[Επίσημο] iPad Pro @2015

Εσυ και sp3 με windows 10 (φτου σκορδα!!!)....δεν βολευει δεν βολευει αυτο ειναι το νοημα για απλα πραγματακια για πλακα οκ αλλα η εννοια pro και αυτο που ειπε ο tim ε ρε φιλε δεν...

δεν ξερω αν θα το δωδω κι εγω.... ειναι οντως πολυ καλο παντως.
Αλλα δε κανει για tablet και δεν ειναι τοσο δυνατο για πολυ απαιτητικο editing.
Ειναι βαρυ επισης και υπερθερμαινεται πολυ αν το ζορισεις... κι εχει και ανεμιστρηρα που ακουγεται , ειδικα το βραδυ.

Το μεγαλο του ατου ειναι οτι τρεχεις desktop εφαρμογες... αυτος ειναι ο λογος που το κραταω (ακομα).

Το θεμα ειναι οτι ειναι too much για tablet και too little για laptop .

YG... για windows παντως ειναι πολυ ωραιο μηχανημα, το μονο που θα ηθελα να κρατησω , εστω κι αν δε κανει ολα αυτα που θελω ! :p

Last edited:
κατι πολυ σημαντικο επισης, ειδικα για εμας που εχουμε να διακινησουμε πολυ μεγαλα αρχεια βιντεο και φωτο....
http://www.macrumors.com/2015/11/12/ipad-pro-lightning-port-usb-3-0-speeds/

Για πρωτη φορα σε mobile συσκευη , η θυρα lightning εχει τη δυνατοτητα για υψηλες ταχυτητες τυπου USB 3.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσημο αξεσουάρ είναι αυτό ?

ναι... της Apple, υπαρχουν φυσικα και απο αλλες εταιρειες και Κινεζικα πολυ πιο φτηνα.

http://www.ebay.com/itm/5-in-1-SD-U...221097?hash=item1c5bfa6629:g:kEEAAOSwwbdWOcvK

Παιδιά 4K editing θελει quad core CPU και μαματη κάρτα γραφικών.
Και 8gb minimum ram.
Και 256 SSD PCI e που ειναι μανούλα για editing με πολυ υψηλές ταχύτητες εγγραφής κυρίως αλλα και ανάγνωσης.

Αν όσοι το παίρνουν το Pro 3/4 για αυτο το λογο εξ αρχής έχουν κανει λάθος επιλογή η θα συμβιβαστούν σε light χρηση editing.

Το να γράφουμε οτι 4K δύσκολα αντεπεξέρχεται ειναι εκτός τόπου επιχειρηματολογία η δεν έχουν καταλάβει το πραγματικό νόημα ύπαρξης αυτών των συσκευών.

Ειναι σαν να αγοράζουμε Merseded με 250 τελική και να έχουμε την απαίτηση 350 τελική της Ferrari να πιάνει.

και μετα να βγαίνουμε και να γκρινιάζουμε,μα γιατι το ενα γιατι το αλλο.

Γιατί, με το sp3 τι κανείς; Το ίδιο .... Και δε μπορείς να κανείς editing 4K. Και στο δικό μου sp3 ακριβώς το ίδιο κανω

Ίσα ίσα που σε ipad έχεις κι επιλογή γι ασύρματο remote και transfer files της μηχανής , ενώ στο sp3-4 όχι!

Στο SP3/4 μπορείς όπως σε όλα τα κανονικά μηχανάκια με desktop OS να διαβάσεις και να αποθηκεύσεις απο USB3, απο micro SD etc.
Aσχετα αν για 4Κ editing δεν ενδείκνειται να χρησιμοποιείς USB λογω ταχύτητας, αν και υπάρχουν usb3 SSD drives,φυσικά πάντα ο εσωτερικός pci-e ssd είναι σφαίρα μπροστά τους, ο οποίος βγαίνει και σε 256, 512 & 1ΤΒ σε αντίθεση με τα 128 του ipad pro.

Για το άν μπορεί να κάνει κάποιος 4K editing δέν το έχω δοκιμάσει ακόμα (περιμένω το update Adobe, με integration tablet UI etc) αλλά είπαμε γενικά δεν αγοράζει κανείς τετοιο tablet για αυτη τη δουλειά...

