Για δευτερόλεπτα; Οταν κανεις jogging ή οδηγείς, για δευτερόλεπτα τρέχει το GPS;
Θα ήταν πολύ χρήσιμο η έστω σε στυλ mirroring δηλαδή να χρησιμοποιείς το κινητό για GPS το έχεις στην τσέπη και να δείχνει στην οθόνη του Apple watch το χάρτηΡε παίδες εγώ ξέρω πως αν βάλω GPS κάνα μισάωρο όταν οδηγώ, η μπαταρια του κινητού πέφτει δραματικά.
Οποτε, με τέτοια χρήση σε smartwatch που έχει και μικρή μπαταρια, δύσκολο να βγάλεις ημερα. Προφανως αυτός είναι ο λόγος που δίστασε η apple να το βάλει στο Watch της πρωτης γενιάς.
Ρε παίδες εγώ ξέρω πως αν βάλω GPS κάνα μισάωρο όταν οδηγώ, η μπαταρια του κινητού πέφτει δραματικά.
Οποτε, με τέτοια χρήση σε smartwatch που έχει και μικρή μπαταρια, δύσκολο να βγάλεις ημερα. Προφανως αυτός είναι ο λόγος που δίστασε η apple να το βάλει στο Watch της πρωτης γενιάς.
Αυτο το έχει ήδη!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Και μάλιστα είναι πολύ χρήσιμο διότι μπορείς να περπατάς στην πολη και να μην κοιτας καν το ρολοι για κατεύθυνση αφού το watch σε ειδοποιεί πότε να στρίψεις αριστερά ή δεξιά με παλμούς στον καρπό.
Οταν ελεγα δευτερόλεπτα εννοουσα υπηρεσίες instant location οπως tagging σε φωτογραφίες κλπ.
Ακομα και σε τρέξιμο, η κατανάλωση του gps δεν είναι τετοια που θα χαλάσει την εμπειρία χρήσης της συσκευής σου , ειδικά οταν περιμένεις μια τετοια λειτουργια απο ενα smart watch.
Mη τους δικαιολογείς Τάκαρε.Ας το είχε και ας το απενεργοποιούσες.
Δεν τους δικαιολογώ. Απλα πρέπει να καταλάβεις την λογική της apple. Δεν πρόκειται να βάλει ένα feature μόνο και μόνο για να το βάλει, αν αυτό αποβεί εις βαρος της γενικής απόδοσης (εδώ της αυτονομίας) της συσκευής..
Ε μα τι λες τώρα; Εδώ για να βάλει το (κατά γενική ομολογία όχι και απαραίτητο) 3D touch, μίκρυνε τη μπαταρία και ταυτόχρονα αύξησε πάχος (και βάρος) του iPhone. Το γιατί δεν έβαλε GPS δεν το ξέρω, προφαανώς θα ήθελε να κρατήσει κάτι για το επόμενο (αφού οι καινοτομίες στα ρολόγια δεν είναι και ό,τι πιο απλό).
Εγώ πάντως ο μόνος λόγος που δεν το πήρα είναι ούτε η αυτονομία, ούτε το GPS ούτε το 1st generation. Είναι απλά το ότι δε μ'αρέσει το σουλούπι του. Ναι, με κάποια λουράκια (πχ το μιλανέζ) στρώνει πολύ, αλλά το κυρίως ρολόι με το μαυρό τεράστιο bezel είναι (στα μάτια μου πάντα) πολύ άσχημο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο website 99% των φωτογραφιών το παρουσιάζουν με μαύρο background ώστε να κρύβεται το bezel.
Αν αλλάξει φάτσα, μπορεί να τσιμπήσω το επόμενο, έτσι λόγω γκατζετακισμού.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Πάντως, μια και μιλάμε για καινοτομίες, η μόνη ουσιαστική καινοτομία (που θα περίμενα από μια εταιρία των 750δις με άπειρους πόρους σε R&D), θα ήταν σύστημα φόρτισης αλά automatic, με κίνηση του καρπού. Εκεί θα'χε όντως ενδιαφέρον.
Όλοι θα θέλαμε να έχει gps. Το θέμα ειναι όμως να το έχει με battery life που να βγάζει άνετα μια μέρα. Ίσως στο μέλλον να βάλει πιο power efficient επεξεργαστή η κάτι άλλο που να το επιτρέπει. Μην το συγκρίνεις όμως με garmin κλπ γιατί το Watch έχει Retina display που όπως γνωρίζεις έχει μεγάλη κατανάλωση εξού και η ανάγκη να σβήνει η οθόνη όταν δεν χρησιμοποιείται.
Σύγκρινε το τότε και με τα ρολόγια με κούκο
Σου είπα να μην το συγκρίνεις διότι το garmin και το ms δεν έχουν ενεργοβόρα οθόνη υψηλής ανάλυσης άρα τα παίρνει να ενσωματώσουν gps. Από εκεί και περα, επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.