[Επίσημο] iPad Pro 11" @2018

[Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Εννοείται εγώ το βγάζω δεν το χωνεύω καν.
Θα πάω να το συγκρίνω με το εκθεσιακό σε istorm που μου φάνηκε καλύτερο στην απεικόνιση του λευκού δηλαδή πιο ψυχρό τόνο που μου αρέσει και προτιμάω.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Μετα από 3 ημέρες χρήσης αυτά που αποκόμισα και συμπεράσματα που έβγαλα τα εξής.

1. Επικακτικη ανάγκη οι εφαρμογές να προσαρμόσουν το UI στο νέο form factor.
Σε πολλές εφαρμογές και πολύ γνωστές έχω μαύρες μπάρες δεξιά αριστερά η πάνω κάτω.

Πραγματικά αποκρουστικό η θέαση ακόμα και πολύ γνωστές εφαρμογές
πχ Asphalt 9,AVPlayerHD,PlayerXtreme,Euronews,Google Maps,Tapatalk,Gmail κ.α

2. Η απόδοση του λευκού είναι κατώτερη(αρκετά πιο θερμό τόνο) σε σχέση και με το 10.5 και σε σύγκριση που έκανα πλάι πλάι με 2
11αρια σε public και istorm Γλυφάδα με ίδιες ρυθμίσεις ίδια επίπεδα φωτεινότητα σε όλα(True Tone,night shift στο off)

3.Σαν συσκευή είναι πολύ βολική και σε καθηλώνει κατά τα αλλά με την χορταστική οθόνη και τα minimal bezel.

Επίσης έχει ανωτερη ανταανακλαστικη επίστρωση από το 10.5 και έτσι αντανακλάσεις είναι περαιτέρω περιορισμένες και αυτό βοηθά σε πιο ξεκούραστη θέση πάσης φύσεως περιεχομένου.

4. Το Face ID δουλεύει πολύ αξιόπιστα και αποτελεσματικά ακόμα και από μικρές γωνιές αν είσαι.

Ακαριαίο ξεκλείδωμα όταν σε “πιανει” στο οπτικό της πεδίο.

Αλλά παράλληλα έχει τα αρνητικά της η συγκεκριμένη βιομετρική μέθοδο ειδικότερα για tablet συσκευή.

Επειδή είμαι δεξιόχειρας βολεύει καλύτερα να το κρατάω με την Face ID κάμερα από την δεξιά μου πλευρά διότι με αριστερό σχεδόν πάντα το πιάνω η κρατάω με τον αντίχειρα στη μεσο της συσκευής και έτσι έχοντας δεξιά την πλευρά της κάμερας ελαχιστοποιω σε μικρότερο βαθμό να μπλοκάρω την κάμερα.

Απλά το κακό ότι τα volume/power button δεν βολεύουν απο κάτω.

Δυστυχώς έως η Apple υιοθετήσει in display fingerprint sensor το Face ID θα έχει συμβιβασμούς σε θέματα πρακτικότητας,εργονομίας και φιλικότητας στον χρήστη ειδικά για τα ipad που πολλοί τα δουλεύουν σε landscape mode περισσότερο από ότι σε portrait mode.

Η βέλτιστη λύση είναι απενεργοποίηση Face ID για να μην έχω καμία έννοια στο κεφάλι μου πως θα το κρατάω και μην μπλοκάρω κατά λάθος την κάμερα και τέλος.

Και κάποια benchmark που έτρεξα :p

653829d79364ac1a3ca25bf6c9ec18a9.jpg

822bd89ec42929191c00190172847422.jpg

c2a20154b934f3550e0926fd0eea986e.jpg

Τα περί faceid τα είχα γράψει κι εγώ πιο πάνω.

Στα περί οθόνης που λες (λευκό κλπ) επίσης συμφωνώ. Σαν ποιότητα, το προηγούμενο Pro 10,5 μου φαίνεται καλύτερο. Αυτό ήταν ξενέρωμα.

Το form factor επίσης, όπως έγραψα κι εγώ, στην παρούσα φάση, είναι μάλλον πρόβλημα.

