[ Επίσημο ] Apple Watch Series 1

Απάντηση: Apple Watch

Για δευτερόλεπτα; Οταν κανεις jogging ή οδηγείς, για δευτερόλεπτα τρέχει το GPS;

Re: Apple Watch

Το GPS δεν το χρησιμοποιείς συνεχεία οπότε δεν νομίζω να έχεις τόσο πρόβλημα αυτονομία θα το έχεις μια στο τόσο για τρέξιμο η για να πας κάπου με τα πόδια σε ένα σημείο

Για δευτερόλεπτα; Οταν κανεις jogging ή οδηγείς, για δευτερόλεπτα τρέχει το GPS;

H MS έχει GPS στο band 2 (απο το πρώτο κιολας είχε)
Και η Garmin στα ~150 έχει HR + GPS
Οντως καίει ρεύμα το GPS, δε θα κρατα δύο μερες η μπαταρία, αλλα εννοείται σε βγάζει μια καλή μερα με μπολικο τρέξιμο

Του χρόνου θα το έχουν και τα φθηνά κινεζικα

Ρε παίδες εγώ ξέρω πως αν βάλω GPS κάνα μισάωρο όταν οδηγώ, η μπαταρια του κινητού πέφτει δραματικά.
Οποτε, με τέτοια χρήση σε smartwatch που έχει και μικρή μπαταρια, δύσκολο να βγάλεις ημερα. Προφανως αυτός είναι ο λόγος που δίστασε η apple να το βάλει στο Watch της πρωτης γενιάς.

Re: Απάντηση: Apple Watch

Ρε παίδες εγώ ξέρω πως αν βάλω GPS κάνα μισάωρο όταν οδηγώ, η μπαταρια του κινητού πέφτει δραματικά.
Οποτε, με τέτοια χρήση σε smartwatch που έχει και μικρή μπαταρια, δύσκολο να βγάλεις ημερα. Προφανως αυτός είναι ο λόγος που δίστασε η apple να το βάλει στο Watch της πρωτης γενιάς.
Θα ήταν πολύ χρήσιμο η έστω σε στυλ mirroring δηλαδή να χρησιμοποιείς το κινητό για GPS το έχεις στην τσέπη και να δείχνει στην οθόνη του Apple watch το χάρτη

Αυτο το έχει ήδη!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μάλιστα είναι πολύ χρήσιμο διότι μπορείς να περπατάς στην πολη και να μην κοιτας καν το ρολοι για κατεύθυνση αφού το watch σε ειδοποιεί πότε να στρίψεις αριστερά ή δεξιά με παλμούς στον καρπό.

Οταν ελεγα δευτερόλεπτα εννοουσα υπηρεσίες instant location οπως tagging σε φωτογραφίες κλπ.
Ακομα και σε τρέξιμο, η κατανάλωση του gps δεν είναι τετοια που θα χαλάσει την εμπειρία χρήσης της συσκευής σου , ειδικά οταν περιμένεις μια τετοια λειτουργια απο ενα smart watch.

Mη τους δικαιολογείς Τάκαρε.Ας το είχε και ας το απενεργοποιούσες.

Αυτο το έχει ήδη!

Και μάλιστα είναι πολύ χρήσιμο διότι μπορείς να περπατάς στην πολη και να μην κοιτας καν το ρολοι για κατεύθυνση αφού το watch σε ειδοποιεί πότε να στρίψεις αριστερά ή δεξιά με παλμούς στον καρπό.

τοτε ειναι μια χαρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple Watch

Οταν ελεγα δευτερόλεπτα εννοουσα υπηρεσίες instant location οπως tagging σε φωτογραφίες κλπ.
Ακομα και σε τρέξιμο, η κατανάλωση του gps δεν είναι τετοια που θα χαλάσει την εμπειρία χρήσης της συσκευής σου , ειδικά οταν περιμένεις μια τετοια λειτουργια απο ενα smart watch.

Mη τους δικαιολογείς Τάκαρε.Ας το είχε και ας το απενεργοποιούσες.

