[Επίσημο] iPad Mini @2012

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

κι εγω παντως το ιδιο "προβλημα" εχω...
Εχοντας το Ipad 3 στο σπιτι, δε μπορω να μη δω τη διαφορα της οθονης.
αν φυσικα δεν εχεις καποια retina οθονη, δεν θα το καταλαβεις..... αλλα ειπαμε, ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο !

Εγώ που εχω σπιτι και τα δυο, καταληγω παντα στο 4αρι λογω οθονης.. Η γυναικα μου πάλι, το αντίθετο!

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

στο νεο ipad mini που θα βγει (ισως με retina) φοβαμαι μη γινει το ιδιο που εγινε στο Ipad 3.
Δηλ. θ αυξηθει λιγο το βαρος και ογκος, το ιδιο και η καταναλωση.

στο νεο ipad mini που θα βγει (ισως με retina) φοβαμαι μη γινει το ιδιο που εγινε στο Ipad 3.
Δηλ. θ αυξηθει λιγο το βαρος και ογκος, το ιδιο και η καταναλωση.

Αυτος ειναι πιθανό, εκτος και αν προκύψει τεχνολογικη πρόοδος (πχ πιο λεπτα & λιγοτερο ενεργοβορα πάνελ).

Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Δε ξέρω, μπορεί να αποφασίσει ότι χρειάζεται ακόμα πιο φτηνό ταμπλετ και να ξαναβγεί σχεδόν το ίδιο σε χαρακτηριστικά αλλά πιο οικονομικό – ακολουθώντας τις μειώσεις τιμών components (που αγοράζει από τρίτους) όπως cpu/ram/lcd.

Και iphone-mini ή iphone-cheep-edition μπορεί να δούμε συντομα
με το ρυθμό που κατακλύζουν την αγορά οικονομικές και αξιοπρεπής ανταγωνιστικές λύσεις.

Δεν ειναι πολυ στο στυλ της apple αυτο, αλλα απο την άλλη ο ανταγωνισμος ειναι αδυσώπητος οποτε κανεις δεν μπορει να ξέρει..
Παντως μεχρι στιγμης, οι επιχειρηματικες της κινησεις ειναι σοφές: Το ipad mini πουλαει σαν ζεστο ψωμακι παρα το οτι ειναι αρκετά ακριβοτερο απο τον ανταγωνισμό.
Το ίδιο και το 5αρι..
Ειδωμεν..

Όταν λέω απαράδεκτη, εννοώ για τα δεδομένα της εποχής, και της τιμής του. Η οθόνη συγκρινόταν με διάφορα άλλα φτηνιάρικα tablet που'χαν στημένα στο best buy. Και όταν λέω φτηνιάρικα, δεν εννοώ τα nexus/kindle κλπ, μιλάω για no name. Δεν υπήρχε κανένας λόγος θεωρώ να μη βάλουν retina, εφόσον είναι δοκιμασμένη τεχνολογία, επιτυχημένη, και με γνωστά αρνητικά τα οποία μπορούν να διαχειριστούν (λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση - θερμοκρασία). Και για το ότι μπορούν όντως να τα διαχειριστούν, απόδειξη είναι τα iPhone 5 / iPad 4.

'Ισως να μη με ενοχλούσε σε άλλη περίπτωση η οθόνη, απλά μεγάλο μέρος αυτών που θα κάνω με το μηχανάκι είναι η αποθήκευση και συνεχής χρήση pdf. Και κουράστηκα μόλις στα 10 λεπτά που το δούλεψα.

Για μένα είναι ηλίου φαεινότερο ότι απλά ήξεραν ότι και σκατά να'βαζαν, θα ξεπουλούσαν. Οπότε απλά προτίμησαν την πιο φτηνή λύση για να έχουν το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Και κατά το Φλεβάρη/Μάρτη, θα βγάλουν και το retina ώστε να το ξανα-αγοράσουν όλοι. Μ'ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια που λέει κι ο σοφός λαός. :D

Last edited:

Τα ξαναγράψαμε παραπανω.. Υπαρχουν σοβαροι τεχνικοι και οικονομικοί λογοι για το οτι δεν εβαλαν retina ακόμα, περαν του θεματος εμπορικης πολιτικης..

.... Και κατά το Φλεβάρη/Μάρτη, θα βγάλουν και το retina ...

Πάντως είναι εντυπωσιακό να βλέπεις εάν κολοσσό να βγάζει προϊόντα-αντικαταστάτες ανά 6μηνο (σε λίγο 4μηνο!?)
Τόσο τρέχει η αγορά
Και μπράβο τους που μπορούν να τρέξουν τόσο

Μαθαμε ολοι οι τωρα Retina kai retina !!!-bye-

Κοίτα, όταν μια τεχνολογία υπάρχει στην κυκλοφορία για πάνω από διετία (από την ίδια εταιρία μάλιστα), και έχει "ωριμάσει" τόσο που κυκλοφορεί και σε 3rd party ανταλλακτικά, που δίνουν και μια ιδέα για το κόστος της (εγώ πχ την αγόρασα με 50 ευρώ αντί 200 που τη χρεώνει η Apple, και όπως είχα γράψει σε αντίστοιχο thread, μετά από 100άδες τεστ δεν μπόρεσα να παρατηρήσω καμία διαφορά)...

