[Επίσημο] iPad Mini @2012

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Eσυ , πρεπει να βαλεις κατω τις ανάγκες σου, τι μηχανηματα εχεις μεχρι τώρα (πολυ σημαντικο το "οικοσύστημα" ) και ν αποφασισεις.

Πρεπει επίσης να βαλεις "προτεραιότητες" ... αν πχ μετραει η ποιοτητα κατασκευής, το deisgn, η σταθερότητα , οι εφαρμογες κλπ.

Κάθε ενα απο τα παραπανω "πληρώνονται".... (απευθυνομαι φυσικα σε όλους μας ).

Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Οποιος θέλει φορητό ipad καλυτερα να περιμένει 1 χρονο, το 2 θα ειναι μακραν καλύτερο και ευελπιστουμε με φρεσκια νοτα στο iOS.

Κατα τα άλλα αφηστε κι εμας που κυκλοφορούμε με 7αρια tablet εδω και 2 χρονια να έχουμε αλλη αποψη περι φορητότητας και ΑΛΛΩΝ λειτουργιων που αδυνατει το iOS και μην απατάστε με τα 275000 ibeer που κυκλοφορουν....
Μην ανακαλυπτουμε τον τροχο πάλι... ο καθένας με τις... "ανάγκες" του...

καταλαβαίνω ότι λέτε ποιότητα =αναλογία_με= κόστος…
Αλλά μη ξεχνάμε ο apple έχει και το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Δηλαδή
ΒοΜ_cost * περιθόριο_κέρδους = τιμή_στην_αγορά

Για αυτό το λόγο έχει συσσωρεύσει και τόσο μετρητό.
Μη το ρίχνουμε άρα ότι είναι το τεχνολογικό κόστος πιο υψηλό … είναι και το περιθώριο κέρδους μεγάλο στην apple.

Eσυ , πρεπει να βαλεις κατω τις ανάγκες σου, τι μηχανηματα εχεις μεχρι τώρα (πολυ σημαντικο το "οικοσύστημα" ) και ν αποφασισεις.

Πρεπει επίσης να βαλεις "προτεραιότητες" ... αν πχ μετραει η ποιοτητα κατασκευής, το deisgn, η σταθερότητα , οι εφαρμογες κλπ.

Κάθε ενα απο τα παραπανω "πληρώνονται".... (απευθυνομαι φυσικα σε όλους μας ).
Συμφωνω, ενω ομως εκφράζεις μια σκεπτόμενη και ορθα τοποθετημένη θεση, σε καποια ποστ (οπως το παρακατω) αδυνατώ να κατανοήσω, οτι το ιδιο σκεπτόμενο άτομο, πασχίζει με μένος να υποστηρίξει/δικαιολόγηση την πολιτικη μιας εταιριας (της apple)..

Η google δεν ενδιαφερεται για κέρδη apo hardawre.... και καλα κάνει , οπως ειπα εχει αλλους πορους.

Η Apple ειναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ (το εχω πει πολλές φορες) , εταιρεια hardaware και μετα ολα τ αλλα.
Μια χαρα ειναι και το nexus , αλλα δεν ειναι ipad....

και εγω εξάλλου ipad εχω και το κατευχαριστιεμαι καθε μερα... ομως αν ηταν να παρω 7' τωρα, θα περιμενα λιγο καιρο για το ipad mini με retina (νομιζω οτι λογο ανταγωνισμού δεν θα αργήσει)... και μεχρι τοτε θα αγοραζα ενα nexus 7..

Last edited:
Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Οποιος θέλει φορητό ipad καλυτερα να περιμένει 1 χρονο, το 2 θα ειναι μακραν καλύτερο και ευελπιστουμε με φρεσκια νοτα στο iOS.
Σιγα μην αλλαξει η οθονη στο 2.

Αυτα αλλαζουν ανα 2 γενιες.

Στο θέμα εφαρμογων, δεν αμφισβητείται η ανωτεροτητα των εφαρμογων για tablet στο iOS.
Εκει εχει πολυ δουλεια ακόμη to Android....

