[Επίσημο] iPad 2 @2011

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPAD 2

Μια ερωτησούλα...
Στα χαρακτηριστικά του μας αναφέρει οτι μπορεί να κάνει mirroring και να στείλει μέσω του καλωδίου της Apple μέχρι 1080p σήμα.
Απο την άλλη όμως αναφέρει παρακάτω ότι μπορεί να 'παίξει' video H.264 μέχρι 720p..

Δηλαδή δεν μπορεί σαν ipad να κάνει playback 1080p??

Δεν το ξερουμε αυτο, αλλα τι νοημα εχει σε ενα tablet (1024x768) to playback 1080p?

Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPAD 2

Δεν λέω να δώ μια ταινία στο ipad αλλά δεν με χαλάει να την μεταφέρω και να μπορώ να την κάνω playback μέσω του καλωδίου σε tv..

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPAD 2

Δεν ειναι αυτη η λογικη του ipad.

Το HDMI out βγηκε κυριως για να υποστηριξει εφαρμογες (εκπαιδευτικες - ιατρικες , gaming ) σε παρουσιασεις , σχολεια κλπ

Ετσι κι αλλιως ουτε το apple tv υποστηριζει 1080p.

Ρε Δημητρη , κανε το κοπο να διαβασεις τη παρουσιαση μου (οχι ολοκληρωμενη δυστυχως ακομα) για το νεο MAC OS LION kai θα καταλαβεις.

Οταν σε λιγα χρονια θα δουλευουμε ολοι ετσι , καποιοι ακομη θα γκρινιαζουνε που δεν εχει usb... (λες και τ αλλα tablet εχουν)

Και μην ανυσηχεις, οι χειροπρακτικοι εχουν ηδη πιασει δουλεια (εγω πρωτος εχω παει απο τη χρηση του ποντικιου - πληκτρολογιου) !

Σόρρυ Γιάννη, αλλά κανείς δεν θα καταφέρει ποτέ να δουλέψει με οθόνη αφής μόνο, ειδικά αν είναι τοποθετημένη στην κλασική θέση (όρθια). Είναι αφάνταστα κουραστικό. Είχα οθόνη touch στο PC μου πριν 20 χρόνια και ξέρω.

Αυτοί που θα ενθουσιαστούν θα είναι οι light users / home users. Αν και κάποια στιγμή και αυτοί ακόμα θα αρχίσουν να βρίζουν, αν χρειαστεί να δουλέψουν μερικές ώρες έτσι.

Προφανως η οθονη αφης δεν θα μπορεσει ποτε να υποκαταστησει keyb / mouse.

Ειναι θεμα καθαρα πρακτικό / ορθοπεδικο κλπ.

Ισως ''ολογραμματικες'' καταστασεις (βλ. A.I.) μπορεσουν (αλλα και εκεί έχω ενδοιασμούς γιατί είναι πολυ πιο κουραστικό να κουνας ολοκληρο το χερι σου αντί πχ μόνο τον καρπό / δάκτυλά σου....)

Και ποιο σου ειπε οτι θα δουλεψω σε ορθια θεση... το ipad 2 αλωστε , γι αυτο εβγαλε και νεο cover σε 2 θεσεις , ορθια για θεαση ταινιων, slideshow κλπ, και σχεδον οριζοντια για "δουλεια¨.

Δες τ διαφημιστικο και θα δεις...

Kαι μη προτρεχετε ρε παπατρεχες, ετσι ελεγαν πριν 30 χρονια για το ποντικι.
Μην ειστε κοντοφθαλμοι!
Αλλωστε ,ipad εβγαλε , οχι laptop (ακομη)!

http://www.youtube.com/watch?v=pbl_6DmzO4g

Last edited:

Προφανως αλλιώς εννοείς την ''δουλεια'' Γιάννη....

H Θηκούλα ειναι ωραια και πανέξυπνη αλλα δυστυχως δε προβλέπει προστασια πισω-πλαι.
Οποτε εισαι αναγκασμενος να κουβαλας xtra θηκη ή το κουβαλας ετσι κι οτι γίνει....

Στη δουλεια μου παντως (γραφικα, μονταζ, μιξαζ κλπ) ηδη χρησιμοποιουμε ταμπλετες wacom με οθονη, χωρις ποντικι και πληκτρολογιο.
Και σπιτι μου εχω απλη Α4 ταμπλετα Wacom , ποντικι δε χρησιμοποιω (λογω ορθοπεδικου προβληματος απο τα πληkτρα του ποντικιου) !