Τώρα που το σκέφτομαι τελικά, σε σχέση πάντα με το προηγούμενο Pro, η «αναβάθμιση» δεν ήταν μάλλον επιτυχημένη...

Τα περί faceid τα είχα γράψει κι εγώ πιο πάνω.

Στα περί οθόνης που λες (λευκό κλπ) επίσης συμφωνώ. Σαν ποιότητα, το προηγούμενο Pro 10,5 μου φαίνεται καλύτερο. Αυτό ήταν ξενέρωμα.

Το form factor επίσης, όπως έγραψα κι εγώ, στην παρούσα φάση, είναι μάλλον πρόβλημα.

Τώρα που το σκέφτομαι τελικά, σε σχέση πάντα με το προηγούμενο Pro, η «αναβάθμιση» δεν ήταν μάλλον επιτυχημένη...

Ναι σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος.

Ναι μεν η συσκευή θυμίζει πιο σύγχρονη με τα minimal bezel και πιο χορταστική οθόνη,από την άλλη όμως ποιοτικά είναι κατώτερη και σε φωτεινότητα(minimum και maximum τιμές) και σε απόδοση λευκού.

Από την άλλη στα + η ύπαρξη usb c port πχ μπορώ να φορτίσω με οποιοδήποτε φορτιστή και χρήση οποιοδήποτε καλωδίου.

Το ίδιο και σε σύνδεση με pc την ίδια ευκολία.

Δοκίμασα και με αργό φορτιστή κινητού και fast charge και δούλεψε και στα 2 και στο δεύτερο η φόρτιση ολοκληρώθηκε σε λίγο παραπάνω από 2 ώρες σε σχέση με 3.5 κοντά με αργό φορτιστή.

Και φυσικά άντε πες στο θέμα των εφαρμογών και προσαρμογή στο νέο form factor θα λυθεί με το καιρό αλλά έχουμε στο καπάκι ένα θέμα από το πουθενά δηλαδή το θέμα με βιομετρική μέθοδο του Face ID που δεν υπήρχε στα προηγούμενα.

Η Apple ξέχασε ότι άλλο πράγμα ένα κινητό τηλέφωνο και άλλο πράγμα ένα tablet και δεν γίνεται να τα ταυτίζει διότι άλλη χρήση το ένα άλλο το δεύτερο.

Το Face ID μπορεί να είναι μανούλα για iPhone αλλά για iPad έχουμε θέματα χρηστικότητας,πρακτικότητας και φιλικότητας στον χρήστη.

Θα βοηθούσε αν έβαζε και σε landscape mode Face ID camera.

Τώρα η βέλτιστη λύση είναι μη χρήση του καθόλου για να μην σου σπάει τα νεύρα.

Ναι μεν η συσκευή θυμίζει πιο σύγχρονη με τα minimal bezel

Αυτό είναι το μόνο βασικό + σε σχέση με το προηγούμενο pro.

Αλλά και αυτο έχει το θεματάκι του καθώς ο πιο μοντερνος σχεδιασμός με τις «τετράγωνες ακμές» είναι μάλλον λιγότερο εργονομικος (στο grip) σε σχέση με τις καμπύλες του προηγούμενου μοντέλου.

Αλλά για εμένα το βασικότερο θέμα παραμένει η οθόνη.

Επειδή αυτόν τον καιρό το δουλεύω ταυτόχρονα με το προηγούμενο pro, όποτε πιάνω το νέο, στην αρχή χαίρομαι με το πιο premium design και μόλις ανάψει η οθόνη αρχίζω και ψάχνομαι με το λευκό και τελικά ψιλοχαλιεμαι.

Παρέλαβα σήμερα το ‛γενόσημο’ folio των 20 (και όχι 99) δολαρίων. Γενικά φαίνεται μια χαρά, soft fiber εσωτερικά και εξωτερικά υλικο παρόμοιο με το αυθεντικό. Αυτό που με χάλασε, αλλά πιθανότατα συμβαίνει και στο κανονικό είναι το γεγονός ότι η πλευρά που κλείνει εκεί που είναι το μολυβι είναι διαστασιολογημένη «περασιά» με το iPad, οπότε είναι αδύνατο να το ανοίξεις από κει (πρέπει να το ανοίξεις μόνο από τη μικρή διάσταση).