Και στην Ελλαδα, απορω που κανεις δεν αναφερει τις σοβαρες ελλείψεις του... δεν υπαρχει καν Google Music store kai κατι αντιστοιχο του iTunes mach.

Δεν εχει ηλεκτρονικο βιβλιοπωλειο και βινετο club.
Δεν εχει φωνητικες οδηγιες και navigation κλπ.

Αυτα , δεν απασχολουν κανενα ....?

Κατα τα άλλα αφηστε κι εμας που κυκλοφορούμε με 7αρια tablet εδω και 2 χρονια να έχουμε αλλη αποψη περι φορητότητας και ΑΛΛΩΝ λειτουργιων που αδυνατει το iOS και μην απατάστε με τα 275000 ibeer που κυκλοφορουν....
Μην ανακαλυπτουμε τον τροχο πάλι... ο καθένας με τις... "ανάγκες" του...

Εγω παλι, δε θα αγοραζα nexus.... γιατι η εμπειρια των tablet σε Android , δεν ειναι αυτη που περιμενω.
Σε κινητο, βολευονται καπως τα πράγματα... αλλα και παλι οχι εντελώς.

Τελος, δεν δικαιολογω την Αππλε , τη κατανοώ... εχει διαφορα!

Και για μενα , μπορει μερικα πραγματα να δικαιολογούν την αυξημενη τιμή.... ειναι θεμα προτεραιοτήτων.

Συμφωνω, ενω ομως εκφράζεις μια σκεπτόμενη και ορθα τοποθετημένη θεση, σε καποια ποστ (οπως το παρακατω) αδυνατώ να κατανοήσω, οτι το ιδιο σκεπτόμενο άτομο, πασχίζει με μένος να υποστηρίξει/δικαιολόγηση την πολιτικη μιας εταιριας (της apple)..

και εγω εξάλλου ipad εχω και το κατευχαριστιεμαι καθε μερα... ομως αν ηταν να παρω 7' τωρα, θα περιμενα λιγο καιρο για το ipad mini με retina (νομιζω οτι λογο ανταγωνισμού δεν θα αργήσει)... και μεχρι τοτε θα αγοραζα ενα nexus 7..

Τελος, δεν δικαιολογω την Αππλε , τη κατανοώ... εχει διαφορα!

Και για μενα , μπορει μερικα πραγματα να δικαιολογούν την αυξημενη τιμή.... ειναι θεμα προτεραιοτήτων.
εδω δεν μπορω να διαφωνησω..

Όμως το κατανοώ την apple μου φαινεται λίγο αστείο ή ύποπτο (φανμποισμου) Εκτός και αν έχεις μετοχές της..

Κατανοεις δηλ την "φτωχή" apple με το μεγαλύτερο cash στον κόσμο να πουλάει ακριβότερα.. Ενω ακριβώς το ίδιο πράγμα μια άλλη εταιρία χρεώνει τα μισά.. Αναφέρομαι στα 16 & 32gb..

καταλαβαίνω ότι λέτε ποιότητα =αναλογία_με= κόστος…
Αλλά μη ξεχνάμε ο apple έχει και το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Δηλαδή
ΒοΜ_cost * περιθόριο_κέρδους = τιμή_στην_αγορά

Για αυτό το λόγο έχει συσσωρεύσει και τόσο μετρητό.
Μη το ρίχνουμε άρα ότι είναι το τεχνολογικό κόστος πιο υψηλό … είναι και το περιθώριο κέρδους μεγάλο στην apple.

Υπαρχει ομως και ενας αλλος παράγοντας "αυγο του Κολομπου" :p :

Επειδη εχει πολυ cash, εχει την δυνατοτητα να παραγγελνει μαζικα τεραστιες ποσοτητες εξαρτημάτων σε καλυτερες τιμες απο τον ανταγωνισμό, διατηρώντας ετσι και υγειές περιθωριο κερδους αλλα και ποιότητα κατασκευης με ακριβα components..
Αντιθετως οι ανταγωνιστες, αναγκαζονται να πουλουν σε τιμες κόστους ή και με πριμοδότηση, ελπιζοντας οτι θα βγαλουν κερδος απο αλλα καναλια (πχ η amazon απο το store της).

