[Επίσημο] iPad Pro @2015

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

Σίγουρα για απλά πραγματάκια (που κάνει η πλειοψηφία των χρηστών -στον ελεύθερο χρόνο τους-) η εμπειρία ταμπλέτας με mobile / touch OS είναι προτιμώμενη, ευκολότερη και γρηγορότερη.
Απλά τη σήμερον ημέρα, με τις υπάρχουσες εφαρμογές, άν κανείς θέλει πιο εξειδικευμένη χρήση επαγγελματική, δεν υπάρχουν αντίστοιχες mobile εφαρμογές ... ακόμα.
Σύντομα οι desktop εφαρμογές θα αποκτήσουν moblie/ tablet/touch ui πολύ καλύτερο απο ότι σήμερα που θα μπορεί κανείς με άνεση και ταχύτητα να χειρίζεται.
Προσωπικά προτιμώ για -εργαλείο- μεταφερόμενο, μια συσκευή που θα τρέχει όλες τις κανονικές επαγγελματικές, που απλά θα έχουν διαφοροποιημένο UI για μεγιστη λειτουργικότητα και ταχύτητα σχεδιασμένες καλά για touch UI, και προς σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται το surface.
Προχθές μου απέστειλαν κάποια psd 36mpx για ξεφοντάρισμα με ιδιαίτερότητες, και επειδή ήμουν εκτός, άνετα τις άνοιξα στο PS, με το στυλό του SP3 έκανα πολύ λεπτομερή δουλειά και τα έστειλα άμεσα σε layered psd me layer & vector masks. Μη πώ οτι δούλεψα γρηγορότερα απο ότι άν ήμουν σε desktop με μεγάλη οθόνη και intuos. To μέγεθος sketchbook οπου το κρατάς σαν κανονικό το γυρνάς κλπ όπως ένα κλασσικό, και φυσικά γράφεις κατευθείαν πάνω του δίνει μια φυσικότητα που λείπει απο το desktop. Με το ipad κατι τέτοιο απλά δε θα μπορούσε τοσο γρήγορα να γίνει με τις υπάρχουσες εφαρμογες.

Αλλά απολύτως δεκτή η φιλοσοφία της apple που με ελεγχόμενες εφαρμογές που ταιριάζουν καλύτερα σε touch UI δίνει καλύτερη εμπειρία χρήστη τώρα.
Αρκεί οι εταιρίες που παρέχουν τις εφαρμογές να επένδύσουν αρκετά και να "ξεκελειδώσουν" τις δυνατότητες που κρατάνε μόνο για τις desktop υλοποιήσεις τους.
Φυσικά θα πρέπει να απαιτήσουν και το ανάλογο οικονομικό τίμημα απο τους χρήστες. Πιστέυω όμως οτι άν δούν οι χρήστες οτι όντως μπορούν με τις mobile εφαρμογές να αντικαταστήσουν και να συνδυάσουν τη λειτουργικότητα με τις κανονικές θα προχωρήσουν σε αγορά τους. Ήδη γινεται με αρκετες audio εφαρμογές αυτό νομίζω.

συμφωνω... γι αυτο αλλωστε ειπα οτι ειναι το μελλον , και για καποιους (λιγους) το παρον.

Ειναι λοιπον το ipad pro αυτο ακριβως.... μια κλεφτη "ματια" στο πως θα (πρεπει) να ειναι οι υπολογιστες του μελλοντος, και για καποιους απο εμας ισως ειναι και το παρον!

Το μέλλον θα δείξει. Εγώ πάντως δεν μπορώ να το φανταστώ χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ίσως σε μια μερίδα καταναλωτών που είναι αποκλειστικά καταναλωτές περιεχομένου.

αν ειναι να γραφεις μεγαλα κειμενα, βιβλια , και κατεβατα ολοκληρα , προφανως και χρειαζεσαι πληκτρολογιο.
Γι αυτο αλλωστε και το ipad pro + Surface Pro εχουν πληκτρολογιο.
Αλλα ειναι αποσπωμενο και οποτε θες το βαζεις.
Ετσι θα ειναι στο μελλον ολα, γιατι να εχεις κολλημενο ενα πληκτρολογιο , οταν δε το χρειαζεσαι ?

Κι εγω ετσι ακριβως το χρησιμοποιω...

Επειδή διάβασα κάτι του τύπου "στο μέλλον θα απορούν για το πληκτρολόγιο και το ποντίκι". Πράγματα που είναι μαζί μας 40 και πενήντα χρόνια, για κάποιο λόγο συνεχίζουν να είναι μαζί μας.

Για γενικη χρήση, προφανώς και δε θα χρειάζεται μηχανικο πληλτρολογιο. Είτε μέσω software keyboard, είτε μέσω φωνητικής υπαγορευσης , δε θα το χρειάζεσαι ...
Εδώ τώρα και το χρειαζόμαστε πιο λίγο από ποτε.
Στο iPhone η φωνητική υπαγόρευση με έχει σώσει πολλές φορες και φυσικά , τώρα που γράφω , γράφω από touch keyboard.