Οποίος νομίζει οτι θα βρει την χρυσή ισορροπία σε tablet και desktop mode να κανει άριστα και τα 2 ε λοιπόν σας πληροφορώ οτι ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.
ειδικά οταν για PC λειτουργία οι δυνατότητες ειναι απεριόριστες.

Εγω πχ μπορω να θέλω να κάνω προσομοίωση bing bang σε tablet form factor,και τι θα γίνει δηλαδη θα το αναφέρω οτι επειδή δεν το κανει αρα άχρηστο ειναι η too little too late.

το 4k editing δεν ειναι κατι περιεργο πια, ειδικα τωρα που ολες σχεδον οι συσκευες τραβανε τετοιο βιντεο.
To iPhone μου τραβαει, ολα τα συγχρνοα κινητα και καμερες επισης, το ιδιο και η gopro που εχω.

Οσοι εχουν - παιρνουν επισης apple προιοντα , ξερουν οτι εχουν καλυτερη υποστηριξη σε multimedia εφαρμογες και αυτο αποδικνυεται καθε φορα.
Σαφως και αν θες περισσοτερο λαπτοπ , δε σε νοιαζει η εμπειρια σε tablet mode, δε σε νοιαζουν οι εφαρμογες που δεν υπαρχουν σε win10 , και γενικοτερα multimedia, κανεις ανετα τη δουλεια σου με ενα sp3-4.

Δεν ειπαμε οτι με κανενα tablet (προς το παρον ) μπορεις να κανεις τα παντα , αλλα αυτο ειδικα το θεμα (4k editing)δειχνει για μια ακομα φορα τη δυναμη που εχουν αυτα τα μηχανηματα και το ποσο σημαντικο ρολο παιζει το παντρεμα software-hardware.

Αν και οταν βγουν καλυτερες εφαρμογες για ipad ,τοτε θα ξανα-συζητησουμε για το αν αποτελει laptop replacement....
Κι εγω ΑΝ το παρω , δε θ αποχωριστω βεβαια το MBP 15" μου.....

Όλα είναι θέμα αναγκών και ιεράρχησης τους.
Ναι 4k πιθανό να κάνω καλύτερα στο iPad pro αλλά πχ άμα θέλω να συνδέσω 2 ταυτόχρονα οθόνες να δουλεύω παράλληλα 5-6 Εφαρμογές ταυτόχρονα δεν μπορώ η απλά να φλασαρω ένα απλό firmware για το κινητό μου(5 λεπτά υπόθεση στην ουσία) που το κάνει pc 10 ετών με αρχαίο hardware στο 1/5 της αξίας του iPad.

Και ούτε καθ εξής.
Άπειρα παραδείγματα.

Κάποια θα τα κάνει εξαιρετικά, άλλα λιγότερα, κάποια καθόλου.

Αυτό ισχύε για όλους.

Ας το αφήσουμε το 4k στην άκρη λοιπόν διότι ζήτημα ένα 5% όσων ασχολούνται με pc, κινητό ή tablet εχουν σαν κριτήριο αγοράς το συγκεκριμένο.

Αλλά άλλα πολύ πιο σημαντικό η και απλά συνάμα και όχι τα σύνθετα.

Ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι alex ο καθενας με τις αναγκες του π.χ. Εγω κανω video editing και με ενδιαφερει το 4Κ , και εσυ θέλεις να κανεις αλλα πραγματα που εγω δεν θα τα κανω σχεδον ποτε , οποτε εμενα με καλυπτει η Α συσκευη και εσενα η Β συσκευη , οποιες και αν ειναι αυτες.

Κάθε προϊόν εχει την θέση του. Δεν απαξιώνουμε τίποτα. Αν μπορουσα θα ήθελα να έχω και το sp3 pro που έχω τώρα και το iPad pro.
Το ενα συμπληρώνει το αλλο , αλλα φυσικά τα οικονομικά δε το επιτρέπουν... κάποια στιγμή θα πρέπει να διαλέξω....
Αυτο κάνουμε ολοι βεβαια .....επιλογές!