Όμως το κατανοώ την apple μου φαινεται λίγο αστείο ή ύποπτο (φανμποισμου) Εκτός και αν έχεις μετοχές της..

Κατανοεις δηλ την "φτωχή" apple με το μεγαλύτερο cash στον κόσμο να πουλάει ακριβότερα.. Ενω ακριβώς το ίδιο πράγμα μια άλλη εταιρία χρεώνει τα μισά.. Αναφέρομαι στα 16 & 32gb..

Εαν πουλας συνεχεια στο κοστος, αρα χωρις κερδος, δεν μπορείς να εχεις budget για R&D αρα τελματώνεται το innovation..

Δεν εχω μετοχές καρδια μου !!!-bye-

Ειναι η μεγαλυτερη εταιρεία, ΑΚΡΙΒΩΣ γιατι πουλαει με κέρδος και γιατι "μπορεί".
Το να πουλας στο κοστος , σημαινει οτι απλα "δεν μπορείς" ή τα βγαζεις απ αλλου.

Οπως "επιλεγεις" να παρεις ενα ακριβο αμαξι (οταν μπορείς) , για την αισθηση που σου δινει (αισθητικά, οδηγικα κλπ), ετσι κι εδω.... δεν συγκρινεις προιοντα που στοχευουν αλλου.
Υπαρχει αγορα και κοινο για ολα τα γούστα....

Και για να μη παρεξηγούμαι... το ειπα και προηγουμένως, για την Ελλάδα , αυτη τη στιγμη , το θεωρώ ακριβο.
Αν το επαιρνα , θα το εκανα απο Αμερική , οπως και με το iphone 5.

Αυτος ειναι κι ενας (οχι ο μοναδικός) που εκανα το switch σε Android phone.

Last edited:

Εαν πουλας συνεχεια στο κοστος, αρα χωρις κερδος, δεν μπορείς να εχεις budget για R&D αρα τελματώνεται το innovation..

Ενω στην Apple που το cash το χουν κωλοχαρτο το innovation παει συννεφο :D :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Στο θέμα εφαρμογων, δεν αμφισβητείται η ανωτεροτητα των εφαρμογων για tablet στο iOS.
Εκει εχει πολυ δουλεια ακόμη to Android....

Και στην Ελλαδα, απορω που κανεις δεν αναφερει τις σοβαρες ελλείψεις του... δεν υπαρχει καν Google Music store kai κατι αντιστοιχο του iTunes mach.

Δεν εχει ηλεκτρονικο βιβλιοπωλειο και βινετο club.
Δεν εχει φωνητικες οδηγιες και navigation κλπ.

Αυτα , δεν απασχολουν κανενα ....?

Εμένα λ.χ. όχι

Ιtunes μακριά και αγαπημένοι.

Apps … ούτε και αυτά πολύ

ΜΑ Γιατί θα πεις τώρα?

Γιατί στην ουσία ένα Browser θέλω – εκεί σπαταλάω το 99% του χρόνου μου σε αντίστοιχες συσκευές.
Apps Που και που…
Ένα angry birds ? Μια χαρα παιζει…
ΚΑτι Torque αυτοκινητάδικα παίζουν
Ως εκεί είμαι ευχαριστιμμένος.

Δε ξέρω ποιες εφαρμογές είναι τόσο αναντικατάστατες. Ή τόσο άσχημες που να σε εμποδίζουν. Αλλα προφανώς είναι και λιγο προσοπικό θέμα τι θέλει ο καθένας.

Αν θες iTunes και ιΒοοks σίγουρα είσαι κλειδωμένος.

Εχεις καποια εταιρεια που τη προηγουμενη δεκαετια ,να εβαλε τη σφραγιδα της στη τεχνολογία, οσο η Apple ?
Δε νομίζω .....-bye-

Σε συγκριση με τον ανταγωνισμο; Φυσικά!
Εδω δημιουργει ολοκληρες αγορές προιοντων και οι αλλοι τρεχουν από πισω αντιγραφοντας προιοντα και μοντέλο πώλησης, τι να λεμε τωρα...

