Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Καλησπέρα σε όλους ! Από την Πέμπτη έχω τον ενισχυτή στα χέρια μου και τον έχω λιώσει στις δοκιμές !

Η συνολική απόδοση και λειτουργία του φαίνεται καλύτερη. Έκαναν πολλές προσθήκες και αλλαγές σε εξαρτήματα και πυκνωτές. Θα ανεβάσω φωτό πριν (μπλε taiwan πυκνωτές) και μετά (μαύροι Japan). Οφείλω να ομολογήσω πως κάνανε αρκετή δουλειά και έμεινα ευχαριστημένος και από την εξυπηρέτηση αλλά... Ξεκάθαρα ο ενισχυτής έχει χάσει μπάσα ! Αυτή τη γλύκα , το χτύπημα στο στομάχι το ζεστό - γλυκό όμορφο μπάσο πάει... Ξερό και στεγνό το μπάσο πλέον, μάλιστα για να το νιώσω έχω σχεδόν τέρμα το bass...Που μίλησα στο τηλέφωνό μου είπανε ότι πιθανώς αυτό που άκουγα άσχετα με το ότι μου άρεσε να ήταν λάθος καθώς όλοι οι πυκνωτές ήταν σε πολύ καλή κατάσταση ( το πιστεύω ) και απλώς μου φαίνεται και πύργοι αυτό που ακούω... Η αλήθεια είναι όμως πως...δεν μου αρέσει τελικά....

Δια πιστωσα λοιπόν πως σε ηλεκτρολυτικους αλλάχτηκαν οι περισσότεροι , όμως όλοι όσοι τοποθετήθηκαν , ακόμα και στο phono stage (στο οποίο μπήκαν επίσης και wima) είναι μάρκας μάλλον μ'εκαψες... Δεν τις έχω ακούσει ποτέ δηλαδή... Συγκεκριμένα Sancon και SAMWHA

Στο Radio και στο tape τα μπάσα έχουν παραμείνει άψογα , οπότε θεωρώ πως μάλλον είναι ξεκάθαρα θέμα phono stage.

Και ρωτώ,θεωρείτε πως υπάρχει πιθανότητα για τα άσχημα (για εμένα) μπάσα να ευθύνονται οι πυκνωτές που έχουν χρησιμοποιηθεί ; Θεωρείτε πως αν αντικατασταθούν με επώνυμους , audiophile η κάποιο συγκεκριμένο άλλο μοντέλο θα υπάρξει διάφορα ;

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, το μηχάνημα ΙΣΩΣ να παίζει πιο σωστά , αλλά σίγουρα δεν είναι όμορφος ο ήχος τους στα αυτιά μου , και όχι δεν είναι θέμα συνήθειας καθώς ασχολούμαι με την μουσική από όταν πήγαινα νήπιο με μουσική προπαίδεια και συνέχισα μέχρι το λύκειο με πλήκτρα πιάνο σε ωδείο και σαν φοιτητής με μπάντα...το λέω αυτό καθώς τα αυτιά μου δεν είναι τελείως άσχετα από καλό ήχο.

Ναι, στον ενισχυτή οι άνθρωποι κάνανε δουλειά και μάλλον καλη δουλεια.

Μόνη μου ένσταση τα μπάσα στο πικάπ και οι noname πυκνωτές

Παρακάτω οι φωτογραφίες:

https://imgur.com/gallery/88e6qNw

αν ο δίσκος είναι "καλογραμμένος" (που λέμε) και οι ρυθμίσεις στον βραχίονα/κεφαλή σωστές, ούτε από cdp δεν χάνει το πικάπ.
όχι μόνο στα μπάσα αλλά παντού.
με βάζεις σε σκέψεις για το phono του ενισχυτή σου... τι διάολο.. δεν άκουσε ο ίδιος πριν στον στείλει πίσω;

Εφοσον λες οτι στο tape και στο ράδιο βγάζει μπάσα ο ενισχυτής σου.
Το ποιο πιθανόν είναι στο phono stage.
Το ποιο εύκολο να δανειστείς απο κάπου ενα phono stage να δεις αμα σου βγαζει οταν ακούς πικαπ αμα σου βγάζει μπασα.
Αμα δεν βγαζει μπασα ουτε με το phono stage που θα δοκιμάσεις πας μετα στο πικαπ.
Κατι αλλο το phono αου εχει ρυθμίσεις και για mc κεφαλη; μπας και είναι σε λάθος ρύθμιση;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Φυσικά οι δίσκοι που δοκιμάζω είναι οικείοι , είναι αυτοί που άκουγα και πριν και η κεφαλή είχε τις ρυθμίσεις που είχε και πριν , μετά έβαλα την καινούργια και νομίζω τη ρύθμισα καλα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Ο άνθρωπος μου είπε κάτι λογικό νομίζω, ότι τον μέτρησε τον ενισχυτή (τις συχνότητες του) και ότι είναι στις τιμές που θέλει ο κατασκευαστής. Αυτό που άκουγα τόσο καιρό μπορεί να μου άρεσε αλλά ήταν λάθος κάτι το οποίο διάβασα και σε ξένα φόρουμ που κάνανε αλλαγή σε πυκνωτές. Οι παλιοί διάβασα πυκνωτές δίνουν χαλαρό μπάσο που φαίνεται στα αυτιά μας πιο ωραίο ενώ οι καινούργιοι πιο σφιχτό με αποτέλεσμα να νομίζεις πως χάθηκαν μπάσα.... Πραγματικά δεν ξέρω..

