[Επίσημο] iPad Air @2013

Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad AIR

Επιβεβαιώνω πως αν τρέχεις το calculator δεν έχει καμία διάφορα ακόμα και με το iPad 1

:p

Καλημέρα σε όλους...
ρε σεις μη τον πειράζετε..:smash:
.καλά τα λέει..αυτό που κρατώ εγώ σαν απλός χρήστης του iPad (δηλαδή: σερφάρισμα,διάβασμα βιβλίων και θέαση ταινιών mkv με το AVplayer HD) είναι ότι για να αποφασίσω να αλλάξω το iPad4 θα πρέπει να με πιάσει-απλά-καταναλωτική μανία ή να "μαζέψουν" τόσο πολύ τα iPad(δεν μπορώ να φανταστώ πόσο ακόμα...) ώστε να μου φαίνεται "βαρίδι" το 4-άρι... :p

Καλημέρα Νας. Η διάφορα είναι πως το 4αρι έχει περίπου διπλάσια ισχύ απο το 3αρι το οποίο λόγω retina είχε οριακή ισχύ για οτιδήποτε απαιτητικό (γι αυτό και το αναβαθμίσαν πριν την ώρα του). Και δεν μιλάω μόνο για επεξεργασίες video/photos αλλά και για αναπαραγωγή βαριων 1080p 50/60 fps αρχείων αλλά και πιο lite καταστάσεις όπως retina optimized περιοδικά όπου το 3αρι φαινόταν πως ήταν στα όρια του..

Παιδιά κακά τα ψέματα. Από το 4 (η ακόμη και από το 3) πας στο air για το μέγεθος και το βάρος. Και είναι σημαντική η διάφορα. Επιτέλους ξεκουράστηκαν τα χέρια μου.
Όλα τα αλλά είναι λεπτομέρειες. Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει κάποια εντυπωσιακή βελτίωση στην απόδοση που να δικαιολογεί upgrade λόγω αυτού.

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad AIR

Τακη και Γιαννη, προσπαθειστε λιγο ακομα, μπορειτε...:p

Το iPad Γιαννη, δεν ειναι PC για να κανεις αυτα που λες (για να αξιοποιησεις τη μεγαλυτερη ισχυ).

Στο 90% των συνηθισμενων χρησεων ενος tab οτιδηποτε πανω απο 3 δεν κανει ουσιαστικη διαφορα.

(στο 10% περιλαμβανω βαρια mkv που λεει ο Τακης - αν και δεν ειχα καποιο προβλημα ποτε με το 3 υποθετω οτι, για να το λεει ο Τακης, θα υπαρχουν αρχεια που να ζοριζουν το 3)

Τα περι ''οριακης ισχυος'' και αναβαθμισης του 3 στο 4 ειναι παπαρια μαντολες (σορρυ Τακη αλλα δεν λεω μονο εγω βλακειες :p). Κοντα 2 χρονια μετα απο την ανακοινωση του 3 δεν το χα δει ποτε να ζοριζεται. Ο λογος του 4 ηταν το lightning και φυσικα η γνωστη ψιλοαρπαχτη της Apple.

Θυμαμαι οταν ειχε βγει το 4 τον Τακη να λεει ποσο πιο σβελτο απο το 3 ηταν γενικα.

Ειλικρινα δεν καταλαβα που το δε αυτο απο τη στιγμη που εγω πηγα απο το 3 στο Air και με το iOS 7 που ειναι πολυ βαρυ και ''καθημερινη'' διαφορα δεν ειδα καμία.