Δεν τους δικαιολογώ. Απλα πρέπει να καταλάβεις την λογική της apple. Δεν πρόκειται να βάλει ένα feature μόνο και μόνο για να το βάλει, αν αυτό αποβεί εις βαρος της γενικής απόδοσης (εδώ της αυτονομίας) της συσκευής. Γιατι άπαξ και βάλει GPS στο smartphone, θα πρέπει να λειτουργεί για τον κυριότερο λόγο: το navigation το οποίο όμως αν χρησιμοποιείς όπως είθισται, θα σου σκίσει την μπαταρία, είτε τρέξεις είτε οδηγήσεις για κάνα μισάωρο-μια ώρα.
Τα υπόλοιπα geolocation data έτσι και αλλιώς τα τραβάει αυτόματα από το iphone.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple Watch

Δεν τους δικαιολογώ. Απλα πρέπει να καταλάβεις την λογική της apple. Δεν πρόκειται να βάλει ένα feature μόνο και μόνο για να το βάλει, αν αυτό αποβεί εις βαρος της γενικής απόδοσης (εδώ της αυτονομίας) της συσκευής..

Ε μα τι λες τώρα; Εδώ για να βάλει το (κατά γενική ομολογία όχι και απαραίτητο) 3D touch, μίκρυνε τη μπαταρία και ταυτόχρονα αύξησε πάχος (και βάρος) του iPhone. Το γιατί δεν έβαλε GPS δεν το ξέρω, προφαανώς θα ήθελε να κρατήσει κάτι για το επόμενο (αφού οι καινοτομίες στα ρολόγια δεν είναι και ό,τι πιο απλό).

Εγώ πάντως ο μόνος λόγος που δεν το πήρα είναι ούτε η αυτονομία, ούτε το GPS ούτε το 1st generation. Είναι απλά το ότι δε μ'αρέσει το σουλούπι του. Ναι, με κάποια λουράκια (πχ το μιλανέζ) στρώνει πολύ, αλλά το κυρίως ρολόι με το μαυρό τεράστιο bezel είναι (στα μάτια μου πάντα) πολύ άσχημο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο website 99% των φωτογραφιών το παρουσιάζουν με μαύρο background ώστε να κρύβεται το bezel.

Αν αλλάξει φάτσα, μπορεί να τσιμπήσω το επόμενο, έτσι λόγω γκατζετακισμού.

Πάντως, μια και μιλάμε για καινοτομίες, η μόνη ουσιαστική καινοτομία (που θα περίμενα από μια εταιρία των 750δις με άπειρους πόρους σε R&D), θα ήταν σύστημα φόρτισης αλά automatic, με κίνηση του καρπού. Εκεί θα'χε όντως ενδιαφέρον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple Watch

Ε μα τι λες τώρα; Εδώ για να βάλει το (κατά γενική ομολογία όχι και απαραίτητο) 3D touch, μίκρυνε τη μπαταρία και ταυτόχρονα αύξησε πάχος (και βάρος) του iPhone. Το γιατί δεν έβαλε GPS δεν το ξέρω, προφαανώς θα ήθελε να κρατήσει κάτι για το επόμενο (αφού οι καινοτομίες στα ρολόγια δεν είναι και ό,τι πιο απλό).

Εγώ πάντως ο μόνος λόγος που δεν το πήρα είναι ούτε η αυτονομία, ούτε το GPS ούτε το 1st generation. Είναι απλά το ότι δε μ'αρέσει το σουλούπι του. Ναι, με κάποια λουράκια (πχ το μιλανέζ) στρώνει πολύ, αλλά το κυρίως ρολόι με το μαυρό τεράστιο bezel είναι (στα μάτια μου πάντα) πολύ άσχημο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο website 99% των φωτογραφιών το παρουσιάζουν με μαύρο background ώστε να κρύβεται το bezel.

Αν αλλάξει φάτσα, μπορεί να τσιμπήσω το επόμενο, έτσι λόγω γκατζετακισμού.

Πάντως, μια και μιλάμε για καινοτομίες, η μόνη ουσιαστική καινοτομία (που θα περίμενα από μια εταιρία των 750δις με άπειρους πόρους σε R&D), θα ήταν σύστημα φόρτισης αλά automatic, με κίνηση του καρπού. Εκεί θα'χε όντως ενδιαφέρον.

Εγω τι λέω ή εσύ;;; Τι σχέση έχουν οι διαστάσεις του iphone με το μικροσκοπικό apple watch;;; Εχει χώρο το apple watch για μεγαλύτερη μπαταρία; Η μήπως θεωρείς πως το GPS δεν καταναλώνει πολύ ενέργεια;
Τωρα για τα υπόλοιπα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple Watch

Το επόμενο άντε μεθεπόμενο θα έχει GPS, τώρα το ποιος ο λόγος που δε μπήκε δεν τον ξέρουμε επακριβώς. Μπορεί να λ;eμε για μπαταρία και να ήταν για τα λεφτά, μπορεί να λέμε για upgrade path και απλά να ήταν midf@rt.
Όπως και να έχει εγώ βλέπω ότι πολύς κόσμος το ζητά το GPS. Εγώ λ.χ. ήθελα το HR, το βρήκα αλλού φθηνά – και το περιμένω. Άλλοι είχαν προτεραιότητα το GPS και πήγαν σε Garmin φθηνό κι ας μην είχε ΗR, προφανώς αυτοί είχαν σα προτεραιότητα το GPS.
Εξαρτάτε τι κάνει ο καθένας. Για γυμναστήριο τι να το κάνεις το GPS. Ενώ κάποιος που τρέχει μεγάλες αποστάσεις έξω, θα θέλει GPS.

