[Επίσημο] Apple TV 4 @2015

Χρόνια πολλά,καλοδούλευτο και καλοθέατο!
Μόλις γίνει πιο σταθερό το kodi,θα το ευχαριστηθείς το μηχανάκι,αν και τώρα ακόμη είναι πολύ καλό.
Το 64 ή το 32 πήρες?

Επίσης υπάρχει και το Squire player για το ATV4.Φτιάχνει library,έχει trailers για τις ταινίες,κατεβάζει υπότιτλους κ.α.Κοστίζει 4 ευρώ περίπου.
Για να λειτουργήσει πρέπει να εγκατασταθεί στο mac το Squire Helper που είναι free.Αν έχουμε nas server κάνουμε mount στο mac τους δίσκους που έχουμε ταινίες και tv shows φτιάχνουμε το library και κάνουμε stream στο Squire app στο atv4.

header_airplay-848.png

Το Squire είναι διαθέσιμο για tvOs,iOS & mac OSX,ενώ το Squire Helper που είναι απαραίτητο για λειτουργήσει ο player είναι διαθέσιμο ΜΟΝΟ για mac OS X.
Είναι ένα πιο απλοϊκό Plex θα έλεγα,αλλά δεν χρειάζεται να κάνει transcode τα μη συμβατά αρχεία μιας και δεν χρησιμοποιεί πλέον τον native tvOS ή iOS player.
Αξίζει τον κόπο να του ρίξετε μια ματιά:http://www.squireapp.com/index.html

το apple tv στηθηκε πολυ ευκολα, μεσω iphone και remote εφαρμογης.
Οι κωδικοι και οι ρυθμισεις περασανε αυτοματα και οσοι μου ζητηθηκαν, τους περασα μεσω iphone και του δικου του πληκτρολογιου!

Εβαλα και KODI μεσω Mac , και ολα μια χαρα!
Παιζουν και τα addons οπως to Genesis - Helenic tv Κλπ
Δεν εχω ομως πολυ καλη γραμμη για να κρινω περισσοτερα, αλλωστε σπανια χρησιμοποιω streaming Λογω μικρης ταχυτητας.

Τον server μου τον ειδε κανονικα και επαιξα και τα dvd-bd folder ευκολα και γρηγορα. Μικροσπασιματα ειχα σε πολυ βαρια αρχεια, αλλα μαλλον φταινε τα 2 switcher που εχω και το ψαχνω ακομα.

Ευκολο στο χειρσμο, ολα τα λεφτα το χειριστηριο ! Παιχνιδια δε προλαβα να δοκιμασω , το ΣΚ μαλλον.

Συντομα θα παρω κι αυτο το splitter για να εχω εξοδο σε TV kai Receiver , me CEC control.
Ειναι πολυ βολικο για τη γυναικα μου, που δε θελει να μπλεκει με ενισχυτες , εισοδους κλπ

Μεσω CEC ανοιγει και κλεινει την TV αυτοματα , ρυθμιζει την εισοδο σωστα και χειριζεσαι και το volume απο το ιδιο χειριστηριο.

Το netflix επαιξε επισης πολυ καλα για τοσο μικρη ταχυτητα που πιανω, αλλα δεν εχει (ακομα) Ελληνικους υποτιτλους.

Το HTPC μαλλον θα παροπλιστει προς το παρον ....:p

Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζει κανείς το πρόβλημα να μην του δουλεύει το remote app? ενώ στην αρχή δούλευε κανονικά, μετά από κάποιες μέρες σταματησε να δουλεύει χωρίς λογο. Δοκίμασα να ανοίξω και να κλείσω το home sharing και στο iphone και στο apple tv τίποτα...

το apple tv στηθηκε πολυ ευκολα, μεσω iphone και remote εφαρμογης.
Οι κωδικοι και οι ρυθμισεις περασανε αυτοματα και οσοι μου ζητηθηκαν, τους περασα μεσω iphone και του δικου του πληκτρολογιου!

Εβαλα και KODI μεσω Mac , και ολα μια χαρα!
Παιζουν και τα addons οπως to Genesis - Helenic tv Κλπ
Δεν εχω ομως πολυ καλη γραμμη για να κρινω περισσοτερα, αλλωστε σπανια χρησιμοποιω streaming Λογω μικρης ταχυτητας.

Τον server μου τον ειδε κανονικα και επαιξα και τα dvd-bd folder ευκολα και γρηγορα. Μικροσπασιματα ειχα σε πολυ βαρια αρχεια, αλλα μαλλον φταινε τα 2 switcher που εχω και το ψαχνω ακομα.

Ευκολο στο χειρσμο, ολα τα λεφτα το χειριστηριο ! Παιχνιδια δε προλαβα να δοκιμασω , το ΣΚ μαλλον.