Εγώ βρήκα τη χρυσή τομή εδώ και 2 χρόνια.
Ένα surface για λαπτοπ και ελαφρώς tablet και ένα iPad για pure tablet και ψυχαγωγία κατά 90%

Και το iPad pro μου αρέσει πολύ διότι σε specs πλέον θερίζει πραγματικά και για πρώτη φορα σε τόσο μεγάλο βαθμο το air 2 θυμίζει φτωχό συγγενή μπροστά του.
Αλλά μια η τιμή του, μια οι 13 ίντσες με αποτρέπουν,οχι ότι δεν μπορώ να το αγοράσω,αλλά θεωρώ κλεψιά την τιμή και too much overpriced για consumption που κάνω σε iPad.
1000 ευρώ το entry level με γραφίδα είναι πάρα πολλά λεφτά.

Στα 700 ευρώ θα το θεωρουσα πιο τίμια σωστά τιμολογημενη πρόταση,οταν έδωσα 460 για το air 2.
Έως 250 ευρώ η διαφορά στην τιμή τρώγεται,οχι παραπάνω.

Εδώ οι 12 του surface μου είναι υπερβολή για tablet ποσό μάλλον οι 13 του iPad έστω πιο δροσερό,εστω πιο καλή αυτονομία,εστω πιο tablet optimized.

Πάντως το pro 4 στην 8/256 πρόταση με τον ταχύτατο Toshiba SSD θα ανταποκρίνεται ένα 40-50% καλύτερα σε 4k editing από το αντίστοιχο Pro 3 που είναι το minimum προς όποιον ενδιαφέρετε για αυτή την χρήση.

Εννοείται ένα XPS 13 με quad-core, NVIDIA 960 θα είναι πολύ ανωτερο βέβαια για φορητή συσκευή για χρήση με ποντίκι πληκτρολόγιο για 4k από οποιοδήποτε surface η book.

Αλλά σίγουρα θα το χαζεψω όταν έρθει σε μαγαζι:p
Μόνο χωρίς λεφτά θα είμαι και χωρίς κάρτες να μην παρασυρθώ με το παραμικρό και κάνω το αμάρτημα της Ευας στην σύγχρονη εποχή :flipout:

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Αν μπορουσα θα ήθελα να έχω και το sp3 pro που έχω τώρα και το iPad pro.
Το θέμα είναι οτι υποτίθεται με αυτές τις συσκευές θα κάναμε consolidate, και αντι να κουβαλάμε τα βαριά laptops θα είχαμε αυτά, όπως παλαιότερα αντι να κουβαλάμε τα βιβλία και τετράδια θα ειιχαμε μόνο τα λαπτοπ.. και καταλήγουμε να τα κουβαλάμε όλα, και laptop & tablet & surface & ipad & τετράδια, sketchbooks και μολύβια.... LOL

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Το θέμα είναι οτι υποτίθεται με αυτές τις συσκευές θα κάναμε consolidate, και αντι να κουβαλάμε τα βαριά laptops θα είχαμε αυτά, όπως παλαιότερα αντι να κουβαλάμε τα βιβλία και τετράδια θα ειιχαμε μόνο τα λαπτοπ.. και καταλήγουμε να τα κουβαλάμε όλα, και laptop & tablet & surface & ipad & τετράδια, sketchbooks και μολύβια.... LOL
Σωστά αν και το surface σου δίνει πολύ μεγαλύτερη πληρότητα και πλήθος εργασιών και δραστηριοτήτων που μπορείς να καλυψεις μαζί του,ενω το iPad σε πολύ λιγότερο βαθμό και σε συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριοτήτων.

Τα windows σαν full λειτουργικό και σαν pc έννοια μπορεί να καλύψει μεγαλύτερη γκάμα αναγκών έστω αν κάπου δεν θα το κάνει τόσο ιδανικά όσο το iPad και το ios.

Αν μου λέγανε να επιλέξω μια συσκευή αυτή θα ήταν το surface που αντικειμενικά η πλειοψηφία αυτό θα επέλεγε λόγο της φύσης των windows σε συνδυασμό με την πιο ποιοτική και αποδοτική υλοποίηση σε form factor,ποιοτητα κατασκευής, εργονομία εντός των windows προτάσεων.

Αλλά επειδή θέλουμε το μέγιστο σε κάθε κατηγορία επιλέγουμε και τα δυο όπως κάνω εγώ.