Last edited:

...ναι...ναι..."καλός είσαι και του λόγου σου"....το μεγαλύτερο fanboy είσαι....της τα χώνεις (της μηλο-εταιρίας) και μετά τα "χώνεις"...:smash: :p :))

Last edited:
Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad AIR

...ναι...ναι..."καλός είσαι και του λόγου σου"....το μεγαλύτερο fanboy είσαι....της τα χώνεις (της μηλο-εταιρίας) και μετά τα "χώνεις"...:smash: :p :))
Σωστα, το ξεχασα, Apple απαξ και αγοραζεις πρεπει να το βουλωνεις :p

Η διαφορα μου με τα φανπους ειναι οτι επιλεγω τα προιοντα της, για λογους που εχουμε πει απειρες φορες αλλα παραλληλα τους κανω κριτικη εκει που πρεπει (με κυριο σκοπο την βελτιωση τους και οχι για αντιπαραθεση - οπως δλδ εκλαμβανεται απο τους αυτοματους μηχανισμους αμυνας των φανμπους :p)

Καλημέρα Νας. Η διάφορα είναι πως το 4αρι έχει περίπου διπλάσια ισχύ απο το 3αρι το οποίο λόγω retina είχε οριακή ισχύ για οτιδήποτε απαιτητικό (γι αυτό και το αναβαθμίσαν πριν την ώρα του). Και δεν μιλάω μόνο για επεξεργασίες video/photos αλλά και για αναπαραγωγή βαριων 1080p 50/60 fps αρχείων αλλά και πιο lite καταστάσεις όπως retina optimized περιοδικά όπου το 3αρι φαινόταν πως ήταν στα όρια του..

Hello Takis..εγώ αυτό που παρατήρησα από το 3-άρι της αδελφής μου-που τόχα δουλέψει αρκετά-και από τα games που παίζει ο ανιψιός μου είναι ότι ζεσταινόταν αρκετά έως πολύ....τίποτα άλλο...το 4-άρι ούτε λόγος βέβαια....

[ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad AIR

Μα νομίζω όλοι το είπαμε... Το air το παίρνεις για το πάχος-βάρος του, κυρίως.
Το ότι είναι πιο γρήγορο είναι το κερασάκι, ειδικά σε δύσκολες εφαρμογές και παιχνίδια.

Για το ipad mini retina, είναι όμως αρκετά διαφορετικά τα πράγματα, ειδικά όσον αφορά την οθόνη , που είναι ¨Αλλου ¨!
Και επεξεργαστής είναι 2 γενιές μπροστά και η αύξηση ταχύτητας είναι εμφανής.

Last edited:

Το air το παίρνεις για το πάχος-βάρος του, κυρίως.
Το ότι είναι ο πιο γρήγορο είναι το κερασάκι, ειδικά σε δύσκολες εφαρμογές και παιχνίδια.

Για το ipad mini retina, είναι όμως αρκετά διαφορετικά τα πράγματα, ειδικά όσον αφορά την οθόνη , που είναι ¨Αλλου ¨!

Συμφωνουμε απολυτα (δεν το ειπαμε ολοι ομως....εγω το πα και πεσατε, κλασικα, να με φατε :p)

Και επεξεργαστής είναι 2 γενιές μπροστά και η αύξηση ταχύτητας είναι εμφανής.

Εδω, ειπαμε, διαφωνω: Και το Air vs 3 ειναι 2 γενιες μπροστα και αυτο δεν επηρεαζει αμεσα την αποδοση στην ''καθημερινη'' χρηση (ακομα και στο iOS 7)

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad AIR

Τακη και Γιαννη, προσπαθειστε λιγο ακομα, μπορειτε...:p

Το iPad Γιαννη, δεν ειναι PC για να κανεις αυτα που λες (για να αξιοποιησεις τη μεγαλυτερη ισχυ).

Στο 90% των συνηθισμενων χρησεων ενος tab οτιδηποτε πανω απο 3 δεν κανει ουσιαστικη διαφορα.