Συντομα θα παρω κι αυτο το splitter για να εχω εξοδο σε TV kai Receiver , me CEC control.
Ειναι πολυ βολικο για τη γυναικα μου, που δε θελει να μπλεκει με ενισχυτες , εισοδους κλπ

Μεσω CEC ανοιγει και κλεινει την TV αυτοματα , ρυθμιζει την εισοδο σωστα και χειριζεσαι και το volume απο το ιδιο χειριστηριο.

Το netflix επαιξε επισης πολυ καλα για τοσο μικρη ταχυτητα που πιανω, αλλα δεν εχει (ακομα) Ελληνικους υποτιτλους.

Το HTPC μαλλον θα παροπλιστει προς το παρον ....:p

Για πιο λόγο να αφήσεις το HTPC αφού κανείς με αυτο περισσότερα

ένα update και απο μένα..
Έβαλα πολύ εύκολα το kodi στο atv 4 και μπορώ να πώ πως κρατάω στην άκρη πλέον το infuse pro. Διαβάζει χωρίς κολήματα τις 1080p σειρές, που έχω στον δυκτιακό WD my Book.
Έβαλα και το Genesis αλλά διαπιστώνω προβλήματα στην διάθεση τίτλων και στο streaming παρ´όλο που η VDSL μου δίνει αρκετή ταχύτητα..
Το kodi μαζί με το plex είναι άπαιχτος συνδιασμός στο apple tv4, εφόσον πληρείς κάποιες προυποθέσεις...
Καλημέρα -bye-

το Genesis "πνεει τα λοισθια" .... το all streams ειναι ελαφρως καλυτερο.

Με το netflix παντως εχω "πορωθει".... με 3 ευρω το μηνα μπορεις να εχεις μεχρι 4Κ ποιοτητα (αν το υποστηριζει η γραμμη σου) .
Με μια συνδρομη 12 ευρω, 4 χρηστες μπορουν να εχουν netfilx , απεριοριστο και μαλιστα και με περιεχομενο Αμερικης (με VPN ή αλλαγη DNS) .
To δοκιμασαμε με 2-3 συναδελφους και παιζει κανονικα.
Εγω φυσικα πιανω SD ποιοτητα, αλλα ενας συναδελφος με VDSL επαθε τη πλακα του με τη ποιοτητα και την ευκολια.

Μονο οι υποτιτλοι λειπουν για να ξεφορτωθω ολα τα "Genesis" .....

το Genesis "πνεει τα λοισθια" .... το all streams ειναι ελαφρως καλυτερο.

Με το netflix παντως εχω "πορωθει".... με 3 ευρω το μηνα μπορεις να εχεις μεχρι 4Κ ποιοτητα (αν το υποστηριζει η γραμμη σου) .
Με μια συνδρομη 12 ευρω, 4 χρηστες μπορουν να εχουν netfilx , απεριοριστο και μαλιστα και με περιεχομενο Αμερικης (με VPN ή αλλαγη DNS) .
To δοκιμασαμε με 2-3 συναδελφους και παιζει κανονικα.
Εγω φυσικα πιανω SD ποιοτητα, αλλα ενας συναδελφος με VDSL επαθε τη πλακα του με τη ποιοτητα και την ευκολια.

Μονο οι υποτιτλοι λειπουν για να ξεφορτωθω ολα τα "Genesis" .....

...εγώ τα λεγα για το Netflix. Δεν χρειάζεται Proficiency παρά μια μέτρια γνώση Αγγλικών και συνηθίζεις.
Επίσης με το atv4 παίρνει και τα "πάνω" του λόγω άμεσης απόκρισης και καλύτερης απόδοσης στο HD.

Δεν έχω δει κάτι να αναφέρουν εκτός από καλύτερη συμβατότητα με το remote όπως έγραφαν πριν 3-4 μέρες.
Ετοιμάζομαι τώρα να το περάσω στο atv4.

Με ethernet.
Το πέρασα,του έκανα replace μέσω του xcode και όλα τα settings μου παρέμειναν όπως τα είχα με την προηγούμενη έκδοση.
Το remote έχει πολύ καλύτερη απόκριση και συμβατότητα τώρα.Αλλες αλλαγές εκ 1ης όψεως δεν παρατήρησα.

εχεις δοκιμασει πολυ βαρια αρχεια 30-50 Gb ?

Κι εγω με ethernet παιζω και βλεπω λιγα μικρο-σπασιματα που δεν τα εχω σε αλλα μηχανηματα kai προγραμματα οπως τo infuse(στα ιδια αρχεια) .
Τωρα θα βαλω και το νεο kodi να δω τι παιζει.

Last edited:
Μέχρι 30-35 GB έχω δοκιμάσει και δεν είχα πρόβλημα.
Η συνδεσμολογία μου είναι:Qnap HS-210 που έχει τις ταινίες με ethernet απευθείας στο Time Capsule 3TB και το atv4 επίσης με ethernet απευθείας στο Time Capsule που έχει και τα tv series.