[Επίσημο] iPad Pro @2015

το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει throttling (οχι τοσο εντονο οσο σε αλλες flagship συσκευες) ... μη τα λεμε οπως θελουμε.

Ισχύει.Δεν υπήρχε ποτε θέμα στην πράξη που να αφορούσε throttling και σημαντική πτώση επιδόσεων ...

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Είσαι ελαφρώς προκατειλημμένος, εξού και οι υπερβολές στο γράψιμο σου :p

Το safari που δουλεύω τόσο σε IOS όσο και MacOSX είναι πολύ καλύτερο από το chrome με καλύτερες επιδόσεις σε ταχύτητα, ενέργεια και σταθερότητα, ειδικά μετά το El Capitan, IOS 9.
Προφανώς και προσθέτουν δυνατότητες στις native εφαρμογές (όπως πχ με τα notes) αλλα σε καμια περίπτωση δεν είναι για τα "πανηγύρια", το αντίθετο.
Είναι παρα πολύ καλες και το σημαντικότερο; ΔΩΡΕΑΝ. Πχ πλέον δεν έχω κανένα λόγο να αγοράσω το one note όταν κάνω τα περισσότερα δωρεάν με το notes.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα χαρην της αγαπης μας για το Surface και την Microsoft :p

Και για να μην ξεφεύγουμε από την κουβέντα: Το Ipad Pro είναι όπως σωστά προειπωθηκε ένα Ipad ειδικού σκοπου, το οποιο απευθύνεται κυρίως προς επαγγελματιες όπως γραφίστες, animators κλπ (εξού και το Pro). Το hardware του είναι άριστο κατά τα φαινόμενα, μένει να το αγκαλιάσουν και οι developers και κυρίως οι εταιρίες εξειδικευμένων προγραμμάτων, ώστε να "ανθήσει".

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε σχέση με ένα ipad εννοούσα που λόγω μεγέθους έχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας.
Εγω όμως εισπρατω διαφορετική εμπειρία απο εσένα.
Ο Safari ειναι ο χειρότερος browser σε iOS αντίστοιχα ο chrome σε Windows ειναι πολυ βαρύς.

Τωρα αν εσένα σε καλύπτει το Note δεν σημαινει οτι ειναι ο πληρέστερος.
Και επειδή ειναι δωρεάν δεν εχει κανενα πλεονέκτημα εφόσον έμενα η πολλους άλλους δεν τους καλύπτει.

Σου αρεσει δεν σου αρεσει η office σουίτα της MS ειναι η πληρέστερη και πιο διαδεδομένη σε πλήθος εργασιών/επαγγελμάτων και επιστημών.
Αντίθετα του iOS ειναι ελλιπεστατος για τα πολυ βασικά που το κάνω το ίδιο και με απο τα δεκάδες δωρεάν third party app σε Windows στο ίδιο βαθμο.

Όχι τυχαία στην επίσημη παρουσιάσει του iPad pro guest star ήταν η MS και μεγάλος χρόνος αφιέρωσης στην σουίτα του office.

Οσο για το throttling νομοτελειακά οσο ανεβαίνεις ghz συχνότητα και Watt TDP θα χρειαστείς πολυ πιο εξελιγμένο σύστημα cooling διοτι εφόσον αναπτύσσει θερμοκραςια θα ρίχνει τις επιδόσεις της CPU-GPU.

Ακόμα τα arm soc ειναι σε δημοτικού στάδιο επιπεδα,οταν ενηλικιωθούν σε 2-3 ετη εκει σε θέλω και θα τα πούμε τότε :p

Εκτός αν η Intel εισβάλει και εκει με x64 αρχιτεκτονική. :p

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Εγω όμως εισπρατω διαφορετική εμπειρία απο εσένα.
Ο Safari ειναι ο χειρότερος browser σε iOS αντίστοιχα ο chrome σε Windows ειναι πολυ βαρύς.

Τωρα αν εσένα σε καλύπτει το Note δεν σημαινει οτι ειναι ο πληρέστερος.
Και επειδή ειναι δωρεάν δεν εχει κανενα πλεονέκτημα εφόσον έμενα η πολλους άλλους δεν τους καλύπτει.