Για το ποντίκι, μονο για πολυ εξιδεικευμενες εργασίες, που απαιτούν μεγάλη ακρίβεια... κι αυτο μέχρι να εξελιχθούν οι εφαρμογές για touch περιβάλλον.

τη γραφίδα τη θεωρώ πιο σημαντική και από τα 3....εγω πχ δε χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου ποντίκι πια, εδώ και πολλά χρονια.

Το βλέπεις στενά από την σκοπιά του επαγγέλματός σου. Στο δικό μου, που πρέπει να γράφεις καθημερινά, χωρίς πληκτρολόγιο/ποντίκι, απλά δεν γίνεται.
Για δουλείες γραφείου (που είναι το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελμάτων που χρησιμοποιούν υπολογιστή), το πληκτρολόγιο/ποντίκι δεν μπορεί να αλλάξει. Κάποια επαγγέλματα που παράγουν κυρίως γραφικά και φωτογραφία, το πληκτρολόγιο ποντίκι δεν χρειάζονται, και ίσως η γραφίδα είναι χρήσιμη. Για τον απλό χρήστη, με τυπική χρήση (ειδήσεις, παιχνίδια, κοινωνικά δίκτυα, κλπ.) η αφή τους αρκεί (και θεωρώ ότι αυτοί είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού).

Οπότε ναι τα τάμπλετς έχουν θέση στο μέλλον, αλλά δεν θα εξαφανίσουν το πληκτρολόγιο/ποντίκι.
[Άλλωστε οι προβλέψεις για το μέλλον τσάμπα είναι, και συνήθως κανείς δεν πέφτει μέσα... :smile:]

Μα δε το βλέπω άσπρο μαύρο.... απλά τα desktop θα περιοριστούν, ίσως στου χώρους εργασίας όπως είπες.

Άλλωστε και ο tim cook αυτο ειπε, ότι για τη πλειοψηφία των χρηστών ενα καλο ταμπλετ , θα είναι αρκετο.... όχι για όλους.

Και όπως ξαναειπα κι εγω, το sp3-4 Kai to iPad έχουν και κανονικο πληκτρολογιο, για τις περιπωσειςμπου θα το χρειαστεις

Το ότι τα desktop θα περιοριστούν, είναι αναμενόμενο. Δεν χρειάζεται α απλός χρήστης υπολογιστή πλέον.
(Είναι εμφανές από το πόσες εταιρίες έχουν μείνει που ασχολούνται με τα διάφορα λογής εξαρτήματα.)

Μπα, το ανάποδο νομίζω. Τα καθαρά ταμπλετ επιταχύνουν την διαδικασία. Αυτά που δηλώνουν "pro" νομίζω προκαλούν σύγχυση, επειδή τα αγοράζουν οι επαγγελματίες, βγαίνουν ανέτοιμα, και δημιουργούν κακό προηγούμενο.

Για γκατζετάκια βέβαια, και για ακριβά τάμπλετ (και να συζητάμε και σε κανένα φόρουμ καλή η ώρα) μια χαρά είναι... :smile:

Οπως το βλεπει κανεις... Το ipad pro ειναι αυτο που ακριβως λεει , ipad , δεν ειναι macbook pro.

Ειναι η πρωτη εκδοση του αλλωστε και το κυριο θεμα του ειναι πια το software , κι αυτο θ αλλαξει ελπιζω .

η πρωτη beta εκδοση του Astropad για το ipad pro ειναι ηδη γεγονος και δουλευει θαυμασια! (bye bye Wacom cintiq) -bye-

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
και μια αμμεση συγκριση με τη wacom cintiq 13"
Να υπενθυμισω οτι για τη wacom χρειαζεσαι ενα ματσο καλωδια (δεν υπαρχει αυτονομη εκδοση για mac osx) , δεν εχει εκδοση με wifi only , εχει χειροτερη οθονη με αναλυση μολις 1080p και παρομοια τιμη .

to astropad δε μας λέει όλες οι λειτουργίες απο ipad μεταφράζονται, πόσα pressure sensitivity levels υποστηρίζει, αν υποστηρίζει tilt κλπ
Και πρέπει οπωσδήτποτε να φτιάξουν όχι μόνο λειτουργία mirroring αλλά και extended display, όπως έχουν και οι άλλες εφαρμογές. Με το καλώδιο δέν είναι θέμα αυτό.

ειναι βετα εκδοση ακομα, δεν υποστηριζει τιλτ, στην τελικη θα υποστηριζει,ομως.
extended δεν μ ενδιαφερει, γιατι εχω το duet γι αυτο.
εγω απλα θελω το photosop με to pencil και ολα τ αλλα προγραμματα με το duet.

το αστροπαντ ειναι για να εχεις touch interface kai pressure sencitivity me to pencil σε προγραμματα επεξεργασιας και δημιουργιας εικονας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ενα χρησιμομαξεσουαρ για digital painting kai επεξεργασια ειναιμτο art glove, εγωωεχω μια παλια εκδοση αυτου.

http://www.dokiwear.com/shop