυτη/συστημα σου για να εχω μια αποψη. Ξερω ομως οτι αυτα που περιγραφεις μπορουν να συμβουν ΚΑΙ με πυκνωτες αλλα δεν ξερω αν στην περιπτωση σου ειναι λογω αυτων. Επειδη ομως λες οτι το προβλημα αφορα το phono κυριως ισως να εχει βαση.