Σου αρεσει δεν σου αρεσει η office σουίτα της MS ειναι η πληρέστερη και πιο διαδεδομένη σε πλήθος εργασιών/επαγγελμάτων και επιστημών.
Αντίθετα του iOS ειναι ελλιπεστατος για τα πολυ βασικά που το κάνω το ίδιο και με απο τα δεκάδες δωρεάν third party app σε Windows στο ίδιο βαθμο.

Όχι τυχαία στην επίσημη παρουσιάσει του iPad pro guest star ήταν η MS και μεγάλος χρόνος αφιέρωσης στην σουίτα του office.

Οσο για το throttling νομοτελειακά οσο ανεβαίνεις ghz συχνότητα και Watt TDP θα χρειαστείς πολυ πιο εξελιγμένο σύστημα cooling διοτι εφόσον αναπτύσσει θερμοκραςια θα ρίχνει τις επιδόσεις της CPU-GPU.

Ακόμα τα arm soc ειναι σε δημοτικού στάδιο επιπεδα,οταν ενηλικιωθούν σε 2-3 ετη εκει σε θέλω και θα τα πούμε τότε :p

Εκτός αν η Intel εισβάλει και εκει με x64 αρχιτεκτονική. :p

Το ότι ο Safari είναι ο χειρότερος browser στο... IOS δείχνει ποσο χρωματισμένη είναι η άποψη σου από την "ομάδα" σου. Μονο από εσένα το έχω ακούσει αυτό και φυσικά στερείται λογικής για αυτονόητους λογους. Να μου πεις για τα windows, μαζι σου, εγώ όμως μίλησα για IOS και OSX οπου πραγματικά "πετάει".
Επίσης δεν είπα πουθενά πως το Notes είναι πληρέστερο από το OneNote. Είπα απλα ότι είναι τόσο καλο, που οι περισσότεροι χρηστες δεν θα ασχοληθούν με κάτι άλλο.
Το ότι πχ το one note είναι καλύτερο, δεν κάνει το (πολύ καλο) Notes για τα "πανηγύρια". Και φυσικά, επειδή είμαστε στην πλατφόρμα του IOS μπορούμε να απολαμβάνουμε τις κορυφαίες εφαρμογές ΟΛΩΝ των developers (Microsoft included) οι οποιες κάποιες φορές τρέχουν καλύτερα στο IOS έναντι της "μαμας" πλατφόρμας.
Όσον αφορα το throttling, τα είπαμε. Δεν ισχύει ο ισχυρισμός σου περί "εξίσου έντονου φαινομενου" στο IOS, το αντίθετο.
Για το "σταδιο δημοτικού σχολίου' των Arm soc, πραγματικά δεν ξέρω πως μπορείς και ισχυρίζεσαι τέτοια πράγματα όταν βλέπεις πως έχει σε CPU επιδόσεις καλύτερες από core M και επιπεδου i5 2013 ενώ σε GPU καλύτερες επιδόσεις από intel iris 5200. Αν είναι έτσι το δημοτικό, πραγματικά τρομάζω να δω πως θα είναι στο πανεπιστήμιο :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Το ότι ο Safari είναι ο χειρότερος browser στο... IOS δείχνει ποσο χρωματισμένη είναι η άποψη σου από την "ομάδα" σου. Μονο από εσένα το έχω ακούσει αυτό και φυσικά στερείται λογικής για αυτονόητους λογους. Να μου πεις για τα windows, μαζι σου, εγώ όμως μίλησα για IOS και OSX οπου πραγματικά "πετάει".
Επίσης δεν είπα πουθενά πως το Notes είναι πληρέστερο από το OneNote. Είπα απλα ότι είναι τόσο καλο, που οι περισσότεροι χρηστες δεν θα ασχοληθούν με κάτι άλλο.
Το ότι πχ το one note είναι καλύτερο, δεν κάνει το (πολύ καλο) Notes για τα "πανηγύρια". Και φυσικά, επειδή είμαστε στην πλατφόρμα του IOS μπορούμε να απολαμβάνουμε τις κορυφαίες εφαρμογές ΟΛΩΝ των developers (Microsoft included) οι οποιες κάποιες φορές τρέχουν καλύτερα στο IOS έναντι της "μαμας" πλατφόρμας.
Όσον αφορα το throttling, τα είπαμε. Δεν ισχύει ο ισχυρισμός σου περί "εξίσου έντονου φαινομενου" στο IOS, το αντίθετο.
Για το "σταδιο δημοτικού σχολίου' των Arm soc, πραγματικά δεν ξέρω πως μπορείς και ισχυρίζεσαι τέτοια πράγματα όταν βλέπεις πως έχει σε CPU επιδόσεις καλύτερες από core M και επιπεδου i5 2013 ενώ σε GPU καλύτερες επιδόσεις από intel iris 5200. Αν είναι έτσι το δημοτικό, πραγματικά τρομάζω να δω πως θα είναι στο πανεπιστήμιο :p