Γνωρίζετε αν αλλάξω τους sancon πυκνωτές που μπήκανε στο phono stage με κάποιους audiophile όπως πχ nichicon fg η elna silmic ii αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι ;;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Φυσικά οι δίσκοι που δοκιμάζω είναι οικείοι , είναι αυτοί που άκουγα και πριν και η κεφαλή είχε τις ρυθμίσεις που είχε και πριν , μετά έβαλα την καινούργια και νομίζω τη ρύθμισα καλα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Ο άνθρωπος μου είπε κάτι λογικό νομίζω, ότι τον μέτρησε τον ενισχυτή (τις συχνότητες του) και ότι είναι στις τιμές που θέλει ο κατασκευαστής. Αυτό που άκουγα τόσο καιρό μπορεί να μου άρεσε αλλά ήταν λάθος κάτι το οποίο διάβασα και σε ξένα φόρουμ που κάνανε αλλαγή σε πυκνωτές. Οι παλιοί διάβασα πυκνωτές δίνουν χαλαρό μπάσο που φαίνεται στα αυτιά μας πιο ωραίο ενώ οι καινούργιοι πιο σφιχτό με αποτέλεσμα να νομίζεις πως χάθηκαν μπάσα.... Πραγματικά δεν ξέρω..

Γνωρίζετε αν αλλάξω τους sancon πυκνωτές που μπήκανε στο phono stage με κάποιους audiophile όπως πχ nichicon fg η elna silmic ii αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι ;;

Το recap δεν είναι ηχητικά κάτι απλό... Ηλεκτρονικά ναι είναι, αλλά ηχητικά όχι... Το τι μετράει ένα μηχάνημα αφορά και μόνο τον κατασκευαστή. Ούτε οι μετρήσεις παίζουν μουσική, ούτε τα ακριβά υλικά... Για να μιλήσω απλά υπάρχουν "high end" συστήματα χτισμένα με πανάκριβες μονάδες άρα και υλικά που αντέχει να τα ακούει κάποιος για μισή ώρα και λιγότερο high end συστήματα που τα απολαμβάνει κάποος για μισή μέρα και ...βάλε. Εφόσον οι ρυθμίσεις στη κεφαλή - κατά την άποψη μου η ΑΤ αποτελεί εξαιρετική επιλογή - είναι σωστές και ματσάρει με τον βραχίονά σου, το recap μάλλον πέτυχε ηλεκτρονικά αλλά απέτυχε ηχητικά. Όπως έχει ξαναειπωθεί και από άλλους εντός του forum όλοι αυτοί οι πειραματισμοί και οι "αναβαθμίσεις" θέλουν αφοσίωση και ώρες ακρόασης προκειμένου να εντοπίσουμε το εάν μας οδηγούν προς το καλύτερο ή όχι... και το ότι είσαι μουσικός αποτελεί μεγάλη βοήθεια για σωστή επιλογή...

Ευχαριστώ για τη απάντηση. Όποτε τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση με δεδομένο πως δεν μπορώ από επαρχία να ξανά στείλω Αθήνα έναν ενισχυτή 15 κιλών και ότι έχω δώσει ένα αξιοσέβαστο πόσο (μεταφορικά και επισκευή μαζί).

Να δοκιμάσω να αλλάξω τους sancon καινούργιους πυκνωτές που μπήκαν στο phono stage με ίδιων χαρακτηριστικών με αυτούς που μου βάλανε αλλά με καλύτερης ποιότητας τύπου audiophile όπως αυτοί που περιέγραψα πιο πάνω ; Και αν όχι τι προτείνετε εκτός του να βγάλω στο σφυρί τον ενισχυτή μου ;

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Ευχαριστώ για τη απάντηση. Όποτε τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση με δεδομένο πως δεν μπορώ από επαρχία να ξανά στείλω Αθήνα έναν ενισχυτή 15 κιλών και ότι έχω δώσει ένα αξιοσέβαστο πόσο (μεταφορικά και επισκευή μαζί).