Η έννοια υπολογιστής είναι τόσο ευρεία σαν έννοια που μπορεί να σημαίνει παράλληλα και ταυτόχρονα από ενα απλό like στο Facebook έως προσομοίωση μαγνητικών και βαρυτικων δυνάμεων στο κέντρο μια μαύρης τρύπας η στο ύψιστο βαθμό του ίδιου του Bing Bang η της κωδικοποιήσεις του DNA ενός οργανισμου στο πλέον σύνθετο βαθμό όπως ο άνθρωπος στην τροφική αλυσίδα της ζωής.

Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένα mobile λειτουργικο που είναι μια πολύ μικρή υποκατηγορία ενός pc που ειδικεύεται για συγκεκριμένη δραστηριότητα και όχι ολική κάλυψη.

Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί επιμενεις να συγκρίνεις τα Windows που τρέχει το surface με το iOS που τρέχει το iPad. Σύγκρινε το με το MacOSX να δεις ποσά απίδια χωράει ο σάκος... Εντέλει αν ειναι να πάρω ένα καλουτσικο laptop που ειναι ταυτόχρονα μέτριο tablet (surface) χίλιες φορές να μείνω με το MacBook Pro μου και ένα iPad Air 2 η mini 4. Η σύγκληση κάποια στιγμή θα γίνει, we are not there yet....

Βρίσκω και τα 3 παραπάνω ποστ Τάκη απολύτως σωστά καθώς το ζουμί τους ειναι οτι το κάθε μηχάνημα κανει κατι καλύτερο απο το άλλο όποτε αν θες το καλύτερο παντού θες και τα 2 μηχανήματα (οπως κάνουμε οι περισσότεροι - εσου περιλαμβανομένου καθώς έχεις Windows στο HTPC)

Εσυ παλι αναγεις τα παραπάνω σε επίπεδο σύγκρισης / κόντρας (και μετα εκνευρίζεσαι με τα hate boys...)

ΥΓ Περί απιδιων και σάκων πάντως, σε ξαναματαπαραπεμπω στο παράδειγμα του HTPC

ΥΓ 2 Και φυσικά η σύγκριση του surface πρέπει να γίνει με άλλο (μέτριο η μη) tablet (και όχι με laptop / Mac OS X) Στοιχειώδες

ΥΓ 3 Το ότι εσύ θα έπαιρνες μόνο MacBook, το ξέρουμε Απλώς δεν έχουν όλοι τις ανάγκες σου (κάποιοι χρειάζονται τα win και σε laptop, όπως κι εσύ σε desktop / htpc)

Στο θέμα μας: Έχουμε κανα νέο για το ποτε έρχεται Ελλαδα;

Είμαι πολύ συγκλονισμένος με αυτά που συμβαίνουν στο Παρίσι για να σου απαντήσω... Κάποια άλλη στιγμή.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί επιμενεις να συγκρίνεις τα Windows που τρέχει το surface με το iOS που τρέχει το iPad. Σύγκρινε το με το MacOSX να δεις ποσά απίδια χωράει ο σάκος... Εντέλει αν ειναι να πάρω ένα καλουτσικο laptop που ειναι ταυτόχρονα μέτριο tablet (surface) χίλιες φορές να μείνω με το MacBook Pro μου και ένα iPad Air 2 η mini 4. Η σύγκληση κάποια στιγμή θα γίνει, we are not there yet....
Εξαρτάται πιο MacBook Pro για να μπει στην σύγκριση με το surface.
Επισης αυτόματος η συζήτηση γίνεται μεταξύ iOS και Windows διοτι μονο αυτα τα 2 υποστηρίζουν αφή και γραφιδα ενώ το OS X όχι.

Ο ίδιος ο Cook το βάζει στο ίδιο τσουβάλι και στα χωράφια με τα Windows λέγοντας οτι δεν χρειάζεται κανεις PC με το iPad pro η πολυ απλά με την ονομασία pro που ειναι πολυ ευρεία και γενικη και ενα mobile OS δεν μπορεί να ταυτιστεί με τη έννοια pro παρα σε πολυ πολυ συγκεκριμένες κατηγορίες εργασιών η επαγγελμάτων/επιστημών.