Παίξε μου Witcher 3 η Battlefield 4 σε 60 FPS τότε.:flipout:
Να δούμε ποσο εξελιγμένη ειναι η GPU των soc.

Οσο για το Safari sorry που θα σε στεναχωρήσει αλλα οι αναφορές για κρασαρισμα ειναι χιλιάδες απο χιλιάδες χρήστες.
Και εγω ειμαι χρήστης iOS και δεν πετάει σε καμία περίπτωση.
Μακάρι να πετούσε δηλαδη.
Με εχει κρεμάσει αμέτρητες φορες σε αντιθεση με chrome/Mercury που χρησιμοποιώ.

Στο ios Τάκη το μονο που πετάει ο safari ειναι μηνύματα σφάλματος και κρασαρίσματα σε πολλά tabs :p .Πιο σταθερός ο chrome τουλάχιστον.
Στο OSX εχω χρόνια να δοκιμάσω...
Σοβαρό throttling δεν ειχε ποτέ το phone/ipad οντως.
Τα Arm soc ειναι ουσιαστικά κλειστά Τάκη .Ισως με αυτη τη λογική το έγραψε.Στην intel τεχνολογία κανεις οτι και οπως αγαπάς.Ουτε εγω προτιμώ arm ...

Δεν ειναι τυχαιο που ενα PC game φτανει και τα 60-70GB και δεν ειναι τυχαιο,οτι το surface pro 4,σε παιχνιδι με πολυ απαιτητικα γραφικα και πολυ εξελιγμενο gaming engineer ,οπως ειναι το Witcher 3,σε αναλυση 800Χ600 να βγαζει με το ζορι 10-15FPS,ποσο μαλλον το ipad pro.

Μην μου συγκρίνεις παιχνίδια σε mobile OS με τα Windows.
ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.

Ναι μωρέ, ξέρω κρεμάει "άπειρες" φορές, απλα μονο σε εσένα... :p
Τώρα για την GPU, συνειδητοποιείς πως μιλάμε για ταμπλέτα και πως ρίχνει στα αυτιά του Surface Pro 4 που φοράει intel, ε;

Attachments

• iPad-Pro-charts.009-980x735.png
    iPad-Pro-charts.009-980x735.png
    88.2 KB · Views: 50
Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

Τώρα για την GPU, συνειδητοποιείς πως μιλάμε για ταμπλέτα και πως ρίχνει στα αυτιά του Surface Pro 4 που φοράει intel, ε;

Με αυτή τη λογική , ρίχνει και στα macbook .Αλλα δεν λεεί κατι ενα bench.Καλο ειναι να υπάρχει μετρηση απο κοινο παιχνίδι (που μάλλον ειναι δυσκολο) ...

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Στο ios Τάκη το μονο που πετάει ο safari ειναι μηνύματα σφάλματος και κρασαρίσματα σε πολλά tabs :p .Πιο σταθερός ο chrome τουλάχιστον.
Στο OSX εχω χρόνια να δοκιμάσω...
Σοβαρό throttling δεν ειχε ποτέ το phone/ipad οντως.
Τα Arm soc ειναι ουσιαστικά κλειστά Τάκη .Ισως με αυτη τη λογική το έγραψε.Στην intel τεχνολογία κανεις οτι και οπως αγαπάς.Ουτε εγω προτιμώ arm ...