Σιγουρα , καποιες εργασιες θα γινονται καλυτερα και καποιες αλλες οχι.

Γι αυτο θα υπαρχουν μαζι για πολλα χρονια ακομη, η αρχη ομως εγινε.

Κατσε ρε Γιάννη, εσύ προφανώς μιλάς με γραφίδα όμως.

Άλλο πράγμα εντελώς αυτό προφανώς.

Γραφιδα , δαχτυλο, οτι να ναι ..!!!
Εναλλακτικες καλο ειναι να υπαρχουνε και ο καθενας ας διαλεξει τι θελει.

Εγω παντως ποντικι δεν ξαναπιανω.

Εγω να πω το εξής ,συμφωνώ με το Γιάννη γιατί όταν πρώτο είχε βγει το iPad , έλεγα ότι είναι μεγάλη μουφα και " απάτη " αλλα έλα που το έχω στα χέρια μου απο τον περασμένο Αύγουστο , και πλεων κάνω στο iPad το 80 % των εργασιών μου.Οπότε είμαι σίγουρος ότι το καινούργιο απλά θα ξεσκισει , όσο για ανταγωνισμό ελάτε τώρα αφού ΌΛΟΙ ξέρουμε ότι δεν υπάρχει , προσοχή κυριολεκτω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!
Κάτι άλλο που θέλω να πω respect στην Apple που παρα τον καζο που μας έκανε με το πρώτο τώρα το φέρνει άμεσα .

@ Φρα.Πε κυκλοφορούν οι ζελατινες που κάνουν εξαιρετική δουλειά .

Γραφιδα , δαχτυλο, οτι να ναι ..!!!
Ε οχι οτι να ναι.

Μην τρελαθούμε κιόλας.

Καμία μα καμία σχέση.

Αν είναι έτσι, να γυρίσουμε στα Win με τη γραφίδα και να βάλουμε και γραφίδα στο ipad.

Ελα τωρα....

να βάλουμε και γραφίδα στο ipad.

Αλήθεια, υπάρχει κάτι σχετικό; Π.χ. κανένα app σημειώσεων που να λειτουργεί με γραφίδα;

Για γραφίδα ξέρω μόνο ότι βολεύει σε σχεδιαστικά προγράμματα , όπως το sketchbook π.χ.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPAD 2

Εγω να πω το εξής ,συμφωνώ με το Γιάννη γιατί όταν πρώτο είχε βγει το iPad , έλεγα ότι είναι μεγάλη μουφα και " απάτη " αλλα έλα που το έχω στα χέρια μου απο τον περασμένο Αύγουστο , και πλεων κάνω στο iPad το 80 % των εργασιών μου.Οπότε είμαι σίγουρος ότι το καινούργιο απλά θα ξεσκισει , όσο για ανταγωνισμό ελάτε τώρα αφού ΌΛΟΙ ξέρουμε ότι δεν υπάρχει , προσοχή κυριολεκτω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!
Κάτι άλλο που θέλω να πω respect στην Apple που παρα τον καζο που μας έκανε με το πρώτο τώρα το φέρνει άμεσα .

@ Φρα.Πε κυκλοφορούν οι ζελατινες που κάνουν εξαιρετική δουλειά .

Δηλαδή τι φανταστικό κάνει το Ipad που δεν το κάνει ένα από τα καινούρια tablet? Δεν μιλάω για πριν, για τώρα σε ρωτάω.

νομιζω οτι ''κανει'' λιγοτερα χρηματα!

ps
εκτος ολων των αλλων..............

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPAD 2

Δηλαδή τι φανταστικό κάνει το Ipad που δεν το κάνει ένα από τα καινούρια tablet? Δεν μιλάω για πριν, για τώρα σε ρωτάω.

Ποια Tablet , αυτά στις διαφημίσεις , όχι τίποτα αλλα δεν είδα κανένα , απο κει και πέρα και ΜΌΝΟ που έχει iOS ( αν και λίγο παλιό , είναι η αλήθεια ) ,το βρίσκω αρκετό.

vaskal τι να σου κανουν οι ζελατίνες αμα πέσει κάτω?

Οσο για τον ανταγωνισμό....αστο καλύτερα....οσο για το ios για μενα ενας λογος να μη κοιταξω συνάφι apple οχι λόγος νατο προτιμήσω... (μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον...)

Last edited: