[Επίσημο] Apple TV 4 @2015

Αγόρασα το MrMc και οι εντυπώσεις είναι οι εξής:
Ας ξεκινήσω με τα θετικά.
Ομαλή ροή και άμεση απόκριση σε fast forward.
Πολλές επιλογές κατά την θέαση μιας ταινίας που λείπουν από άλλους players: Ρύθμιση υποτίτλων (μέγεθος, θέση, συγχρονισμός), ρύθμιση aspect ratio, ρύθμιση εικόνας (φωτεινότητα κ.λπ.).
Κουμπί play next με ταχύτατη απόκριση (για μένα πολύ σημαντικό).
Κάπου εδώ τελειώνουμε με τα θετικά και αρχίζουμε με τα αρνητικά:
Πολύ κακό έως τραγικό interface που αν το συγκρίνεις με plex και infuse είναι σα να συγκρίνεις το PlayStation 4 με το Gameboy της δεκαετίας του ’80…
Απίστευτο πρόβλημα με την απόκριση στις εντολές του remote, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να πετύχεις αυτό που θέλεις να κάνεις, μιλάμε όμως για τραγική κατάσταση…
Αν αλλάξεις skin, δεν ταιριάζει στις αναλογίες της οθόνης
Δεν θα μιλήσω για τα metadata που έγινε ένας αχταρμάς γιατί ίσως να φταίω εγώ με τον τρόπο που πέρασα τους φακέλους
Εν κατακλείδι, το interface και μόνο σε αποτρέπει από το να το χρησιμοποιήσεις, θέλει πάρα μα πάρα πολύ δουλειά για να πλησιάσει Plex και infuse. Αν ξεφύγει από την λογική του kodi και αξιοποιήσει το TVos περιβάλλον άνετα θα έδινα τα διπλά από το infuse για να το αγοράσω, τώρα απλά αποτελεί λύση ανάγκης αν δε λύσω το πρόβλημα με το infuse

Καλημέρα,

δοκιμάζοντας το infuse pro, το plex και το MrMc, κατέληξα στα εξής δύο: Plex όταν έχω το pc ανοικτό και Kodi για τα υπόλοιπα.
Στριμάρω ματρόσκες 1080p συνήθως (αρχεία απο 3 GB έως 20 περίπου) , πάντα wireless, με ρούτερ time capsule (με ac) και airport extreme (παλιό με n) χωρίς προβλήματα.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, απο το kodi κυρίως, γιατί δεν χρειάζεται να έχεις ανοικτό Pc/MAc.

Καμιά φορά γίνεται σπαστική η χρήση του kodi με το πληκτρολόγιο του apple tv, αλλά χρησιμοποιώ και την εφαρμογή remote της apple με το iphone.

Δοκίμασε να περάσεις το kodi στο apple tv. Εύκολο είναι.. και πες μας εντυπώσεις :)

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] AppleTV 4 [@2015]

Αυτό είναι το μείζον θέμα, να μην είναι ανοικτός ο Mac... αλλιώς δεν συζητούσα τίποτα άλλο εκτός από Plex!
Που έχεις αποθηκευμένες τις ταινίες σου;
Έχει διαφορά το kodi από το MrMc;
Σου δημιουργεί κι εσένα προβλήματα το infuse; Γιατί θα τρελαθώ... σε άλλο φόρουμ όλοι λένε οτι παίζει μια χαρά!!!
Θα πάρω καλώδιο usbc για να περάσω το kodi (αν μπορείς βάλε κανα link)

• Οι ταινίες και οι σειρές μου είναι αποθηκευμένες στο Airport Time Capsule 2TB και σ' ένα WD MyBook επίσης 2ΤΒ με Ethernet δικτυακός.
  • Έχει διαφορά..για μένα το kodi αν και pre-pre alpha version είναι καλύτερο. Το καλό είναι πως το βάζεις χωρίς να χρειάζεται jailbreak
  • Δεν μπορώ να πώ οτι μου δημιουργεί προβλήματα. Σε μικρά αρχεία παίζει μια χαρά. Στις μεγάλες ματρόσκες 20-30Gb κάνει τα σπαστικά του. Γενικά όμως δεν το έχω χρησιμοποιήσει και πολύ. Εδώ και καμιά 15αριά ημέρες βλέπω με Kodi.
  • Στο πρηγούμενο ποστ κάνε κλικ στην λέξη kodi. Εκεί είναι το Link.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου
Εγώ πάντως με το infuse δε μπορώ να παίξω χωρίσ σπασίματα ούτε 720p 1gb...
Εννοούσα link για καλώδιο usbc από Ελλάδα

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] AppleTV 4 [@2015]

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου
Εγώ πάντως με το infuse δε μπορώ να παίξω χωρίσ σπασίματα ούτε 720p 1gb...
Εννοούσα link για καλώδιο usbc από Ελλάδα

Α..sorry, εγω βρήκα στο Public αυτό..

Για να εγκαταστήσω το kodi πρέπει να δημιουργήσω developer account, αυτό που δεν κατάλαβα είνα αν χρησιμοποιώ το υπάρχων Apple ID ή πρέπει να φτιάξω καινούργιο;

τέτοια ακούω και τρελαίνομαι....
Το MrMC παίζει τα πάντα, dts, ac-3, υπότιτλους, όλα κανονικά

Εγκατέστησα το kodi και οι εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές.
Αν βελτιώσουν το interface και την απόκριση του remote control θα είναι τέλειο. Έχει επιλογές για οτι παραμετροποίηση μπορεί να φανταστεί κανείς, σε υπότιτλους, ήχο, εικόνα.
Δεν έχω δει ολόκληρη ταινία αλλά κάποια ψιλοκολληματάκια τα παρατήρησα, καμία σχέση όμως με infuse.
Αν κάνω επαναφορά ή ενημέρωση στο Apple TV πρέπει να το εγκαταστήσω από την αρχή;
Επειδή δεν εχω πολυασχοληθεί με το kodi οποιαδήποτε βοήθεια είναι δεκτή, π.χ. πως περνάω addons, ρυθμίσεις κ.λπ.

Σκεφτομαι να αγοράσω το apple tv 4 και έχω τις εξής ερωτήσεις:
Α)Αν υπάρχει app για Internet Radio (tunein ή οτιδήποτε άλλο) όχι μεσω itunes radio γιατί θέλει συνδρομή.
Β)Μπορούμε να εγκαταστήσουμε KODI χωρίς την ύπαρξη MAC?
Γ)Μπορώ να στριμάρω οτιδήποτε θέλω από το κινητό μου (μουσική, φωτογραφίες, βίντεο)?

Ευχαριστώ

για το Kodi δε γινεται χωρις MAC (προς τοπαρον).
Μπορεις να στριμαρεις media απο iphone - ipad - mac δε ξερω αν γινεται και απο Android (θα υπαρχει μαλλον καποια εφαρμογη)

Για το πρωτο δεν υπαρχει ακομα καποια εφαρμογη, αλλα δεν αποκλειετεαι να βγει συντομα....

Υπάρχει εφαρμογή για ράδιο αλλά δεν είναι free, μπορείς επίσης να ακούς στο Apple TV μέσω iPhone/iPad/Mac με Airplay

Για ραδιόφωνο το myTuner Radio είναι free.

Stream υπάρχει και από Android απ'όσο ξέρω.

Το Kodi μπαίνει μόνο με mac προς το παρόν στο ATV4 και ελπίζω να συνεχίσει έτσι!

Είμαι ρατσιστής σε ότι αφορά τα macintosh :worshippy:

για το Kodi δε γινεται χωρις MAC (προς τοπαρον).
Μπορεις να στριμαρεις media απο iphone - ipad - mac δε ξερω αν γινεται και απο Android (θα υπαρχει μαλλον καποια εφαρμογη)

Για το πρωτο δεν υπαρχει ακομα καποια εφαρμογη, αλλα δεν αποκλειετεαι να βγει συντομα....
Απορία αν έχεις ένα Hard disk με ασύρματη σύνδεση δεν μπορείς να κάνεις streaming η κάποιο nas?

Απορία αν έχεις ένα Hard disk με ασύρματη σύνδεση δεν μπορείς να κάνεις streaming η κάποιο nas?

Εννοείται οτι μπορείς, εγώ από NAS στριμάρω

Παιδιά μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Εντελώς ξαφνικά δε μπορω να προσθέσω αρχεία από τον synology μέσω ftp. Επίσης στο Kodi και στο MrMc δεν μπορώ ούτε μέσω smb.