Σε τι IOS συσκευή τον χρησιμοποιείς; Γιατί από 5s μέχρι τις τελευταίες δεν έχω κρασαρίσματα.
Τώρα για το θέμα κλειστών/ανοικτων SOC, δεν μιλούσα για προτιμήσεις αλλα για επιδόσεις. Ούτε εγώ θα ήθελα ARM based SOC στο mac μου ακόμα, γιατί πχ δεν θα μπορούσα να τρέξω windows στο bootcamp. Άλλο αυτό όμως και άλλο το να γραφουμε ανακρίβειες περι "νηπιακών" επιδόσεων, throttling κλπ

Δεν μου λέει τίποτα αυτο.
Σοβαρό παιχνίδι χωρις ποντίκι πληκτρολόγιο η joystick δεν γίνεται.
Ακόμα και οι παιχνιδοκονσολες υπερτερούν κατα κράτος.

Ειναι γνωστό οτι η Apple επιβάλει limitation στους προγραμματιστές παιχνιδιών αν δεν το ξέρεις ετσι ώστε αυτα να μην μπορούν να αξιοποιήσουν την οποία δύναμη της GPU

Επόμενος γραφήματα με αστεία benchmark test δεν μου λένε τίποτα στην πράξη.

και απο ποτε το gfkbench έγινε να σημείο αναφοράς για σύγκριση επιδόσεων.:flipout:
Βάλε μου ενα 3D mark αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

Με αυτή τη λογική , ρίχνει και στα macbook .Αλλα δεν λεεί κατι ενα bench.Καλο ειναι να υπάρχει μετρηση απο κοινο παιχνίδι (που μάλλον ειναι δυσκολο) ...

Μα προφανώς ρίχνει και αυτό είναι το εντυπωσιακό. Αλλα και να μην έριχνε, συνειδητοποιούμε πως μιλάμε για soc ταμπλέτας;!!! Φανταζόσουν εσύ τέτοιες επιδόσεις 1-2 χρονια πριν;;;;

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Σε τι IOS συσκευή τον χρησιμοποιείς; Γιατί από 5s μέχρι τις τελευταίες δεν έχω κρασαρίσματα.
Τώρα για το θέμα κλειστών/ανοικτων SOC, δεν μιλούσα για προτιμήσεις αλλα για επιδόσεις. Ούτε εγώ θα ήθελα ARM based SOC στο mac μου ακόμα, γιατί πχ δεν θα μπορούσα να τρέξω windows στο bootcamp. Άλλο αυτό όμως και άλλο το να γραφουμε ανακρίβειες περι "νηπιακών" επιδόσεων, throttling κλπ

Και σε ipad 2 , και σε Ipad Air ... Δεν μπορεί απλα να διαχειριστεί σωστά πανω απο 4-5 tabs ...Κάποια ακανόνιστη στιγμή θα σε αφήσει....

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

Δεν μου λέει τίποτα αυτο.
Σοβαρό παιχνίδι χωρις ποντίκι πληκτρολόγιο η joystick δεν γίνεται.
Ακόμα και οι παιχνιδοκονσολες υπερτερούν κατα κράτος.

Ειναι γνωστό οτι η Apple επιβάλει limitation στους προγραμματιστές παιχνιδιών αν δεν το ξέρεις ετσι ώστε αυτα να μην μπορούν να αξιοποιήσουν την οποία δύναμη της GPU

Ψάξε το καλύτερα. Υπάρχουν certified gamepads για IOS. Φυσικά δεν μιλάμε για επίπεδο κονσόλας, αλλα κάποια στιγμή θα φτάσουμε και εκεί.
Επίσης δεν ξέρω για τι limitation μιλάς. Ξέρω όμως πως όσοι γραφουν παιχνίδια σε Metal βλέπουν τρομερή βελτίωση στις επιδόσεις των IOS και OSX παιχνιδιών.

εγω που θελω παιχνιδια , πηρα PS4 και ησυχασα.
Αμα θελω απλα παιχνιδακια για διασκεδαση στο καναπε , μια χαρα ειναι τα ios games.

Τι σχεση εχουν ολ αυτα τωρα με το θεμα που συζηταμε , αγνωστο!