Φαντάζομαι ότι το έκαναν γιατί αλλιώς, αν άφηναν μισό χιλιοστό να εξέχει, όπως συνέβαινε στα παλιότερα smart cover, επειδή το iPad είναι πλέον τόσο λεπτό, δε θα χώραγε το μολύβι.

Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος που έχει το αυθεντικό;

Κατά τα άλλα πάντως είναι σχεδόν το ίδιο βαρύ με το keyboard folio, που ήθελα να ξεφορτωθώ λόγω βάρους, οπότε δώρο άδωρο, μάλλον γυρίζει πίσω.

Ναι σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος.

Ναι μεν η συσκευή θυμίζει πιο σύγχρονη με τα minimal bezel και πιο χορταστική οθόνη,από την άλλη όμως ποιοτικά είναι κατώτερη και σε φωτεινότητα(minimum και maximum τιμές) και σε απόδοση λευκού.

Από την άλλη στα + η ύπαρξη usb c port πχ μπορώ να φορτίσω με οποιοδήποτε φορτιστή και χρήση οποιοδήποτε καλωδίου.

Το ίδιο και σε σύνδεση με pc την ίδια ευκολία.

Δοκίμασα και με αργό φορτιστή κινητού και fast charge και δούλεψε και στα 2 και στο δεύτερο η φόρτιση ολοκληρώθηκε σε λίγο παραπάνω από 2 ώρες σε σχέση με 3.5 κοντά με αργό φορτιστή.

Και φυσικά άντε πες στο θέμα των εφαρμογών και προσαρμογή στο νέο form factor θα λυθεί με το καιρό αλλά έχουμε στο καπάκι ένα θέμα από το πουθενά δηλαδή το θέμα με βιομετρική μέθοδο του Face ID που δεν υπήρχε στα προηγούμενα.

Η Apple ξέχασε ότι άλλο πράγμα ένα κινητό τηλέφωνο και άλλο πράγμα ένα tablet και δεν γίνεται να τα ταυτίζει διότι άλλη χρήση το ένα άλλο το δεύτερο.

Το Face ID μπορεί να είναι μανούλα για iPhone αλλά για iPad έχουμε θέματα χρηστικότητας,πρακτικότητας και φιλικότητας στον χρήστη.

Θα βοηθούσε αν έβαζε και σε landscape mode Face ID camera.

Τώρα η βέλτιστη λύση είναι μη χρήση του καθόλου για να μην σου σπάει τα νεύρα.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον τόσο μεγάλο προβληματισμό σου με το Faceid. Αφού ουσιαστικά όταν θέλεις να σε αναγνωρίσει για να ανοίξει, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα να το κρατάς καθετα και μετά κάνεις την δουλειά σου όπως θέλεις.
Βέβαια κρατάω πάντα μια επιφύλαξη να το δω πως θα είναι στην πράξη όταν θα το λάβω...

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον τόσο μεγάλο προβληματισμό σου με το Faceid. Αφού ουσιαστικά όταν θέλεις να σε αναγνωρίσει για να ανοίξει, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα να το κρατάς καθετα και μετά κάνεις την δουλειά σου όπως θέλεις.
Βέβαια κρατάω πάντα μια επιφύλαξη να το δω πως θα είναι στην πράξη όταν θα το λάβω...

2 ημέρες το δούλεψα και δεν με βόλεψε και έτσι το απενεργοποίησα και τωρα είμαι εντάξει.

Δεν με προβληματίζει που δν κάνω χρήση βιομετρική μέθοδο ξεκλειδωματος.

Με ενδιαφέρει πρώτιστος η χρηστικότητα και φιλικότητα.

Λειτουργώ το tablet περισσότερο σε landscape mode παρά portrait.
5 έτη συνεχώς έτσι τα λειτουργώ σε καθημερινή βάση.

Δεν θέλω να έχω καμία έννοια στο κεφάλι μου πως θα το πιάνω και πως θα το κρατάω και το tablet όπως και το κινητό ξεκλειδωνει η οθόνη δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα ,δεν είναι υπολογιστής που το έχεις συνέχεια στο on την οθόνη.