... ε θα περίμενες από μια εταιρία που υποτίθεται ότι οδηγεί τις εξελίξεις να μην κάνει τέτοια πισωγυρίσματα.

Τεσπα, ευτυχώς υπάρχει ακόμα αρκετή ποσότητα 3rd generation στην αγορά, αν και σε καταστήματα οι τιμές είναι φουσκωμένες σχεδόν στα επίπεδα του 4...

Πάντως είναι εντυπωσιακό να βλέπεις εάν κολοσσό να βγάζει προϊόντα-αντικαταστάτες ανά 6μηνο (σε λίγο 4μηνο!?)
Τόσο τρέχει η αγορά
Και μπράβο τους που μπορούν να τρέξουν τόσο

Το θέμα δεν είναι αν μπορει να τρέξει (με τοσο μετρητό μπορει να βγάζει νεο ipad ανα τρίμηνο ) αλλα :
1) προσφέρει ουσία στο νεο μοντέλο η φρου φρου όπως η σαμσουνγκ με τα 30 μοντέλα κινητών το χρονο?
2) τι λένε οι παραδοσιακοί πελάτες? Από οσα διαβάζω είναι δυσαρεστημένοι αρκετοι. Σε πολλούς αρεσε να έχουν το τελευταίο ipad και αυτό να κρατάει 1 έτος. Όπως το βλέπω με την γρήγορη εναλλαγή και παρουσίασή νέων προϊόντων μεγαλώνει την βάση της με νεους πελάτες. Εξαργυρωνει δλδ το όνομά της πλέον. Λογικό.
Το 13 κάνω μια εκτίμησή για 3 νεα iphone (5s πριν το καλοκαίρι, 6 στα τέλη του 13 και ίσως και iphone mini αν το 6 παει σε 4.4+) και 3-4 ipad (καλοκαίρι το μινι 2 απλα πιο γρήγορο και το 5 το μεγαλο και τέλη της χρονιάς αρχές 14 μινι ρετινα + 6 μεγαλο).
Ο στέφανος ήξερε να ριχνει μπετονια και να περιμένει στην όχθη του ποταμου. Ο τιμ είναι βιαστικό αγόρι...

Σε πολλούς αρεσε να έχουν το τελευταίο ipad και αυτό να κρατάει 1 έτος.

χαχα δε πειράζει ας δυσαρεστηθεί κάνας τέτοιος πελάτης … που θέλει απλά το τελευταίο και πιο ακριβό
Άμα ήταν να περιμέναμε κάθε χρόνο να τα λανσάρουνε μαζί με τη τις επιδείξεις μόδας.
Ακόμα και στη μόδα να δεις έχουν καλοκαιρινή σεζόν και χειμερινή :D

Οτι και να βγάλει η apple θα πουλήσει

Πάντως εγω το είδα και δεν με βόλεψε καθόλου πολυ μικρό ρε παιδι μου...δεν συγκρίνεται με το 2 μου :P

Το δα χθες.

Ηλπιζα ότι η ανάλυση θα με ενοχλήσει λιγότερο (λόγω διαστάσεων) αλλα δυστυχώς ειναι deal breaker για όσους έχουν δει το 3/4.

Το πασπατευα ώρα προσπαθώντας να βρω δικαιολογία για να το πάρω αλλα οπότε έβλεπα τη θολούρα στα γράμματα χαλιομουν πολυ.

Για κάποιον που έχει 3 η 4 έχει νόημα μόνο για remote τύπου my movies (και αυτο μόνο για το remote, όχι για το library browsing). Αλλα και πάλι, δεν ξέρω πόσο θα "κρατήσει" το setup (βλ αστάθεια htpc)

Για κάποιον που θέλει φυσικά κατι on the go / δουλειά, ειναι ταμαμ.

Εαν εχεις 3/4 οντως δεν έχει νοημα η αγορα του mini εκτος και αν το χρειάζεσαι να ειναι παντα μαζι σου.
Παντως Συριε, ετσι για να σε γκαζώσω, χθες έβαλα ξανα το mymovies και δουλεύει τζετ! :p

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Παντως Συριε, ετσι για να σε γκαζώσω, χθες έβαλα ξανα το mymovies και δουλεύει τζετ! :p
Εισαι κακός άνθρωπος....:p

Για οσους δεν εχουν συνειδητοποιήσει το μεγεθος του mini και την διαφορα που κανουν δυο ιντσες, ιδου μερικες φωτο του ipad mini πλαι στο ipad 4:

IMG_0432.jpgIMG_0434.jpgIMG_0436.jpgIMG_0438.jpg

Χαοτική διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης ακόμη και σε μία φωτό. Το γραναζάκι στο settings κάτω δεξιά είναι γραναζάκι στο μεγάλο και ένας θολός κύκλος στο μινι.