Εμένα λ.χ. όχι

ΜΑ Γιατί θα πεις τώρα?

Γιατί στην ουσία ένα Browser θέλω – εκεί σπαταλάω το 99% του χρόνου μου σε αντίστοιχες συσκευές.
Apps Που και που…

Δε ξέρω ποιες εφαρμογές είναι τόσο αναντικατάστατες. Ή τόσο άσχημες που να σε εμποδίζουν. Αλλα προφανώς είναι και λιγο προσοπικό θέμα τι θέλει ο καθένας.

Εχεις πολυ περιορισμενες απαιτησεις απο την ταμπλετα σου..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Αμα ητανε να θελω εναν browser , δε θα ειχα κανένα πρόβλημα!
to itunes match ειναι για μενα πολυτιμο, γιατι εχω μαζι μου παντα ΟΛΗ τη μουσικη βιβλιοθήκη (πανω απο 250GB μουσικής) .

Ta apps για μενα ειναι το A kai to Ω.
Τις χρησιμοποιω καθημερινά, για διασκέδαση, δουλεια, ενημέρωση κλπ.

Το ipad το εχουμε και στη δουλεια, για να κανουμε εγγραφες ήχου (σπικάζ - δουλεύω στη τηλεόραση) , on the go ,εκτος στουντιου.

Το εχουμε για να κανουμε προτάσεις και story boarding για διαφημιστικα και trailer.

Το εχουμε σαν auto cue στον "αέρα" στις ειδήσεις.

Το εχουμε σαν "εκπαιδευτικο" εργαλείο, για εκμαθιση προγραμμάτων , σαν "χειριστήριο" σε editing κονσόλες , photoshop κλπ.

Το εχουμε για previewing monitor και ελεγχο σε καμερες δράσης , οπως η gopro .
Δεν ειναι μονο "παιχνιδι" λοιπον.....

Εμένα λ.χ. όχι

ΜΑ Γιατί θα πεις τώρα?

Apps Που και που…

Υπαρχει ομως και ενας αλλος παράγοντας "αυγο του Κολομπου" :p :

Επειδη εχει πολυ cash, εχει την δυνατοτητα να παραγγελνει μαζικα τεραστιες ποσοτητες εξαρτημάτων σε καλυτερες τιμες απο τον ανταγωνισμό, διατηρώντας ετσι και υγειές περιθωριο κερδους αλλα και ποιότητα κατασκευης με ακριβα components..
Αντιθετως οι ανταγωνιστες, αναγκαζονται να πουλουν σε τιμες κόστους ή και με πριμοδότηση, ελπιζοντας οτι θα βγαλουν κερδος απο αλλα καναλια (πχ η amazon απο το store της).

Σίγουρα παίζουν οικονομίες κλίμακας αλλά δεν είναι οι μονοί. Σε τσιπάκια (cpu / ram / flash) ειδικά δεν είναι καθόλου μόνοι στις τεράστιες παραγγελίες…

Το περιθώριο κέρδους τους φυσικά και το ζηλεύει όλη η αγορά… και το πληρώνει η τσέπη των καταναλωτών.

Επίσης , χρησιμοποιείται (εκτος των άλλων) και σε εκπαιδευση παιδιων με ειδικες ανάγκες...
Φιλος μου, με ενα "ιδιαίτερο" παιδι, χρησιμοποιει το ipad και καποιες εφαρμογές, για βελτιωση της αντιληπτικης ικανοτητας του παιδιου του... και μαλιστα με θετικα αποτελέσματα.

Θειος μου , αρχιτέκτονας, το εχει σαν sketchbook και για να δειχνει τις ιδέες του - προσχεδια σε πελατες του.

Εγω παλι με ενα τέτοιο αξεσουάρ , το χρησιμοποιώ για τον ιδιο λογο στη δουλεια μου.
http://www.tenonedesign.com/connect.php