Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro
συμφωνω... γι αυτο αλλωστε ειπα οτι ειναι το μελλον , και για καποιους (λιγους) το παρον.
Σίγουρα για απλά πραγματάκια (που κάνει η πλειοψηφία των χρηστών -στον ελεύθερο χρόνο τους-) η εμπειρία ταμπλέτας με mobile / touch OS είναι προτιμώμενη, ευκολότερη και γρηγορότερη.
Απλά τη σήμερον ημέρα, με τις υπάρχουσες εφαρμογές, άν κανείς θέλει πιο εξειδικευμένη χρήση επαγγελματική, δεν υπάρχουν αντίστοιχες mobile εφαρμογές ... ακόμα.
Σύντομα οι desktop εφαρμογές θα αποκτήσουν moblie/ tablet/touch ui πολύ καλύτερο απο ότι σήμερα που θα μπορεί κανείς με άνεση και ταχύτητα να χειρίζεται.
Προσωπικά προτιμώ για -εργαλείο- μεταφερόμενο, μια συσκευή που θα τρέχει όλες τις κανονικές επαγγελματικές, που απλά θα έχουν διαφοροποιημένο UI για μεγιστη λειτουργικότητα και ταχύτητα σχεδιασμένες καλά για touch UI, και προς σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται το surface.
Προχθές μου απέστειλαν κάποια psd 36mpx για ξεφοντάρισμα με ιδιαίτερότητες, και επειδή ήμουν εκτός, άνετα τις άνοιξα στο PS, με το στυλό του SP3 έκανα πολύ λεπτομερή δουλειά και τα έστειλα άμεσα σε layered psd me layer & vector masks. Μη πώ οτι δούλεψα γρηγορότερα απο ότι άν ήμουν σε desktop με μεγάλη οθόνη και intuos. To μέγεθος sketchbook οπου το κρατάς σαν κανονικό το γυρνάς κλπ όπως ένα κλασσικό, και φυσικά γράφεις κατευθείαν πάνω του δίνει μια φυσικότητα που λείπει απο το desktop. Με το ipad κατι τέτοιο απλά δε θα μπορούσε τοσο γρήγορα να γίνει με τις υπάρχουσες εφαρμογες.
Αλλά απολύτως δεκτή η φιλοσοφία της apple που με ελεγχόμενες εφαρμογές που ταιριάζουν καλύτερα σε touch UI δίνει καλύτερη εμπειρία χρήστη τώρα.
Αρκεί οι εταιρίες που παρέχουν τις εφαρμογές να επένδύσουν αρκετά και να "ξεκελειδώσουν" τις δυνατότητες που κρατάνε μόνο για τις desktop υλοποιήσεις τους.
Φυσικά θα πρέπει να απαιτήσουν και το ανάλογο οικονομικό τίμημα απο τους χρήστες. Πιστέυω όμως οτι άν δούν οι χρήστες οτι όντως μπορούν με τις mobile εφαρμογές να αντικαταστήσουν και να συνδυάσουν τη λειτουργικότητα με τις κανονικές θα προχωρήσουν σε αγορά τους. Ήδη γινεται με αρκετες audio εφαρμογές αυτό νομίζω.
συμφωνω... γι αυτο αλλωστε ειπα οτι ειναι το μελλον , και για καποιους (λιγους) το παρον.