[Επίσημο] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Αν, στο παραπανω link, πατησεις το κουμπι με τις επιλογες χρωματος, θα δεις ακριβως αυτο που λεω (το επιβεβαιωσα στην πραξη, οσον αφορα τις απλες frost (με την Laut και την SBS))

Εννουσα τις αποχρώσεις των iPhone (green vs gray). Αναλογως του φωτισμου μπορει να φανουν σχεδον ιδιες.

Τράβηξα χθες μερικές φωτό σε night mode (κυρίως πρόσωπα) και παρατήρησα εμφανή παραμόρφωση

Κάπως σαν να φούσκωναν τα πρόσωπα στο κέντρο

Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τη χρήση του ευρυγώνιου φακού

Όπως και να χει, το αποτέλεσμα είναι προβληματικό...

Τράβηξα χθες μερικές φωτό σε night mode (κυρίως πρόσωπα) και παρατήρησα εμφανή παραμόρφωση

Κάπως σαν να φούσκωναν τα πρόσωπα στο κέντρο

Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τη χρήση του ευρυγώνιου φακού

Όπως και να χει, το αποτέλεσμα είναι προβληματικό...

H wide πάντοτε (σε όλα τα iPhones) είχε θέματα με παραμορφώσεις στα πρόσωπα.

Το night mode γενικότερα για μένα είναι μάλλον gimmick, το έκαναν για να μην τους κράζουν ότι το έχει ο ανταγωνισμός. Πουθενά (σε καμία εταιρία) δε δουλεύει όπως θα θέλαμε να δουλεύει, ενώ δεν ξέρω και τι νόημα έχει τελικά.

Το night mode γενικότερα για μένα είναι μάλλον gimmick, το έκαναν για να μην τους κράζουν ότι το έχει ο ανταγωνισμός. Πουθενά (σε καμία εταιρία) δε δουλεύει όπως θα θέλαμε να δουλεύει, ενώ δεν ξέρω και τι νόημα έχει τελικά.

Τι εννοείς με το night mode; Το έχεις κάνει προβολή σε οθόνη τηλεόρασης πχ να μας πεις πως φαίνεται αν έχει θόρυβο κτλ; Γιατί στις οθόνες των κινητών όλες μια χαρά δείχνουν..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Τι εννοείς με το night mode; Το έχεις κάνει προβολή σε οθόνη τηλεόρασης πχ να μας πεις πως φαίνεται αν έχει θόρυβο κτλ; Γιατί στις οθόνες των κινητών όλες μια χαρά δείχνουν..

Δεν είναι τόσο ο θόρυβος (αυτός είναι πολύ χαμηλός), το θέμα όσο η χαμηλή ευκρίνεια έως και θολούρα. Προφανώς είναι εντυπωσιακό σε σχέση με ό,τι ξέραμε παλαιότερα, ακριβώς επειδή λείπει ο θόρυβος και γίνεται τραβηγμένο σάρπενινγκ σε λεπτομέρειες, αλλά δεν το λες και φανταστικό το αποτέλεσμα. ΟΚ, λειτουργικά ναι, θα το χρησιμοποιώ, αλλά αν θέλω να βγάλω σοβαρή (νυχτερινή) φωτογραφία, προτιμώ να ακουμπήσω το κινητό και να τραβήξω μια μακράς έκθεσης.

Έτσι κι αλλιώς, το night mode σε κίνηση (τύπου ανθρώπους που περπατάνε, χορεύουν κλπ) δε δουλεύει, το μόνο που αλλάζει είναι ότι σε σώζει από την την ακούσια κίνηση του χεριού σου, ή αυτού που ποζάρει.

edit: δεν έχω δοκιμάσει night mode σε τρίποδο ή gimbal να δω αν είναι καλύτερο.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Το wide lens του iPhone έχει αντίστοιχο εστιακό μήκος των 16mm σε APS-C camera όποτε είναι λογικό να μην είναι κατάλληλο για πορτραίτα (είτε σε day είτε σε night mode).
Διαφωνώ όμως για το ότι είναι gimmick το night mode. Δεν ξέρω αν είδες τα συγκριτικά δείγματα που ανέβασα στο φωτογραφικό thread, αλλά με αυτό μπορείς να πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα από καλή κάμερα σε βραδινό handheld photography και να έχεις αξιοπρεπέστατα βραδινά πλάνα σε δύσκολες συνθήκες με ένα κλικ και χωρίς την μανούρα του post processing (αν πχ τραβούσες stacked).