(στο 10% περιλαμβανω βαρια mkv που λεει ο Τακης - αν και δεν ειχα καποιο προβλημα ποτε με το 3 υποθετω οτι, για να το λεει ο Τακης, θα υπαρχουν αρχεια που να ζοριζουν το 3)

Τα περι ''οριακης ισχυος'' και αναβαθμισης του 3 στο 4 ειναι παπαρια μαντολες (σορρυ Τακη αλλα δεν λεω μονο εγω βλακειες :p). Κοντα 2 χρονια μετα απο την ανακοινωση του 3 δεν το χα δει ποτε να ζοριζεται. Ο λογος του 4 ηταν το lightning και φυσικα η γνωστη ψιλοαρπαχτη της Apple.

Θυμαμαι οταν ειχε βγει το 4 τον Τακη να λεει ποσο πιο σβελτο απο το 3 ηταν γενικα.

Ειλικρινα δεν καταλαβα που το δε αυτο απο τη στιγμη που εγω πηγα απο το 3 στο Air και με το iOS 7 που ειναι πολυ βαρυ και ''καθημερινη'' διαφορα δεν ειδα καμία.

Συριε προφανώς χρησιμοποιείς το iPad για πολύ βασικά πράγματα οπότε λογικό ειναι να μην βλέπεις διάφορες. Δοκίμασε έστω να κατέβασεις ένα retina περιοδικό όπως το wired και θα δεις πόσο πιο άνετα το χειρίζεται το νέο iPad. Και δεν θα μιλήσω για iPhoto, I movies, η avchd videos της κάμερας που για πολλούς απο εμάς ειναι μέρος της καθημερινής χρήσης τους. Για αυτά που θες εσύ, είσαι καλυμμένος και με το iPad 2. Όσο για το ποιος λέει παπαριες μαντολες στα της κατηγορίας, είσαι εκτός συναγωνισμού χρόνια τώρα.. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad AIR

Σωστα, το ξεχασα, Apple απαξ και αγοραζεις πρεπει να το βουλωνεις :p

Η διαφορα μου με τα φανπους ειναι οτι επιλεγω τα προιοντα της, για λογους που εχουμε πει απειρες φορες αλλα παραλληλα τους κανω κριτικη εκει που πρεπει (με κυριο σκοπο την βελτιωση τους και οχι για αντιπαραθεση - οπως δλδ εκλαμβανεται απο τους αυτοματους μηχανισμους αμυνας των φανμπους :p)

Η διάφορα σου ειναι ότι αγοράζεις προϊόντα της apple και η δεν ασχολείσαι να μάθεις έστω τα βασικά είτε τα χρησιμοποιείς εξαιρετικά light (να δούμε καμία φωτό, να κάνουνε κανα Remote Desktop κλπ).. Κανένας μηχανισμός άμυνας παρά ένα ατελείωτο face palm.. :p

Οτι πειτε κε. συνηγορε / προεδρε / king / mr. media markt κλπ :p

ΥΓ το wolv3d παιζει μονο με το speed menu του anydvd

Ένα άλλο εύκολο test για να δείτε ποσο πιο γρηγορο είναι το νέο ipad σε σχέση με το περσινό και ακόμα περισσότερο σε σχέση με το 3αρι, είναι να τρέξετε το apple maps και να επιλέξετε 3D flyover πάνω από μια πολη που το υποστηρίζει (πχ Νέα Υόρκη).

Ένα άλλο εύκολο test για να δείτε ποσο πιο γρηγορο είναι το νέο ipad σε σχέση με το περσινό και ακόμα περισσότερο σε σχέση με το 3αρι, είναι να τρέξετε το apple maps και να επιλέξετε 3D flyover πάνω από μια πολη που το υποστηρίζει (πχ Νέα Υόρκη).

οκ Τάκη..το έκανα το πείραμα στο 4-άρι μου..πρώτη φορά μπήκα στους χάρτες :p....υποθέτω ότι στο Air θα είναι πιο smooth...αλίμονο αν δεν ήταν...οπότε??? :))

Είναι αλήθεια ότι η οθόνη του retina έχει καλύτερο μαύρο από αυτήν του air ;
και ρωτώ γιατί βασικά ενδιαφέρομαι για φωτογραφίες.