Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Τοτε , γειωσε τον ενισχυτη αφου δεν εχει θορυβο και παρεμβολες οταν τον γειωσες

Πώς όμως είναι το θέμα... Σιρμα από το ν ενισχυτή στην πρίζα δεν λέει... :/ Κάποια άλλη ιδέα ? Να κόψω μήπως το καλώδιο να το κανω σούκο ;

το πιο απλό πράγμα βρε συ....
αγοράζεις 3φασικό καλώδιο ρεύματος από μαγαζί με ηλεκτρικά ανταλλακτικά, ή και ηλεκτρονικά και αλλάζεις το καλώδιο παροχής ρεύματος του ενισχυτή.
τα 3φασικά τυπικής ποιότητας είναι συνήθως 8-10χιλ πάχος.
βγάζεις και την ασφάλεια που κρατάει αυτό του εργοστασίου και ασφαλίζεις το νέο είτε με θερμόκολλα, είτε με μαύρη κόλλα της 3Μ.
μην χαλάσεις σασί για μεγαλύτερη ασφάλεια.
κοίτα που πάει το ρεύμα και που ο ουδέτερος στο εργοστασιακό και μην χαλάσεις το πρωτόκολλο.
μπορεί να το γράφει στην πλακέτα, μπορεί και όχι.. καφέ το + , γαλάζιο το - αν έχει αυτά τα χρώματα το 2πολικό του ενισχυτή.
την γείωση βίδωσέ την πίσω από την ...γείωση για το πικάπ, αλλά κάνε καλή δουλειά με κως οπής.
https://www.kafkas.gr/ilektrologiko...alkou-opis-1-5-2-5mm-ble-sysk.100tem-_183216/
( κίτρινο χρώμα. σίγουρα θα βρεις... όχι ότι παίζει ρόλο, αλλά είπαμε.. καλή δουλειά...! ) :laugh:

συγνώμη, όπου γράφω 3φασικό, εννοώ 3πολικό!
πως μου ήρθε το 3φασικό δεν ξέρω....:bang:

https://www.alifragis.com.gr/ell/product/Καλώδιο-τροφοδοσίας-σούκο-2-μέτρα-3x075mm?ref=bestprice.gr

Last edited:
Οχι καταλαβα τι εννοεις.Αλλα ειναι πιο εύκολο έτσι.Απλα θα στςρεωσει το καλώδιο γειωσης στο καλωδιο ρευματος, και να τα βαλει ολα μετα σε σουκο.Το καλωδιο ρευματος του ενισχυτη του ειναι κολλημενο μεσα στον ενισχυτη.

..............
την γείωση βίδωσέ την πίσω από την ...γείωση για το πικάπ, αλλά κάνε καλή δουλειά με κως οπής.
https://www.kafkas.gr/ilektrologiko...alkou-opis-1-5-2-5mm-ble-sysk.100tem-_183216/
( κίτρινο χρώμα. σίγουρα θα βρεις... όχι ότι παίζει ρόλο, αλλά είπαμε.. καλή δουλειά...! ) :laugh:.........
Να ρωτήσω: Τι είναι τέλος πάντων αυτή η Κως χαλκού οπής.... κλπ;
Συγγνώμη, αλλά είμαι άσχετος με τα μαστορέματα... :blush:
Και το χειρότερο: Όσο και να έψαχνα στο Google, πληροφορίες για το νησί Κώς μου έδινε! :furious3:

Να ρωτήσω: Τι είναι τέλος πάντων αυτή η Κως χαλκού οπής.... κλπ;
Συγγνώμη, αλλά είμαι άσχετος με τα μαστορέματα... :blush:
Και το χειρότερο: Όσο και να έψαχνα στο Google, πληροφορίες για το νησί Κώς μου έδινε! :furious3:
Κως Χαλκού Οπής

Παιδιά καλησπέρα. Μετά από 2.5 ώρες κατάφερα να αντικαταστήσω το καλώδιο ρεύματος του ενισχυτή με σούκο. Έφτιαξα μια γείωση με βύσμα οπής το οποίο έπιασα εσωτερικά σε μια βίδα στο μεταλλικό σασί του ενισχυτή και όλα οκ. Εξαφανίστηκαν όλοι οι θόρυβοι και οι παρεμβολές. Όλα δουλεύουν άψογα πλέον !! Απορία μου γιατί από το εργοστάσιο δεν βάλανε σούκο...μια γείωση μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει....

Και μια ερώτηση, τα καλώδια του ρεύματος (καφέ και μπλε) που κόλλησα με καλάι μέσα στον ενισχυτή , δεν θερμενονται υπό νορμάλ συνθήκες σωστά ? Φοβάμαι μη λιώσουν από την πόλη ώρα χρήσης και έχουμε τίποτα περίεργα...

Παιδιά, δεν ξέρω αν συνέβαινε και πριν την παρέμβασή μου. Αλλά ο ενισχυτής ζεσταίνεται πάρα πολύ στις ψυκτρες του.

Μου τράβηξε την προσοχή γιατί όταν πλησίασα πολύ κοντά μου μύρισε (όχι καμμένο, ενισχυτιλα-μηχανηματιλα) σε ελαφρύ βαθμό και όταν έπιασα τον ενισχυτή ήταν πολύ ζεστός !
Τον άνοιξα πάλι να δω τι παίζει και τα καλώδια που έφτιαξα καθώς και η γείωση του σούκο δεν είναι ζεστά . Η ζέστη προέρχεται καθαρά και μόνο από την περιοχή που έχει κάτι μεγάλες ψήκτρες οι οποίες καινε αρκετά. Σε όλα τα άλλα σημεία ο ενισχυτής είχε νορμάλ έως δροσερή θερμοκρασία.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν και πιο πριν ζεσταίνονταν και ψιλό φοβήθηκα. Λέτε να παίζει ρόλο το καλώδιο με την γείωση? Έπιασα και το καλώδιο και την πρίζα σούκο τα άκρα της ήταν παγωμένα όλα .

ΥΓ. Παίζει καμία πατέντα με ανεμιστήρακι;

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Παιδιά, δεν ξέρω αν συνέβαινε και πριν την παρέμβασή μου. Αλλά ο ενισχυτής ζεσταίνεται πάρα πολύ στις ψυκτρες του.

Μου τράβηξε την προσοχή γιατί όταν πλησίασα πολύ κοντά μου μύρισε (όχι καμμένο, ενισχυτιλα-μηχανηματιλα) σε ελαφρύ βαθμό και όταν έπιασα τον ενισχυτή ήταν πολύ ζεστός !
Τον άνοιξα πάλι να δω τι παίζει και τα καλώδια που έφτιαξα καθώς και η γείωση του σούκο δεν είναι ζεστά . Η ζέστη προέρχεται καθαρά και μόνο από την περιοχή που έχει κάτι μεγάλες ψήκτρες οι οποίες καινε αρκετά. Σε όλα τα άλλα σημεία ο ενισχυτής είχε νορμάλ έως δροσερή θερμοκρασία.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν και πιο πριν ζεσταίνονταν και ψιλό φοβήθηκα. Λέτε να παίζει ρόλο το καλώδιο με την γείωση? Έπιασα και το καλώδιο και την πρίζα σούκο τα άκρα της ήταν παγωμένα όλα .

ΥΓ. Παίζει καμία πατέντα με ανεμιστήρακι;

όλα νορμάλ είναι, μην φοβάσαι! εδώ χτυπιόμαστε να ανεβάσουμε θερμοκρασία στον ενισχυτή για να πάρει τα πόδια του και συ παραπονιέσαι;; :flipout:
το καλοκαίρι με καύσωνα να σε απασχολήσει.. όχι τώρα.

για το άλλο που ρωτάς -στο θέμα γείωσης στους ενισχυτές, την ίδια ερώτηση έκανα και εγώ στα παιδιά του πολυκάναλου όπου βλέπουμε μηχανήματα 1,5 - 2,000 με 2πολικό καλώδιο τροφοδοσίας, αποσπώμενο μάλιστα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν θα ησυχάσω να το ευχαριστηθω. Πάλι τα ίδια προβλήματα... Πώς ξεκίνησαν όμως...
Όπως προείπα όλα δούλευαν ρολόι... Δοκίμασα να ανεβάσω την ένταση λίγο παραπάνω...και εκεί άκουσα κάποιες παρεμβολές - παράσιτα. Τότε από περιέργεια δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο να δω τι παίζει (πρώτη φορά δυνάμωσα τόσο το μηχάνημα) και ξαφνικά άρχισε να κάνει αυτό το συνεχομενο πρρρρρρρ που θα ακούσετε στο βίντεο το οποίο και έμεινε μόνιμα ! Δοκίμασα να βάλω τον ενισχυτή σε άλλη πρίζα αλλά ίσως να χειροτέρεψε κιόλας αν δεν έμεινε ίδιο. Το θέμα είναι ότι τώρα μόλις παίζω πικάπ ακούγεται αυτό το πράγμα και φυσικά οι παρεμβολές όταν πλησιάζω το χέρι μου στον βραχίονα ζουν και βασιλεύουν. Δείτε το βίντεο που ανέβασα μόλις:
https://youtu.be/wr0xm_ylDwE

με άλλη πηγή κάνει το ίδιο;

το βουητό στον βραχίονα είναι θέμα στατικού πιστεύω που για κάποιο λόγο δεν μπορεί να "ξεφορτωθεί" η γείωσή του. αλλά αυτό θα το δούμε σε 2ο χρόνο...
πρώτα να δούμε γιατί ο ενισχυτής κάνει αυτό που κάνει.

Έχω την εντύπωση ότι και κασέτα όταν παίζω το κάνει πάρα πολύ λίγο...ακόμα κάνω δοκιμές γιατί όλες οι κασέτες βγήκαν από το υπόγειο και δεν παιζει καμία HD

Λοιπόν μάθετε το παράξενο ! Δοκίμασα ένα ένα τα ηχεία και δεν κάνει παρεμβολές ,! Δοκίμασα αντίστροφα τα ηχεία και ένα από τα δύο (συγκεκριμένο) κάνει αυτό τον θόρυβο είτε το βάλω στο right είτε στο left. Το άλλο ηχείο από την άλλη όπου και να το βάλω δουλεύει άψογα... Το θέμα είναι πως τα ηχεία είναι σε άριστη κατάσταση, το είδα και μέσα φαίνονται άψογες οι κόρνες... Τι έπαθε στα καλά καθούμενα δεν μπορώ να καταλάβω.

Κάτι που αξίζει να σημειώσω.
Με το ένα ηχείο κάνοντας δοκιμές (που δουλεύει σωστά), η κασέτα ακουγόταν τέλεια , το ράδιο τέλεια , όταν έβαλα πικάπ όμως ακουγόταν πιο χαμηλά. Έβαλα το volume σε θέση που αν έπαιζε ράδιο η κασέτα θα χτυπιοταν όλο το σπίτι ( που λέει ο λόγος )

Δοκίμασα τώρα να αλλάξω και καλώδια μεταξύ των νυχιών αλλά το ένα ηχείο φαίνεται να τα έχει φτύσει απίστευτο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το φτιάξω ;
τελικά η διαφορά στο volume μεταξύ πικάπ κασέτας δεν είναι και τόσο μεγάλο όσο μου φάνηκε στην αρχή ίσως είναι και λόγω δίσκου

η διαφορά στην ένταση μεταξύ πηγών μην σε απασχολεί. είναι φυσιολογικό.
το πρόβλημα στο ηχείο είναι κάτι που θα πρέπει να δούμε φωτό μήπως μπορέσουμε να καταλάβουμε κάτι

Λοιπόν άνοιξα το ηχείο και είδα την πλακέτα του. Όλα μου φαίνονται τέλει. Το ίδιο και τα ηχεία (κόρνες κτλ).

Έβγαλα βιντεάκι στο εσωτερικό του ηχείου έβαλα το κινητό...για δείτε γιατί είναι κρίμα παίζανε πάρα πολύ ωραία τα ηχεία ....δεκαρι ήταν ο ήχος τους...

Στο πικάπ όταν ακούω μουσική με τα άλλα ηχεία που έβαλα το στο δεξί ακούγεται παρεμβολή βουρβουρβιυεβουρ συνεχόμενα, όταν σταματάει η μουσική πχ για να αλλάξει τραγούδι ακούγεται πιο έντονα !
Αυτά τα κόλπα δεν μου τα έκανε πριν την γείωση..μμ λέτε να φταίει η γείωση ? Καμία κόλληση από τα καλώδια του ρεύματος ? Η να φταίει το γεγονός ότι το μπλε-καφε του ρεύματος είναι κοντά σε άλλα καλωδιακια μέσα στον ενισχυτή; (Και πριν με το μαμά δεν είχε τρελή διαφορά στην απόσταση από τα άλλα καλώδια το καλώδιο του ρέματος...)

https://youtu.be/xmzNqThZfQY

Λοιπόν παιδιά αποκαλύφθηκε ο ένοχος!
Πέραν του Καμμένου (μάλλον) ηχείου βρήκα τα παράσιτα και τον θόρυβο. Είναι από το πικάπ !!
Έχω ένα άλλο πικαπε (nec) το οποίο βγάζει rca+ γείωση. Τα κουμπωσα στον ενισχυτή μου και παίζει πάρα πολύ καλύτερα ! Δεν είναι ότι δεν έχει παράσιτα και θόρυβο μόνο αλλά και ο ήχος είναι πιο πλούσιος (την κεφαλή του την δοκίμασα και στο dual ,δεν είναι θέμα κεφαλής).

Τι κάνουμε? Άνοιγμα πικάπ και rca + γείωση ;

Οπότε έχουμε
1) το θέμα ήχου του πικάπ
2) του ηχείου