Να δοκιμάσω να αλλάξω τους sancon καινούργιους πυκνωτές που μπήκαν στο phono stage με ίδιων χαρακτηριστικών με αυτούς που μου βάλανε αλλά με καλύτερης ποιότητας τύπου audiophile όπως αυτοί που περιέγραψα πιο πάνω ; Και αν όχι τι προτείνετε εκτός του να βγάλω στο σφυρί τον ενισχυτή μου ;

πριν τον βγάλεις στο σφυρί , 'κανε αυτά που λέει ο mparaxir

Ρύθμιση για mc όχι δεν έχει και δυστυχώς εδώ Ξάνθη δεν γνωρίζω κάποιον από τον οποίο να μπορώ να δανειστώ phono stage αν και θα το ήθελα πάρα πολύ...δυστυχώς... :(

Με αλλαγή πυκνωτών στο phono stage μου δεν θα αλλάξει κάτι λέτε ;

Ρύθμιση για mc όχι δεν έχει και δυστυχώς εδώ Ξάνθη δεν γνωρίζω κάποιον από τον οποίο να μπορώ να δανειστώ phono stage αν και θα το ήθελα πάρα πολύ...δυστυχώς... :(

αν δυναμώσεις ένταση στην θέση phono και δεν ακούς φύσημα χωρίς να παίζει ο δίσκος, μην πειράξεις τίποτα.. τουλάχιστον όχι ακόμα.
θα έλεγα να πειραματιστείς με τις θέσεις των ηχείων σαν αρχή μήπως κάτι πάει πολύ στραβά που πριν σε ξεγελούσε.
μετά θα εξετάσουμε το πικάπ...
αν τίποτα δεν αλλάξει, θα μου γράψεις την διεύθυνσή σου με πμ να σου στείλω phono να δοκιμάσεις.

Πρώτα απ' όλα μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και εξάντλησε όλα τα εναλλακτικά σενάρια που προτείνουν συμφορουμίτες. Σε ότι τώρα αφορά σε πυκνωτές εάν βρεις π.χ. ERO πράσινους οι οποίοι είναι πάμφθηνοι, μουσικότατοι, αλλά λίγο δυσεύρετοι και με τα χαρακτηριστικά αυτών που άλλαξες θα μπορούσες να κάνεις μια ...δοκιμή.

Παιδιά , σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και vlad ειλικρινά δεν φαντάζεσαι πόσο εκτιμώ την προσφορά σου να με βοηθήσεις για να κάνω δοκιμή. Το θέμα είναι ότι ηχεία πικάπ βελόνα δίσκοι, όλα ήταν όπως πριν. Έχω σχεδόν στο τέρμα τα μπάσα για να πάρω μπάσο πλέον παιδιά και μόλις δοκίμασα αυτό που λέει κ vlad , να ανεβάσω την ένταση στην θέση phono και ναι , ακούγεται φουλ το φφφφφφφφ όταν ανεβάζω σε μια λογική ένταση. Αν δε βάλω τέρμα..θα ανεβάσω αμέσως βιντεάκι....

Δεν λέω τίποτα για φύσημα, στο βίντεο ότι ακούσετε... Υπόψιν επειδή ο ενισχυτής δεν είναι τρελά δυνατός η μέση ένταση που ακούω μουσική σε ικανοποιητική ένταση είναι στην μέση περίπου και λίγο παραπάνω για το πικάπ. Ράδιο παίζει και πιο χαμηλά γιατί βγάζει περισσότερη ένταση...

Με βλέπω να κάνω χρήση της εγγύησης που έχω και να στον στέλνω ξανά καθώς έχω εντοπίσει και δύο τρία ακόμα θεματακια τα οποία τους ανέφερα αλλά δεν με πειράζουν τόσο. Ωστόσο υπάρχουν και συνολικά ο ενισχυτής ναι μεν έχει βελτίωση σε κάποια σημεία του στην πράξη αλλά συνολικά είναι χειρότερος , τόσο που πραγματικά έχω απελπιστει και δεν έχω καν όρεξη να ακούσω δίσκους ζ δεν με τραβάει , δεν μου αρέσει αυτό που ακούω και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα πιστέψτε με, δεν με ξενερώνει το γεγονός πως έχω δώσει κάποια χρήματα αλλά... :/

Για ακούστε λοιπόν τι φύσημα ακούγεται στο phono...