Το sp3-4 δε μπορει , παρα τον πολυ ισχυρο επεξεργαστη οπως λες , ουτε ενα 4κ βιντεο να κανει editing.

το ipad pro μπορει 3 Layer ... εμενα αυτο μ ενδιαφερει και οχι τα fps σε καποιο game.

Υγ... μ αρεσει που τα γραφεις οπως θελεις ρε Αλεξ.... οποτε σε συμφερει , τα benchmarks δε μετρανε. Αποφασισε λοιπον. Εμεις ΠΟΤΕ δε κοιταμε benchmarks αν η εμπειρια μας λεει αλλα.
Και στα android-win μηχανηματα τα benchmarks ΔΕ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ . Ti na ton kanv egv ton ι5 στο sp3-4 αμα δε μπορει να κανει ομαλα καποια πραγματα και καποια αλλα καθολου !
Ας φτιαξουν πρωτα το software που ειναι για τα μπαζα (windows - third party) και ας μην εχουν καλες επιδοσεις στα benchmarks.

Επειδή το έχω ξαναδεί το διάγραμμα στο νήμα, τι σημαίνει το "offscreen";
Ότι δεν δείχνει τίποτα η οθόνη;
Γιατί εξαιρείται αυτό το κομμάτι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Και σε ipad 2 , και σε Ipad Air ... Δεν μπορεί απλα να διαχειριστεί σωστά πανω απο 4-5 tabs ...Κάποια ακανόνιστη στιγμή θα σε αφήσει....
Μιλάς για το θέμα μνήμης αν ανοίξεις πολλά tabs οπου κάνει αναγκαστικά refresh λόγω 1 GB ram των παλαιότερων μοντέλων;
Αν ναι, στο chrome συμπεριφέρεται διαφορετικά;
Προσωπικά δεν έχω πολλά tabs συνήθως μαζι, οποτε δεν έχω παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

Ψάξε το καλύτερα. Υπάρχουν certified gamepads για IOS. Φυσικά δεν μιλάμε για επίπεδο κονσόλας, αλλα κάποια στιγμή θα φτάσουμε και εκεί.
Επίσης δεν ξέρω για τι limitation μιλάς. Ξέρω όμως πως όσοι γραφουν παιχνίδια σε Metal βλέπουν τρομερή βελτίωση στις επιδόσεις των IOS και OSX παιχνιδιών.

http://www.imore.com/apple-ups-maximum-ios-app-size-2gb-4gb

Οταν στα Windows η κονσόλα εχεις απεριόριστο χωρο που σημαινει οτι ο developer μπορεί να εξελίξει το gaming engine σε απεριόριστο βαθμο και να μέγιστοποιησεις την εμπειρία χρήσης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιλάς για το θέμα μνήμης αν ανοίξεις πολλά tabs οπου κάνει αναγκαστικά refresh λόγω 1 GB ram των παλαιότερων μοντέλων;
Προσωπικά δεν έχω πολλά tabs συνήθως μαζι, οποτε δεν έχω παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα.

Εμένα με εχει κρεμάσει μόλις με ενα tab ανοιχτό και τίποτα αλλο στο background.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPad Pro

Θεωρώ (πραγματικά) οτι ο safari στο ios ειναι κακογραμμένος.Και ειναι κρίμα γιατι πανω του σε ενα μεγάλο βαθμό πατάνε ολοι οι browsers στο ios.Ο chrome πάντως παιζει σημαντικά στεθερότερα , χωρις να σημαίνει οτι δεν θα κανει και αυτός τα κουλά του.
Σε android tablet , ο chrome ειναι βραχος...
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα μνημης λοιπον (θεωρήτικα το ios κανει καλύτερη διαχείριση)...

@Alex ... ολα αυτα που "πετας" τι σχεση εχουν με το Ipad pro ?

Eμεις παλι που χρησιμοποιουμε καθημερινα safari σε ios και Mac , σπανια εχουμε καποιο θεμα.
Πολυ πιο σημαντικα θεματα εχω σε sp3-4 που κρεμανε οι εφαρμογες , που εκει ειναι πολυ πιο σημαντικο να μη χασεις κατι. Στο safari ,(αν κολλησει) δε χανεις και τιποτα.