[Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018
Μετα από 3 ημέρες χρήσης αυτά που αποκόμισα και συμπεράσματα που έβγαλα τα εξής.
1. Επικακτικη ανάγκη οι εφαρμογές να προσαρμόσουν το UI στο νέο form factor.
Σε πολλές εφαρμογές και πολύ γνωστές έχω μαύρες μπάρες δεξιά αριστερά η πάνω κάτω.
Πραγματικά αποκρουστικό η θέαση ακόμα και πολύ γνωστές εφαρμογές
πχ Asphalt 9,AVPlayerHD,PlayerXtreme,Euronews,Google Maps,Tapatalk,Gmail κ.α
2. Η απόδοση του λευκού είναι κατώτερη(αρκετά πιο θερμό τόνο) σε σχέση και με το 10.5 και σε σύγκριση που έκανα πλάι πλάι με 2
11αρια σε public και istorm Γλυφάδα με ίδιες ρυθμίσεις ίδια επίπεδα φωτεινότητα σε όλα(True Tone,night shift στο off)
3.Σαν συσκευή είναι πολύ βολική και σε καθηλώνει κατά τα αλλά με την χορταστική οθόνη και τα minimal bezel.
Επίσης έχει ανωτερη ανταανακλαστικη επίστρωση από το 10.5 και έτσι αντανακλάσεις είναι περαιτέρω περιορισμένες και αυτό βοηθά σε πιο ξεκούραστη θέση πάσης φύσεως περιεχομένου.
4. Το Face ID δουλεύει πολύ αξιόπιστα και αποτελεσματικά ακόμα και από μικρές γωνιές αν είσαι.
Ακαριαίο ξεκλείδωμα όταν σε “πιανει” στο οπτικό της πεδίο.
Αλλά παράλληλα έχει τα αρνητικά της η συγκεκριμένη βιομετρική μέθοδο ειδικότερα για tablet συσκευή.
Επειδή είμαι δεξιόχειρας βολεύει καλύτερα να το κρατάω με την Face ID κάμερα από την δεξιά μου πλευρά διότι με αριστερό σχεδόν πάντα το πιάνω η κρατάω με τον αντίχειρα στη μεσο της συσκευής και έτσι έχοντας δεξιά την πλευρά της κάμερας ελαχιστοποιω σε μικρότερο βαθμό να μπλοκάρω την κάμερα.
Απλά το κακό ότι τα volume/power button δεν βολεύουν απο κάτω.
Δυστυχώς έως η Apple υιοθετήσει in display fingerprint sensor το Face ID θα έχει συμβιβασμούς σε θέματα πρακτικότητας,εργονομίας και φιλικότητας στον χρήστη ειδικά για τα ipad που πολλοί τα δουλεύουν σε landscape mode περισσότερο από ότι σε portrait mode.
Η βέλτιστη λύση είναι απενεργοποίηση Face ID για να μην έχω καμία έννοια στο κεφάλι μου πως θα το κρατάω και μην μπλοκάρω κατά λάθος την κάμερα και τέλος.
Και κάποια benchmark που έτρεξα
Sent from my iPad using Tapatalk Pro