https://youtu.be/26z3aeO6HyQ

Εισαι και επαρχία φτου αμα ήσουν Αθήνα θα σου δανειζα το phono που εχω στην ακρη και καθετε της project phono box s, να δοκίμαζες.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ που προσφερεστε να με βοηθήσετε ειλικρινά το εκτιμώ και είμαι υπόχρεος και το εννοώ ! Το θέμα είναι ότι πλήρωσα για κάτι και εν τέλει το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από πριν. Πλέον παρατηρώ όταν σε κάποια κομμάτια παίζει χαμηλά πχ η ορχήστρα ακούγεται ο τέως φύσημα και εν τέλει δεν υπάρχει μπάσο κάτι το οποίο μόλις επιβεβαίωσα καθώς μου ήρθε φλασια από ένα τραγούδι του duncan mackay το spaggheti smooch το οποίο πριν στείλω τον ενισχυτή το είχα γράψει από πικάπ σε κασέτα και μόλις έκανα δοκιμή μεταξύ κασέτας και πικάπ στο ίδιο τραγούδι... Ναι, στην κασέτα παίζει με βαθιά μπάσα και όχι με στεγνό ήχο. Έχει πιο πολύ βάθος γενικά ο ήχος και είναι πιο όμορφος ξεκάθαρα ! Όποτε είμαι σίγουρος πως είναι phono stage !

Δεν λέω τίποτα για φύσημα, στο βίντεο ότι ακούσετε... Υπόψιν επειδή ο ενισχυτής δεν είναι τρελά δυνατός η μέση ένταση που ακούω μουσική σε ικανοποιητική ένταση είναι στην μέση περίπου και λίγο παραπάνω για το πικάπ. Ράδιο παίζει και πιο χαμηλά γιατί βγάζει περισσότερη ένταση...

Με βλέπω να κάνω χρήση της εγγύησης που έχω και να στον στέλνω ξανά καθώς έχω εντοπίσει και δύο τρία ακόμα θεματακια τα οποία τους ανέφερα αλλά δεν με πειράζουν τόσο. Ωστόσο υπάρχουν και συνολικά ο ενισχυτής ναι μεν έχει βελτίωση σε κάποια σημεία του στην πράξη αλλά συνολικά είναι χειρότερος , τόσο που πραγματικά έχω απελπιστει και δεν έχω καν όρεξη να ακούσω δίσκους ζ δεν με τραβάει , δεν μου αρέσει αυτό που ακούω και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα πιστέψτε με, δεν με ξενερώνει το γεγονός πως έχω δώσει κάποια χρήματα αλλά... :/

Για ακούστε λοιπόν τι φύσημα ακούγεται στο phono...

https://youtu.be/26z3aeO6HyQ

δεν μπορώ να πω ότι είναι υπερβολικό, αλλά όταν άλλαξα τους πυκνωτές στον παλιό μου sansui AU-D55 με τυπικούς από τον Φανό, δεν άκουγα το παραμικρό μέχρι το τέρμα της διαδρομής του ποτ.
λίγο στη θέση mc, αλλά αυτό είναι λογικό.
μάλλον πρέπει να του τον στείλεις πίσω μιας και έχει και άλλα θέματα όπως λες

Το θέμα είναι τι να του πω γιατί επιμένει πως εν υπάρχει κάτι άλλο να κάνει.
Το φύσημα είναι ένα καλό + , να πατήσω σε αυτό λέτε ;

Υποστήριξε επίσης πως και άλλους πυκνωτές να βάλει δεν θα αλλάξει τίποτα..

Το θέμα είναι τι να του πω γιατί επιμένει πως εν υπάρχει κάτι άλλο να κάνει.
Το φύσημα είναι ένα καλό + , να πατήσω σε αυτό λέτε ;

Υποστήριξε επίσης πως και άλλους πυκνωτές να βάλει δεν θα αλλάξει τίποτα..

Τι να πω εγω δεν ειναι τεχνικός.
Απλα θα σου πω την εμπειρία μου, ότι στο δικο μου συστημα με ενισχυτή creek evolution 2 και με το phono της project και τωρα που εχω βαλει στον ενισχυτη πλακετα της creek phono οταν δεν παιζει βυνιλιο και τον εχω στην θεση του phono στον ενισχυτή αμα ανοίξω το volume πανω απο την μεση στα ηχεια μου βγάζει και εμενα ενα φυσιμα που πιστεύω ειναι φυσιολογικό νομίζω.
Εχει να κανει με ρεύματα ετσι λεω εγω μπορεί να είναι και λάθος η μπορεί η γειωση, δεν ξερω δεν ειμαι τεχνικός βεβαια οταν παιζει βυνιλιο εξαφανίζεται το φυσιμα.
Λες οταν παιζει ραδιο η κασέτα βγάζει μπάσα ο ενισχυτης σου σωστά; οταν παίζεις βυνιλιο δεν βγαζει τα μπασα που ακουγες σωστα; αρα ειναι πιθανον το phono η ποιο εύκολη λύση είναι αυτή που σου ειπα απο καπου να δανειστείς ενα phono να δεις τι θα σου βγάλει.