Θέλω να έχω απόλυτη ελευθερία στο χειρισμό,πιάσιμο,κράτημα όχι να σκέφτομαι ότι πρέπει να προσέχω μην κατά λάθος μπλοκάρω την κάμερα.

Υπερβολές. Μια χαρά δουλεύει σε landscape mode το Face ID. Το προτιμώ μακράν σε σχέση με το Touch ID που δούλευα στο iPad mini 4.

Παρέλαβα σήμερα το ‛γενόσημο’ folio των 20 (και όχι 99) δολαρίων. Γενικά φαίνεται μια χαρά, soft fiber εσωτερικά και εξωτερικά υλικο παρόμοιο με το αυθεντικό. Αυτό που με χάλασε, αλλά πιθανότατα συμβαίνει και στο κανονικό είναι το γεγονός ότι η πλευρά που κλείνει εκεί που είναι το μολυβι είναι διαστασιολογημένη «περασιά» με το iPad, οπότε είναι αδύνατο να το ανοίξεις από κει (πρέπει να το ανοίξεις μόνο από τη μικρή διάσταση).

Φαντάζομαι ότι το έκαναν γιατί αλλιώς, αν άφηναν μισό χιλιοστό να εξέχει, όπως συνέβαινε στα παλιότερα smart cover, επειδή το iPad είναι πλέον τόσο λεπτό, δε θα χώραγε το μολύβι.

Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος που έχει το αυθεντικό;

Κατά τα άλλα πάντως είναι σχεδόν το ίδιο βαρύ με το keyboard folio, που ήθελα να ξεφορτωθώ λόγω βάρους, οπότε δώρο άδωρο, μάλλον γυρίζει πίσω.

Σχεδον περασια ειναι και στο original αλλα βασικα ειναι το ιδιο απ όλες τις πλευρες

Δεν καθεται παντα ακριβως στην ιδια θεση στο κλεισιμο (λογω μαγνητων) αλλα πρακτικα μπορεις να τα ανοιξεις σχεδον παντα και απο τη μεγαλη διασταση

Για την θερμοκρασία λευκου σε σχέση με το περσινό δεν ξέρω, αλλα σύμφωνα με το review του anandtech, το display του ipad pro 2018 είναι oveall εξαιρετικά ακριβές :
https://www.anandtech.com/show/13661/the-2018-apple-ipad-pro-11-inch-review/7

Επιφυλάσσομαι να το συγκρίνω και με το περσινό μόλις πέσει στα χερια μου.

ΥΓ. Το πλήρες review του anandtech είναι εδώ: https://www.anandtech.com/show/13661/the-2018-apple-ipad-pro-11-inch-review

Δυστυχώς είναι κάποιες φορές που reviews δεν συμβαδίζουν με την πράξη και αυτό που βλέπουν τα μάτια μας.

Και μου έχει τύχει με αρκετές συσκευές τα τελευταία χρόνια είτε σε θέματα οθόνης ειτε αυτονομία.

Είναι τα 2 κυρίαρχα
σημεία που υπάρχουν αποκλίσεις σε συσκευές τεχνολογίας.

Πες λόγο παρτίδας πες ότι δεν είχαν δεύτερο ίδια συσκευή συγκρίνουν,ούτε καν την πέρσινη κλπ.

Εγώ που τα έχω δίπλα δίπλα κάνει μπαμ η διαφορά περσινό με φετινό.

Χωρίς να σημαίνει ότι δεν τα εμπιστεύομαι σαν γενικα εικόνα ειδικά anandtech και notebookcheck απλά έχω δει αλλά πράγματα κατά καιρούς στην πράξη από τα λεγόμενα τους.

Καλά, προφανώς η προσωπική εμπειρία είναι το καλύτερο.

Όσο παρατηρώ πάντως την οθόνη, συνειδητοποιώ ότι έχει πλέον πολύ μικρό viewing angle.

Ελάχιστα να δεις υπό γωνία, άλλαζει δραματικα η εικόνα.

Πρώτη φορά με προβληματίζει οθόνη Apple συσκευής.

Ρε σεις εμένα μια χαρά μου φαίνεται η οθόνη.