Και δεν θέλουν όλοι OS X που ειναι η συντριπτική πλοιοψηφια των χρηστών για το Α η Β λογο.

Αναλογικα τα προϊόντα με iOS έχουν δεκαπλάσια αποδοχή απο το κόσμο σε σχέση με το OS X εστω που τα δευτερα υπερτερούν κατα κράτος σε πολλές παραμέτρους ως full OS.

Αν δεν έπαιρνα όμως τα surface ισως να δοκίμαζα το OS X σε πιο εκτενή βάση,αλλα οταν θα μου προσφέρει αλά surface form factor ισως το δοκιμάσω.

Last edited:
O Tim Cook δεν ειπε ακριβως αυτο.... ειπε οτι το ipad pro μπορει ν αντικαταστησει ενα laptop-desktop στο 90% του κοσμου-περιπτωσεων, κι εχει δικιο σ αυτο.
Το μηχανημα ειναι πιο ισχυρο απ αυτο που χρειαζεται το 90% των χρηγστων και το software , με μικρες αναβαθμισεις-ανανεωσεις θα καλυπτει ολες αυτες τις αναγκες.

Ηδη οι περισσοτεροι γνωστοι μου , η γυναικα μου, πολλοι συναδελφοι στη δουλεια κλπ, καλυπτονται σχεδον ολοκληρωτικα με ενα ipad, ποσο μαλλον μ ενα ipad pro.
Για μενα επισης αποτελει τη πρωτη επιλογη, ακομα και σε δυσκολες δουλειες.
Ξεκιναω εκει τα μονταζ-φωτογραφιες και τα τελειωνω στα macbook (lightroom-imovie) καθως και πολλες σημειωσιες , κειμενα και παρουσιασεις, ολα συγχρονισμενα μεσω icloud.

Σε λιγο, οταν το software γινει πιο εξελιγμενο, δε θα χρειαζομαι το mbp , παρα για ενα 10% των εργασιων μου.

Σερφαρεις, διαβαζεις εμαιλ-βιβλια - περιοδικα, κανεις κειμενα, ποαρουσιασεις κλπ, παιζεις παιχνιδια, δημιουργεις (μουσικη, multimedia, video , ζωγραφικη-σχεδιο ) και πολλες αλλες δραστηριοτητες.

Το οτι το ios εχει τοσο μεγαλη αποδοχη , οδηγει τις εξελιξεις και δειχνει οτι ο κοσμος δε θελει να μπλεκει με (κλασσικα) λειτουργικα , οπως ακριβως ελεγε και ο Steve.Θελει ενα διαφανο λειτουργικο, και το ios , με μικρες ακομα προσθηκες , αποτελει αυτη τηνν εξελιξη .

Τωρα που υπαρχει η δυναμη στο hardware , μενει μονο το software , για το 90% παντα των χρηστων-περιπτωσεων.

Για το υπολοιπο 10% παντα θα υπαρχουν οι σταθεροι υπολογιστες , desktop ή laptop.

Last edited:
Ποτέ δεν θα αρκεί μια ταμπλέτα
Πόσα watt να απάγεις από μια ταμπλέτα ? 15 – 25 ?
Όταν έχουμε laptops των 100, και desktop των 1000 w

Γενικότερα
για όποιον δεν χρησιμοποιεί καν πληκτρολόγιο το ταμπλετ μπορεί να του κάνει για δουλειά
Σε άλλες χειρωνακτικές εργασίες δεν θες καν ταμπλέτα
Αλλά μη περιμένετε να πεθάνουν τα pc / workstations ούτε οι servers ,
επειδή κάποιοι μπορεί να βολεύονται με μια ταμπλέτα ή με κινητό ή και χωρίς τίποτα
Ή επειδή ‛στάζει μέλι’ ο μάγειρας για τα pc και τα τσουβαλιάζει όλα μαζί

μα δεν ειπε κανεις οτι θα 'πεθανουν" τα desktop-laptop, απλα θα εχουν μικροτερο ρολο στη ζωη μας...

Δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο. Ηδη , πολλοι απο εμας καταναλωνουν πολυ περισσοτερο χρονο της ημερας με ενα κινητο-ταμπλετ , παρα με ενα desktop-laptop.