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Το wide lens του iPhone έχει αντίστοιχο εστιακό μήκος των 16mm σε APS-C camera όποτε είναι λογικό να μην είναι κατάλληλο για πορτραίτα (είτε σε day είτε σε night mode).
Διαφωνώ όμως για το ότι είναι gimmick το night mode. Δεν ξέρω αν είδες τα συγκριτικά δείγματα που ανέβασα στο φωτογραφικό thread, αλλά με αυτό μπορείς να πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα από καλή κάμερα σε βραδινό handheld photography και να έχεις αξιοπρεπέστατα βραδινά πλάνα σε δύσκολες συνθήκες με ένα κλικ και χωρίς την μανούρα του post processing (αν πχ τραβούσες stacked).

Δε λέω ότι είναι κακό, ούτε ότι είναι χειρότερο απ'τον ανταγωνισμό του, αυτό που είπα είναι ότι, εμένα προσωπικά, δε με καλύπτει ως νυχτερινή φωτογραφία. Ναι, ίσως με βοηθήσει καμιά φορά λειτουργικά, πχ αν θέλω να θυμάμαι το δρόμο που πάρκαρα ή το όνομα μιας ταβέρνας, αλλά δύσκολα για φωτογραφία ως φωτογραφία (όπως μπορεί αξιοπρεπέστατα να κάνει σε μη νυχτερινά πλάνα).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Δε λέω ότι είναι κακό, ούτε ότι είναι χειρότερο απ'τον ανταγωνισμό του, αυτό που είπα είναι ότι, εμένα προσωπικά, δε με καλύπτει ως νυχτερινή φωτογραφία. Ναι, ίσως με βοηθήσει καμιά φορά λειτουργικά, πχ αν θέλω να θυμάμαι το δρόμο που πάρκαρα ή το όνομα μιας ταβέρνας, αλλά δύσκολα για φωτογραφία ως φωτογραφία (όπως μπορεί αξιοπρεπέστατα να κάνει σε μη νυχτερινά πλάνα).
Κοιτά, αν θες πχ να το συγκρίνεις με καλή φωτογραφική και καλό φακό, σε τρίποδο, f8, iso 100 και αρκετά δευτερόλεπτα λήψη σε στατικό θέμα, τότε ναι δεν θα σε καλύψει.
Αν όμως να τραβήξεις στο χέρι νυχτερινό θέμα πχ σε ένα εστιατόριο, σε ένα club, σε μια ωραία πλατεία, τότε με το night mode θα έχεις καλύτερο αποτελέσμα από πχ τις Sony που έχουμε και τα handheld προγράμματα τους το οποιο μπορεί άνετα να σταθεί φωτογραφικά αν ξέρουμε τι κάνουμε.
Για εμένα το night mode είναι κατηγορία killer feature.

Είναι θέμα προτιμήσεων ίσως. Όπως έχω ξαναπεί δεν μου αρέσει να γίνεται η νύχτα μέρα γιατί πλέον δεν είναι νύχτα. Ο ουρανός είναι μαύρος όχι μπλε η γκρι.. Και εδώ είναι το ερώτημα. Προτιμάτε τις πιασαδικες φωτεινές η τις απόλυτα φυσικές; Άλλωστε πιο το νόημα να τραβάει κανείς φωτο σε πίσσα σκοτάδι; Να φαίνεται το κάδρο με τα φώτα καθαρά, να μην έχει θόρυβο οκ, αλλά όχι να αλλάζει εντελώς το χρωματικό φάσμα..
Στο pro max έχω δει δείγματα στα γούστα που θέλω και έχω δει και «ψεύτικες» εντελώς. Μπορεί να είναι και θέμα ρυθμίσεων η εξωτερικού φωτισμού δηλαδή να μην αποδίδει το ίδιο το night mode σε όλες τις περιπτώσεις