Δεν είχα το προηγούμενο να συγκρίνω, αλλά με ένα iPad Air που έχει ξεμείνει σπίτι, αν απενεργοποιήσεις True tone οι διαφορές είναι οριακές στο λευκό. Πάντως με τα 1000 προτιμώ το λίγο θερμότερο του True Tone (αν και αυτό προφανώς έχει να κάνει με το φωτισμό στο σαλόνι μου, αλλού ίσως να είναι ψυχρότερο).

Από γωνίες, πάλι δεν παρατηρώ σοβαρές αλλοιώσεις (συγκριτικά με το Air πάντα). Προφανώς δεν έχει τη συμπεριφορά που έχει η οθόνη του XS, αλλά αυτονόητο είναι αυτό.

Και με το iPhone XS που το σύγκρινα με το True Tone απενεργοποιημένο, αν φέρεις την φωτεινότητα στα ίδια επίπεδα ( το iPad είναι πιο φωτεινό) η θερμοκρασία λευκού είναι σχεδόν ίδια. Πέραν αυτού, αν δεν μετρηθεί η οθόνη με όργανο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο μοντέλο (2018 vs 2017) είναι πιο κοντά στην αναφορά των 6500 Κ.
Πάντως το True Tone κάνει πολύ καλη δουλειά στο να προσαρμόζει τη θερμοκρασία λευκού στις συνθήκες εκάστοτε φωτισμού. Είναι από αυτά τα features που όταν τα συνηθίσεις δεν γυρνάς πίσω.

Ρε σεις εμένα μια χαρά μου φαίνεται η οθόνη.

Δεν είχα το προηγούμενο να συγκρίνω, αλλά με ένα iPad Air που έχει ξεμείνει σπίτι, αν απενεργοποιήσεις True tone οι διαφορές είναι οριακές στο λευκό. Πάντως με τα 1000 προτιμώ το λίγο θερμότερο του True Tone (αν και αυτό προφανώς έχει να κάνει με το φωτισμό στο σαλόνι μου, αλλού ίσως να είναι ψυχρότερο).

Από γωνίες, πάλι δεν παρατηρώ σοβαρές αλλοιώσεις (συγκριτικά με το Air πάντα). Προφανώς δεν έχει τη συμπεριφορά που έχει η οθόνη του XS, αλλά αυτονόητο είναι αυτό.

Κι εγώ το True Tone το έχω ON

Μη ξεχνάμε πάντως ότι εσυ έχεις το μεγάλο, δλδ άλλο panel.

Εντωμεταξύ αυτή την ηλίθια οριζόντια γραμμή κάτω στο κέντρο της οθόνη (που την τραβάς για να εμφανιστεί το dock) και που είναι πολύ ενοχλητική όταν δουλεύεις κάτι, μπορείς να την εξαφανίσεις;

Νομίζω το είχαμε συζητήσει και παλιότερα αλλά δεν θυμάμαι...

Παρέλαβα και την κλασική θήκη πουγκί που έχω και στο 10.5 και η μόνη που με βόλευε μαζί με matrix skin από dbrand.:p

ab96295920dfe31902cbbf002923056e.jpg

Εντωμεταξύ αυτή την ηλίθια οριζόντια γραμμή κάτω στο κέντρο της οθόνη (που την τραβάς για να εμφανιστεί το dock) και που είναι πολύ ενοχλητική όταν δουλεύεις κάτι, μπορείς να την εξαφανίσεις;

Νομίζω το είχαμε συζητήσει και παλιότερα αλλά δεν θυμάμαι...
Δεν εξαφανίζεται παρά μόνο σε παρακολούθηση video η θέαση φωτογραφιών.

Άλλη μια από τις αμετρητες ηλιθιότητες της Apple.

Μόλις με ενημερωσαν ότι ήρθε η παραγγελία μου από το istorm (το 64 WiFi silver). Δεν το περίμενα τόσο γρήγορα (ούτε μια βδομάδα που έγινε η κράτηση). Απλός ακόμα δεν ήρθε το keyboard, αλλά μου είπαν να μου στείλουν τη συσκευή και το folio μόλις παραλάβουν θα το στείλουν και αυτό...