Περνάει ο καιρός σύντομα θα τα έχουμε όλα και φθηνά.

Όλοι θα θέλαμε να έχει gps. Το θέμα ειναι όμως να το έχει με battery life που να βγάζει άνετα μια μέρα. Ίσως στο μέλλον να βάλει πιο power efficient επεξεργαστή η κάτι άλλο που να το επιτρέπει. Μην το συγκρίνεις όμως με garmin κλπ γιατί το Watch έχει Retina display που όπως γνωρίζεις έχει μεγάλη κατανάλωση εξού και η ανάγκη να σβήνει η οθόνη όταν δεν χρησιμοποιείται.

Όλοι θα θέλαμε να έχει gps. Το θέμα ειναι όμως να το έχει με battery life που να βγάζει άνετα μια μέρα. Ίσως στο μέλλον να βάλει πιο power efficient επεξεργαστή η κάτι άλλο που να το επιτρέπει. Μην το συγκρίνεις όμως με garmin κλπ γιατί το Watch έχει Retina display που όπως γνωρίζεις έχει μεγάλη κατανάλωση εξού και η ανάγκη να σβήνει η οθόνη όταν δεν χρησιμοποιείται.

Γιατί να μη το συγκρίνουμε με Garmin ? Υπόψη εδώ γύρω μου περισσότεροι έχουν Garmin παρά Apple. Για μαραθώνιο / πεζοπορίες σε βουνά κ.ο.κ.
Το ένα δεν έχει retina και apple apps το άλλο δεν έχει gps.
Και το MS στην ίδια κατηγορία είναι
Και γενικά ακόμη και εάν σήμερα τις θωρείς διαφορετικές κατηγορίες
Τελικά όλα στην ίδια κατηγορία ανήκουν
Και σύντομα θα περιέχουν όλα αυτά τα καλούδια και ακόμη παραπάνω
Και το παλιό casio με HR με απλά ρολόγια το συγκρίναμε.

Apple Watch

Σύγκρινε το τότε και με τα ρολόγια με κούκο :p
Σου είπα να μην το συγκρίνεις διότι το garmin και το ms δεν έχουν ενεργοβόρα οθόνη υψηλής ανάλυσης άρα τα παίρνει να ενσωματώσουν gps. Από εκεί και περα, επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Καλημέρα σε όλους....

σαν δρομέας εδώ και χρόνια,αγόρασα ένα ακριβό Polar ρολόι με GPS και HR ....όχι από Ελλάδα ,από Ιταλία..το πλήρωσα αν θυμάμαι καλά 250 ευρώ ίσως και παραπάνω....μετά από λίγο καιρό μπήκε στο κουτί του (εκεί είναι ακόμα και αναπαύεται)...το software του ήταν 100 χρόνια πίσω....απογοήτευση...δεν ξέρω για τα Garmin ,αλλά σαν το Apple Watch δεν υπάρχει για μένα....πραγματική απόλαυση η χρήση του....δεν το αλλάζω με τίποταααα!!!!

Σύγκρινε το τότε και με τα ρολόγια με κούκο :p
Σου είπα να μην το συγκρίνεις διότι το garmin και το ms δεν έχουν ενεργοβόρα οθόνη υψηλής ανάλυσης άρα τα παίρνει να ενσωματώσουν gps. Από εκεί και περα, επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Δηλαδή δε το συγκρίνουμε με κανένα ? Ειναι μια κατηγορία μονο του :HTEHEH56:

Οχι βεβαια. Απλα να το συγκρίνεις με αντίστοιχα smartwatches που έχουν ανάλογο hardware και προσφέρουν παραπλήσια πράγματα, όπως πχ τo LG Urbane.

Για όσους χρησιμοποιούν Spotify:
Μιας που το Spotify δεν έχει ακόμα Iphone App, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω δωρεάν εφαρμογή (Decibel) για να χειρίζεστε τις Spotify playlists σας από το Watch:
https://itunes.apple.com/app/apple-store/id985819942?mt=8