Είναι θέμα προτιμήσεων ίσως. Όπως έχω ξαναπεί δεν μου αρέσει να γίνεται η νύχτα μέρα γιατί πλέον δεν είναι νύχτα. Ο ουρανός είναι μαύρος όχι μπλε η γκρι.. Και εδώ είναι το ερώτημα. Προτιμάτε τις πιασαδικες φωτεινές η τις απόλυτα φυσικές; Άλλωστε πιο το νόημα να τραβάει κανείς φωτο σε πίσσα σκοτάδι; Να φαίνεται το κάδρο με τα φώτα καθαρά, να μην έχει θόρυβο οκ, αλλά όχι να αλλάζει εντελώς το χρωματικό φάσμα..
Στο pro max έχω δει δείγματα στα γούστα που θέλω και έχω δει και «ψεύτικες» εντελώς. Μπορεί να είναι και θέμα ρυθμίσεων η εξωτερικού φωτισμού δηλαδή να μην αποδίδει το ίδιο το night mode σε όλες τις περιπτώσεις

Το night mode είναι απλά ένα εργαλείο. Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να φωτογραφίσεις και πως.

Πχ αυτές τις φωτός που τράβηξα προχθές στο «πόδι» τις θεωρώ perfectly acceptable για νυχτερινή φωτό, παρότι δεν ήταν σε τρίποδο:

by Tak Sot, on Flickr

by Tak Sot, on Flickr
[/QUOTE]

Είναι εύκολο να ρυθμίσεις τη φωτεινότητα της βραδινής φωτό.
Απλά πατάς πάνω στην εικόνα και σέρνεις το δείκτη πάνω κάτω.
Εγώ συνήθως αφαιρώ λίγο από την αρχική εκτίμηση και είναι πολύ καλύτερη, πιο φυσική.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Είναι εύκολο να ρυθμίσεις τη φωτεινότητα της βραδινής φωτό.
Απλά πατάς πάνω στην εικόνα και σέρνεις το δείκτη πάνω κάτω.
Εγώ συνήθως αφαιρώ λίγο από την αρχική εκτίμηση και είναι πολύ καλύτερη, πιο φυσική.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ακριβώς. Με λίγο πειραματισμό μπορείς να το φέρεις εκεί που θέλεις.

Κατανοητό. Θέλει να επέμβεις στις αρχικές ρυθμίσεις και δεν νομίζω μόνο με τη φωτεινότητα αλλά θα πρέπει να παίξεις με σκιάσεις κτλ καθώς όλα θα είναι στο auto εξ αρχής. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι καλύτερα να την επεξεργαστείς από 3rd party εφαρμογή

Το να ρίξεις τη φωτεινότητα δεν είναι πρόβλημα, το να ξεφορτωθείς όμως τα συχνά περίεργα white balance και τα (πολυάριθμα, όσα και τα φώτα στο κάδρο) πράσινα flares είναι από δύσκολο έως αδύνατο χωρίς να χρειαστείς κανονικό κουράρισμα από Photoshop.

Μαυτα τα πρασινα φλερς/υφο εχει παραγινει το κακο, οχι μονο στο ιφον..

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μαυτα τα πρασινα φλερς/υφο εχει παραγινει το κακο, οχι μονο στο ιφον..

Εγώ flares βλεπω υπο συγκεκριμενες συνθηκες (πχ με φως κοντρα)
Πάντως τα οποια flares αφαιρουνται με ενα κλικ εαν εχεις pixelmator σε iPhone/iPad.

Και με το Snapseed η το ps express γίνεται αν το κανείς προσεκτικά που είναι και free. Το Pxm έχει και 6

Πάντως τα οποια flares αφαιρουνται με ενα κλικ εαν εχεις pixelmator σε iPhone/iPad.

Αναφερομαι σε βραδινες με πολλες φωτεινες πηγες. Πηγαινε πχ κανα Νιαρχος να δεις που γινεται παρτυ.
Με κλικς αφαιρουνται αλλα μπορει ναναι και καμια 10αρια+ κατα περιπτωση..

Ναι αλλά μετά το κλικ (στο Photoshop express) η εικόνα σου μεταμορφώνεται σε jpg και παύει να έχει κωδικοποίηση HDR, σωστά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 11 Pro | 11 Pro Max

Ναι αλλά μετά το κλικ (στο Photoshop express) η εικόνα σου μεταμορφώνεται σε jpg και παύει να έχει κωδικοποίηση HDR, σωστά;

Μετατρέπεται σίγουρα σε Jpeg αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν χανει την κωδικοποιηση. Εκανα ενα test τωρα και δεν βλεπω να μειωνεται η φωτεινοτητα της οθονης στο πειραγμενο αρχειο.
Για δοκίμασε και εσύ.